Asennepiknik

& juoma, ruoka
5 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia & Henkell Suomi 

Sää ei suosinut viime sunnuntaina, joten kannoimme piknik-viltin ja -herkut puiston sijaan Henriikan olkkarin lattialle. Miten huikea idis, olkkaripiknik! Jos esimerkiksi illanistujaisia järjestäessä tuoleja ei ole kaikille vieraille, voi kattauksen siirtää lattialle – turha hienostelu ainakin jää samantien.

Minä ja Henriikka toimittiin asennepiknikin emäntinä; suunniteltiin ja valmistettiin tarjottavat, koottiin astioistamme sopiva kattaus ja laitettiin viinit ajoissa kylmään – ja tietysti kutsuttiin paikalle ihanat tyypit; Ulla ja Asennemedian uusimmat bloggaajat Alisa ja Jenni.

Tehtiin suolaiseksi ruuaksi kaksi eri salaattia: vuohenjuusto-viikuna-päärynä-salaatti rucolapedillä, hunajalla ja karhunvatukoilla sekä kvinoasalaatti pinaatilla, fetalla, tomaatilla, avokadolla ja lehtipersiljalla. Salaattien kaverina oli siemennäkkäriä ja itsetehtyä hummusta. Piknik-viininä meillä oli Shine Bright -viiniä, joka on puolikuiva reilun yhdeksän euron viini litran kartonkitölkissä. Kartonkitölkki sopii mainiosti piknikille ja kesäreissuihin; se ei paina laukussa kuten lasipullo eikä rikkoutumista tarvitse pelätä.

Puolikuivaa Shine Brightia kuvaillaan näin: ”Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen aprikoosinen, yrttinen” ja se sopii hyvin seurustelujuomaksi sekä salaattien, kasvis-, kala- ja kanaruokien kaveriksi. Viini on sekoitus Silvaner-, Kerner- ja Riesling-rypäleitä.

Kattausvinkki: puuvillainen piknikviltti ja pellavaiset servetit tekevät piknikistä kuin piknikistä astetta laadukkaamman tuntuisen. Leikkokukat tekevät kattauksesta kauniin pienellä vaivalla, ulkona somistukseksi voi napata vaikka varpuja tai kauniita luonnonkukkia.

Tämä salaatti oli oma suosikkini! Avokadoöljy ja hunaja sopivat hyvin tähän salaattiin, mutta myös jokin tumma balsamico-siirappi olisi voinut toimia hyvin.

Siemennäkkärit syntyvät kätevästi vaikkapa tällä reseptillä, mutta kaupoista löytyy myös useita valmiita sekoituksia.

Pavlova, niin herkullinen ja kaunis!! Ja riittää isommallekin porukalle, me saatiin viidestään syötyä alle puolet vaikka osa santsasikin. Shine Bright -viini sopii yhteen erityisen hyvin hedelmäisten makujen kanssa, siksi se oli sopiva sekä jälkkärille että viikunasalaatille.

En malta odottaa, että säät paranee taas sen verran, että pääsee ihan oikeasti ulos piknikille. Tai että voi pakata kangaskassiin patongin, viiniä ja mansikoita ja fillaroida johonkin kauniiseen rantaan tai puistoon istuskelemaan ystävän kanssa. Ehkäpä viikonloppuna, ennusteet näyttää lupaavilta!

(kuvat joissa ihmisiä: Janne Simojoki)

Alkoholin kommentointi tässä postauksessa kielletty Valviran ohjeistuksen mukaan. Muuta sisältöä saa kommentoida! x 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.