6 x lukusuositus: tiedostavampia valintoja

lifestyle
2 kommenttia

Mietiskelin tässä että mistä mun ajatukset kohti fiksumpia valintoja ja tiedostavampaa kuluttamista ovat alunperin lähteneet ja tajusin, että aika monen aihepiirin kohdalla kirjoista ja siitä mitä oon lukenut.

Totta kai saan jatkuvasti vaikutteita ympäristöstä ja lähipiiristäni ja kaikenmaailman algoritmit muokkaa mulle suositellut jutut sen mukaisiksi, mistä olen lähtökohtaisesti kiinnostunut, mutta kirjat ja hyvät artikkelit ja blogitekstit ovat niitä, joiden takia olen kokenut pieniä valaistumisia. Ne ovat inspiroineet tekemään muutoksia omaan arkeen.

Tässä kuusi multa kotoa löytyvää kirjasuosikkiani, jotka ovat herätelleet mua miettimään valintojani ja koko tätä kulutuskeskeistä yhteiskuntaamme:

vastuullista luettavaa

Naomi KleinNo logo

Pitäis lukea tää uudelleen, aihe tuntuu jotenkin todella ajankohtaiselta jälleen kerran, vaikka kirja onkin jo vanha, alunperin vuonna 2000 julkaistu. Klassikko siis! Herättää miettimään sitä, mitä haluaa tai ei halua tukea. Sitä, mikä valta isoilla yrityksillä ja brändeillä on. Tämän luettuasi et enää haaveile it-merkin logolla varustetusta collegesta vaan anonyymit kirppislöydöt alkavat kiinnostaa paljon enemmän. Ja se jos mikä saattaa sysätä omaa ajattelua vauhdilla uuteen suuntaan.

Noora ShinglerMarjoja ja maskaraa

Nooran kirja on mulle the kirja, jonka takia aloin kiinnittää omiin kulutustottumuksiini entistä enemmän huomiota. Tässä on niin omakohtaisesti ja kiinnostavin esimerkein ja pohdinnoin varustettuna kaikki elämän osa-alueet edustettuina. Innostuin tästä aikoinaan aivan valtavasti! Uskon, että kirja on edelleen ajankohtainen, vaikka valinnanvara on kasvanut monella osa-alueella valtavasti tuon kirjan kirjoittamisen jälkeen – ja hyvä niin.

Mats-Eric NilssonPetos Lautasella

Tämä herätti mut selvittämään tarkemmin millaista ruokaa syön ja miten meitä huijataan. Tämän lukemisen jälkeen tahtoo suosia vain sellaista ruokaa, josta tietää, missä se on valmistettu. En kyllä suosittele kellekään, jolla menee ruuan suhteen helposti liian tarkkailuksi koko homma; mulla nimittäin kesti hetki tämän lukemisen jälkeen että oikeasti innostuin kaupassa tekemään fiksumpia valintoja kun aluksi tuntui siltä, ettei mitään voi enää ostaa. Anyhow todella kiinnostava kirja! Myös jatko-osat ovat hyviä, mutta tästä kannattaa aloittaa.

Otso SillanaukeeZero Waste

Tämä kirja on innostava, vaikkei oma jätteetön elämä olisikaan samalla kantilla kuin Otolla, jonka vuoden jätteet mahtuvat lasipurkkiin. Kirja antaa ihanan konkreettisia esimerkkejä siihen, miten jätteiden syntyä voi omassa arjessa minimoida ja miten oppia elämään minimalistisemmin. Olen kirjoittanut kirjasta tarkemmin Zero waste -vinkkejä aloittelijoille -postauksessa ja jakanut siellä omia vinkkejäni aiheeseen liittyen.

Karita SainioHyvin eletty

Inspiroiva ja kannustava opas vastuulliseen elämään; on ihanaa, että Karita näyttää omalla esimerkillään, ettei vastuullisen ja tiedostavan elämän tarvitse olla vakavaa tai tylsää. Vastuullisuus on oikeasti kiinnostavaa ja arkipäivän aktivismia parhaimmillaan. Koska tunnen Karitan henkilökohtaisesti (ja olen itse kuvittanut kyseisen kirjan, kröhöm hehhe), tiedän, miten paljon tietoa ja asioiden selvittämistä näille kirjan sivuille mahtuu. Ja koska inhoan saarnaavaa asennetta kaiken vakavan ja henkilökohtaisen suhteen, innostunut itse tosi paljon tällaisesta inspiroivasta lähestymistavasta.

Katja Kokko – Aidosti Kaunis

Tässä on kovien kansien sisällä kaikki, mitä haluat tietää luonnonkosmetiikasta ja ihonhoidosta. Aidosti kaunis opastaa ja auttaa matkalla synteettisestä kosmetiikasta luonnollisesti valmistettuun siirtyessä. Luonnonkosmetiikka on fiksu valinta, sillä valmistuksessa otetaan huomioon tuotteen ympäristövaikutukset aina raaka-aineiden hankinnasta pakkausmateriaalien kierrätettävyyteen ja minimointiin asti ja siksi se menee tähän kirjavinkkauskategoriaan loistavasti.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.