Miksi vaihtaa luonnonkosmetiikkaan?

kauneus, luonnonkosmetiikka
3 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Mossa & Asennemedia

Mun siirtyminen luononnkosmetiikkaan tapahtui aikoinaan melkein itsestään. Tajusin jossain vaiheessa että kosmetiikkaakin on olemassa myös luonnollisena – aivan kuten ruokaakin on sekä prosessoitua että luonnollista. Olen aikalailla aina panostanut puhtaaseen ja terveelliseen ruokaan ja jossain vaiheessa hoksasin, että miksi en tekisi samaa myös kosmetiikan suhteen, kun sekin kerran on mahdollista. En jostain syystä vain ollut ajatellut koko asiaa aiemmin mitenkään sen tarkemmin.

Kun aloin siirtyä luonnonkosmetiikkaan purkki kerrallaan, ei valinnanvaraa ollut mitenkään ihan mielettömän paljoa. Piti googlailla aika paljon ja kaikki ostokset tehtiin ekokaupoista ja verkkokaupoista, sillä vielä muutamia vuosia sitten luonnonkosmetiikkaa ei todellakaan myyty tavarataloissa saati marketeissa. Onneksi tilanne on nykyisin ihan erilainen – enää ei tarvitse pohdiskella tullirajoja ja tilailla kosmetiikkaa ties mistä kun jopa omasta lähikaupasta löytyy muutamia luonnonkosmetiikkatuotteita. Niin siistiä! Ajat muuttuvat, pikku hiljaa. Tarjonta muuttuu kysynnän mukaan.

Tiedän että moni tuskailee tällä hetkellä sen suhteen, miten voisi tehdä ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja omassa arjessaan – siksi vinkkaankin teille, että luonnonkosmetiikkaan siirtyminen on yksi selkeä tapa ottaa ympäristö huomioon ja erityisen hyvä tapa siksi, että luonnonkosmetiikkaan vaihtaessa ei tarvitse luopua yhtään mistään.

Mossa luonnonkosmetiikka

Mossa-luonnonkosmetiikkasarjan hinnat n. 11,90 € -21,90 € 

 

Valikoima on nykyisin ihan eri luokkaa mitä kahdeksan vuotta sitten, kun aloin ekoja kertoja kokeilla luonnonkosmetiikkatuotteita tietoisesti. Nykyisin tosiaan jopa mun lähikaupasta löytyy luonnonkosmetiikkaa ja isoissa tavarataloissa ja verkkokaupoissa valikoima on niin mieletön, että täytyy tietää, mitä lähtee etsimään, kun miettii uuden tuotteen ostoa.

Oon kirjoittanut Mossasta monta kertaa ja siihen on syynsä: se on hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen lähellä valmistettu luonnonkosmetiikkasarja jonka tuoksumaailma on niin houkutteleva, että se puhuttelee takuulla niitäkin, joille jotkut luonnonkosmetiikkatuotteet tuntuvat liian vihreiltä.

Mossan tuotteet valmistetaan Latviassa laadukkaista raaka-aineista ja luonnollisuuden sekä ympäristöaspektien huomioon ottamisesta takeena on Ecocert-sertifikaatti. Koska luonnonkosmetiikkaa ei aina ole helppo erottaa synteettisestä (varsinkaan niistä brändeistä, joita koitetaan kovasti viherpestä), kannattaa kurkata täältä lista virallisista sertifiointitahoista ja ostaa alkuun vaikkapa vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, niin ei haksahda oveliin viherpesuyrityksiin.

Sertifioinnin lisäksi jokaisessa Mossa-purkissa lukee erikseen, kuinka monta prosenttia raaka-aineista on luonnollisen alkuperän lisäksi luomulaatua. Mossaa löytyy hyvin sekä Stockmannilta että Sokokselta mutta myös Ruohonjuuresta ja pienemmistä ekokaupoista. Myös Prismat myyvät nykyisin Mossan tuotteita. Jos siis mietit, että voisit valita luonnonkosmetiikkaa seuraavan loppuvan kosmetiikkapurkin tilalle, suosittelen lämmöllä Mossan tuotteita. ♥ Ne ovat edullisia, toimivia ja hyväntuoksuisia.

Luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen

Luonnonkosmetiikka, blogi

Ympäristöystävällisyys, turvallisuus & helppous

Mun lainaus Hyvin eletty -kirjassa. Tämä kyllä kiteyttää edelleen mun omat syyni siihen, miksi käytän luonnonkosmetiiikkaa. Haluan hoitaa ihoani mahdollisimman laadukkailla raaka-aineilla ja musta on kivaa, että vaikka inci-listat ovatkin usein täyttä hepreaa, on luonnonkosmetiikkatuotteista helppo tunnistaa ties mitä vaikuttavia aineita vitamiineista öljyihin ja luonnollisiin vahoihin.

Mulle luonnonkosmetiikkaan siirtyminen lähti oman ihon hyvinvointiin liittyvistä syistä, mutta ihan yhtä hyviä syitä luonnonkosmetiikkaan vaihtamiselle on ympäristön huomioiminen ja luonnollisuus. Jokin aika sitten kohistiin kosmetiikan(kin) sisältämästä mikromuovista ja siitä, miten se päätyy vesistöihin ja lopulta takaisin lautasellemme kalojen mukana – tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten käyttämämme tuotteet vaikuttavat muihin eliöihin ja ympäristöömme. Synteettinen kosmetiikka saattaa sisältää myös hormonihäiritsijöitä ja muita ympäristölle haitallisia raaka-aineita mikromuovien lisäksi – luulen, että kaikille tätä blogia lukeville on esimerkiksi selvää, että tavallisten aurinkovoiteiden kemikaalit ovat yksi syy sille, miksi koralliriutat menettävät värinsä ja kuolevat.

Periaatteessa kaikki EU:ssa myynnissä olevien kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet on todettu turvallisiksi, mutta vain yksittäin tutkittuna. Kun monta eri raaka-ainetta yhdistetään keskenään, ei tiedetä mikä tämän kemikaalicocktailin vaikutus on käyttäjän tai ympäristön kannalta. Tutkittua tietoa saadaan koko ajan lisää joten nyt hyväksyttyjä synteettisiä raaka-aineita kielletään sitä mukaa kun niistä paljastuu jotain huolestuttavaa. Joitain jo haitallisiksi todettuja raaka-aineita saattaa edelleen löytää kaupoissa myynnissä olevista kosmetiikkatuotteista, sillä valvonta kosmetiikan suhteen ei ole aukotonta tai edes järin tehokasta – kun esimerkiksi PHMB luokiteltiin jokin vuosi sitten Euroopan Unionin kemikaalilainsäädännön mukaan mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi säilöntäaineeksi, löytyi tuota raaka-ainetta sisältäviä tuotteita vielä pitkään kauppojen hyllyiltä Suomestakin, totesin sen itsekin.

Tämän vuoksi on helppoa valita luonnonkosmetiikkaa, kun tarvitsee jotain uutta – en nimittäin todellakaan jaksa ja ehdi syynätä jokaista purkkia erikseen läpi, kun tarvitsen jotain. Luonnonkosmetiikkatuotteiden tuotannossa ja raaka-aineiden hankinnassa tulee minimoida ympäristöön kohdistuvat haitat. Luonnonkosmetiikka valmistetaan luonnollisista raaka-aineista, joten ne ovat biohajoavia eikä esim. muovia tai muovijohdannaisia käytetä. Luonnonkosmetiikan kuorinnoissa mikromuovi on korvattu esim. siemenillä tai kasvien kuorista jauhetulla rouheella. Ja esimerkiksi mineraalimeikkeihin käytettävät mineraalit louhitaan niin, ettei niiden louhinta tee hallaa vallitsevalle ekosysteemille tai pilaa maisemaa.

Mossa kasvonaamio ja -kuorinta

Mun ystävät ja tutut kyselevät multa usein luonnonkosmetiikkavinkkejä ja jos kriteereinä on tuote, joka on helposti saatavilla ja edullinen, suosittelen ekana Mossaa. Se on sarja, josta on tosi helppo lähteä liikkeelle ja jossa on paljon toimivia perustuotteita useille eri ihotyypeille ihonhoitoon, vartalolle ja hiuksille.

Misellivesi Mossa

Mossan valkoimasta omia ykkössuosikkejani ovat misellivesi, joka sopii täydellisesti meikinpuhdistuksen viimeistelyyn ja kasvojen puhdistukseen aamuisin, mikäli haluaa välttää kasvojen vesipesua. Misellivettä olen ostanut monta kertaa ja samoin melko uutta naamion ja yövoiteen yhdistävää Vitamin Cocktail -tuoteperheen Energy Boost Multi-Use Mask -monitoimituotetta. Laitan sitä kasvoille paksun kerroksen vaikuttamaan yön yli jos ihoni on epätasapainossa tai kuivan tuntuinen.

Uudet aktiivihiiltä sisältävät tuotteet, kuorinta ja kasvovesi, ovat molemmat timanttisia – musta kuorinta imee aktiivihiilen avulla iholta epäpuhtauksia puoleensa ja kirkastaa ihoa mustaherukkauutteen avulla. Skin Solutions Anti-Blemish -sarjan kasvovesi sopii käytettäväksi myös täsmänä niille ihoalueille, jotka kaipaavat epäpuhtauksien rauhoittamista.

luonnonkosmetiikka

Mossan uudet shampoo ja hoitoaine ovat mun makuuni ihan tosi kovat nekin! Shampoo on tarpeeksi puhdistava helposti rasvoittuvalle päänahalleni ja hoitoaine taasen on luonnolliseksi jopa yllättävänkin hoitava. Se ei ihan riitä sellaisenaan blondatuille latvoilleni, mutta on ehdottomasti yksi parhaista luonnollisista hoitoaineista joita olen testannut. Molemmat tuoksuvat ihanan mansikkaiselle ja uskallan väittää, että näiden tuoksumaailmasta innostuvat myös ne, joiden mielestä luonnonkosmetiikkatuotteet ovat usein tuoksuiltaan liian maanläheisiä.

Mossan kolmesta vartalovoiteesta tyrniä sisältävä Intense Body Lotion on suosikkini. Se on tuhti kosteutustehoiltaan, mutta imeytyy suhteellisen nopeasti iholle. Tuoksu on raikkaan sitruksinen.

luonnonkosmetiikka

Vitamin Cocktail -öljy on myös yksi mun Mossa-lemppareista. Se on riittoisa ja edullinen, mutta pipettipullon ansiosta ylellisen tuntuinen hyvä perusöljy.  Tätä voi käyttää sellaisenaan kasvoille tai sitten sekoittaa päivä- tai yövoiteen sekaan.

Luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen

Tiedän, että monien iho reagoi hetken ajan tavallisesta kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan siirtyessä. Se on varmasti ihan normaalia, kun iho totuttelee uusiin tuotteisiin. En enää muista oliko mulla mitään selkeää oikutteluvaihetta kun siirtyminen tapahtui mun kohdallani itsestään, tuote kerrallaan. Yleisesti ottaen mun ihoni on ollut paljon paremmassa kunnossa luonnonkosmetiikkaa käyttäessä kuin silloin, kun vielä käytin synteettisiäkin ihonhoitotuotteita. Ihoni on paljon ravitumpi ja kokonaisvaltaisesti tasapainoisempi, vaikka ihoni edelleen räjähteleekin esim. kuukautiskierron mukaan.

Siinä missä ihoni oli aina ennen kiristävän kuiva synteettisten liian pesevien tuotteiden ansiosta on ihoni nykyisin tasapainoisempi ja kuulaampi kun hemmottelen sitä laadukkain raaka-ainein. Olen vaihtanut mun kosmetiikkatuotteeni luonnonkosmetiikkaan kolmea tuotetta lukuunottamatta: dödö, ripsari ja kuivashampoo ovat yhä synteettiset, mutta kaikille muille tuotteille olen löytänyt monta korvaajaa luonnonkosmetiikan parista. Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen ei ole ollut mikään kompromissi vaan päinvastoin tuntuu siltä, että saan rahoilleni enemmän vastinetta ja ihoni enemmän hoitoa. Eli en voi kuin kannustaa lämpimästi kokeilemaan.

Jos te olette siirtymävaiheessa ja kaiapaatte tuotesuosituksia, niin let me know, autan mieluusti!


Mossan jälleenmyyjiä ovat mm. Sokos, Prisma, Stockmann, Ruohonjuuri sekä muut kauneuden ja hyvinvoinnin myymälät ympäri Suomen. Verkossa Mossaa myy mm. Natural Goods Companyn verkkokauppa.

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. ootko kokeillut Schmidt luonnollisia ja vegaanisia deodorantteja? Ihanat tuoksut ja ainakin mulla toimii täydellisesti! :)

    1. Oon! Toimi mullakin hetken, mutta sitten ne pettivät. Hitto!! Sama Ben & Annan kohdalla mulla. Alkuun toimi täydellisesti mut sit lakkasivat toimimasta. :(