Idan ystäväkirja: Linda luona kylässä

sisustus
25 kommenttia

Kävin Lindan luona Pietarsaaressa ekaa kertaa ikinä pari viikkoa sitten. Linda on asunut siellä valokuvausopiskelujensa vuoksi jo pari vuotta, joten oli jo korkea aikakin päästä visiitille rakkaan ystävän luokse. Tämä on myös tavallaan eka oma koti Lindalle, vaikka hän on asunut muuallakin, joten oli ihana fiilistellä toisen ikiomaa kotia; miten kaikki tavarat asettuvat ja miten lindamaista tuossa asunnossa olikaan.

Ajattelin, että olisi ihana esitellä ystävien koteja ja tyylejä ja kertoa vähän taustoja niiden takaa; mitäs sanotte, kiinnostaisko teitä moinen? Minusta on ihanaa lukea blogeista ja lehdistä juurikin sellaisia kattavia tyyliesittelyitä tai kotiesittelyitä, tuntuu että siinä saa vähän paremman käsityksen tyypistä, kun esittelee hänelle tärkeitä asioita. Tuosta ajatuksesta innostuneena esittelen teille ystäväni Lindan kodin ja kerron samalla hänen lempparijutuistaan. 

Lindan koti on soma yksiö, jossa on erillinen pieni keittiö. Yksiö on kauniissa vanhassa kivitalossa ja ylimmässä kerroksessa. Lattiat ovat siistiä tummaa laminaattia, asunnossa on leveät ikkunalaudat ja huoneet ovat korkeita. Vanhassa asunnossa on sinne kauniisti sopivat kaariovet. Lindan sisustustyylissä yhdistyy autenttisuus, kirppislöydöt, menneet vuosikymmenet ja värit, jotka sopivat kauniisti tuohon asuntoon. Jossain upouudessa ja kliinisessä asunnossa en osaisikaan Lindaa nähdä. Linda mainitseekin, että on tärkeää, että asunto näyttää häneltä, selkeät muotijutut ja ilmiöt sisustuksessa eivät kiinnosta.

Vaaleanpunaiset String-hyllyt komeilevat ruokapöydän päällä. Ne sopivat mainiosti sänkypäädyn pinkin seinän kaveriksi.

Jääkaapin ovessa kummankin mummon kuvat, kuinka ihanat!

Kisukamut (hahaa, mun lahja Lindalle! En voinut jättää noita kirppikselle, kun tiesin että Linda keräilee riemastuttavia posliinieläimiä ja arvostaa etenkin niiden outoja katseita) ja kirjoja.

Kauniit lasit, joissa on hiekkapuhallettu eläinhahmo ja kultainen reunus, ovat peruja isovanhemmilta. Vihersmoothie on Lindan vakkari aamupalajuttu, vihreä väri tulee chlorellasta – ei maistunut liikaa, pitäisi varmaan itsekin testata. 

Hieno asetelma! Linda on heikkona hienoihin kirppislöytöihin, tässä osa niistä sekä hienoimmat kakkulat.

Linda keräilee kierosilmäisiä posliiniesineitä. Esimerkiksi tuo keskimmäinen koira kuulemma säväytti, koska näyttää nuoruudessaan huumeita käyttäneeltä kirjastonhoitajalta, hahaha.

Vitsit miten kooooolin piirroksen Linda on saanut lahjaksi itsestään; inspiraation lähteenä tietysti Iidesshore-bileet ja tämä kuva. Kuinka hieno!!

Lindan lempparikirjat: Supernaiivi, Iiris Lempivaara, Pekka Töpöhäntä, Juxtapoz photo ja Sputnik, rakastettuni. Ei vitsit, luulin että oon kirjoittanut blogiin Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaarasta, mutta enpäs näköjään ollutkaan! Instagramissa sentään kehaisin vähän, tykkäsin tuosta kirjasta ihan tosi kovasti. Kevyt, mutta ei sellaisella turhamaisella tavalla. Tykkään Riikka Pulkkisen sanavalinnoista ja siitä, että tarinat etenee. Suosittelen minäkin, Lindalta tietysti sain vinkin tuohon alunperin, joten hyvä että tämä suositus tuli mieleen nyt. Mainiota kesäluettavaa. 

Lindan lempparikengät. Viiksekkäitä, kiiltonahkaa ja Vagabondeja! Vagabondit on Lindan luottokenkiä ja niiden ohella kirppislöytökengät mieluisia myöskin. Viiksekkäät pappakengät ovat ikisuosikit ja läskipohjat miellyttävät kovasti, vaikkei niitä tunnukaan enää löytyvän niin helposti. Kenkien suhteen Linda ei tee hätäisiä ostopäätöksiä vaan pohtii tarkasti, mistä tykkää ja mille on käyttöä ja ostaa aitoa nahkaa, sillä se kuluu kauniisti ja kestää hyvin käyttöä.

Supersöpöt mintunvihreät kiiltonahkaiset loaferit tupsukoilla!

Yksi lempparitopeista, kirppislöytö. Linda vinkkaa, että parhaat kirppislöydöt tekee pikkupaikkakuntien kirpputoreilta. Toppi maksoi pihakirppiksellä 1,50€. Lindalla onkin vaaterekissään useita upeita kirppislöytöjä, joista ei useinkaan ole tarvinnut montaa euroa pulittaa. Ihailen Lindan taitoa yhdistellä eri värejä keskenään ja kirppislöytöjen yhdistelemistä uusiin vaatteisiin. 

Pistaasinvärinen hame on löytö American Apparelin alennusmyynneiltä ja sininen euron silkkipaita on kirppislöytö. Lindalle värien yhdistely on iso osa tyyliä kuten myös kestävät luonnonmateriaalit.

Olen utelias tietämään, millaisia meikkejä muut käyttävät, joten pyysin Lindaa esittelemään meikkipussinsa sisällön. Meikkipohjana Lumenen CC-voide joka on kuulemma erinomainen. Kulmat Linda kestovärjää ja sutii ripsaria kun huvittaa eikä pidä meikkaamista kovin tärkeänä. Jos Lindan pitäisi valita yksi meikkituote ylitse muiden, se olisi ehdottomasti huulipuna. Acon huulivoide on kuulemma täydellinen huulipunan alle etenkin talvella huulien kuivuessa. Linda on myös vannoutunut huulikiiltojen käyttäjä, joten suurin osa mun saamista huulikiilloista päätyy suoraan Lindan meikkipussiin. Tuo vesimelonimeikkipussi on alelöytö Uudesta Seelannista. Meikkipussissa ja ihonhoitotuotteissa on lu0nnonkosmetiikkaa ja tavallista kosmetiikkaa sulassa sovussa. 

Olennaisena osana Lindan tyyliin kuuluu myös hiusdonitsit!

Lindalta löytyy mainio kokoelma erilaisia huulipunia. Löytyy niin pinkkiä, oranssia, vadelmaa kuin marjapuuroakin. Macin huulipuna on Lindan suosikkeja ja useasti sen sävyä tiedustellaankin Lindalta, myös silloin, kun Lindalla on näkynyt sitä jossain mun kuvassa.

Linda käyttää vain luonnollisia hajuvesiä, sillä hän on herkistynyt synteettisille hajusteille. Onneksi Acorellen valikoimasta löytyi miellyttävä Infusion de Néroli.

Isovanhemmilta perittyjen astioiden lisäksi Linda tykkää Marimekon Räsymatto- ja Siirtolapuutarha-kuosillisia Oiva-astioista. Ne sopivatkin kauniisti erilaisten vanhojen astioiden kaveriksi. Tuo pressopannu on kyllä erityisen söpö!

Pietarsaari on pieni paikka, mutta kaikista paikoista löytyy kivoja juttuja jos vain osaa etsiä. Linda vinkkaa Friends & Brgrs -hampurilaisravintolasta joka vastikään laajensi Helsinkiin – aito ja alkuperäinen löytyy kuitenkin juurikin Pietarsaaresta! Kasvishampurilainen oli hyvä ja maistuva. Muina Jeppis-vinkkeinä Linda mainitsee söpön musiikkikahvila After Eightin, kirpparitarjonnan, kauniin koulupuiston ja autenttisimman räkälän ikinä; Ebban. Siellä me istuttiin perjantai-iltana ja saatiin oikein erityiskohtelua, oltiinhan vieraita kaukomailta. Just sopiva paikka laulaa karaokea, kukaan ei takuulla tunne sua – etenkään jos sulavasti esiinnyt Stinana ja Josefinana (miksi salanimiksi valikoituu aina jotkut urpoimmat yhdistelmät, hah).

Lisää luettavaa

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Arkea kaunistavat käyttöesineet: lasinen kasvituki

Kauniit lasiset kukkakepit kasvun tueksi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ihanaa lukea tällaisiä! Tulee oikeen hyvä mieli ja paljon hyviä ideoita. Taidankin hiippailla kirpparikierrokselle tänään! :)

  1. Hahaa, mulla sama fiilis! :–D kirppari kutsuu! Ja kiitos, ihana että tykkäsit! :-)

 2. Aivan ihana postaus! :-) kauniita kuvia ja mielenkiintoisia juttuja. Näitä lukisin mielelläni lisääkin ^__^ <3

  1. Jee, kiitos!! Ihanaa että kommentoit, kiva saada palautetta tästä koska tämmöiset jutut on omasta mielestä kivoja ja mietin, kantsiskohan näitä toteuttaa enemmänkin. Ilmeisesti! <3 jeee!

 3. tää oli tosi kiva !! Lindalla on vielä niin ihania vaatteitakin, oon monet kerrat ihastellut niitä ihan livenäkin jos olen neitiin kaupungilla törmännyt :– ) ihania värejä ja kirppislöytöjä! tosi ihana idea tää ystäväkirja !
  niin ja suloinen koti!! mitähän vielä hihii olipa sekava kommentti

  1. Jeeee, ihana kommentti!! Lindalla on kyllä ihana tyyli, just sellanen että koti ja vaatteet näyttää tunnistettavasti Lindan omilta jutuilta. Hihii ihanaa että myös koko ystäväkirja-idis on mieleinen, en malta oottaa että pääsen tekemään näitä lisää jee! :-D <3

 4. Ihana ja inspiroiva Linda! Tätä oli kiva lukea, Idan ystävänkirja olisi mieluinen postaussarja.

  1. No älä muuta sano! Ja kiitos, ihana tietää – seuraavaa kamua suostuttelemaan kameran eteen siis, jihu! ˆ_____^ tosin lindaa ei paljo tarvinnut suostutella, hoho!

 5. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! Lindalla on tosi kotoisen näköinen paikka. :-) Tulevaisuuden varalle: olisin itse toivonut muutamaa kuvaa (kun tämä nyt sisustustakin tavallaan sivusi) ns. suuresta kokonaisuudesta eli siitä, kuinka nämä ihanat pienet yksityiskohdat asettuvat kämppään kokonaisuudessaan. Sellaiset kuvat toimisivat myös kivana hengähdystaukona ns. uusien yksityiskohtien välillä. Nojoo, tämä oli vain minun mielipiteeni – saa toki olla eri mieltä. :-) Ja siis todella ihana ja kiva juttu joka tapauksessa, kiitos siitä, Ida ja Linda!

  1. Heeei, kiitos kommentista ja palautteesta; tuo oli hyvä pointti, pitääpä muistaa ensi kerralla kiinnittää asiaan huomiota. Oon kai niin tottunut kuvaamaan yksityiskohtia kun en ole vielä koskaan esitellyt omaakaan kotiani kuin yksityiskohtia vilauttamalla; mutta ne tosiaan käyvät vähän raskaaksi silmäiltäväksi pitkässä kuvapainotteisessa postauksessa. Enpä tajunnut ite, kiitos vinkistä!

   Jee, tätä oli kyllä kiva tehdä! Ja vaikka Linda onkin niin tuttu ja rakas, tuntui että oppi jotain uutta toisesta kun haastatteli tarkasti lempijutuista ja semmoisesta.

 6. Tää oli tosi kiva, kiva kämppä Lindalla! :–) hahaa, posliinieläimet hymyilyttää!

  1. Jee, kiitos!! Ja eikö vaan, ihan Lindan näköinen ja oloinen koti, jonka tärkeä osa noi posliinieläimet on, hohoho!

 7. Onpa sympaattinen koti ja tyylikäs asukas! Pietarsaaren kirppikset ja After Eight on kyllä tosi jees, tulee välillä itekki käytyä ku asuu naapurikaupungissa :-)

  1. Hihii, eikö vaan! :–) Ja hauskaa, noi kuulosti kivoilta paikoilta vaikken After Eightissä päässytkään käymään.

 8. HAha aivan ihastuttava postaus!! *.* Jotenki niin symppis ja Lindamainen. Tälläsiä ois kyl mahtava lukea lisääkin hih!

 9. kyllä kiitos, lisää tälläisiä!!
  Ihania kuvia ja kivoja vinkkejä, kuvien ohella!
  Kelpais tuollainen sisustus.. :–)