Kevätihon pelastajat

kauneus, luonnonkosmetiikka
2 kommenttia

*yhteistyössä Madara 

Madara haastoi mut kertomaan vinkkini kevätihon hoitoon. Sain valita sitä varten suosikkituotteeni heidän valikoimistaan kevättä ajatellen ja valinta oli kerrankin harvinaisen  helppo. Madaralta löytyy nimittäin ihan täydelliset tuotteet kevätihon virkistämiseen ja raikastamiseen. Sitä ainakin minun ihoni kaipaa pitkän talven jälkeen. 

Aloitetaan tärkeimmästä, eli ihon puhdistamisesta ja kosteuttamisesta. Kevään tullen huomaan ihoni kaipaavan tujumpaa kasvovettä; talvella haluan käyttää alkoholitonta jotta ihoni ei kuivu, mutta keväällä otan sellaisen kaveriksi myös alkohollisen kasvoveden. Se tuntuu hoitavan paremmin kevään myötä ihoon ilmestyviä näppyjä kuivattamatta kasvojen herkkää ihoa. Madaran Comforting Toner kuivalle ja kosteusköyhälle iholle on varma valinta tähän tarkoitukseen. 

Kasvoveden käyttöä vähätellään paljon; se on minulle jopa yksi tärkeimmistä kauneusrituaaleistani! Kun kasvot pestään vedellä, täytyy ihon ph-arvo palauttaa kasvoveden avulla jotta iho ei jää kiristävän tuntuiseksi – ja ala puskea rasvaa pintaan kun iho ei ole tasapainossa. Kasvovettä siis aamuin illoin kasvojenpesun yhteydessä. Käytän Madaran kasvovettä iltaisin, aamulla nimittäin putsaan kasvot ilman vesipesua misellivedellä, jolloin kasvovettä ei erikseen tarvita. Tuntuu että tuokin tapa auttaa ihoa pysymään paremmassa kunnossa. 

Kasvoveden jälkeen lisään kasvoille seerumin. Tämä Time Miracle on yksi suosikkiseerumeistani, nyt käytössä jo toinen puteli tätä tuotetta. Sopii älyttömän hyvin sekä meikin alle että illalla ennen öljyä tai yövoidetta. Tasoittaa ihoa ja tekee siitä tasaisemman. Tuotteella on kollageenin tuotantoa parantavia ominaisuuksia, jotka eivät välttämättä ole vielä minua varten, mutta keväiselle tylsälle ja väsyneelle iholle tämä on aivan omiaan, iästä riippumatta. Sisältää mm. koivumahlaa. 

Öljyt ovat kuuluneet ihonhoitorutiineihin jo parin vuoden ajan, enkä missään nimessä luopuisi niiden käytöstä! Käytän vaihdellen erilaisia öljyjä, sillä huomaan, että vaikka ihoni tykkääkin rutiineista, on välillä hyvä vaihtaa tuotetta toiseen. Nyt käytössä on Madaran Superseed-sarjan Radiant Energy -kuivaöljy. Se imeytyy iholle melkoisen nopeasti, eikä siis esim. sotke hiuksia nukkuessakaan. Taputtelen tätä kevyesti seerumin päälle iltaisin ja olen kuullut, että joillekin kuivaöljy sopii myös päiväkäyttöön juuri sen nopean imeytyvyyden ansiosta. Ei ehkä mun rasvoittuvalle iholle, mutta jollekin kuivempi ihoiselle hyvä vinkki. Öljyt tekevät ihosta ihanan kuulaan ja kosteutetun. 

Viimeisenä uudet lempparini, joita testaan nyt aivan ensimmäistä kertaa! Madaran tuoteperhe alkaa olla mulle jo kovin tuttu, joten oli kiva löytää ihan täysin uusia tuotteita testiin – vieläpä näinkin täydellisiä kevääseen. Moon Flower -päivävoide on emulsiomainen sävytetty voide, joka tekee ihosta tasaisemman värisen. Hyväihoiselle tämä riittää varmaan sellaisenaan meikkipohjaksi, itselläni tämä nopeuttaa meikin tekoa ja toimii ehkä myöhemmin kesällä ihon päivettyessä sellaisenaan. :-) Nyt oma ihoni kaipaa vielä aavistuksen enemmän peittoa. Olin vähän skeptinen siitä, miten sävy passaisi mulle, mutta tämä Rose Beige sopii oikein hyvin – tuntuu että se mukautuu iholla omaan väriin sopivaksi. Voiteessa on hillitysti hohdetta; se tekee ihosta terveen näköisen. 

Flower Dust Lotion on vastaavasti vartalovoide, jossa on aavistus hohdetta. Tekee nyt jo kuivista kevätsääristä kauniimmat, mutta vitsit voin kuvitella miten hyvä tämä on kesällä, kun ei enää tarvitse sukkahousuja hameiden ja mekkojen kaveriksi. Olen glitterin suhteen vähän sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppi; joko mattaa tai överiglitterit. Tämmöiseen tuotteeseen sen sijaan sopii juuri tällainen hienovarainen hohde, vaikka tuskin glitterkoivissakaan mitään vikaa olisi… 

Madara on muuten myös mukana Luonnonkaunis 2015 -messuilla, joista juuri hetki sitten vinkkasin. Veikkaanpa että monet tuotteet ovat siellä tarjouksessa ;-)  

Lisää luettavaa

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

herkan ihon luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkaa herkälle iholle

Kesäiset luonnonkosmetiikkasuosikit

moi forest kokemuksia

Moi Forest tuo metsän hyvät mikrobit iholle

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.