MOSSA-suosikit

kauneus, luonnonkosmetiikka
25 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia ja Natural Goods Company

Oon testaillut Mossan tuotteita nyt parin kuukauden ajan ja olen tykännyt kovasti! Vadelmainen misellivesi on päässyt päivittäiseen käyttöön; se onkin jo menossa puolessavälissä ahkeran läträilyn ansiosta. Olen myös löytänyt vähän yllättäviäkin suosikkeja sarjasta, sellaisia, jotka eivät ensi testailulla tuntuneet niin erikoisilta, mutta jotka ovat vakuuttaneet pidemmän käytön jälkeen. Ja nyt olen päässyt testaamaan myös Mossan Vitamin Oil Cocktail -öljyä, se on ihana!

Mossan suosio on yllättänyt valmistajankin – ei siis ihme, jos olet törmännyt tyhjiin Mossa-hyllyihin. Pari teistä kommentoikin aiempaan postaukseen että ovatpas vissiin olleet suosittuja kun näitä ei meinaa löytää mistään. Ainakin viime viikolla Kampin Ruohonjuuressa oli hyvä valikoima, kantsii kurkata vaikka sieltä? Edulliselle luonnonkosmetiikalle todella näyttää olevan kysyntää, sen huomaa noista edellisen Mossa-postauksen kommenteistakin.

Tuntuu että tämä vuodenaika on iholle haastavin; ollaan jo kaukana viime kesästä, eikä auringon positiiviset vaikutukset enää näy iholla ja iho on pakkasten jäljiltä kokenut kovia. Nyt pitäisi kosteuttaa huolella ja kuoria sekä läträillä kasvoveden kanssa oikein kunnolla. Tehoseerumit ja vastaavat kantsii ottaa nyt tehokäyttöön.

Koetan muistaa käyttää myös silmänympärysvoidetta päivittäin – en tajua mikä siinä on niin vaikeaa, muistanhan mä aina pestä hampaat ja rasvata kasvotkin! Mossan silmänympärysvoide on mielestäni hyvä perustuote, erittäin riittoisa ja nopeahkosti imeytyvä.

Mossan vitamiiniöljy on ihana ”budjettiöljy” luonnonkosmetiikan öljyjä rakastaville. Kauniissa pipettipullossa oleva kymmenen kasviöljyn sekoitus tekee ihosta pehmeän ja hehkuvan. Käytän tätä öisin, mutta jos iho on oikein kuivassa kunnossa, voi tämä toimia myös päivällä, sillä öljy imeytyy nopeasti iholle. Koostumus on kuivaöljymäinen ja jättää ihosta mattapintaisen. Mua hämmästyttää miten moni vieläkin ajattelee, etteivät öljyt sopisi rasvoittuvalle tai epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. Todellakin sopivat! Ei öljy ole syypää epäpuhtauksille tai ihon rasvoittuvuudelle. Oma ihoni on ollut paljon tasapainoisempi sen jälkeen, kun olen alkanut käyttää pelkkää öljyä öisin. En ole tänä talvena juurikaan kärsinyt ihon kuivuudesta, en ainakaan sillä tasolla mitä ennen. Ihoni on paikoin pintakuiva mutta hilseilyä ei ole ollut, niin kuin useina talvina aiemmin.

Mossan vitamin cocktail -päivävoide on tehokosteuttava ja runsaan antioksidanttipitoisuutensa ansiosta ihoa uudistava tuote. Tuotteen sisältämä hyaluronihappo tasoittaa juonteita ja silottaa ihoa ja ihohuokosia. Tämä sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisen hyvin kosteusköyhän ihon hoitoon – meistä aika monella on tähän vuodenaikaan tarvetta ekstrakosteutukselle. Mossan tuotteista tämä on muuten ainoa joka ei ole vegaaninen, sillä tässä on mehiläisvahaa. Muuten sarja sopii myös vegaaneille.

Tämä kolmikko on noussut suosiooni viime viikkoina – sen miselliveden lisäksi. Olen käyttänyt myös kuivalle iholle suunnattua lakka-kasvovettä iltaisin meikinpuhdistuksen viimeistelyyn. Kun olen ollut liian laiska Patykan 3-step-puhdistukselle, olen puhdistanut kasvoni Mossan AHA-happoja sisältävällä putsarilla. Se toimii ihollani hyvin satunnaisessa käytössä, mutta veikkaan sen olevan parempi iholleni esim. kesällä. Nyt iho kaipaa hellivää öljypuhdistusta, mutta päivittäiseen käyttöön otan sen vasta keväämmällä, kun iho on paremmassa kunnossa.

Oletteko te jo ehtineet testailla Mossaa? Onko löytynyt suosikkeja?

Lisää luettavaa

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Ei vitsiit, tuo vitamiiniöljy kiinnostaa. Täytyy ehkä testata, josko se pelastaisi tän talvi-ihon :)

 2. Mossan tuotteet pääsee testiin heti, kun rantaudun takaisin Suomeen. Olen kuullut näistä niin paljon hyvää, että odotukset ovat korkealla!

  Oletko Ida kokeillut australialaista luonnonkosmetiikkamerkkiä nimeltä Sukin? Tilasin ehkä vuosi sitten netistä kyseisen merkin kasvoöljyn edullisen hinnan vuoksi ja yllätyin todella positiivisesti. Pieni pullo on todella riittoisa ja öljy on pelastanut kuivan ihoni tänä talvena. Muita merkin tuotteita en ole kokeillut (vielä), mutta tulen niitä varmasti testaamaan. Tässä siis myös toinen lompakkoystävällinen luonnonkosmetiikkamerkki :)

  1. En oo, Sukin ei kuulosta eikä näytä tutulta! :-) Onko tuo sellainen sarja johon törmää ulkomailla helpommin, en oo koskaan nimittäin Suomessa törmännyt? Kiitos vinkistä, pitää testata jos tulee joskus vastaan jossain!

   Öljyt on kyllä ylipäätään ihanan riittoisia.

 3. Tuo lakka-kasvovesi on nyt ollut käytössä kuukauden päivät ja hyvältä vaikuttaa. Lisäksi hommasin Lakka-kasvovoiteen, joka imeytyy samantien ja tuntuu erittäin ihanalta iholla. Tykkään kovasti.

  Puhdistusvaahtoa olen tässä harkinnut seuraavaksi, mitä luulet, onko kuivalle ja herkälle iholle liian ”tehokas”? (Esim. Mádaran vaahto on minulle liian voimakas tapaus…)

  Silmänympärysvoide onkin jo harkintalistalla, kun joskus saan entisen käytettyä loppuun ja tuo öljy täytyykin laittaa muistiin, ihania öljyjä kun ei voi olla liikaa! Kyllä voiteet ovat jääneet iltaisin täysin historiaan, kun vaan tajusi ottaa öljyt käyttöön. Iho voi paljon paremmin ja kiristyksestä ei ole tietoakaan :)

  1. Kiva että lakka on toiminut! :-) Tuo Mossan putsari ei ole vaahto, se on maitomainen puhdistustuote, mutta tavallisia puhdistusmaitoja kermaisempi. Ei siis kuitenkaan vaahto, kuten se Madaran putsari.

   Jos Madara on sulle liian voimakas niin en kyllä ekana valitsisi tuota testiin. Mä suosittelisin oman kokemuksen perusteella sulle puhdistusöljyä :-) mutta jos sellainen ei oo oma suosikki niin ehkä ainakin kokeilisin tätä putsaria vasta kesällä? Mun iho, joka kuitenkin on varmaan paljon rasvoittuvampi mitä sun, ei ole innostunut tästä putsarista jokapäiväisessä käytössä tähän vuodenaikaan.

   Öljy on kyllä aivan ihana illalla! Mäkään en käytä yövoiteita enää juuri koskaan!

 4. Misellivettä olen metsästänyt ja tosiaan turhaan (täällä Turussa). Viimeksi hyllyissä oli lähes kaikkea muuta paitsi sitä! Kökkö! Tuota öljyäkin voisin kokeilla.

  1. No höh!! :D Sitä on kehuttu niin paljon että hyllyt on tyhjät, hohoo.

 5. Misellivedestä ja tuosta öljystä oon kans tykänny! Tosin, se misellivesi tuntuu olevan kaikkialta loppu buu, oon kohta jo käyttäny ekan pullon loppuun. Onko toi silmänympärysvoide ja päivävoide sellasia, mitä uskaltaisit suositella superkuivalle iholle? :-) Voittaako päivävoide Nafhan?

  1. Voi ei! :-D Se on kyllä tosi kova. Silmänympärysvoide on musta sellainen perushyvä, en oikein osaa kommentoida superkuivan ihon puolesta kun mun oma on kaikkea muuta.. :D Koostumus on kyllä kivan kermainen. Mitä silmänympärysvoidetta oot aiemmin käyttänyt? On tämä varmasti ainakin parempi kuin aiemmin testaamani Neal’s Yard Remediesin geeli.

   Päivävoide ei kyllä voita Nafhaa, ei pysy yhtä hyvin mattana iho ja Mossan voide on voimakkaamman tuntuinen kun taas Nafha on hellävaraisempi ja miedompi.

 6. Misellivesi on myös mun suosikki, ja meikkiputsari tuoksuu musta tosi ihanalle! Oon sun innoittamana siirtynyt nyt jo melkein kokonaan luonnonkosmetiikkaan, ja näiden Mossan tuotteiden + Reformin porkkanaöljyn ansiosta mun iho ei oo ikinä ollu näin hyvän näkönen, ihan huippua. : D

  1. Jee, niinpä! Se putsari on joo tosi ihanan tuoksuinen.

   Hei en kestä miten ihanaa, kiitos että kerroit, tollainen palaute on ihan parasta! :’-)

   Öljyt on kyllä best, porkkanaa käytän yleensä vaan kesällä. Tää Mossan on kyllä kans kiva kun tää imeytyy niin nopsaa.

 7. Mäkään en Maijan tavoin ole vielä testannut Mossaa ja samasta syystä. Toki jos testiin saisin, niin ehdottomasti kokeilisin! Itsellä kuitenkin on jo monta tuotetta käytössä ja ja jonossa, niin ei viitsisi laittaa tietyllä tavalla ”turhaan” rahaa kosmetiikkaan. O:)

  1. Joo, ei tietenkään kantsikaan! :-) Onkin aina hauskaa kun joku vanha tuote loppuu ja saa ostaa uuden testiin tai avata jonkun testiin saadun. Käytän kanssa aina tuotteet loppuun tai jos ne ei sovi mulle, annan eteenpäin. Tämän takia voi kestää hetki että testaan jotain tuotetta joka on julkaistu jo ajat sitten tms, niin kuin se Laveran kuorinta vaikka jota kommentoit myös!

 8. Ainoastaan misellivettä olen käyttänyt joka on loistotuote, putsari odottaa testausta.
  Oletko kokeillut Puhdas+ Beauty oileja? Itselläni on tällä hetkellä käytössä tuota sarjaa myös gollagen cream ja seerumi, jotka on muuten ihan mahtavassa tarjouksessa hyvinvoinnin tavaratalossa.
  Kiitos hyvistä luonnonkosmetiikka vinkeistä tällaiselle aloittelijalle! :)

  1. En ole käyttänyt noita oileja! :-)

   Kiitos itsellesi kommentista, kiva että näistä on iloa!