365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

sunnuntai

25

helmikuu 2018

5

COMMENTS

Vegaaninen kikhernecurry

Written by , Posted in Ruoka

* Kaupallinen yhteistyö, Urtekram & Asennemedia

Suosin arjessa helppoja ja nopeita kasvisruokia ja nykyisin koetan valita reseptit ja raaka-aineet niin, että voin valmistaa kerralla isomman satsin, josta on helppo jättää osa eväiksi tuleville päiville. Talvella suosin lämmittäviä ja mausteisia ruokia enkä mitenkään pärjäisi näillä keleillä pelkällä salaatilla ja smoothiellaä.

Vaikken olekaan puhtaasti kasvissyäjä tai vegaani, olen aika usein arkivegaani. Tämäkin resepti on täysin vegaaninen ja ihanan lämmittävä ja täyttävä. Koska teen curryn kaveriksi kvinoaa enkä esim. riisiä, pysyy nälkä pitkään poissaä.

vegaaninen kasviscurry

luomu kookosmaito Urtekram

Urtekram on juuri lanseerannut uuden kookosmaidon ja -kerman; kumpikin ova luonnollisesti luomua, kuten kaikki muutkin Urtekramin tuotteet ja lisäksi kumpikin on täysin lisäaineeton! Varsinkin kookoskermojen suhteen on aiemmin ollut tosi hankala läytää kaupan hyllyltä tuotetta, joka ei olisi täynnä lisäaineitaä.Urtekramin kookosmaito ja -kerma on pakattu BPA-vapaisiin metallitälkkeihin, jotka on helppo kierrättää.

Olenkohan muuten koskaan muistanut avata teille tarkemmin, että millainen yritys Urtekram oikein on? Urtekram on tanskalainen luomutuotepioneeri, jonka valikoimaan kuuluu yli 1000 luomuelintarvike- ja kosmetiikkatuotetta, joita myydään yli 40 maassa. Jokaikinen Urtekram-tuote on luomua ja lisäksi tosi monet tuotteista (yli 80% Urtekramin valikoimasta!) on vegaanisia. Viime vuonna Urtekram valittiin Tanskan vastuullisimmaksi yritykseksi. Lisätietoja Urtekramista täällää.

Urtekram kookoskerma lisäaineeton

Vegaaninen kikhernecurry kookosmaidolla

Vegaaninen kikhernecurry kookosmaidolla (2-4 annosta)

Sipuli (tavallinen tai kevätsipuli)
1-2 kynttä valkosipulia
Purkki valmiiksi liotettuja kikherneitä
Puolikas bataatti
1 tölkki Urtekramin kookoskermaa (ja/tai -maitoa, lue reseptistä vinkki)
kasviliemikuutio
kourallinen tuoretta pinaattia
Urtekramin thaimaustetta

juustokuminaa
kurkumaa
cayanne-pippuria
(suolaa)

kvinoaa

paistamiseen oliiviöljyä
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
cashew-pähkinärouhetta (tai maapähkinärouhetta)

Kuumenna öljy ja mausteet pannulla ja kuullota pilkottu sipuli ja valkosipuli. Kippaa sekaan huuhdellut kikherneet ja pilkottu bataatti. Paista hetki ja lisää joukkoon tölkillinen kookoskermaa tai maitoa. Mulla oli aiemmista kokkailuista avattuna sekä kookosmaito että -kerma, joten käytin kumpaakin puolet ja puolet. Kookoskerma voisi toimia koostumuksen puolesta paremmin; voi olla, että pelkällä kookosmaidolla tulee liian laiha kastike. Lisää joukkoon kasviliemikuutio.

Hauduta currya keskilämmöllä, maistele ja mausta tarpeen vaatiessa lisää. Haudutteluun kannattaa varata n. puoli tuntia aikaa, jolloin kastikkeesta haihtuu ylimääräinen neste ja se maustuu kunnolla. Valmista kvinoa ohjeen mukaisesti.

Nakkaa kastikkeen joukkoon kourallinen tuoretta pinaattia kun kastike alkaa olla valmis ja hauduta vielä parin minuutin ajan. Tarjoile kvinoan kanssa. Pilko päälle tuoretta chiliä maun mukaan ja tarjoile korianterin (tai kuvanmukaisesti basilikan) ja cashew- tai maapähkinärouheen kera (rouhi pähkinät aina itse ja juuri ennen tarjoilua terävällä veitsellä leikkuulaudulla. Valmiiksi rouhituista pähkinäistä katoaa maku).

Urtekram kookosmaito reseptiValmista! Tarjoile tuoreen korienterin (tai vaikka korianterin puutteessa basilikan) ja chiliviipaleiden kanssa. Joukkoon voi puristaa pikkuisen limemehua, jos tekee mieli kirpsakkaa vivahdettaä.

Ai että mä tykkään tällaisista ruuista; curryista ja kaikenlaisista lämmittävistä mössöistä. Varsinaista lohturuokaa etenkin talvella. Aika usein teen tämäntyyppiset kastikkeet tomaattimurskaan ja kookosmaitoon, mutta pelkästä kookoskermasta tehty kastike on kyllä syntisen hyvää ja kivaa vaihtelua arkisempaan tomaattipohjaiseen kastikkeeseen, varsinkin jos rakastaa kookosta kuten minä.

Lisää luettavaa:

5 Comments

  1. Elina
    • ida365 ida365
  2. Mari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *