Helppo nyhtökauraresepti

ruoka
14 kommenttia

Aaaah, VIHDOIN viime viikolla löysin nyhtökauraa kaupasta! Ihan sattumalta vielä; olin hoitamassa työasioita ja ajattelin napata jotain lounasta Anton&Antonista, mutta munhan pitikin sitten lähteä käymään pikainen reissu kotona, kun ostin itselleni kolme pakettia nyhtökauraa lounastauolla.

Taisin vähän liiotella, sillä ekasta avatusta paketista on vielä yksi annos jäljellä (pakastettuna, ei mene miksikään) ja olen tainnut syödä siitä jo ainakin viidesti – ja kaksi pakettia odottaa jääkaapissa avaamattomina. Hinta-laatu-suhde on mun mielestä kohdillaan, yhdestä paketista riittää monta annosta.

Nyhtökaura resepti

Minä testasin ekana nudea, eli maustamatonta nyhtökauraa. Tein siitä vähän vahingossa samanlaista, kuin yksi valmiiksi maustetuista nyhtökauroista; paistoin nyhtökauran pannussa oliiviöljyssä, maustoin valkosipulilla, limen mehulla, seesamiöljyllä sekä mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Tuo kombo toimii todella hyvin tortillojen kaverina. Ensi kerralla tekee mieli tehdä pitaleivät itse, mutta koska oli myöhä, turvauduin kaupan gluteenittomiin tortilloihin. Menettelevät, mutta en halua kurkata kuinka monta lisäainetta noissa mahtoi olla.

Kaveriksi tein myös marinoituja punasipuleita; en tajua miksi en ole tehnyt näitä useammin! Valmistuvat tosi nopeasti ja ovat herkullisia ja säilyvät jääkaapissa pitkään. Nyhtökauran ja marinoitujen punasipuleiden lisäksi täytin tacot avokadolla, lehtikaalilla, rucolalla, basilikalla, kevätsipulilla, chilillä ja Yosan kaurafraichesta, majoneesista ja sweet chili -kastikkeesta tehdyllä kastikkeella. Vielä kun ois ollut kirsikkatomaatteja!

mistä nyhtökauraa

Nyhtökauran suutuntuma on mun mielestä miellyttävä ja se on tosi helppo valmistaa. Ei näyttänyt menevän miksikään pakastettunakaan. Nyt vaan googlailemaan lisää nyhtökaura-reseptejä! Pitaleipien väliin tämä tietysti sopii samantyyppisesti kuin tacojenkin kanssa, mutta tekis mieli testata se ”käristysresepti” joka on paketin kyljessä sekä jokin kastike. Jos teillä on vinkkejä hyvistä resepteistä, niin antakaa palaa! Joko te olette maistaneet nyhtökauraa? 

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. ÄÄÄÄääää mäkin haluun jo nyhtistä!!!! Asun ulkomailla ja tulin nyt kesäksi Suomeen ihan innoissani nyhtökaurasta, mut perkele kun se on edelleen aina loppu kaikkialta :-(

 2. Maustaminen on kyllä nyhtiksen a ja o, mun makuun se inkivääriversiokaan ei ollut liian mausteinen. :)

  1. No uskon sen! Vaikka nyhtökaurat tuskin on maustettuinakaan täynnä lisäaineita, on musta aina kivoin ostaa maustamaton ja maustaa itse :-)

 3. EIH oon niin odottanu, että pääsisin valmistamaan ja maistamaan! Oliko suutuntuma soijarouhemainen vai ihan omanlaisensa? Täytyy kiiruhtaa Krunaan :-)

 4. en oo päässy maistaa kun aina loppu ! mut äää vitsi nyt tuli himo.
  voitko luetella sun lempikirjoja ? kaipaisin kesälukemista ja oon sun aiempia kirjasuosituksia lukenu :)

 5. Voi itku, miten hyvän näköistä! Täällä pikkunälässäni päädyn lukemaan kaikkia ruokapostauksia :D

  Mäkin löysin vähän aikaa sitten ekaa kertaa nyhtökauraa kaupasta, Jyväskylässäkin on joka paikassa loppu. Mummolareissulla löytyi, Tornion Prismassa oli vaikka kuinka. Pakko oli sitten ostaa ja testata, ja uppos myös mun 91-vuotiaalle papalle :D

  Tein K-ruoan nyhtökaurakookoscurrya, oli ihan hyvää mutta en uskaltanut hirveästi maustaa, kun tosiaan pappani ei ole kovin tottunut mihinkään ruskeaa kastiketta erikoisempaan. Oli kyllä helppo ja kiva kokkailla ja täytyy testailla lisää reseptejä, kun taas saan nyhtökauraa käsiini :)

  1. hhaaa, voi ei! :D ihana pappa!!

   Nyhtökaurakookoscurry kuulostaa ihan hullun hyvältä, voisinpa testata sitä seuraavaksi!

 6. Vinkkinä voin kertoa, että jos on todella pahat nyhtiskitkut sitä löytyy suurella todennäköisyydellä Käpylän asemalla olevasta K-supermarket Mustastapekasta! :)

  Omistaja on huhujen mukaan sijoittajana bisneksessä, joten heillä on varmaan jonkinlainen etulyöntiasema sen saamiseen! Ainakin kun itse käväisin sielä oli paketteja myynnissä useita kymmeniä lihatiskissä. (Tietty jos kaukaakin lähtee hakemaan kannattaa varmaan soittaa ja kysäistä etukäteen ettei jää tyhjin käsi)