Vetovoima

muoti
1 kommentti
* Kaupallinen yhteistyö Kalevala Koru 

Tiesittekö, että Kalevala Korun kaikki tuotteet valmistetaan Helsingissä käsityönä? Ne siis todella ovat Handmade in Finland. Pääsin tutustumaan Kalevala Korun tuotteiden valmistukseen Helsingin tehtaalla (ja jopa kokeilemaan korujen tekovaiheita itse kultasepän opastuksella) ja opin samalla vaikka mitä uutta korubrändistä, joka on ollut mulle tuttu koruistaan lapsuudesta asti. Jos haluatte kurkata, kuinka korunvalmistus sujui multa, niin kurkkaa mun IG storiesit tänään – stoorit ovat siellä 24h ajan.

Nyt esittelen tämän syksyn ihanimman korumalliston, Juslin-Maunulan Kalevala Korulle sunnnitteleman Vetovoima-korusarjan.

Ida ja Linda Kalevala Koru

Kun multa kysyttiin kesän alussa, että kiinnostaisiko mua tehdä loppusyksystä yhteistyötä silloin julkaistavan Vetovoima-malliston suhteen, olin innoissani – olen nimittäin seuraillut suunnittelijakaksikon tekemisiä jo vuosia. Vuodesta 2015 työparina työskennelleet Laura Juslin ja Lilli Maunula ovat tämän hetken suomalaisen muodin ja muotoilun kiinnostavimpia nimiä.

Tykkään Kalevala Korun edustamasta monipuolisesta naiskuvasta ja siitä, miten brändi toimii kertakäyttökulttuuria vastaan. Kalevala Korun on perustanut suomalainen kirjailija Elsa Heporauta vuonna 1937. Heporauta halusi pystyttää patsaan suomalaisen naisen kunniaksi ja patsaan rahoittamiseksi aloitettiin Kalevala Korujen valmistus. Kalevala Koru on naisten perustama, omistama ja johtama yritys.

Suomessa valmistetut korut - kalevala koru vetovoima juslin maunula

Parempia materiaaleja

Mun äitini on yhdeltä ammatiltaan kultaseppä, joten olen oppinut arvostamaan käsityötaitoja ja jalometalleja korujen raaka-aineena pienestä pitäen. Oli ärsyttävää tajuta teininä, ettei niitä tuolloin kaikista cooleimpia bamboo-korviksia tehdä laadukkaista materiaaleista (tai jos tehtiinkin, ei mulla olisi ollut varaa kultaisiin jättikorviksiin) sekä tajuta, etten voinut käyttää rihkamaa usein, kun mun herkkä ihoni ei kestänyt kuin hopeisia ja kultaisia koruja. Kun jossain vaiheessa käytin rihkamakoruja säännöllisemmin, mun ihoni herkistyi ja sain välillä ihottumaa jopa housun napin metallisosasta sen osuessa ihoa vasten – nyt, kun en enää ole vuosiin käyttänyt kuin kultaa ja hopeaa, ei ole tarvinnut murehtia moisesta.

Kapeampi Vetovoima-rannekoru hopeisena ja hopeinen Häiväoja II -sormus

Vetovoima-korusarja on valmistettu hopeasta ja pronssista. Hopea- ja pronssikorut paitsi kestävät aikaa ja käyttöä, ne ovat usein korjattavissa (Kalevala Korulla on oma korjauspalvelu!), muunneltavissa ja kierrätettävissä. Koska valmistusraaka-aine itsessään on arvokasta, ei mitään heitetä hukkaan, vaan jokainen hukkapala (myös hiomavaiheessa syntyvä metallipöly!) kerätään talteen uudelleen käyttöä varten. Kalevala Korulla käytettävä hopea on 85% kierrätettyä, kulta 100% kierrätettyä ja pronssi osittain. Lisää valmistuksen vastuullisuudesta täällä.

Oli kiva oppia Kalevala Korulla käydessä, että kaikissa Kalevala Korun pronssista valmistetuissa korviksissa on hopeiset tapit ja taustat, joten jos iho on herkkä, saattanee silti pystyä pitämään pronssisiakin koruja, kun tapit on hopeaa. Mä ainakin pystyn. Pronssi on paljon kultaa edullisempi materiaali enkä edes uskalla arvailla, minkä hintaisista koruista olisi kyse, jos nämä Vetovoima-sarjan pronssiset olisi valmistettu kullasta.

Ida365 aidot korumateriaalit

Mutta niin, mitäs tuumitte Juslin-Maunulan Kalevala Korulle suunnittelemasta Vetovoima-sarjasta? Vetovoima-korusarjan lähtökohtana on sarjan osien yhdisteltävyys: kaksiosaisia korvakoruja voi yhdistellä erilaisiksi kokonaisuuksiksi ja myös rannekoruja voi käyttää yhdessä tai erikseen.

Vetovoima-mallistoon kuuluu kahdet erilaiset korvakorut; pyöreät hopeisina ja pronssisina (pyöreät korvikset on mun ykkössuosikit tästä sarjasta!) sekä neliöt hopeisina ja pronssisina. Kummissakin korviksissa on kaksi osaa; pronssia ja hopeaa voi myös yhdistellä keskenään allaolevan kuvan mukaisesti.

Juslin Maunula Kalevala koru korvikset

Neilönmalliset korvakorut pronssisina ja hopeisina 

Kalevala Koru myy korujaa muuten myös yksittäin, eli jos haluat miksata itsellesi hopeisen ja pronssisen korvisparin, voit ostaa yhden korvikset hopeisena ja toisen pronssisena. Tämä mahdollistaa myös sen, että  jos sattuu hukkaamaan toisen korvikset, ei tarvitse ostaa kahtaa paria tilalle vaan vain toisen. Mahtavaa asiakaspalvelua!

Korvakorujen lisäksi mallistoon kuuluu kaksi rannekorua; kapea hopeisena ja pronssisena sekä leveä hopeisena ja pronssisena.

Kalevala Koru Juslin Maunula

Kapeampi Vetovoima-rannekoru pronssisena & hopeinen Häiväoja II -sormus

Kuvissa on Vetovoima-korvisten ja rannekorujen lisäksi myös Paula Häiväojan suunnittelemat sormukset. Häiväoja on suunnitellut sormukset 1960-luvulla ja ne palaavat nyt uudelleen osaksi mallistoa. Häiväoja (1929-2011) oli muuten Kalevala Korun ensimmäinen naispääsuunnittelija!

Hopeinen Häiväoja I -sormus

Oli niin kivaa saada Linda mun kaveriksi näihin kuviin. Vaihdeltiin vähän asuja ja mietittiin, että onpas aika kivaa, että arjessa käytössä olevat vaatteet saa näyttämään tosi juhlavilta pelkkien korujen avulla.

Ollaan kumpikin pohdittu vaatteiden ostamista tosi paljon viimeisen vuoden aikana ja vaikka ensin ajattelin, että voisi olla kiva lainata näihin kuviin vaatteet joltain kivalta kotimaiselta brändiltä, niin onneksi pitäydyttiin kuitenkin omissa vaattteissa; tuli nimittäin sellainen olo, että näyttääpäs omat arjessakin käytössä olevat vaatteet kivoilta erilaisten korujen kanssa.

En aio hankkia tänäkään vuonna mitään uutta pikkujoulusesonkiin kun tiedän että pärjään vaatekaapistani löytyvillä vaatteilla, mutta aion haastaa itseäni miettimään, miten käyttää korurasiani aarteita monipuolisemmin nostattamaan arkivaatteet myös juhlaan.

Juslin Maunula Vetovoima
Kalevala Koru -lahjakortin arvonta

Mitäs tykkäätte? Jos Vetovoima-korut näyttävät omilta, klikkaa itsesi Instagramin puolelle mun uusimpaan kuvaan ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa 100 € lahjakortin Kalevala Korulle! 

Vetovoima-korut ovat myynnissä Kalevala Korun verkkokaupassa, Kalevala Korun lippulaivamyymälässä Helsingissä sekä Helsingin ja Tampereen Stockmann-tavarataloissa sekä verkkokaupassa.


Kuvat: Emilia Pennanen
Ystävä kuvissa & stailaus- ja suunnitteluapuna: Linda Lehtovirta

 

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nää on niin ihania koruja!!!

    Mutta… Tuolla sun Instagramissa ei näy (ainakaan mobiililla) sun arvontakuvaa?

    Viimeisin kuva on kaksi päivää sitten liitetty granaattiomenakuva :)