3 uutta suosikkia sekaiholle: sinkkivoide näpyille, luonnollinen primeri & tasapainottava kosteusvoide

kauneus, luonnonkosmetiikka
7 kommenttia

Weleda Nappy Change Cream sinkkivoide

WeledaNappy Change Cream -sinkkivoide

Weledan sinkkivoide on suunniteltu vauvoille ja vaippaihottuman hoitoon, mutta sinkkipitoisuutensa ansiosta se on myös täydellinen herkälle ja epäpuhtaalle iholle. Sinkki auttaa näppyjä parantumaan ja ehkä jopa ehkäisee niiden muodostumista. Mulla on nyt joku ihme näppyhyökkäys toisessa poskessa ja olen laittanut tätä paikallisesti pahimpien päälle vaikuttamaan yön yli. Voiteessa on myös rauhoittavaa kehäkukkaa ja kamomillaa sekä manteli- ja seesamiöljyä. En tiedä mistä alunperin hoksasin, että tätä voisi käyttää myös kasvojen iholle, mutta googlaamalla löytyy useampikin artikkeli, mm. tämä

Sinkkivoide on paksua ja hoitavaa, joten suosittelen tätä yökäyttöön joko naamion tapaisesti tai yksittäisille näpyille levitettynä. Kannattaa vetää hiukset tiukalle nutturalle tätä käyttäessä, sillä täyteläinen voide tahmaa helposti irtohiukset ja tyynyliinan. Hinta 10,90 € House of Organicilla, eli varsinainen budjettituote. Tämä on nimittäin todella riittoisaa! Koostumus on samalla tapaa tuhti kuin Weledan klassikkovoide Skin Foodissa, joten pieni määrä kerralla riittää. 

Absolution La Creme de Sante kosteusvoide kokemuksia

AbsolutionLa Crème Santé 

Absolutionin La Crème de Santé-kosteusvoide on suunniteltu rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja sen nopeasti imeytyvän koostumuksen ansiosta se sopii hyvin epäpuhtaalle sekaiholle. Otin tämän käyttööni kun mun ties kuinka mones (no okei, ehkä kolmas, tuote on varsin riittoisa) Essen Light Moisturiser -kosteusvoide loppui. Ensin en meinannut innostua tästä, mutta aika nopsaa tajusin, että levitin tätä ihan liikaa kasvoilleni ja runsas kerros ei vain meinannut imeytyä siinä ajassa, johon olin edellisen kosteusvoiteen kanssa tottunut. Väittäisinkin että puolet pienempi määrä tätä riittäisi helposti, eli koetan muistaa pumpata tätä kevyesti jotta tuotetta tulisi kerralla vain vähän. Ja nyt kun kurkkasin tuotetietoja Jolien sivuilta, huomaan, että sielläkin neuvotaan levittämään kasvoille puolikas pumppauksellinen aamuin illoin. Well that makes sense! JoliessaHinta on 41,80 € ja jos muistaa pumpata tuotetta vain puolikkaan pumppauksen verran, uskoisin tämän olevan aika riittoisa ja siten hintansa väärti. 

Pieni määrä Santé-kosteusvoidetta imeytyy iholle nopeasti. Tässä on kosteuttavaa aloe veraa, tulsia vähentämässä tulehdusta, hunajaa ja kehäkukkaa rauhoittamassa ja edistämässä ihon paranemista sekä masmaloa säätelemässä talintuotantoa. Koostumukseen on myös lisätty prebiootteja ruuaksi ihon hyville mikrobeille. Iho ei jää mattapintaiseksi, mutta Bb-voide ja mineraalimeikit levittyvät hyvin tämän päälle ja iho tuntuu hyvältä koko päivän. Tämä sujahti saman tien top 3:een mitä tulee luonnonkosmetiikan päivävoiteisiin. Nafhan ja Essen päivävoiteille loistava seuraaja! 

100% pure matifying primer kokemuksia

100% PureMatifying Primer

Se on löytynyt, toimiva luonnonkosmetiikan primeri!! Hitsit tätä on odotettu! Monelle teistä on varmaan tuttu juttu, että primerit ja muut silottavat synteettiset kosmetiikkatuotteet sisältävät silikonia, joka muodostaa kalvon iholle ja tekee kosmetiikkatuotteesta helposti levittyvän. Ne siis toimivat siloittamiseen hyvin, mutta saattavat aiheuttaa epäpuhtauksia tukkimalla ihoa ja eivät ole ympäristön kannalta fiksu valinta, sillä suurin osa silikoneista ei biohajoa. 

Olen käyttänyt Everyday Mineralsin puuterimaista primeria siitä asti kun se lanseerattiin ja olen tykännyt siitä paljon. Huomaan eron primerilla ja ilman aina kun primeri loppuu – ihoni rasvoittuu ilman sitä nopeammin, mutta muistelen silti käyttäneeni joskus vuosia sitten tehokkaampia synteettisiä primereita. En halua käyttää sellaisia enää, mutta olen odotellut, koska löytäisin jonkun oikeasti toimivan version luonnonkosmetiikan valikoimista. Nyt sellainen on löytynyt! 100% Puren Matifying Primer on nimensä mukaisesti mattavaa pohjustustuote. Matifying Primer sisältää mm. kollageenia (merilevästä) ja aloe veraa jotka tekevät ihosta sileän, kimmoisan ja tasaisen. Teepuu-uute, timjamiuute ja oreganouute taas hillitsevät kiiltelyä ja rauhoittavat mahdollisia tulehduksia. 

Primeri on koostumukseltaan kirkasta geeliä joka imeytyy iholle nopeasti ja tuntuu levittäessä ihan silikoniselta! Aika jännittävää, en ole aiemmin törmännyt luonnonkosmetiikkatuotteessa vastaavaan koostumukseen. Levitän pohjustusvoidetta pienen määrän koko kasvojen iholle sen jälkeen, kun olen antanut kosteusvoiteen ensin imeytyä kunnolla. Hintaa tuotteella on 44,90 € House of Organicilla

* linkit ovat affiliate-linkkejä. 

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Hei mä kans löysin sinkkivoiteen tovi sitten. Itse käytän Urtekramin vastaavaa, joka löytyy vauvojen tarvikeosastoilta. Teen vuorotyötä ja oon ottanut tavaksi suojata yötöihin ihoni sinkkivoide+kosteusvoide yhdistelmällä. Tällöin kuuva ihoni ei ala puskea pientä näppylä kovassa ilmastoinnista.

  1. Ooh joo! Eli siis sulla on kuiva iho ja sinkkivoide auttaa pitämään sen kosteutetumpana töissä jossa on kova ilmastointi? Mahtavaa!

   Mä oon käyttänyt tätä nyt lähinnä paikallisesti hoitamaan yksittäisiä näppyjä, mutta ainakin niiden suhteen on toiminut loistavasti. Kipeät kohdat rauhoittuu.

 2. Heippa!

  Tuntuu, että niin meikki kuin hygieniatuotteiden saralla luonnonkosmetiikkaan – ja tuotteisiin vaihto on ollut helppoa. Ainoat ongelmakohdat ovat vieläkin deodorantti ja ripsiväri. Oisko sulla suositella joitain hyväksi havaittuja tuotteita? :)

  1. No vitsit, dödö ja ripsari on mullakin ne, joille en oo löytänyt korvaajia. Mutta tässä on muutamat joista oon kuullut tosi paljon kehuja ja jotka toimii siis monella:

   Dödö:
   – Madara Herbal deodorant
   – Schmidts-dödöt
   – Evolve dödö
   – Urtekram kookosdödö
   – Lovefresh-dödöt

   Ripsari:
   – Avril
   – Hyntin ripsari
   – Kjaer Weis ripsari
   – Zuiin ripsari

   1. Itse tilasin tuota Weledan sinkkivoidetta lähinnä siksi, että olen kuullut joidenkin käyttävän sitä deodoranttina ja hyvin kuulemma toimii, myös joillakin miehillä :-) Odotan innolla että pääsen kokeilemaan! Ollut nyt vajaan vuoden käytössä The Ohm Collectionin Neroli -jauhedödö, itselläni toimii hyvin. On vain aika hintava tuote, vaikka kestääkin käytössä pitkään ja ne purkit on niin kauniita ja käteviä!

 3. Pitääpä ottaakin seuraavaksi sinkkivoide kokeiluun, tällä hetkellä testailen otsonoitua oliiviöljyä samaan hommaan… :D
  Tuo Absolutionin voide odottaa hyllyssä testiin pääsyä, ehkä se pääsee tämän hehkutuksen myötä tositoimiin vähän nopeammin ;)