Tampereen paras kasvislounas

Ravintolat Tampere, ruoka
17 kommenttia

Multa kysytään usein, mistä Tampereella saa hyvää kasvisruokaa/-brunssia tai illallista. Blogista löytyykin siihen melko monta vastausta jos jaksaa selata Ravintolat Tampere -kategoriaa ajatuksella läpi. Toki tuolta löytyy myös suosituksia sekasyöjille ja ylipäätään arvioita Tampereen kivoimmista rafloista, mutta yksi on lounaspaikkana ylitse muiden. Gopal nimittäin!

Ravintola Gopaleja löytyy Tampereen keskustan tuntumasta nykyisin kolme; yksi Anttilan läheltä Kuninkaankadulta, yksi Rongankadulta Stockan takaa ja yksi Tammelasta. Rongankadun Gopal palvelee laajimmilla aukioloajoilla ja muista Gopaleista poiketen sieltä löytyy lounaan lisäksi myös aamupalaa ja iltamenu. Iltamenulta saa lounaasta poiketen esim. burgerin, kun taas lounas kootaan lautaselle itse ja maksetaan painon mukaan. 

On totta, että ruokailu tulee helposti kalliiksi paikoissa joissa saa itse valkata annoksensa koon, mutta osaan nykyisin aika hyvin arvioida nälkäni ja pärjään Gopalissa about 8 eurolla. Valikoima on tosi monipuolinen kylmistä salaateista lämpimiin ruokiin. Tarjolla on myös ihania kastikkeita ja soosseja. Ja tuoreita sämpylöitä! Gopalissa suositaan luomua mahdollisuuksien mukaan.

Mielestäni Gopal on hinta-laatu-täyttävyys-suhteeltaan Tampereen paras kasvisruokalounaspaikka. Ruuat ovat hyvin maustettuja, monipuolisia ja tuoreita. Kertaakaan ei ole monen vuoden käyntien aikana ollut mitään valitettavaa. Ja minulle tässä on vielä sekin näkökulma, että maksan mielelläni jostain mitä en itse osaa; moni makuyhdistelmä intialaisesta keittiöstä on mulle mieleinen, mutta sellainen jota en osaa itse toteuttaa. 

Muita suosikkilounaspaikkojani ovat:

Kauppahallin Umami
Vegemesta (jossa ei vaan tuu käytyä usein kun se on niin väärällä puolella keskustaa)

New Swagath
Bar Burrito (Itsenäisyydenkadulla saa opiskelija-alen!) 

Ravintola 931 

Pitäis päästä testaamaan myös Inezin, Pure Bistron ja Nomun lounaat. Ootteko te testanneet noita, kantsiiko mennä? Ja hei, mitkä on teidän lempparilounaspaikat Tampereella? 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Jos intialaisesta tykkää eikä oo välttämättömyys päästä mättöbuffaan, niin suosittelen Tullintorilta löytyvää Bengol Currya. Tai intialais-bangladeshilaista se kai on? Maut ovat jollain tapaa raikkaampia eivätkä ruoat ihan niin rasvaisen oloisia, kuin intialaisissa yleensä. Lounaalla on usein saatavilla neljää eri ruokalajivaihtoehtoa, joista kaksi kasvista. Lautaselleen saa valita noista vaikka kaikkia jos haluaa! Tai sitten vain isomman satsin yhtä tai kahta :) Pienempi annos on 8e ja isompi 9e (ainakin viimeksi käydessäni hinta oli tuo), mukaan tulee palanen naanleipää. Ja mikä parhainta, annoksensa saa halutessaan höystää tuoreella korianterilla! <3

  1. oooooh hei jooo! mun on pitäny käydä tuolla vaikka kuinka monesti – sisko on kehunut paikkaa myöskin. Aika yllättävää, jotenkin kauppakeskuksen yhteydessä olevia rafloja välttelee automaattisesti… pitää korjaa tilanne ja käydä testaamassa, etenkin kun oon alkanut tykätä korianterista <3__<3 kiitos vinkistä!!!

  1. Oooh noniin, se on kyllä houkuttanut jo hetken!! Hyvä tietää :-)

 2. fitwok on tosi jees, jos tekee mieli jotain ns comfort foodia tai haluaa syödä vatsansa täyteen mutta kuitenkin terveellisesti. hyvä hinta, paljon vaihtoehtoja ja maistuvat tulisetkin maut. toinen lemppari on vegemestan lähellä (en muista katuu) se yks thaikkupaikka, jolla on muitakin pisteitä ympäri tamperetta.

  1. Aa joo, tiiän ton thaikkupaikan, oon käynyt siellä kerran muistaakseni, mutta taisin valita vähän mälsän annoksen ja sen jälkeen ei oo tullut käytyä… :D pitäis varmaan joskus taas käydä kyllä.

   Ja oho, mitenhän oon unohtanu fitwokin kokonaan? Pitääpä tarkastella mitä sieltä saakaan!Kiitti vinkeistä ^____^

 3. No heti puhun tietty muusta kun lounaasta :D Niistä on niin vähän kokemusta, kun en koskaan pääse siihen aikaan keskustaan.

  Mutta! Ootko ite syöny Gopalin burgerin ja jos, niin a) onko se hyvää b) fiksattu hinta, vai sekin painon mukaan?

  1. a) oon ja oli hyvää, ehkä vähän kuiva, mutta söin sitä päivänä jolloin olin vähän poissa tolalta, se saattoi vaikuttaa kokemukseen. b) oli fiksattu hinta. tähän on pakko sanoa että naapuripöydän joku ”dippilautanen” tms (en muista millä nimellä se kulki, cocktail-lautanen…?) näytti paremmalta. Siinä oli erilaisia juttuja, mm. jotain kasvispyöryköitä ja erilaisia tahnoja. Sitä haluun testaa seuraavalla kerralla kun iltasella eksyn Gopaliin!

 4. Arg! En oo koskaan syöny Inezissä lounasta, mutta ollut siellä kerran illalla kaverin synttäreitä viettämässä. Soitettiin etukäteen ja varmistettiin, että vegaani saa sapuskaa. Vakuuteltiin löytyvän. Ja saihan sieltä, tapaslajitelman tölkkiartisokansydämillä, purkkioliiveilla, suolatuilla pähkinöillä ja ”salaatilla”, eli salaatinlehtiä, punasipulia ja balsamicoa. Kaikki pienissä tapaskipoissa. _15_euroa_! Naurettavuuden naurettavuus.

  1. Mitäääää. O___O hui, aika kökköä. Mäkin kasvissyöjänä olen kyllä harmitellut valikoiman vähäisyyttä, kana- ja liharuokia on paljon enemmän…

 5. Ravintola Leo Kauppahallissa on ihana! Ruuat vaihtelee päivittäin mutta samat toistuu. Esim. avokadopasta on siellä tosi hyvä.

  1. Joo, oon käynyt kerran! Porkkanakeitto tms oli mahtavaa. Hahaa, en varmaan valkkais avokadopastaa listalta ihan heti, kun se on niin helppo pyöräyttää kotonakin. :-)