Soley – luonnonkosmetiikkaa Islannista

kauneus, luonnonkosmetiikka
2 kommenttia

Hahaa, sattuipa mainiosti, että kuvasin viikonloppuna kuvia testaamistani Sóley Organicsin luonnonkosmetiikkatuotteista ja just eilen Katja ehti postata samasta sarjasta. Meillä on ollut testissä keskenään eri tuotteet, joten jos brändi kiinnostaa, kantsii kurkata myös Katjan suosikit.

Sain islantilaisen luonnonkosmetiikkamerkki Sóleyn tuotteita testiini jo monta kuukautta sitten sarjan lanseeraustilaisuudesta, mutta olen ottanut näitä käyttööni aina vasta jonkun edellisen tuotteen jo loputtua, joten vasta nyt mulla on riittävästi kerrottavaa tästä sarjasta.

Sóleyn on perustanut islantilainen nainen, entinen näyttelijä Sóley Elíasdóttir. Hänen isoisoisoäitinsä on ollut tunnettu kansanparantaja ja nyt Sóley vaalii tätä perinnettä tuomalla yrttirohdoksia helposti käytettävään muotoon nimeään kantavan luonnonkosmetiikkabrändin myötä.

Sóley Organics luonnonkosmetiikka

Sóleyn Nærð Soothing Tonic Splash -kasvovesi

Sóleyn kasvovesi on toimiva, ihanan tuoksuinen ja fiksusti pakattu. Sóleyn Nærð Soothing Tonic Splash -kasvovesi on ensinnäkin suihkupullossa, mikä on mun mielestä kivoin tapa käyttää kasvovettä – suihkuttaa suoraan kasvoille. Toinen hyvä juttu on pullon koko; 250 ml kasvovesi ei lopu ihan samantien, vaikka sitä suihkisikin kasvoille ihan reilustikin. Sóleyn kasvovesi lupaa kirkastaa, tasapainottaa, lisätä kimmoisuutta rauhoittaa ihoa ja on toiminut mun käytössäni varsin hyvin. Sanoisin, että tämä on tosi hyvä luonnonkosmetiikan kasvovesi, vaikkei mun kokeilemista erotukaan mitenkään erityisspesiaalina. Sellainen, jota voisin ostaa mieluusti joskus uudelleenkin.

Hintaa Soleyn kasvovedellä on 38 €, joka on kokoon suhteutettuna ihan lompakkoystävällinen, vaikka kertaostoksena saattaakin pikkuisen kirpaista. Tuote on vegaaninen ja sitä myy mm. Jolie.

Sóleyn steinEY Mineral Mask -kasvonaamio

Sóleyn steinEY Mineral Mask -kasvonaamio nousee toiseksi suosikikseni niistä tuotteista, joita olen ehtinyt tältä sarjalta testata. Naamio on jauhemaisessa muodossa, eli se sekoitetaan veteen ennen kuin naamiomassa levitetään kasvoille. Mineraalikasvonaamio lupaa tasapainottaa, stimuloida solujen aineenvaihduntaa, vahvistaa ihoa ja puhdistaa kuona-aineista ja epäpuhtauksista. naamiossa on vulkaanista tuhkaa (ja savea) Eyjafjalljökul-tulivuorelta sekä islantilaista koivu-uutetta, joka suojaa ja tasapainottaa. Incissä on siis vain neljä raaka-ainetta, ihanan selkeää.

Olen yleensä aika laiska käyttämään tällaisia naamioita, jotka pitää itse sekoittaa, mutta tykästyin tähän ensi käytöllä niin, että olen tehnyt tämän kuukauden ajan kerran viikossa. Savinaamioon verrattuna tämä on paljon ohuempi iholla; siinä missä savinaamio jää iholla paksuksi ja kuivuu kovaksi koppuraksi, on tämä iholla ohut ja sileä ja kuivuu nopeasti. Naamion annetaan vaikuttaa n. 10 minuuttia ja sen jälkeen pesen tämän pois lämpimällä vedellä musliiniliinan avulla. Musliiniliinan kanssa kasvojen pesu on nopeampaa ja siistimpää ja liina kuorii sekin ihoa kevyesti.

Iho on steinEY-naamion jäljiltä tasaisempi ja superpehmeä. Monen muun puhdistavan naamion jäljiltä iho on punoittava ja kipristelevä, mutta tämän jäljiltä iho on vain super smooth. Tätä voisi jopa käyttää ennen juhlameikin tekoa, vaikka onkin ominaisuuksiltaan puhdistava. Monia muita puhdistavia voin käyttää vain iltaisin, sillä ihoni on niiden jäljiltä pitkään punoittava, joten on fiksuinta tehdä ne ennen nukkumaanmenoa. Mineraalikasvonaamion hinta on 38 € Joliella.

 

islantilainen luonnonkosmetiikkamerkki Sóley

Sóleyn GLÓey Purifying Exfoliator -kuorinta on raikas kuorinta. Olen käyttänyt tätä sekä normaalina kuorintana että kuorintanaamiona (eli annan vaikuttaa iholla muutaman minuutin ennen pyörivin liikkein pois pesemistä), sillä tämä toimii naamionakin rasvoittuvalla iholla. E-pillereiden lopettamisen myötä mun ihoni on rasvoittunut entistä enemmän, joten kaikki tasapainottavat tuotteet kiinnostavat. Ihoni on silti helposti pintakuiva, eli en voi käyttää mitään voimakkaasti kuivattavia tuotteita tai liian tujuja kasvovesiä, mutta toivon että tämän käytöstä on omalta osaltaan jotain apua.

GLÓey-kuorintanaamionkin hinta on 38 € Joliella.

Soley koivushampoo Jolie

Ja viimeiseksi se ehdoton suosikkini, jota tulen ihan varmasti ostamaan lisää; Sóleyn birkiR Hair & Body Cleanser -shampoo! Tässä on mun uusin suosikkini luonnonkosmetiikan shampoista, jotka todella puhdistavat tekemättä hiuksista takkupesää. Olen ollut aivan myyty ensipesusta lähtien ja niin muuten oli siskonikin, joka kokeili tätä kyläillessään luonani. Tässä on nimensä mukaisesti koivua, ehkäisee tulehduksia, tasapainottaa ja puhdistaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti.

Kuten ihokin, myös mun hiuspohja rasvoittuu nyt entistä nopeammin pillereiden lopetuksen myötä. Tilanne on kyllä hallinnassa, mutta just nyt en voisi kuvitellakaan luopuvani kuivashampoosta ja normishampoon tulee olla tosi puhdistava. Tämä on ajanut asiansa erinomaisen hyvin. Hintaa on 29 € / 250ml – se on siis halvempi kuin suosikkini Rahualta ja John Masters Organicsilta, mutta kalliimpi kuin Aubrey Organicsin shampoo.

Olen myös testaillut sarjan GRÆÐIR Organic Healer -hoitosalvaa, joka on itseasiassa se tuote, josta koko sarja on saanut alkunsa.  Tuote perustuu Sóley-brändin perustajan isoisän isän lääkesalvareseptiin, jota käytettiin mm. ihottuman, psoriasiksen, palovammojen, ihotulehdusten, ärsytysten, hyönteisten pistojen ja pienien haavojen hoidossa. Minulla tämä on toiminut mm. rikkoontuneiden suupielien hoidossa sekä tulehtuneen kynsinauhan parantelussa, mutta sen haastavampiin testeihin tämä ei vielä ole päätynyt.

Omiksi suosikeikseni Sóleyn tuotteista nousi ehdottomasti birkiR-shampoo sekä steinEY-mineraalinaamio, ne ovat sellaiset tuotteet, jotka toimivat mun käytössäni tosi hyvin. Onko Sóley tuttu sarja teille, oletteko testanneet mitään tuotteista?

* Linkit ovat affiliate-linkkejä. Tuotteet saatu testiin blogin kautta. 

Lisää luettavaa

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

Talvi-ihon hoito ja hemmottelu luonnonkosmetiikalla

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Moikka, postaukseen liittymätön kysymys; suunitellaan miehen kanssa lomaa kosille loppukesäksi. Tavoitteena on totaalirentoutuminen kirjojen, hyvän ruuan, rannalla olon ja uimisen parissa. Joinakin päivinä olisi kiva käydä jollakin omatoimisella tai järjestetyllä retkellä, mutta muuten lepoa. Tykättäisiin että etenkin ranta on lähellä, mutta myös kaupunkiin pääsisi kävellen, vaikkei ihan lähellä olisikaan. Luinkin jo sun ja Majn reissupostaukset, mutta suositteletko tuota Lambin aluetta? Oliko ranta kiva ja sellainen, että on hyvä uida? Muitakin vinkkejä saa antaa jos vielä on mielessä, postauksista poimin jo jotain ylös.. kiitos jos viitsit vastata! :)

    1. Joo, oli kyllä tosi rauhallinen ja kiva alue. Rannat oli siistejä, erityisesti Artemis Heaven tms niminen, jonka tuoleja sai käyttää jos tilasi esim. jotkut mehut tai vedet heidän raflastaan. Alue oli kivan pieni ja helppo liikkua pyörällä. Ruoka ihan ok, ei mitään tajunnan räjäyttävää. :) Mut totaalirentoutumiseen kiva kunhan valkkaatte hotellin jossa on kiva allasalue!