Lempiruoka: puuro

ruoka
13 kommenttia

 Kaupallinen yhteistyö, Fazer Leipomot & Asennemedia

Mun suhteen puuroon kiteyttää parhaiten se, että aika usein nukkumaan mennessä mun ajatukset ovat jo seuraavassa aamussa ja mietin, että olispa jo aamu ja voisi tehdä aamupuuroa – siis siitäkin huolimatta, että sänkyyn kömpiminen ja untuvatäkin alla nukkuminen on myöskin ihan parasta.

En usko, että yllätytte siitä, että aamupala on mulle päivän tärkein ateria – blogin puolella on niin monta puurojuttua, että niille voisi hyvin tehdä oman aihetunnisteen. Syön aamupalaksi aina puuroa ja juon ison mukillisen kahvia – ja viikonloppuisin saatan tehdä kaveriksi jotain ekstraa, mutta arkiaamut alkavat aina samalla rutiinilla. En yksinkertaisesti pääsisi liikkeelle muuten. Puuro on myös oiva hätävaralounas tai -iltapala jos kaapissa ei ole aineksia kunnon ruokaan.

Fazer Alku proteiinipuuro

Olen käytännössä katsoen syönyt aina aamupalaksi puuroa – lapsena neljän viljan puuroa ja pois kotoa muuttaessa ensin ruispuuroa ennen kuin hoksasin, että kaurapuuro onkin paras kaikista. Inhosin kaurapuuroa pienenä siksi, että olin kai maistanut vain mikrossa tehtyä kaurapuuroa, joka oli (ja on) mielestäni normaalisti syömääni kattilassa keitettyyn puuroon verrattuna ankeaa.

Arkena keitän aamupuuron veteen ja heitän päälle marjoja ja pähkinöitä tai siemeniä. Vakkarikombo on mustikat, cashew-pähkinät ja hunaja, mutta kaikki käy, kunhan on reilusti täytteitä. Ne nimittäin pitävät huolen siitä, että puurolla jaksaa pitkään.

Useampi kavereistani on ihmetellyt puuroaamiaisiani ja todennut, että heille tulee nopeasti nälkä, jos syövät aamiaiseksi pelkän puuron. Runsaat päälliset ovat varmaankin pitäneet mut kylläisenä, mutta aamiaisen proteiinipitoisuuteen voi vaikuttaa myös valitsemalla aamupalapuuroksi proteiinipuuroa!

Fazer Alku Proteiinipuuro vadelma & mustaherukka sisältää 19g proteiinia 100g kohden, täysin kasvipohjaisena – puurossa on kauraproteiinia ja siemeniä. Kun proteiinipuuron (joka muuten maistuu ihan täysin tavalliselta puurolta, eikä miltään oudolta fitnesshömpötykseltä, vaikka vähän siltä kuulostaakin) päälle lorauttaa jotain kasvimaitoa ja syö puuron marjojen ja pähkinöiden kanssa, niin uskaltaisin väittää, että nälkä pysyy hyvin poissa lounaaseen asti.

Fazer Alku Proteiinipuuro

Ruis & taateli kaurapuuro

Olen ennenkin pohtinut, kuuluuko suola puuroon vai ei, mutta vaikka en ole vieläkään aivan varma kannastani, ovat aamupuuroni kokonaisuudessaan poikkeuksetta makeita. Marjat ja hedelmät sekä hunaja tuovat makeutta ihan tavalliseen kaurapuuroon ja tykkään myös kookosmaitoon keitetystä herkkupuurosta. Jos olette samoilla linjoilla puuron suhteen, niin kokeilkaapa uutta Fazer Alku Ruis & taateli -kaurapuuroa! Itku miten hyvää. Taateli ja ruis ovat kombona todella toimiva, sillä taateli tuo kivasti makeutta voimakkaamman makuisen rukiin rinnalle.

Kummassakaan näistä uutuuspuuroista ei muuten ole yhtään lisättyä sokeria – tärkeä juttu, kun kyse on jokapäiväisestä aamupalasta. Etenkin monet pikapuurot sisältävät lisättyä sokeria. Aamupuuro saa kyllä olla makea, mutta haluan itse makeuttaa sen marjoilla ja hunajalla. Kumpikin Fazer Alku -uutuuspuuro on myös lisäaineeton ja raaka-ainelistat ovat selkeät.

Helppo pikalounas työpaikalla

Helppo ja täyttävä eväs töihin

Päätin vuoden alussa, että tänä vuonna panostan eväisiin. Eväät tulevat paitsi edullisemmaksi, usein myös paljon terveellisemmiksi kuin ulkona syöminen. Noh, tammikuu ei ehkä alkanut lupaavasti, mutta pikkuhiljaa, nyt mulla on jo ollut useamman kerran viikossa eväät. Meillä ei ole töissä uunia eikä keittolevyä, joten eväiden pitää olla valmiit ja mikrossa lämmitettävät tai sitten niiden valmistukseen tulee tarvita korkeintaan vedenkeittimellä keitettyä vettä. Puuro onnistuu näissäkin olosuhteissa loistavasti! Siinä missä kotona keittelen puuron kattilassa, olen ostanut töihin tuota uutta Fazer Alku Vadelma & mustaherukka -proteiinipuuroa sekä vadelmaista kaurapuuroa (sekin lisäaineeton ja ilman lisättyä sokeria), sillä niiden valmistamiseksi riittää, että hiutaleiden päälle kaataa kuumaa vettä, sekoittaa ja antaa puuron valmistua n. 1 minuutin verran.

Preferoin talvella lämmintä ruokaa, sillä muuten olen entistä viluisempi ja tuntuu, etten saa kylmästä ruuasta kunnolla energiaa. Siinä mielessä puuro on täydellinen pikalounas talvella, jos ei ole ehtinyt tehdä eväitä edellisenä iltana eikä viitsi lähteä syömään lounasta ravintolaan. Nämä vaalealla pöydällä otetut kuvat onkin napattu autenttisesti toimistolla, jossa tällaisen lounaan tai saliaamun jälkeisen aamiaisen loihtiminen onnistuu helposti.

Fazer Alku Ruis & taatelipuuro

Fazer Alku Proteiinipuuro

kuvat, joissa minä: Linda Lehtovirta 

Puuro-loversit, paljastakaa suosikkipuuronne! Kokeiletteko uusia puuroja vai pitäydyttekö helposti vanhassa tutussa? Syöttekö puuron (kasvi)maidolla vai ilman? Suolaisena vai makeana? En oo muuten IKINÄ testannut puuroa voisilmällä, pitäisköhän huomenna…?

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Voi itku Ida, puuroon sopii niin hyvin suola tai voisilmä! Vähän ku hyvässä makeessa pullassaki pitää maistua suola, mutta se on silti edelleen makee. Huomenna siis voisilmää peliin! Sitä paitsi, sen kanssa sopii hunaja ja maapähkinävoi joten miksei cashew’tkin! x

  1. Eiiiiih nyt mulle tuli sellainen olo että oon missannut jotain tärkeää :–D !!

   Mä kyllä tiedän että suola sopii hyvin, mutta jotenkin en silti aina kaipaa sitä; vaikka pähkinät, joita käytän, eivät olekaan suolattuja, niin niistäkin tulee pikkuisen suolainen fiilis. En tiiä, jännä juttu, kun muuten aina oon suolaisen ruuan ystävä ja tykkään että suola maistuu – just esim. hyvässä korvapuustissa, kuten mainitsit. Tää on salee tottumiskysymys, kun kotona puuro on aina tehty ilman suolaa…

   Huomenna kokeilen voisilmällä (ja suolalla)! Laitan sekaan cashweta niin pysyy nälkäkin pois.

 2. Puuro is life! Puuro on eka asia, jota mulla tulee ikävä kun lähden reissuun ja syön pari päivää hotelliaamupalalalla pelkkää leipää, munakasta ja juguu.
  Yleensä syön puuron aamuisin Pirkan pensasmustikoilla, maapähkinävoilla ja Alpron soijarahkalla, snadisti suolaa ja pellavansiemenrouhetta. Uusiakin komboja olis kiva kokeilla, mutta tähän en oo vielä kyllästynyt. :-)

  1. No sama! Mä just sanoin viime reissulla mun matkakaverille että oon takuulla mummona se tyyppi, joka ottaa omat puurot mukaan reissuun hohoo.

   Ooh maapähkinävoi pitää kans ottaa puurokäyttöön! Kuulostaa ihanalta toi kombo.

 3. Hei mistäköhän söpö vaaleanpunainen vesikannu on kotoisin?

  Samaa mieltä siitä, että pikku ripaus suolaa puuroon viimeistelee maun!

  1. Vesikannu on kuule ihan vaan Ikeasta! :)

   Ja joo, ehkä pikkuripaus tosiaankin kruunaa puuron kuin puuron. :)

 4. Amen, puuro on parasta ja parasta on iltaisin miettiä seuraavaa aamua :D Pakko laittaa toi taatelipuuro metsästykseen ja testiin, kuulostaa niiiiin hyvältä! Mun tän hetken vakkaritäytteet on kauramaito, puolukat ja mummun omenasose, ihan täydellistä. Ja mulla on sama evästsemppaus menossa haha, ei tosiaan oo kovin vahvasti lähtenyt mut huomiseksi on purkit valmiina. Eli eväsbowl tyyppiset vinkit kiinnostelee myös!

  1. Jep! :-D Ihanaa etten oo ainut, hahaa! Ja tämäkin siitä huolimatta että nukkuminen best.

   Taatelipuuro on kyllä herkkua! Ei ehkä kauneimman väristä, mutta niin hyvääää.

   Hei jes, kiva kuulla että eväshommat kiinnostaa! :) Voisin kyllä tehdä tästä postausta koska mulla on muutamia aika hyviä reseptejä, jotka on helppo napata töihin evääksi. Itseasiassa sunnuntaina tulee yksi hyvä & helppo vegaaninen ruoka, jota on iisi tehdä kerralla isompikin satsi ja vaikka pakastaa eväsrasioihin valmiiksi.

 5. Haha! Tuli tästä postauksesta mieleen edellinen puuro-postaus, jonka kommenteissa kerroin laittavani toisinaan puuron päälle tahinia. Ihan sitä Urtekramin paksua oon siis käyttäny pienenä nokareena ja siitä lusikan kärkeen aina pikkusen mukaan. Ehkä joku juoksevampi tahini vois olla kätevämpää, mutta ihan hyvin toimii noinki. :)

  1. JOOO, siis miten oon unohtanut testata tämän!! Viikonloppuna menee testiin, pitää muistaa ostaa tahinia kaupasta :D

 6. Tämä postaus kyllä innosti syömään puuroa taas! Vime aikoina ei ole oikein tehnyt mieli, ja jotenkin olen ollut kyllästynyt puuroon. Välillä ei jaksaisi kokata, niin pitää muistaa puuro ravitsevilla höysteillä ensi kerralla. :D

  1. Jee, parasta! Höysteet tekee puurosta parhaan, en mäkään varmaan jaksaisi pelkkää puuroa aamusta toiseen ilman mitään herkkuja. Mutta toisaalta, aika jännä että oon ylipäätään jaksanut syödä vuosia puuroa, kun muuten kaipaan usein vaihtelua kaikkeen.