365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

17

syyskuu 2018

6

COMMENTS

Testissä kaurajauhisbolognese

Written by , Posted in Ruoka

Muru-kaurajauhisbolognese

Helppoja arkikasvisruokareseptejä ei oo koskaan liikaa, joten tässä tulis yksi: 

Kaurajauhisbolognese

Vege kaurajauhisbolognese

Oliiviöljyä
1 pussi Elovena Muru-kaurajauhista 

1-2 kynttä valkosipulia
1 sipuli
Tomaattimurskaa
Tomaattipyreetä
Tuoretta timjamia
Kasviliemikuutio
Suolaa, pippuria, oreganoa, ripaus sokeria

Kikhernepastaa (Risenta)
Pecorino-juustoa 

Paista kaurajauhis öljyssä pannulla. Siirrä kuumennettu kaurajauhis lautaselle odottamaan ja kuullota pannulla öljyssä pilkottu valkosipuli ja sipuli. Lisää joukkoon tomaattimurska ja -pyree, kasviliemikuutio, mausteet ja tilkka vettä. Hauduttele 10-15 minuuttia, maistele ja lisää mausteita makusi mukaan. Lisää joukkoon paistettu kaurajauhis, anna hautua hetki ja tarkistele vielä makua. Tarjoile kikhernepastan ja raastetun pecorinon kanssa – ja juuston skippaamalla annoksesta saa täysin vegaanisen. 

****** 

Koetin joogatunnilla pohtia (jep, en ollut ihan meditatiivisessa tilassa tänään) mitä ruokaa tekisin ja tajusin, että mullahan on kaapissa Elovenalta testiin saatua uutta Muru-kaurajauhista, joten se päätyi testiin tänään. Ja vitsit, olipa tää superhelppo valmistaa – ja maultaan ja koostumukseltaan varsin herkullista! Kaurainen maku tulee vähän läpi, mutta mua se ei häiritse, kun en ajattele tätä ensisijaisesti lihankorvikkeena, vaikka veikkaankin että monelle tämä menisi täydestä jauhelihana. Vaatii muiden kasvipohjaisten tuotteiden tavoin reilua maustamista – pohdinkin, että kannattaisikohan ensi kerralla maustaa kaurajauhista jo kuumennusvaiheessa sen lisäksi, että maustaa tietysti koko kastikkeenkin? Pitää kokeilla! 

Uudet kaurainnovaatiot ja kasvipohjaiset ”lihankorvikkeet” kiinnostavat molemmat kovasti – jos haluaa panostaa kotona tehtyyn kasvisruokaan / vegaaniseen ruokaan, muttei aina jaksa pelkkiä papuja ja linssejä, ovat härkikset, nyhtikset ja kaurajauhikset hyviä vaihtoehtoja. Ja fiksumpia ympäristön kannalta kaukaa tuotuun soijaan verrattuna! Vaikka ei sillä, tofulla on kyllä paikka silläkin mun keittiössä, mutta vaihtelu tekee hyvää. Tässä Elovenan kotimaisesta kaurasta valmistetussa Murussa on kivan selkeä raaka-ainelista ja ravintosisältökin hyvä – kurkkaa täältä lisää, jos kiinnostaa. 

Lisää luettavaa:

6 Comments

  1. Göran
    • ida365
  2. Elina
    • ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.