365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

keskiviikko

29

maaliskuu 2017

6

COMMENTS

Testissä vegaaniset Ingman Choice-jäätelöt

Written by , Posted in Ruoka

*Kaupallinen yhteistyö, Ingman & Asennemedia

Olettekohan jo bongailleet kaupan hyllyiltä tai muista blogeista Ingman Choicen uudet vegaaniset jäätelöt? Toivottavasti bongaatte viimeistään nyt, sillä näiden testaamisen jälkeen olen täysin vakuuttunut siitä, etten enää omassa arjessani kaipaa maitojäätelöitä mihinkään. 

Ingman Choice jäätelöt

Ingman Choicen uusia maidottomia jäätelöitä saa sekä riisimaidosta, soijamaidosta että mantelimaidosta valmistettuna. Näissä on kermainen ja miellyttävä koostumus enkä arvaisi näiden olevan maidottomia, ellen tietäisi. Todella herkullisia! 

En tiedä olenko koskaan kertonut, mutta olin lukioikäisenä kesätöissä huvipuiston jäätelökioskilla. Työvuoroja oli muissakin herkkukioskeissa, mutta jäätelökioski oli mun lemppari. Noina kesinä tuli syötyä niin paljon jäätelöä, että olen nykyisin aika tarkka jäätelömaustani – mikä tahansa tötterö ei enää kelpaa.

Olen jättänyt maitotuotteita onnistuneesti tosi vähälle osalle mun ruokavaliossa, joten normijätskit eivät innosta siitäkään syystä. Onneksi maidotonta valikoimaa alkaa nykyisin olla hyvin – paketissa myytävän jäätelön lisäksi Choice-valikoimaan kuuluu myös tötteröitä ja puikkoja. Bongasin nämä jo omasta lähikaupastani, eli uskoisin että uutuudet ovat jo hyvin saatavilla.

Ihan alunperin huomasin sen, etteivät maitotuotteet sovi mulle enää siitä, että hoksasin mahani tulevan kipeäksi aina jäätelöä syödessäni ja turpoavan välillä ihan järjettömän kokoiseksi. En tiedä oliko kyseessä pelkkä maito, vai maidon ja sokerin kombo, joka tuollaisen olotilan laukaisi, mutta kuten arvata saattaa, jätskin syönti jäi. Maidottomuus on vaikuttanut myös niin, että en ole enää sairastellut yhtä paljon mitä aiemmin – helpotuksen tukkoisuuteen ja toistuvien flunssien vähenemisen huomasin vasta kun vaihdoin aamupuuromaidon kasvimaitoon ja aloin juomaan kahvini mustana – eli lopetin sen ainoan, mutta jokapäiväisen maidon käytön. En ole hetkeäkään kaivannut tavallista maitoa mihinkään ja nyt kun maidoton jäätelövalikoimakin alkaa olla kattava, en varmaan tule kaipaamaankaan. 

Vegaaniset Choice-jäätelöt

Söin juuri viime viikolla tavallista maitojäätelöä pienen annoksen verran ja vaikka se oli hyvää, se ei tehnyt hyvää ololle. Olin flunssassa ja tuntui että olo paheni välittömästi – eli muistin hyvin konkreettisesti miksi valitsen nykyisin maidottoman jäätelön, jos jätskiä tekee mieli. Onneksi nykyisin tosiaan on vaihtoehtoja! Jätskikioskiaikoinani vaihtoehtoja taisi olla mehujää ja yksi ainut maidoton tuutti. Choice-jäätelöt sopivat maitotuotteita välttelevien lisäksi myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville – ja siis ihan kelle tahansa. Nämä eivät ole mitään kompromissijätskejä, vaan herkullista jäätelöä ilman maitoa. 

Olen ehtinyt herkutella näillä jätskeillä sekä Henriikan kanssa että viime viikonloppuna ystävien luona sunnuntaibrunssilla. Sunnuntain nelihenkinen makuraati taisi hyväksyä jäätelöt, sillä suurin osa santsasi toisenkin annoksen. Jes! Omaksi suosikikseni nousi näistä 750 ml:n jätskipakkauksista tuo mantelimaitojäätelö kaakaokastikeraidoilla. Se on täyteläisen kermainen, muttei tunkkainen, vaikka siinä onkin kaakaota.

Suklaajätski maistui just siltä miltä suklaajätskin kuuluukin maistua ja moni kaveri on kehunut mansikkajätskiä parhaaksi. Vaniljajätskistä en yleensä innostu sellaisenaan, mutta kun se tarjoillaan esim. mustikkapiirakan kaverina niin mitään muuta jätskimakua ei voi silloin edes harkita – eli sillekin on ehdottomasti aikansa ja paikkansa. 

Vegaaninen mantelijäätelö

Henriikan luokse vein mukanani jotain pientä jätskin kaveriksi, sillä kuten jäätelökioskissa myyjänä ollessakin (silloin kivoin annos tehdä oli limu-pehmis, hahah), on hienosti koristeltu jätskiannos edelleen se paras juttu. More is more! Tein niin herkun granolan, että jaan sen mieluusti teillekin. Ohjeen ainesosamäärät ovat aika summittaiset:

Crunchy granola (gluteeniton)

Kourallinen seesaminsiemeniä
Kourallinen parapähkinöitä
Kourallinen saksanpähkinöitä
Kookoshiutaleita
1,5 rkl kookosöljyä
1/2 rkl hunajaa tai esim. agavesiirappia
kardemummaa

aitoa vaniljaa

Sulata kookosöljy ja hunaja (jos käytät juoksevaa agavesiirappia, voit lisätä sen juoksevan kookosöljyn joukkoon) kattilassa, sekoita ja sammuta hella. Pyörittele rouhitut pähkinät, siemenet ja hiutaleet sekä mausteet kattilassa kookosöljy-hunaja-seokseen. Levitä seos pellille ja laita uuniin 10 minuutiksi 175 asteeseen. Varo, ettei granola kärähdä – se tapahtuu nopeasti. Rouskuvan granolan lisäksi jätskiannos kantsii koristella granaattiomenan siemenillä, kookoshiutaleilla ja raakasuklaalla. Kuten sanoin, enemmän on enemmän. Koristelut olivat suklaajäätelön kanssa aika överit, veikkaisin että toimivat parhaiten vaniljajätskin kaverina. 

Viena jakoi blogissaan hetki sitten pari ihan mahtavaa reseptiä jätskien kaveriksi. Suosittelen kokeilemaan Vienan lemon curdia! Pääsin maistamaan tuota hänen järjestämässään jätskibuffetissa ja ihastuin täysin – täydellistä vaniljajätskin, marjojen ja cashew-pähkinöiden kaverina. 

Maidoton mansikkapuikkojäätelö Ingman Choice

Ingman vegaaniset jäätelöt

Pieni suklaakuorrutteinen mansikkapuikko on makean ystävälle, perinteinen tuutti taas enemmän mun makuun. Molemmat irtojätskit ovat myös gluteenittomia. Tuo pienempi mansikkapuikko myydään viiden kappaleen paketissa ja tuutti yksittäispakattuna. Irtopuikkoina löytyy myös yksittäispakattuja suklaakuorrutteisia päärynäpuikkoja ja tuuttia saa vaniljan lisäksi myös toffeenmakuisena. 

Vegaaninen suklaajäätelö

Vegaaninen jäätelö

osa kuvista: Janne Simojoki 

Oletteko te ehtineet testata maidottomia uutuusjätskejä? Onko suosikkeja?🍦

Lisää luettavaa:

6 Comments

  1. jenni
    • ida365 ida365
      • Essi
        • ida365 ida365
      • jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *