Gluteenittomat jouluherkut

ruoka
6 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, Vuohelan Herkku & Asennemedia

Sain yhteistyön merkeissä testiini kaikki Vuohelan Herkun gluteenittomat joulupöytään sopivat tuotteet ja valikoin nyt teille esiteltäväksi omat suosikkini. Ajattelin viedä kotikotiin jouluksi näitä leipiä, sillä tiedän että meidän jouluruokien miettiminen on suurimmilta osin äidin harteilla ja ettei sitä ole tehty mitenkään kovin helpoksi, kun pöytään istuu kahden tiedostavan sekasyöjän lisäksi kolme kasvispainotteista syöjää varsin erilaisin kriteerein ja sen lisäksi vältellään viljoja, maitotuotteita ja sokereita. Että koita siinä nyt sitten miettiä kaikille sopivaa tarjottavaa ja pitää perinteitä yllä ja koettaa siinä kaiken ahertamisen lomassa rauhoittua nauttimaan joulusta. 

Onneksi joulupyhät ajoittuvat tänä vuonna niin, että ehdin hyvin äidin kaveriksi auttamaan valmisteluissa, koska vitsit miten paljon viiden ihmisen ruokavalioissakin jo on miettimistä. 

Vuohelan herkku gluteenittomat joulutuotteet

Vuohelan Herkun jouluun sopivin gluteenittomiin tuotteisiin kuuluu gluteenittomat joulutortut, gluteenittomat piparit, kaksi herkullista leipää – piimälimppu ja Riihiluodon leipä (molemmista alempana tarkemmin) ja kaksi kuivakakkua. 

Vuohelan herkku saaristolaisleipä Riihiluodon leipä

Tiedän että äidille on tärkeää olla laittamassa niitä kaikkien lempparijouluruokia ja tehdä mahdollisimman paljon alusta asti itse, mutta jotain voi onneksi ostaa valmiinakin, jos tietää, mistä ostaa. Jos saaristolaisleipä kuuluu teidänkin jouluun ja gluteenittomuus on plussaa tai tärkein vaatimus, niin saanko esitellä teille maailman parhaan gluteenittoman leivän: Riihiluodon leipä! Siis herranen aika miten hyvää voi leipä olla!! Gluteeniton leipä on yleensä just se, jossa pitää tehdä kompromissi maun kanssa gluteenittoman valitessaan, mutta eehei, ei tämän kanssa. Söin päivässä puolet leivästä ja myöhemmin samaa hehkutti kaimani

Oon niin iloinen tästä yhteistyöstä, koska en olisi ilman tähän lähtemistä ehkä koskaan tajunnut, miten hullun hyviä gluteenittomia tuotteita Vuohelan Herkku valmistaa. Mun tapoihini ei kuulu lähteä mihinkään yhteistyöhön ilman että olen itse käyttänyt brändin tuotteita tai ilman, että  voin olla satavarma, että tykkään jostain, mutta tähän yhteistyöhön lähdin aika pienellä kokemuksella. Varmistin etukäteen mun läheisiltäni, jotka ovat gluteenittomalla ruokavalioilla ja tarkkoja siitä mitä syövät, että onko Vuohelan Herkun tuotteet heidän mielestään mistään kotoisin ja kun sain pelkästään ylistystä ja ”ne ovat parhaita gluteenittomia tuotteita”tyylisiä kommentteja, uskalsin lähteä yhteistyöhön vaikken ollut etukäteen testannut koko valikoimaa. Toisaalta, miten olisinkaan, kun valikoima on melkoisen laaja varsinkin kun ottaa sesonkituotteet huomioon. 

Vuohelan herkku gluteenittomat piparit

Gluteenittomat piparit saavat myöskin mun hyväksynnän! Vaikka piparit ovat vähän sellainen juttu, että vain ne, joihin on tottunut, maistuvat oikealta, on nämä tosi hyvät jos haluaa vaikka ennen joulua herkutella pipari+juusto-kombolla jossain omissa illanistujaisissa. 

Vuohelan herkku saaristolaisleipä

Vuohelan herkku kokemuksia

Myös piimälimppu on todella herkullinen, vaikka Riihiluodon saaristolaisleipä kiilasikin mun ehdottomaksi ykkössuosikikseni. Tässä on anista, pomeranssinkuorta ja kuminaa antamassa jouluista makua vaaleaan leipään. 

Vuohelan herkku gluteenittomat herkut

Vaikken ole mitenkään näkyvästi joulufiilistelijä, niin jos olen joulun Suomessa, on mulle tärkeää olla aattoilta perheen kanssa ehkä odotan eniten just sitä yhteistä jouluruokailua (ja joulusaunaa kynttilän valossa). Sitä, että istutaan kaikki yhdessä ja muistellaan ehkä menneitä jouluja ja niinä sattuneita kommelluksia, mm. mitä kaikkea ollaan möläytelty joulupukille ja mitkä oli lapsuuden parhaat joululahjat 

Olen tajunnut, että voin luoda jouluunkin omat perinteet, mutta että ruokajutut on sellaisia, jotka tuntuvat tärkeiltä, vaikka moni muu perinne onkin karsiutunut pois. Koska saan jouluisin istua aika pitkälti valmiiseen ruokapöytään, en todellaakaan halua koskaan luoda omilla ruokavalioillani tai toiveillani paineita muille, joten olen tyytyväinen kaikkeen mitä on tarjolla. Mutta jos saa toivoa, niin saaristolaisleipä ja äidin tekemät lohirullat ovat ihan voittamattoman hyviä. 

gluteenittomat joulutortut

Vuohelan herkku gluteenittomat piparit

Sain tätä postausta varten kaikki Vuohelan Herkun jouluiset tuotteet testiin ja sain tietysti valita niistä itse, mitkä nostaisin postaukseen. Mulle tuli kotiin myös sesonkivalikoimaan kuuluvia kuivakakkuja, joihin suhtauduin maistamatta skeptisesti ja päätin jättää ne kokonaan pois, sillä en ostaisi sellaisia kaupasta itse. Mutta mitä vielä, gluteeniton taatelikakku oli ihan tolkuttoman hyvää!! Siis niin hyvää, että harmittaa, etten kuvannut sitä sittenkään tähän postaukseen.

Tosin pysyn edelleen sanassani sen suhteen, etten kyllä ihan ensimmäisenä ostaisi kaupasta valmiskakkua, mutta tuota taatelikakkua maistettuani voisin kyllä tehdä poikkeuksen. Vein sen töihin koska pelkäsin, että syön muuten koko kakun yksin – maistui muillekin, siitä käytettiin mm. sanaparia ”törkeän hyvää”

Tajusin, etten kuvannut yhtäkään herkkua kääreiden kanssa, äh! Näiden tunnistamista kaupassa helpottaa, jos käytte kurkkaamassa miltä tuotteet näyttävät kääreissään Henriikan blogista.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Valitettavasti Vuohelan herkun hapanleipätuotteissa on yllättävän paljon E-koodeja, nostatusaineita, sokeria(!) ja hiivaa,
    joita taas esimerkiksi Eilamarin vastaavissa gluteiinittomissa tuotteissa ei ole lainkaan.
    Kannattaa tutustua !

  2. Vuohelan Joulutortut. EN OLE KOSKAAN MAISTANUT MITÄÄN KAMALAMPAA!
    Roskiin suoraan kaksi pakkausta. Ostin hullu 3 pakkausta. Huh hei

    1. No makuasioista lienee turha kiistellä, mutta minusta olivat ok :) En tosin ole torttujen suurin ystävä muutenkaan enkä tiedä millaisia muut gluteenittomat vaihtoehdot ovat.