Testissä Konjac-ihmesieni + Rahuan hiustenhoitotuotteet

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia

* Yhteistyössä Biodelly.fi

Ai vitsit miten siistiä, että kommentoitte niin ahkerasti luonnonkosmetiikkaa käsitteleviin postauksiin! Olen kyllä tiennyt ja päätellyt että täällä käy tyyppejä, jotka ovat kiinnostuneita luonnonkosmetiikasta tai käyttävät sitä, mutta on mahtavaa kun aiheesta syntyy keskustelua. Siispä jatketaan samalla teemalla. Pääsin tosiaan tekemään uudistuneen Biodellyn* kanssa yhteistyötä ja sain testiin myös itselleni tuntemattoman hiustenhoitosarjan, Rahuan, tuotteita testiin. Kerron teille (vihdoin) tässä postauksessa myös omat fiilikseni Konjac -sienestä.

Rahuan tuotteet ovat todella kauniisiin puteleihin pakattuja ja ammattilaistasoisia. Hiussarjan on luonut huippukampaaja Fabian Lliguin, joka on kotoisin Ecuadorista, jossa sarjan nimikkoöljyä valmistetaan. Sain testiin Rahuan tuuheuttavan shampoon* ja hoitoaineen* sekä omega 9 -hiusnaamion*, jota voi käyttää tehohoitona viikoittain. Sarjan teho ja hoitavuus piilee tuossa eksoottisessa rahuaöljyssä, joka ravitsee hiuspohjaa ja tekee hiuksista terveet ja hoidetut latistamatta niitä. Tämä on ehdottomasti laadukkain hiustenhoitosarja jota olen luonnonkosmetiikan valikoimista testannut. 

Rahuan tuuheuttava shampoo toimii hyvin pitkissä hiuksissani, se tekee hiuksistani ilmavat ja kiiltävät. Yllätyin siitä, miten paljon shampoo vaahtoaa ja miten helposti se levittyi – tämä ominaisuus on yleensä hakusessa luonnonkosmetiikan shampoissa. Shampoo myös tuoksuu ihan mielettömän hyvälle; ero edulliseen shampooseen on selkeä. Tuuheuttava shampoo löytyy täältä.*

Tykkään jokaisesta testaamastani Rahua-tuotteesta kovasti, mutta on on pakko hehkuttaa tuota tuuheuttavaa hoitoainetta; se on ihan täydellinen! Ensimmäinen luonnonkosmetiikkaa oleva hoitoaine, joka tehoaa hiuksiini – ja erityisesti talven kuivattamiin latvoihini. Se kosteuttaa tehokkaasti ja tekee hiuksista sileät ja helposti kammattavat latistamatta niitä. Ehkä se on sarjan nimikkoöljyn ansiota? Pieni määrä riittää – tämä vaikuttaa todella riittoisalta hoitoaineelta. Biodellyn sivuilla kerrotaan, että tuotetta voi käyttää myös viimeistelytuotteena silottamaan hapsottavia hiustenlatvoja – tätä täytyy kokeilla, en ole koskaan tajunnut ajatella moista! Tuuheuttava hoitoaine löytyy täältä.*

Rauhan Omega 9 -hiusnaamio on todellista luksusta; se ravitsee vaurioituneita ja kuivia hiuksia tehokkaasti. Rahuaöljyssä on paljon omega 9 -rasvahappoa, joka pääsee pienen molekyylirakenteensa ansiosta vaikuttamaan syvälle hiuksiin. Olen testannut tätä kihartamisen vaurioittamille hiuksilleni ja tykästynyt täysin. Vaikka tuote on omalle budjetilleni arvokas, on tämä hintansa väärti. Myös ärtynyt hiuspohja rauhoittuu tämän naamion avulla. Olen ennen käyttänyt kaikkia hiusnaamioita vähän sinne päin; en ole jaksanut kuivata tukkaani pyyhkeellä ennen naamion lisäämistä, jolloin teho on jäänyt monesti puolitiehen. Kannattaaa siis jaksaa pyyhekuivata hiukset ja lisätä naamio kosteisiin (ei litimärkiin) hiuksiin ja antaa vaikuttaa vartin ajan. Tuon vartin ajaksi keksii kyllä tekemistä kerran viikossa tai kahdessa ja näin kalliimmastakin hiusnaamiosta saa kaiken hyödyn irti. Todella kosteuttava ja ravitseva naamio! Tämä on antanut hiuksilleni rutkasti armonaikaa ennen seuraavaa kampaamokäyntiä… Hiusnaamio löytyy täältä.*

Rahuan tuotteet ovat todellisia luksustuotteita. Pienen alennuksen jälkeen voin hyvin harkita ostavani niitä jatkossakin, vaikka hinnat ovatkin kalliimpia mihin olen tottunut. Erityisesti hoitoaine ja hiusnaamio ihastuttivat todella kovasti, edullisemmista tuotteista ei ole löytynyt yhtään näin tehokkaita hoitotuotteita. Ja psst, kaikki hiustenhoitotuotteet ovat -15% alennuksessa Biodellyssä 25.3. asti.

Konjac-sienet tulivat sellaisella rytinällä viime vuoden puolella, että ovat varmaan melkoisen tuttuja monille? Konjac-sieni on 100% luonnollista emäksistä kasvikuitua, eli käytön jälkeen sen voi kierrättää biojätteen seassa tai kompostissa. Ihonpuhdistussieni tasapainottaa ihon ph-arvoa ja syväpuhdistaa ihoa hellävaraisesti; sitä voi käyttää sellaisenaan kevyen meikin puhdistukseen (onko joku testannut, toimiiko ilman puhdistusaineita?), mutta itse käytän sitä vain meikittömälle iholle sellaisenaan, meikin puhdistukseen esim. puhdistusgeelin tai -maidon kanssa. Sieni kastellaan ja turvotetaan aina ennen käyttöä lämpimässä vedessä. Kasvot hierotaan sienellä kevyesti pyörivin liikkein. Iho puhdistuu ja heleytyy, sillä kevyt kuorinta vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja auttaa ihoa uusiutumaan. Ihon pinta alkaa pehmetä käyttöjen myötä ja vastaanottaa ravinteita paremmin. Pesun päätteeksi sieni huuhdellaan hyvin puristelemalla sitä hellästi (ei vääntämällä).

Ostin ensimmäisen Konjac-sienen Luonnonkaunis-messuilta vuosi sitten. Muistin käyttää sientä aktiivisesti muutamia viikkoja ekalla kerralla ja tuolloin havaitsin alkuun normaalista poikkeavia näppyjä, mutta ne tasoittuivat nopeasti. Myyjäkin varoitteli minua sen suhteen, että iho saattaa aluksi alkaa puskea epäpuhtauksia pintaan puhdistuessaan. En tiedä miksi käyttö ensimmäisellä kerralla lopahti, mutta nyt olen käyttänyt uutta herkän ja kuivan ihon Konjac Aloe -sientä* säännöllisesti pari viikkoa ja iho tykkää!

Kosmetologini kielsi multa kovakouraiset kuorintavoiteet herkän ihoni takia, mutta Konjac-sieni tuntuu sopivan ihon hellävaraiseen kuorintaan tosi hyvin. Kuorintateho ei tietenkään ole sama, mitä mekaanisissa kuorinnoissa, mutta juuri tällainen hellävarainen kuoriminen taitaakin sopia iholleni paremmin. Iho tuntuu raikkaammalta ja kirkkaammalta eikä tämän Aloe-sienen kanssa ole edes tullut mitään huomattavia epäpuhtauksia. Herkälle ja kuivalle iholle suunnattu sieni saattaa sittenkin olla parempi valinta mulle, mitä rasvaisen ihon Bamboo Charcoal, ainakin näin keväällä. Konjac-sienet näyttävät olevan Biodellyssä edulliseen 8,90€ hintaan. Löydät ne täältä.*

Jos meikkipussista tai kylppärin peilikaapista puuttuu jotain, saa  koodilla IDA15  -15%  alennuksen maaliskuun loppuun saakka. Eikä Biodellyllä ole koskaan postikuluja! :-) Jos haluatte lukea lisää Biodellyn uudistuksesta, löytyy aiempi postaukseni täältä. Ovatko Konjac-sienet tai Rahuan tuotteet teille tuttuja? 

*-merkityt affiliate-linkkejä

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei pitääkin tässä yhteydessä hehkuttaa, että tilasin sun vinkkauksen perusteella tuolta Biodellystä sen Lily Lolon mineraalimeikkipuuterin – ja vitsi jee se on just sellainen tuote, mitä oon etsinyt! Joten kiitos jälleen näistä postauksista whii! :-*

  Nyt alkoi myös kiinnostelee noi shampoot. Hiustenpesujuttuja en oo vielä nimittäin vaihtanut luonnollisiin. Se vois olla seuraava kokeilu!

  1. JEEE ihanaa Annukka, niin kiva kuulla!! Mineraalimeikit on ihan täydellisiä, sopivan peittäviä ilman pakkelimaista fiilistä.

   Ja joo, hiustenhoitotuotteiden kanssa voi mennä hetki että löytyy lempparit, mutta oon varma että näiden kohdalla ei pety, jos on yhtään samanlainen hiuslaatu mitä mulla ja toiveena tuuheammat hiukset. :-)

 2. voihitto!! juuri eilen menin tilaamaan biodellystä, ois vaan pitänyt odotella tähän päivään saakka niin oisin voinu hyödyntää tuon alennuskoodin :DD

  1. Voi eikä, sama koodi oli edellisessä postauksessakin!!! :–D no hitto, jos on tarvetta vielä loppukuusta jollekin niin tuon alennuksen saa maaliskuun loppuun saakka. Koetan muistaa fbssä ainakin muistuttaa siitä vielä!

 3. Tuo Rahua on kyllä ihan huikea merkki, itsellä käytössä tuo naamio ja myöskin jätettävä hoitovoide (joka muuten tuoksuu taivaalliselta) . Taidanpa seuraavaksi hankkia tuon tuuheuttavan hoitoaineen suosituksestasi :)
  Myöskin tuota puhdistus sientä olen katsellut sillä silmällä ja taidanpa semmoisenkin hankkia kun vakuutit minut ettei se kuori liian kovakouraisesti ihoa :)

  1. Ooooh noniiiin! Toi jätettävä hoitovoide kuulostaa siltä, että sitä vois testata seuraavaksi. Ai että.

   Ja joo, sullekin varmaan toi Aloe, kuivan & herkän ihon puhdistussieni :-) Ei oo liian kovakourainen, aluks iho voi tietysti reagoida mutta heleyttää ihoa kyllä ihan selkeästi!

 4. Minäkin tykkäsin tuosta sienestä niin kauan kuin muistin/jaksoin käyttää. Tosin viikko sitten sieni päätyi erään tuttavani sähläyksen jälkeen vessanpönttöön, enkä sen jälkeen uskaltanut käyttää vaan heitin pois, yhyy!

  1. Voi eiii, joo, heti roskiin vaan tommosen episodin jälkeen. Onneks noi ei oo kalliita jos iho kerran tykkäsi :-)