2 x HBO-sarjasuositus

lifestyle
10 kommenttia

kuva: HBO

Euphoria

Tykkäsin tosi paljon siitä, miten tää draamasarja oli toteutettu visuaalisesti. Tiesin etukäteen kiinnittää huomiota siihen, että jaksoissa on erilainen tunnelma ja väri- ja musiikkimaailma päähenkilön mania- tai masennuskauden mukaan ja musta toteutus oli tehty todella hyvin. Euphoria on yhtä aikaa hullun ahdistava, kaunis ja kutkuttava.

Joissain kohdissa meininki on ehkä pikkuisen naiivin oloinen, mutta kokonaisuudessaan sarja on tosi hyvä. Tässä on jotain samaa kuin Skinsissä. Sellainen sarja, jonka haluaa ahmaista kerralla – ekassa kaudessa on kahdeksan jaksoa, joten tämän katsomiseen ei mene koko syksyä. Fun fact: tuotantotiimissä on ollut mukana mm. Drake!

kuva: HBO via VOX 

My Brilliant Friend

Elena Ferranten romaaneihin perustuva My Brilliant Friend on niin hienosti toteutettu puvustusta ja sarjan sävymaailmaa myöden, että uskon, että tästä tykkäävät nekin, jotka eivät ole lukeneet Ferranten Napoli-sarjaa.

Mun mielessä tämä tekee hyvin oikeutta kirjoille – yleensä tv-sarjat ja leffat eivät ikinä vedä vertoja kirjalle, mutta nyt mun kuvitelmat henkilöhahmoista menivät lähes täydellisesti yks yhteen sarjan tekijöiden ajatusten kanssa. Tässä oli sellainen kirjoista tuttu hidas tempo ja paljon yksityiskohtia ja havainnoitavaa. En malta odottaa kakkoskautta tästä!

/////

Jaahas, mitäs sitten katsoisi? En katsonut viime keväänä varmaan yhtäkään tv-sarjaa, mutta veikkaan, että nyt syksyllä sarjat ja niiden ääressä rentoutuminen kiinnostavat taas. Mulle on suositeltu lähiaikoina Kiddingiä (ihan jees parin jakson perusteella, mutta mun suhde Jim Carreyhin on vaikea), The Wireä ja Göstaa. The Affairista, Big Little Liesista ja Handmaids Talesta on tullut uusia kausia, mutta jostain syystä ne eivät puhuttele, en oo kuullut niistä kehuja? Chernobyl pitäis ehkä katsoa sekin. Onko teillä jotain suosituksia? Lisää tv-sarja- ja leffasuosistuksia täällä.

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Chernobyl, Big Little Lies ja Handmaids tale on kaikki ihan huippuja!

  1. Hei jes, hyvä tietää! Big Little Liesista tosiaan katsomatta uusin kausi ja Handmaid’s talessa mulla jäi kolmas kausi kesken kun se oli jotenkin niin uuvuttava ja itseään toistava.

 2. The Wire on loistava. Katsoin sen joitakin vuosia sitten ja se nousee edelleen yhdeksi parhaista (ellei jopa parhaaksi) näkemistäni sarjoista. Chernobyl kannattaa myös katsoa.
  Aloitin joitakin päiviä sitten Mindhunterin, joka vaikuttaa myös lupaavalta.

  1. No kun sain ihan vastaavanlaisen kehun ja suosituksen The Wirestä ystävältäni! Ehkä tästä tulee tän syksyn sarja mulle. :-)

   Ja hei Mindhunteria kehui itseasiassa kaksikin kaveria viime viikolla, se kiinnostaa myös! Kiitos hyvistä vinkkailuista Sanna!

 3. Euphoriaa katoin itekki, tosi hyvä! Big little lies, Rahapaja, stranger things, kahesta vikasta ilmesty uudet kaudet. The affair on kyl hyvä kantsii kattoa kaikki kaudet, musta niis uusissaki on jänniä jaksoja!

 4. Eikö ookin hyvä!

  Ja hitsi, mä en oo vielä uskaltanut katsoa Stranger Thingsiä kun pelkään et onks se liian jännä mulle?! :D

  Hei hyvä tietää, pitää antaa Big Little Liesille ja The Affairille mahdollisuus uusien kausien osalta.

 5. Years and years, jopa vähän pelottavan mahdollinen tulevaisuuden näkymä.