Eettisiä & ekologisia joululahjaideoita

lifestyle
5 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, PUR Hyvinvointikauppa

Vaikken olekaan mikään maailman vannoutunein jouluihminen, tykkään kyllä kovasti joulusta ja siihen liittyvästä rauhoittumisesta. On ihana mennä pari päivää ennen aattoa kotikotiin, auttaa äitiä ruuanlaitossa ja koristella kuusi aattoaamuna. Pienenä lahjat oli tietysti oleellinen osa joulua ja huijaisin, jos väittäisin että en enää välittäisi saada yhden yhtä lahjaa, saati antaa. On ihan parasta antaa toiselle lahja, kun tietää, että se on mieluinen ja pääsee takuulla käyttöön ja tietysti on ihan parasta saada lahjaksi jotain, mitä ei ole itse raaskinut itselleen hankkia. 

Katselin viimeksi kotona käydessäni videoita lapsuusajoilta ja nauratti, kun mun ja siskon lahjapinot olivat ihan mielettömiä. Nykyisin laatu korvaa määrän ihan täysin ja sovittiinkin perheen kanssa että hankitaan kaikki vain yhdet, tarpeeseen tulevat lahjat toisillemme. Ei tarvitse stressata kun voi hankkia jotain, mitä toinen oikeasti kaipaa. Mun lahjatoive esimerkiksi on vedenkeitin rikki menneen tilalle. 

Lahjat ovat ihania ja ihan parhaita silloin kun ne tulevat käyttöön – siksipä kokosin teille yhdessä suosikkini PUR Hyvinvointikaupan kanssa muutaman kivan lahjavinkin, joista jokaisesta ilahtuisin itse. Minusta nämä osin haastavat sellaisia perinteisimpiä lahjoja – voiko lahjaksi esim. antaa siivousvälineitä? Tai ravintolisiä? Todellakin, jos minulta kysytään, mutta totta kai lahjan saaja pitää tuntea sen verran hyvin että tietää toisen innostuvan moisista. Tämän postauksen otsikko olisi voinut olla myös ”jotain pientä tarpeellista ja ilahduttavaa hänelle, jolla on jo kaikkea” – se ajatus mielessäni koottiin nämä ideat. Suurin osa idiksistä on muuten melko edullisiakin vielä, joten niitä voi yhdistellä oman budjetin puitteissa. 

Scentered-tuoksukynttilä LOVE matkakoko PUR Hyvinvointikauppa

Scentered-tuoksukynttilä LOVE matkakoko

Tuoksuva hemmottelulahja:

Luonnollinen tuoksukynttilä on aina hyvä idea! Kynttilä on käyttötavara ja kun sen valitsee luonnollisena, voi olla  melko varma, ettei tuoksu ärsytä hajuherkänkään nenää. Lisäksi luonnollisista kasvivahoista ja eteerisistä öljyistä valmistettu tuoksukynttilä palaa tavallista kynttilää puhtaammin. Rakastan luonnollisia tuoksukynttilöitä, mutta en kovin usein raaski ostaa sellaisia itselleni – siksipä ajattelin, että tuoksukynttilä on lahja, josta moni muukin varmasti ilahtuisi. 

Scentered-sarjan tuoksukynttilöitä (valmistettu kestävästi kerätyistä kasvivahoista ja eteerisistä öljyistä) löytyy useammassa eri tuoksussa ja kahdessa eri koossa. Kuvien Love-kynttilä on ”matkakoko”, eli pienempi 21,50 € maksava versio. Isompi koko maksaa 39 €. Love-kynttilässä tuoksuu oma suosikkini ylang ylang, ruusu, patsuli, anis ja korianteri. Love-tuoksun lisäksi valikoimaan kuuluu virkistävä Be Happy, stressiä lievittävä De-Stress sekä ylellisen eksoottinen Escape

Tuoksukynttilöiden lisäksi Scenteredin tuoksustickit sopivat nekin hyvin lahjoiksi. Olen kirjoittanut Sleep Well -tuoksupuikosta joskus vuosia sitten, ennen kuin edes kunnolla ymmärsin mikä merkitys tuoksuilla voi olla rauhoittumisen, virkeyden tai mielialan suhteen ylipäätään. Kaikki Scentered-tuotteet ovat 100% luonnollisia. Tuoksupuikkoja saa myös kivoissa joulupaketeissa. Kaikki Scenteredin tuotteet ovat muuten joulukuun ajan -15% alennuksessa!

ZERO WASTE -LAHJA: Toockies, Abeego, Dr. Bronner
Zero waste -beibin lahja:

Jos haluaa antaa lahjaksi jotain oikein käytännöllistä, voi pakettin paketoida esim. Abeego-kääreitä (muovikelmun korvaaja!), Toockies-siivousliinoja (joista ei lähde pestäessä mikromuovia vesistöihin) ja Dr. Bronnersin 18-in-1 -supersaippuan, joka nimensä mukaisesti taipuu peräti 18 eri käyttötarkoitukseen tiskauksesta suihkugeeliksi ja jotkut käyttävät jopa hampaiden pesuun. En tiedä siitä, mutta tällä lähtee hyvin tahrat nahkalaukuista.

Tällainen paketti olisi omiaan zero waste -ideologiasta kiinnostuneelle tai tyypille, joka ei todellakaan halua lahjaksi mitään turhaa. Vähän naurattaa, että voiko lahjaksi antaa siivousjuttuja, mutta minä ainakin ilahtuisin tällaisesta setistä paljon enemmän kuin tavallisesta suklaarasiasta. 

Toockies-siivousliinat ovat muuten reilun kaupan tuotteita ja osa liinojen tuotoista menee osuuskunnalle, jonka tarkoituksena on intialaisia naisia työllistämällä ehkäistä prostituutiota ja köyhyyttä. 

herkkulahja raakasuklaa luomuglögi

Herkullisimmat jouluviemiset:

Ruokalahjalla on vaikea mennä pieleen! Luomuglögi ja raakasuklaa maistuvat vielä joulun jälkeenkin, mutta on tietysti osuvin lahjavieminen joulun alla. Oletteko maistaneet noita Rawchokladfabrikenin raakasuklaita? Ihan törkeän hyviä ja fiksun kokoinen pakkaus. Tämän talven uutuusmakuihin kuuluu piparkakku-, kardemumma- (ah!) ja appelsiinisuklaat. Olen aiemmin ihastunut myös saman merkin merisuolaraakasuklaaseen, se on ihan hullun koukuttavaa. Yhden levyn hinta on 4,90 €.

Rovaniemeläisen Lapin Marian luomuglögit ovat kaikki herkullisia ja kauniisti pakattuja, mutta erityisen lämmin suositus tälle makeahkolle Revontuli-vanilja-mustikkaglögille (7,50 €) sekä ihanan lämmittävälle ja tujakammalle inkivääriglögille. Kummastakin PUR:n myymälästä löytyy myös kattava valikoima muita luomuherkkuja naposteltavista ihaniin teelaatuihin. Kampissa valikoima ruokatuotteiden suhteen on isompi, mutta Hakiksestakin löytyy esim. paljon erilaisia luomuteelaatuja jotka sopivat erilaisiin lahjasetteihin hyvin ja pienemmiksi viemisiksi sellaisenaan. 

Luonnolliset lisäravinteet Helsinki PUR Hyvinvointikauppa

Hyvinvointihifistelijälle:

Puhtaat ja luonnolliset ravintolisät ja vitamiinit ovat usein sen verran hintavia, ettei kaikkea kiinnostavaa raaski ostaa itselle testiin. Siksipä sellaisten saaminen lahjaksi olisi kivaa. Hyvinvointitrendejä tarkasti seuraavan lahjapakettiin voi kääräistä Mushrooms4Life:n Mycomplexin (24,95 €), joka sisältää luomulaatuista reishiä, cordycepsiä ja maitakea, Kiki Healthin Activated Charcoal -jauheen (11,20 €), jolla trenditietoisimmat nyt puhdistavat elimistöään tai Wild Nutritionin Antioxidant Boostin (34,35 €), joka sopii sekä immuniteetin buustaamiseen että ihon hyvinvoinnin tueksi. 

Olen aika utelias kaikkien hiilijuttujen suhteen ja odottelen kiinnostuneena missä kaikissa muodoissa me tullaan hiileen törmäämään lähivuosina! Koskahan hiililatet saapuvat Helsingin kahviloihin? 

PUR Hyvinvointikauppa lahjakortti kauneushoitola

Ultimaattista hemmottelua: 

Vaikka erilaiset kauneuslahjat ja luonnonkosmetiikkatuotteet ovat mielestäni ihania joululahjoja, on lahjakortti, jolla niitä voi valita oman tarpeen mukaan kuitenkin kaikista paras vaihtoehto – lahjakortilla minimoi riskit mennä tuotevalinnan suhteen pieleen mutta osoittaa selvästi lahjansaajalle, millaisen lahjan haluaa toiselle antaa. PUR:n lahjakortit ovat siitä ihania, että lahjansaajalle voi itse valita esimerkiksi jonkin tietyn kauneushoidon, jonka kortilla voi lunastaa, tai sitten sille voi ladata X-summan jonka lahjan saaja voi käyttää hoitoon tai tuotteisiin. Aika ihanaa! 

Hakaniemen PUR-kaupan yhteydessä toimii kauneushoitola ja lisäksi Hakiksen myymälässä tehdään myös muita hoitoja, mm. ravintoainemittausta ja intialaisia päähierontoja. Voi siis valita, osoittaako lahjakortin johonkin tiettyyn hoitoon vai lataako sille tietyn summan. Suosittelen lämmöllä ayurvedistä kasvohoitoa kelle tahansa, se on täydellinen hemmotteluhoito. Hakaniemen liikkeessä on myös tosi kattava valikoima kosmetiikkaa (mm. Esseä, Less is Morea, Treat Collectionia, Zuiita, Alima Purea, John Masters Organicsia ja Kahinaa), joten sieltä löytyy kyllä takuulla joulun ihanimmat kosmetiikkalahjatkin asiantuntijoiden avustuksella. 

Lahjakortin haluamalleen summalle voi hankkia suoraan myymälästä tai PUR:n verkkokaupasta

RAWCHOKLADFABRIKEN raakasuklaat

PUR Hyvinvointikauppa Hakaniemessä palvelee 22.12. asti normaalien aikataulujen mukaisesti ja ja jää sitten joululomalle 2.1. asti. Kampin myymälä on auki vielä aatonaattona ja palvelee myös välipäivinä (27.-30.12.). Joulukuussa PUR lahjoittaa osan tuotoistaan Hyvä Joulumieli-hankkeelle. Varoilla hankitaan ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille Suomessa.

Näiden idisten lisäksi PUR:sta löytyy mahtavia kirjalahjoja ja tosiaan vaikka mitä kosmetiikkatuotteita käärittäväksi pakettiin. Jos et tiedä mitä hankkisit, mutta lahjan saaja on eettisesti ja ekologisesti valveutunut, olen varma, että lahjakortti PUR:iin on mitä ilahduttavin lahja. 

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Tosi hyviä ideoita! Ja tykkään teidän perheen joululahjamentaliteetistä. :) Enkä muuten tiennyt että Pürissa toimii myös kauneushoitola, tää oli ihan uutta tietoa mulle! Ihana lahjaidea ja ihan oman käyttöön myös. :D

  http://www.tyhjaajatus.com

  1. Kiitos Saranda! :)

   Ja hei ihan parasta että tästä oli hyötyä ihan myös informatiivisuuden kannalta! PUR:n hoitola on i h a n a.

 2. Meidänkin perheessä tehdään sama, että hankitaan vain yhdet toivotut lahjat toisillemme. Ja ne ovat myös hyödyllisiä, esimerkiksi tällä kertaa itse olen ostellut sisaruksille heidän toiveidensa mukaan mm. kuukupin ja tyynyjä! Ja itse olen ostanut useina vuosina bambutiskirättejä lahjaksi ja käyttöön ovat kaikkialla päätyneet. Ehkäpä mulla on sitten vaan tosi käytännöllisiä tuttuja :D

  1. Siis ihan parasta!! Yhdet lahjat on tosi kiva juttu, etenkin jos kaikilla on selkeät toiveet siitä mitä tarvitsisi.

   Ihanan selkeitä lahjatoiveita ja lahjoja, bambutiskirätit on kans todella jees. Mäkin oon joskus saanut synttärilahjaksi bamburätin ja se oli just kiva osa sitä lahjaa. Ja hei, kuukuppi for the win!