Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

lifestyle
Jätä kommentti

Tämä talvi on ollut ihana, kun on ollut lunta ja kunnolla pakkasta, valoisaa ja sellaisia hohtavia hankia, että iltapäivän happihyppelyllä olisi tarvinnut aurinkolasit.

En voi sille mitään, että aina vuodenvaihtuessa alan haikailla kevättä, vaikka usein siinä vaiheessa talvi vasta kunnolla alkaa. Viime päivinä kadut ovat tuntuneet luistinradoilta, mutta tuo tämän päivän valo tuntui taas niin ihmeellisen hyvältä kasvoilla, että mietin, miten ne pimeimmät jaksoit oikein jaksaa. Ja nyt tuntuu ettei aamun lumimyräkästä ole tietoakaan, kauniit kuorrutetut puut vain muistona.

Kaisaniemen kasvitieteellinen

Just nyt matkustaminen tai lämpöön karkaaminen ei tunnu ajankohtaiselta haaveelta, joten lämpöä ja muutosta arjen rutiineihin pitää löytää lähempää. Arki-illan tai viikonlopun trooppinen elämys löytyy Kaisaniemen kasvitieteellisestä, sisään pääsee museokortilla tai 6-12 € hintaan. Aukioloajat kannattaa kurkata täältä.

Käytiin fiilistelemässä yksi arki-ilta toissa viikolla eikä tungosta ollut noin tunti ennen sulkemisaikaa. Turvavälit oli helppo pitää ja kaikilla vierailijoilla oli maskit kasvoilla.

Kasvitieteellinen Kaisaniemi

Sisällä tehdyn kasvihuonekierroksen ja kasvien tutkailun jälkeen kannattaa kierrellä myös kasvitieteellisen pihamailla, vaikka ne toki ovatkin upeimmillaan kesällä ja alkusyksystä. Tähänkin aikaan vuodesta kasvitieteellisen pihapiiri on rakennuksien puolesta uskomattoman kaunis. Kun ulkona on hämärää, sisältä hehkuu valo ja lämpö. Osa kasveista liimautuu kauniisti höyrystyneitä ikkunoita vasten.

Kaisaniemen kasvitieteellinen
Pinkki + vihreä, todella hyvä värikombo!

Landys Roimola Aquaphobia Kaisaniemi kasvitieteellinen

Lummehuoneesta voi spotata vielä tammikuun ajan Landysin Aquaphobia-työn. Teos on upea ja sopii lumpeiden ja muiden kasvien sekaan täydellisesti!

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.