Lokakuun suosikit

lifestyle
8 kommenttia

Aika kuluu ihan käsittämätöntä tahtia, justhan mä julkaisin syyskuun suosikit! Tässä on lokakuun suosikkeja, oli pakko julkaista tämä nyt, että museo-vinkkini ehtisi vielä julki ennen näyttelyn vaihtumista. 

x Tampereen Taidemuseon Backlight ’17 Itsenäisyyden rajat -näyttely. En olisi ikinä esitteen ja julisteen perusteella tajunnut, miten upeita ja ajatuksia herättäviä valokuvateoksia näyttelyssä on esillä. Mun omat suosikit oli alakerran näyttelyn työt. Näyttely on pystyssä 29.10. asti. Hyvä syy käyttää museokorttia, tai hankkia sellainen, jos sellaista ei vielä löydy.

x M – Lampi, ihana syksybiisi, yksi tämän syksyn soitetuimmista. Mystistä musiikkia tekevä Minja Koski, eli M, on juuri julkaissut Tehtaantyttö-esikoisalbuminsa. M on kertonut haastatteluissa inspiroituvansa mm. Susanne Sundforin, Portisheadin, Katri-Helenan, Tuomari Nurmion, Leevi and the Leavingsin ja Juice Leskisen musiikista ja sitä se onkin, synkkää ja surumielestä, oivaltavia sanoituksia ja sopivan mystistä. Lampi on mun ehdoton suosikkibiisi, mutta tykkään kyllä esikoisalbumista kokonaisuutenakin.

x Kasper Strömmanin ja Mikko Pykärin Suomen suosituin podcast. Podcastit ovat näköjään tulleet jäädäkseen, kuuntelen näitä kokkaillessa, siivotessa, nukkumaan mennessä ja silloin kun puuhailen jotain kotona. Kasperin ja Mikon podcast on hauska, uusin, eli 10. jakso, on yksi parhaimmista. Nauroin pari kertaa ääneen, hhaha. 

x Pataleipä. Oon tehnyt leipää ehkä jo viidesti sen jälkeen, kun ostin itselleni uunipadan. En edes tiedä mihin kaikkeen muuhun pataa voi käyttää, kun oon niin hurahtanut itsetehtyyn leipään. Ai että! Kasvispataruokareseptivinkkauksia otetaan vastaan siis. 

x Goodio Cafén Acai bowl. Paras smoothiebowl, jonka olen Helsingissä syönyt. En uskalla tilata mitään muuta bowlia, kun tämä on niin herkullinen. 

x Mun kilpipiilea kasvattaa hyvää tahtia babyja! Oon onnistunut pitämään kasvin hyvin hengissä ja juurruttanut yhden pistokkaankin omaan ruukkuunsa. Olispa täällä enemmän tilaa kasveille, niin istuttelisin noita lisää. Kaipaako joku kamu omaa pistokasta? 

x Elena Ferranten Napoli-sarja. Luin ekan osan reissussa ja nyt olen lukenut hieman hitaammalla tempolla iltaisin tokaa osaa ja hitsit että tämä onkin hyvä kirjasarja. Vinkkaan tästä myöhemmin erikseen, mutta jos kaipaatte luettavaa, niin kantsii googlailla tästä lisätietoa. 

x Kaakaonibsit. Olin jotenkin unohtanut tämän herkun kokonaan, mutta onneksi mun lähikauppa oli ottanut kaakonibsit valikoimiinsa niin tein puolivahingossa herkullisen heräteostoksen. Sopivat erityisen hyvin tuorepuurojen päälle ja granoloihin. 

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Uu kiitos tosta podcast -vinkistä! Kymppijakso on hauskuuttanut mun aamua tänään :D Millä ohjeella sä oot tehnyt pataleipää? Mua houkuttelis leivän leipominen mut kaipailisin hyvää ohjetta.

 2. Eiii, aina kaikkien museojuttujen kanssa käy just näin et ajattelee vaan, että ”onhan tässä vielä vaikka kuinka kauan aikaa” ja sit se loppuukin ihan muutaman päivän päästä :–D No toi Backlight on onneksi täällä lähellä, jos sinne vielä ehtisi !
  Ja vitsi M on ihana ! Jotenkin pitkän aikaa oon odottanut, että tulisi joku artisti tai bändi, joka kolahtaisi silleen kivasti. Toinen kiva on Antti Autio, ne tais olla itseasiassa M:n kanssa yhdessä keikallakin jossain ?
  Haluisin kans hirveästi kilpipiilean, ne on jotenkin tosi söpöjä ? Mut ei oikein ole tarpeeksi tilaa pitää pientä kotiviidakkoa, nyyh.

  1. Hahaa i know, multa meni ton takia ohi täällä just Manifesto…ääh! Mut Backlight on sentäs siellä, jee!

   Ja M on!! Ooh mun pitää siis googlaa Antti Autio, ei oo tuttu!

   Kilpipiileat on niiiin söpöjä. Mun ystävä nimittää niitä totoro-kasveiksi hihii. Ne ei kyl oo samoja mitä Totorossa mutta viba on sama!

 3. Mä niiin haluaisin oman kilpipiilean pistokkaan! Kasvi on hauska juuri noiden vauvataimien vuoksi, yritän aina idättää tai juurruttaa omia viherkasvien alkuja.