Eroon sokerikoukusta – tilalle terveellisemmät herkut

/// lifestyle, ruokaTags: , ,

* Kaupallinen yhteistyö Earth Control & Asennemedia

Oonkohan koskaan kertonut, millainen sokerihiiri olin joskus nuorempana? Lukioikäisenä ostin monta kertaa viikossa irtokarkkeja – hyvin maltillisia määriä kerralla, mutta ihan sairaan usein, tyyliin kaksi tai kolmekin kertaa viikossa. En tuolloin tiedostanut olevani koukussa sokeriin, mutta sitähän todella olin. Tiesin kyllä, ettei mun kannattaisi syödä niin paljoa karkkia, koska se ei tehnyt hyvää iholleni, mutta en ajatellut että sokerikoukku olisi jokin konkreettinen asia tai asia, josta kannattaisi pyrkiä eroon.

Koska olen kerran saanut itseni irti sokerikoukusta, tiedän, että pystyn siihen uudelleenkin. Ajattelin vinkata pari hyväksi havaitsemaani tapaa karsia valkoista sokeria pois ruokavaliosta ja vinkata samalla terveellisemmistä herkuista. Earth Controlin juuri lanseeratut kuivatut hedelmät menevät tähän kategoriaan oivallisesti.

eroon sokerista

Sokerikoukkuun lipsahtaminen

Opiskeluaikoina tajusin, että sokerikoukku on real thing ja että siitä olis varmaan hyvä irtautua, kun ilman herkkuja oli väsynyt ja kärttyinen – herkuttelun jälkeen taas sitten entistä uupuneempi, kun sokeripiikki hiipui nopeasti. En ollut miettinyt väsymyksen ja ärtyneisyyden yhteyttä herkutteluun mutta kun sen tajusi, oli yhteys ilmeinen. Monilla sokeri sekoittaa myös vatsan ja huomaan, että mulla sokeria sisältävien tuotteiden nauttiminen näkyy nopeasti ihossa. Ihoni oli opiskeluaikoina hetken tosi huonossa kunnossa ja se toimi hyvänä kannustimena herkuttelun lopettamiseen.

Piilosokeria olen ollut aina suhteellisen hyvä välttelemään, mutta huomaan, etten ole ollut viimeisen puolen vuoden aikana kovinkaan tarkka siitä mitä syön. Ei se isossa mittakaavassa haittaa, mutta ahdistaa vähän, kun iltapäivisin on alkanut tehdä mieli herkkuja. Pitkään ei nimittäin tehnyt ja siihen haluaisin takaisin. Sellaiseen tilaan, että voin kyllä syödä herkkuja jos siltä tuntuu, mutta että kehoni ei kaipaisi niitä.

Just nyt tahdonvoima ei ole riittänyt, vaan olen syönyt vaikka mitä mulle tarjottuja herkkuja; jätskiä, leivoksia ja avasinpa yks ilta pr-näytteenä saadun karkkipussinkin, kun teki ihan hulluna mieli karkkia (en oo ostanut tavallista karkkipussia varmaan viiteen vuoteen, siksi tämä on mulle niin outo juttu!). Söin puolet pussista, vaikkei ne edes maistuneet siltä, miltä muistelin niiden maistuvan. Just tuon takia tahdon taas eroon turhasta herkuttelusta; sit kun herkuttelen, sen on paras olla niin hyvää, ettei herkuttelu harmita laisinkaan. Nyt on pakko skarpata vähän ja lopettaa kaikki ”sit ku tää muutto/remppa/kiireinen kevät on ohi ni sit skarppaan” -tyylinen itseni huijaaminen, ettei sokerin syöminen riistäytyisi ihan käsistä.

ida365 eroon sokerista

Ei ehdottomuudelle

Mulle täysi ehdottomuus toimii hyvin harvassa asiassa, joten en ole sokerinkaan suhteen ehdoton. En esimerkiksi kiellä itseltäni hedelmäsokeria, vaan ajattelen, että makeanhimo kantsii mieluummin taltuttaa joko tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä, marjoilla, tai vaikka hunajalla makeutetuin herkuin kuin valkoista sokeria sisältävillä herkuilla. Ne eivät ole ainakaan mulle yhtä koukuttavia kuin valkoinen sokeri. Sokeria ne tietty ovat yhtä kaikki, mutta ainakin terveellisemmässä ja ei-niin-koukuttavassa muodossa. Koen tärkeimmäksi vältellä nimenomaan valkaistua ja lisättyä sokeria.

Helpoimmalla pääsee, kun tekee itse omat eväät ja syö alusta loppuun itsetehtyä ruokaa. Välillä lisättyä sokeria on nimittäin sellaisissakin paikoissa, ettei ikinä uskoisi: smoothieissa, salaatinkastikkeissa ja tosi monissa ravintolaruuissa ylipäätään. Pahinta on silti ehkä itsetehdyn oloinen smoothie, jossa on lisättyä sokeria – tuntuu niiiin väärältä!

Earth Control kuivatut hedelmät

Kun haluaa herkutella, mutta ilman valkoista sokeria, on kuivatut hedelmät superhyvä vaihtoehto karkeille. Earth Controlin uudet kuivatut hedelmät ovat next level kuivattuja hedelmiä, sillä esimerkiksi rusinat ovat todella mehukkaita ja pehmeitä. Karpalot on makeutettu ananasmehulla (tosi monissa kuivatuissa karpaloissa on lisättyä valkoista sokeria, koska karpalot on ilman makeutusta todella happamia, joten ananasmehu on pikkuisen fiksumpi makeuttaja) ja taatelit ovat kuivatuiksi taateleiksi yllättävän pehmeitä ja kinuskisia ilman mitään lisättyä sokeria. Aprikoosit maistuvat sellaisinaan, mutta sopivat myös juustojen kaveriksi salaatteihin.

kuivatut karpalot ilman lisättyä sokeria

Vaihtoehtoisia sokerittomia herkkuja

Kuivahedelmät menevät mulla sellaisenaan makeanhimon iskiessä, mutta suosittelen testaamaan taateleita myös maapähkinävoin kanssa tai lakritsijauheeseen dipattuna. Kun koettaa pyristellä eroon sokerisista herkuista tai vaikka karkista, on ihan ok korvata kaikki ei-terveelliset herkut luonnollisilla vastaavilla jotta pääsee eroon siitä valkoisen sokerin ja lisäaineiden kierteestä, johon elimistö jää helposti koukkuun. Jos sokerikoukku on pysyy terveellisimpiä herkkuja napostellessa, kannattaa ottaa tiukempi linja ja kokeilla olla vaikka viikon ajan ehdoton kaiken makean herkun suhteen ja katsoa mikä fiilis sen jälkeen on.

Jäätelöä terveellisempi herkku on hedelmin, marjoin ja rusinoin koristeltu smoothiebowl tai kolmen raaka-aineen sokeriton jäätelö kuivahedelmin koristeltuna ja kuivatut hedelmät viimeistelevät myös itsetehdyt myslit. Siinä missä kuivatut hedelmät menevät sellaisinaan snackeistä, niitä voi hyödyntää hyvin myös raakaleivonnassa (taatelit makeuttavat hyvin!) ja esim. smoothieissa tuomaan makeutta. Jos kaipaa reseptivinkkejä, sellaisia löytyy Earth Controlin facebook-sivuilta.

Kun makeanhimo iskee, kannattaa juoda lasi vettä – joskus makeanhimo sekoittuu myöskin siihen, että oikeasti olisi nälkä. Jos olo ei katoa, voi esim. makeahkon makuinen yrttitee auttaa. Ja vakkarina purkka tai xylitol-pastilli – kun saa jotain suuhunsa, saattaa makeanhimo kadota huomaamatta.

WWF Earth Control arvonta

Earth Conrol x WWF -tuotepakettiarvonta:

Haluaisitteko päästä testaamaan Earth Controlin uutuuksia?  Kommentoi postaukseen 10.6.2018 mennessä, mikä on sun sokeriton suosikkiherkku ja oot mukana Earth Control -tuotekassin arvonnassa! Palkinnon arvo on n. 30 € ja kassi sisältää uusien kuivattujen hedelmien lisäksi myös pähkinöitä ja salaattimixejä. Laita kommentoidessa sähköpostikenttään toimiva maili, niin saan sut kiinni voiton osuessa kohdalle – mailiosoite näkyy vain minulle.

Tiesittekö, että WWF Suomi ja Earth Control tekevät pitkäaikaista yhteistyötä? Sen tavoitteena on pysäyttää metsäkato ja suojella uhanalaisia lajeja ja niiden elinympäristöjä. Kesäkuun loppuun mennessä ostetuista Earth Controlin tuotteista menee 0,10 € sademetsien suojelutyöhön WWF Suomen kautta. Very nice!

199 kommenttia

 1. Avatar Alva /// 03/06/2018 / 10:43:52

  Samoilla linjoilla turhan sokerin suhteen. Hedelmäsokeri riittää hyvin makeanhimon taltuttamiseen! Omat lempiherkut on niinkin yksinkertaiset kuin (tummat) viinirypäleet + turkkilainen jugurtti, ja hedelmäsalaatti. Hedelmäsalaatista monella on jotenkin tylsä mielikuva, vaikka aineksia vaihtelemalla saa tosi herkullisia lopputuloksia. Juuri eilen löysin uuden suosikkikombon: hunajamelonia, kiiviä, mansikoita ja basilikaa. Nam!

  Vastaa
 2. Avatar Jemina /// 03/06/2018 / 10:46:57

  Oon huomannut, että makeanhimo lähtee aika helposti isolla kulhollisella hedelmiä, esimerkiksi mehukas ananas sekä banaani on aika hyviä! Myös joskus teen ihan vain puuroa, koska se täyttää sopivasti. Lopulta huomaa, ettei oikeastaan tehnytkään mieli herkkuja, piti vain saada jotain naposteltavaa. Hassua miten itseään voi vähän huijata näissä asioissa! :-)

  Vastaa
 3. Avatar Juulia /// 03/06/2018 / 10:53:00

  Paahdetut ja suolattomat pähkinät, juurikin kuivattujen karpaloiden kanssa. Olispa jonkinlainen sokerivieroitus, mulla olis heti nimi paperissa…
  Mutta nää Earth Controlit menee testiin! Oon tykänny heidän tuotteistaan ennenkin.

  Vastaa
 4. Avatar Silja /// 03/06/2018 / 10:59:49

  Taatelit on ehdoton suosikki! Tuoreet taatelit, joiden sisään on laitettu manteleista tehtyä tahnaa on niin nannaa

  Vastaa
 5. Avatar Ira /// 03/06/2018 / 11:08:32

  Taas yks postaus, joka osui ihan nappiin omalle kohdalle. Oon yleensä syksystä kevääseen kauheessa sokerikoukussa kun pimeys ja väsymys ajaa syömään suklaata ja muita herkkuja paljon helpommin. Kesällä onneks tekee enempi mieli kaikkee raikasta niin nyt herkuttelen vaan about kerran viikossa jäätelöllä tai karkeilla.
  Oma suosikki sokerittomista herkuista on ehdottomasti mansikat ja toisena lakutaatelit <3___<3

  Vastaa
 6. Avatar Mar3ngi /// 03/06/2018 / 11:13:07

  Minun suosikki sokerittomista herkuista on lakritsijauheella kuorrutetut taatelit. Onneksi niitä ei voi syödä kovin montaa kerralla

  Vastaa
 7. Avatar J.a.k. /// 03/06/2018 / 11:16:22

  Ooo mikä arvonta! Lemppariherkkuja on kaikki ihanat nice creamit ja raakakakut! Kun jaksaisi vaan useammin värkätä niitä, niin ei oikeasti tulisi edes ikävä valkoista sokeria :D

  Vastaa
 8. Avatar Irina /// 03/06/2018 / 11:21:31

  Sokerinhimo on ollu mullakin aina ongelma, välillä pahempana ja välillä on ollu vähän helpompaa. Ehdoton ’ei karkki tai muu selkeä herkku’-suosikki on maapähkinävoi! Tietenkin sellanen, mihin ei oo lisätty sokeria. Myös tuoreet marjat kesäisin on niin hyviä. En oo koskaan innostunut kuivatuista hedelmistä, mutta pitäis antaa uus mahdollisuus ja nää tuottee vaikuttaa tosi hyviltä!

  Vastaa
 9. Avatar Ruu /// 03/06/2018 / 11:31:05

  Kuivatut taatelit juurikin. :)

  Vastaa
 10. Avatar Pii /// 03/06/2018 / 11:33:06

  Avopuoliso on taas vuoden aikana lipsahtanut tosi pahaan sokerikoukkuun ja haluaisi siitä eroon. Tuo paketti olisi mainio apu :)

  Vastaa
 11. Avatar Anni /// 03/06/2018 / 11:40:02

  Minä olen todella pahasti sokerikoukussa ja olen huoletta antanutkin itseni olla. Tulen kiukkuiseksi, jos en saa karkkia tai suklaata ja se on jopa hieman pelottavaa. Itse herkuttelen marjoilla ja hedelmillä, jotka onneksi auttavat. Myös ne salmiakkitaatelit ovat taivaallisia!

  Vastaa
 12. Avatar Riia /// 03/06/2018 / 11:43:59

  Kuivatut karpalot menee karkkipussin sijasta, nam!

  Vastaa
 13. Avatar Inka /// 03/06/2018 / 11:45:55

  Kuivatut taatelit lakritsijauheessa pyöriteltynä ovat ihan parasta, samoin kuivatut karpalot pähkinöiden kanssa.

  Vastaa
 14. Avatar Ada /// 03/06/2018 / 11:46:20

  Tuoreet taatelit!

  Vastaa
 15. Avatar Anna /// 03/06/2018 / 11:50:02

  Aaah kuivatut taatelit ja maapähkinävoi on ehdottomasti lemppari <3 Mutta ne taatelit pitää olla ihanan meheviä ja kosteita, ei liian kuvia!

  Vastaa
 16. Avatar Reetta /// 03/06/2018 / 12:16:35

  Kuivatut aprikoosit!

  Vastaa
 17. Avatar Merimiehen vaimo /// 03/06/2018 / 12:20:12

  En ole koskaan edes kokeillut olla ilman sokeria ja mielelläni testaisin sitä. Syön todella paljon kaikkea herkkua ja se tuntuukin kun vatsa on turvonnut ja pinkeä. Monta kertaa olen ajatellut asiaa, mutta aina se on sille tasolle jäänyt.

  Vastaa
 18. Avatar Tiina L /// 03/06/2018 / 12:26:01

  Sokerikoukku on valitettavan tuttu juttu itsellekin. Itse syön makeanhimoon pakastemarjoja.

  Vastaa
 19. Avatar Sohvi /// 03/06/2018 / 12:29:17

  Itse huomaan himoitsevani herkkuja stressaantuneena ja väsyneenä, eli harmittavan usein viimeisen parin vuoden aikana… Välillä tulee ruuan suhteen skarpimpia hetkiä, mutta se päättyy aina siihen iänikuiseen ”otan vain vähän” -selitykseen.

  Lempparini terveellisistä herkuista on ehdottomasti tuoreet marjat ja jokin hyvä maustamaton jugurtti hunajatipalla. Myös jäisestä vesimelonista ja tuorepuristetusta appelsiinimehusta blendattu sorbetti on niiiin hyvää, samoin kuivattu ananas ja mango!

  Vastaa
 20. Avatar eerika /// 03/06/2018 / 12:30:47

  No siis !! Just tässä irtokakkipussin kanssa lueskelin tätäkin postausta… heh. Nyt kesällä ehdottomasti paras sokeriton herkku on tuoreet marjat !

  Vastaa
 21. Avatar Rimma /// 03/06/2018 / 12:33:15

  Itse tehdyt smoothiet, verigreippi ja veden juominen auttavat makeanhimoon, kun sen vain tajuaa ennen kuin suklaalevy on käsissä…

  Vastaa
 22. Avatar Miia /// 03/06/2018 / 12:36:28

  Turkkilainen jugurtti ja mustikat :)

  Vastaa
 23. Avatar Anna /// 03/06/2018 / 12:41:33

  Aaah kuivatut taatelit ja maapähkinävoi on ehdottomasti lemppari <3

  Vastaa
 24. Avatar Kata /// 03/06/2018 / 13:02:00

  Kuivatut taatelit ja mangot, viinirypäleet, turkkilainen jogurtti, sokerittomat salmiakkipastillit! Naaam!

  Vastaa
 25. Avatar Tiia /// 03/06/2018 / 13:22:22

  Mun ykkösvaihto sokerittomalle herkulle on itsetehty smoothie marjoista ja hedelmistä, vie tehokkaasti sokerinhimon pois :-)

  Vastaa
 26. Avatar Essi /// 03/06/2018 / 13:40:24

  Näillä helteillä jätskin sijaan oon popsinu viime kesänä pakastettuja mansikoita. Ai että miten hyviä!

  Vastaa
 27. Avatar Anna-Matilda /// 03/06/2018 / 13:41:57

  Taatelit
  Teen myös itse raakasuklaata joka makeutettu hunajalla tai kookosnektarilla. Mulla myös kookosmanna ja kookosvesi taltuttaa makeanhimoa.

  Vastaa
 28. Avatar Susanna /// 03/06/2018 / 13:45:26

  Itse syön makeanhimoon jäisiä marjoja! Pakastimesta löytyy aina esim mustikoita ja niitä voisin napostella vaikka miten paljon.

  Vastaa
 29. Avatar Annie Mink /// 03/06/2018 / 14:23:25

  Itsellänikin on nyt kevään aikana lisääntynyt sokerinhimo, varsinkin jäätelöitä tekee mieli syödä joka päivä… Täytyy yrittää tehdä nice creamia pakkaseen pahimman makean nälän varalle! Karkit olen pystynyt korvaamaan helposti taateleilla, viinirypäleillä ja kirsikkatomaateilla! Mutta toi jätski, se on niin paha kun se on niin hyvää! :D

  Vastaa
 30. Avatar Saara /// 03/06/2018 / 14:25:12

  Kuivatut taatelit minullakin. :)

  Vastaa
 31. Avatar Ronja W /// 03/06/2018 / 14:38:15

  Rakastan uunissa pehmeiksi paistettuja omenalohkoja kanelin kanssa! Myös uunipäärynä & kaneli (ja kaurapuuron päälle lopuksi) toimii! Kuivatuissa aprikooseissa on paras purutuntuma jos tahtoo karkkia.

  Vastaa
 32. Avatar Jenni /// 03/06/2018 / 14:47:18

  Lakritsitaatelit! Aivan ihania.

  Vastaa
 33. Avatar Olgamaria /// 03/06/2018 / 14:54:30

  Mansikat, tuore ananas ja nektariinit. Myös lakritsi -ja minttutee on hyvä!

  Vastaa
 34. Avatar Karita /// 03/06/2018 / 15:10:01

  Marjat ja hedelmistä vesimeloni, ananas ja viinirypäleet!

  Vastaa
 35. Avatar Katariina /// 03/06/2018 / 15:29:18

  Kyllä taatelit ovat omaan makuuni paras vaihtoehto sokerisille herkuille.

  Ja ai että, sokerin negatiivisen vaikutuksen ihoon olen huomannut itsekin, mutta tummaa suklaata tulee silti nautittua luvattoman usein.

  Vastaa
 36. Avatar Iida /// 03/06/2018 / 16:34:39

  Lakritsitaatelit on oma lemppari silloin, kun tajuaa olla tarttumatta siihen suklaalevyyn…:D

  Vastaa
 37. Avatar Venla /// 03/06/2018 / 16:47:17

  Parasta on Earth Controlin lakritsiset taatelit! Luonnollisesti myös kaikki tuoreet hedelmät ja marjat :)

  Vastaa
 38. Avatar Anniina /// 03/06/2018 / 17:19:49

  Ehdoton suosikki on, kun luomukauraa/glut. kauraa ja mantelilastuja paistaa pannulla kookosöljyssä ja lisää hunajaa, kanelia ja kardemummaa. Tämän olen tarjoillut esim. mustikoiden ja kookosmaidon kera. Nam!

  Vastaa
 39. Avatar Eveliina /// 03/06/2018 / 17:40:48

  Täällä todellinen sokerihiiri mutta jos on pakko valita sokeriton niin marjat!:D

  Vastaa
 40. Avatar Krista /// 03/06/2018 / 18:23:32

  Kasvikset, vihannekset, marjat, hedelmät ja pähkinät

  Vastaa
 41. Avatar Lotta /// 03/06/2018 / 18:56:57

  Tuoreet marjat ja ananas.kyllähän nuo kuivatut karpalot ja taatelitkin on oikeen hyviä.

  Vastaa
 42. Avatar Outij /// 03/06/2018 / 19:27:17

  Pähkinät. Mutta minun tulee syötyä päivittäin jäätelöä ja lähes päivittäin karkkia. Tällainen terveellunen naposteltava ois parempi.

  Vastaa
 43. Avatar Kati /// 03/06/2018 / 19:44:45

  Ostan mansikoita tai kirsikoita, sellaiset määrät että iltainen naposteluhimo lähtee (eli paljon) :) Tai talvisin toimii minttutee hunajalla.

  Vastaa
 44. Avatar Hemppe /// 03/06/2018 / 19:54:04

  Mä oon kans ihan hirveessä sokerikoukussa, ja haluaisin tästä taas eroon.. Eli kiitos näistä vinkeistä, tulevat tarpeeseen! :) Erilaiset marjat ja hedelmät toimii mulla sokerin korvikkeena, sekä pähkinät.

  Vastaa
 45. Avatar Anna K /// 03/06/2018 / 20:05:16

  Omat herkkujen korvikkeet näin kesällä on mansikat, kirsikat ja herneet. Yleensäkin marjat ja hedelmät on hyviä vaihtoehtoja.

  Vastaa
 46. Avatar noora /// 03/06/2018 / 20:12:45

  Banaaniletut! Ja lakritsitaatelit :)

  Vastaa
 47. Avatar Hanna /// 03/06/2018 / 20:16:32

  Hyvä ja itselle ajankohtainen aihe! Pienen vauvan kanssa tullut paljon valvottua ja univelkaa kertynyt kiitettävästi. Hirveä väsymys yhdistettynä hormonitason muutoksiin ja arjen kiireeseen on tehnyt tästä makealle persosta entistä pahemman sokerihiiren! Se mikä auttanut on tosiaan veden juonti, kuivatut taatelit, valmiiksi jääkaappiin pilkotut hedelmät, tuoreet/pakastetut marjat tai pakastetut banaaniviipaleet tai viinirypäleet, purkan jauhaminen, pähkinät, kuivatut marjat tai makean teen juominen. Keinoja loppujen lopuksi monta, kunpa nämä aina kotonakin muistaisi! Välillä täytyy pitää vaan viikko siellä täällä niin, ettei koske mihinkään makeaan, jotta saa vähän vähennettyä kulutusta.

  Vastaa
 48. Avatar Lotta /// 03/06/2018 / 20:23:47

  Olen huomannut miten heti kiireiden ja väsymyksen takia olen sanonut itselleni, että on ihna okei välillä syödä jäätelöä ja valmisruokia. Vaikka eihän se ole, kun niistä tulee vain huonompi olo. Rusinoita olen aina tykännyt syödä, mutta ne ovat jostain syystä en syö niitä enää niin usein. Ja nyt juhlien ja kesän saapuessa itselleen suo jäätelöt sun muut herkut. Täytyy kyllä aloittaa katsomaan tarkemmin mitä suuhunsa laittaa!

  Vastaa
 49. Avatar Laramaaria /// 03/06/2018 / 20:40:35

  Taatelit ja lakritsiuutejauhe! :)

  Vastaa
 50. Avatar Piia /// 03/06/2018 / 20:56:08

  Ananas ja viinirypäleet! Tosi pahaan makeanhimoon taatelit :)

  Vastaa
 51. Avatar Nede /// 03/06/2018 / 21:46:15

  Taatelit ja pähkinät on mullekin lemppareita joita voi syödä vuoden ympäri. Mutta ihan ultimaattisen herkuin herkku mulle on tuoreet herneet! Voin oikeesti syödä niitä monta litraa kerralla ja kesän lopulla todella suren sitä että hernekausi loppuu. Nam!

  Vastaa
 52. Avatar Sanni /// 03/06/2018 / 21:57:41

  Lakritsitaatelit on huippuja plus ah, nyt kun on kesä voi irtokarkit korvata tuoreilla mansikoilla

  Vastaa
 53. Avatar Taina /// 03/06/2018 / 22:36:39

  No kesäsin kirsikat ja vesimeloni on ehdottomia ykkösiä ja sit kans lakritsijauhetaatelit, ihan loistavia!

  Vastaa
 54. Avatar Saaru /// 03/06/2018 / 23:08:41

  Hahaa olin kans vielä lukiossa ihan mahdoton irtokarkki-hiiri! Nykyään en ole enää juurikaan makean perään, mutta erityisesti näin helteillä napsin pieneen makeannälkään kotona jäisiä puolukoita tai herneitä.

  Vastaa
 55. Avatar Ssnn /// 03/06/2018 / 23:24:14

  Hedelmät, kuten päärynä, viinirypäle, mango tai hunajameloni, toimivat hyvänä jälkiruokana, kun ruuan päälle tekee mieli jotain makeaa.

  Vastaa
 56. Avatar Johanna /// 04/06/2018 / 00:02:40

  Mun ehdoton lemppari on kuivattu mango tai omena, nams

  Vastaa
 57. Avatar ViiviK /// 04/06/2018 / 00:36:46

  Pähkinät ja appelsiini!

  Vastaa
 58. Avatar Inka /// 04/06/2018 / 02:43:54

  Mun lemppareita ovat ehdottomasti erilaiset hedelmät ja vihannekset! Olin ennen samanlainen sokerihiiri, ja nuorempana kotona asuessa tuli miltei joka ilta naposteltua jotain herkkua. Kun aloin itse vastata ruokakaupassa käynnistä ja vaihdoin ruokavalion vegaaniseen, ei herkkuja ole tehnyt normiarjessa mieli ostaa oikeastaan lainkaan :) Ehkä saan nykyään tarpeeksi monipuolisesti ravintoaineita tai sitten olen vain vanhempi ja viisaampi? Haha, oli syy mikä tahansa, nykyään herkuttelen mieluiten sesongissa olevilla hedelmillä ja vihanneksilla, niitä himoitsen kaupassa jatkuvasti. Kuitenkin joskus myös satunnaisella 3 Kaverin vegaanijäätelöpurkilla ;)

  Vastaa
 59. Avatar Niina K. /// 04/06/2018 / 06:16:04

  Lakritsitaatelit! Ihania!

  Vastaa
 60. Avatar Sallamari /// 04/06/2018 / 08:39:48

  Lakutaatelit, best!!

  Vastaa
 61. Avatar Sanni S /// 04/06/2018 / 08:44:37

  Taatelit ehdottomasti ja itsetehdyt bliss ballsit (Yleensä reseptillä: Taateleita, kaurahiutaleita, pähkinöitä, raakakaakaoa, jotain pähkinävoita ja päälle paahdettuja kookoslastuja):)

  Vastaa
 62. Avatar Anniina /// 04/06/2018 / 08:48:46

  Mä oon kans ihan kauhee sokerihiiri ja usein huomaan et oon taas joutunut siihen koukkuun. Rusinat ja taatelit toimii mulla hyvin. Samoin Clipperin lakritsitee on ollut hyvä!

  Vastaa
 63. Avatar Johanna /// 04/06/2018 / 10:16:37

  Täälläkin yksi sokerihiiri jäänyt taas koukkuun ja iltapäivästä nousee aina tuttu makeanhimo. Kuivatut taatelit yksi lemppari kyllä! Täytyykin hankkia pussi töihin, jotta himon iskiessä on saatavilla jotain sallittua. :)

  Vastaa
 64. Avatar Annika /// 04/06/2018 / 11:29:56

  Mun lemppari on tahinillaa täytetyt taatelit! Niin hyviä

  Vastaa
 65. Avatar Aino /// 04/06/2018 / 11:37:12

  Ite syön taateleita cashewpähkinöillä tosi usein välipalaks, toimii ja on kyllä makeita kun valkkaan aina hedelmäosastolta tuoretaatelit!

  Vastaa
 66. Avatar Martta /// 04/06/2018 / 11:42:18

  Tuoreet ananas ja mango. Parempaa ei ole <3

  Vastaa
 67. Avatar *Kirsikka* /// 04/06/2018 / 11:48:42

  Pähkinät ja marjat :)

  Vastaa
 68. Avatar Helena /// 04/06/2018 / 12:57:04

  Hedelmät ja maapähkinävoi! Myös erilaiset bataatilla makeutetut leivonnaiset on parhautta!

  Vastaa
 69. Avatar Iida M /// 04/06/2018 / 13:42:40

  Itsekin yritän pyristellä sokerihimosta eroon ja olen syönyt kuivattuja mangoja (urtekramilla on sokerittomia!) tai tuoreita taateleita, jotka olen pakastanut. Olen huomannut omalla kohdallani, että sokerin syöminen on myös tapa, esimerkiksi päiväkahvin kanssa täytyy saada aina jotain makeaa.

  Vastaa
 70. Avatar Ride /// 04/06/2018 / 15:08:16

  Kaikki kylmä maistuu; etenkin freesit viileät lusikoitavat smoothiet on suosikkeja! Päälle rapeita pähkinöitä tai granolaa purutuntumaa antamaan!

  Vastaa
 71. Avatar susa /// 04/06/2018 / 15:09:37

  Kun dippailen pakastettuja banaanipaloja tahiniin, niin mieleni ja makuaistini hymyilee :)

  Vastaa
 72. Avatar Sussukka /// 04/06/2018 / 15:11:19

  Vakkariherkkuni on smoothie ananaksesta, banaanista ja kaurajogurtista.

  Vastaa
 73. Avatar Johanna /// 04/06/2018 / 15:43:57

  Marjat! Syön pakkasesta jäisiä vadelmia.

  Vastaa
 74. Avatar Maria /// 04/06/2018 / 16:04:56

  Lempiherkkuni on nice cream sokerittomalla kaakaojauheella ja vadelmilla!

  Vastaa
 75. Avatar Klara /// 04/06/2018 / 17:12:33

  Suosikki on tuoreet hedelmät ja marjat, mango ja persikan ykkösenä! Kuivatuista eniten tulee popsittua rusinoita ja viikunoita, nam.

  Vastaa
 76. Avatar Petra /// 04/06/2018 / 17:53:44

  Kuivatut karpalot

  Vastaa
 77. Avatar Lily /// 04/06/2018 / 18:49:26

  Taatelit, nam! Sellaisenaan tai vaikkapa raakabrowniessa

  Vastaa
 78. Avatar Jenna /// 04/06/2018 / 18:57:22

  Kuivatut taatelit ja kuivatut mangoviipaleet ovat suurinta herkkuani! Ei siinä karkkia enää kaipaa, kun niitä syö!

  Vastaa
 79. Avatar Heini T /// 04/06/2018 / 19:03:29

  Marjat, erityisesti mansikat vielä hieman jäisinä.

  Vastaa
 80. Avatar Neska /// 04/06/2018 / 19:08:51

  Kuivatut taatelit, pidän erityisesti juuri noista Earth Controlin taateleista.

  Vastaa
 81. Avatar Heta /// 04/06/2018 / 19:42:03

  Pähkinät ja marjat!:)

  Vastaa
 82. Avatar Anita Törmänen /// 04/06/2018 / 20:12:45

  Rusinat parasta

  Vastaa
 83. Avatar Sofia /// 04/06/2018 / 20:19:39

  Jäiset viinirypäleet <3

  Vastaa
 84. Avatar Hannastiina /// 04/06/2018 / 20:59:03

  Lakritsajauhoissa pyöritellyt taatelit on parasta herkkua tällaiselle salmiakki ja lakritsifanille.

  Vastaa
 85. Avatar Kristiina /// 04/06/2018 / 21:08:08

  Cashew-pähkinät ja kuivatut karpalot. Ihana kassi!!

  Vastaa
 86. Avatar marjo66 /// 04/06/2018 / 21:26:06

  karkkimaisista kuivattu ananas, tuoreista mansikat

  Vastaa
 87. Avatar Liisa /// 04/06/2018 / 21:28:51

  Tumma suklaa

  Vastaa
 88. Avatar Katri /// 04/06/2018 / 21:43:22

  Rusinat, taatelit ja viikunat ovat mun lempiherkkuja, kuten myös porkkanat dipattuna hummukseen!

  Vastaa
 89. Avatar Hanna A /// 04/06/2018 / 21:52:35

  Nyt on joku tajuton päärynäkausi menossa ja Lidlista saatava päärynänektari tai ihan oikeat päärynät toimii mulla herkkuina!

  Vastaa
 90. Avatar JennaO /// 04/06/2018 / 22:09:15

  Paahdetut cashewpähkinät maistuu! :)

  Vastaa
 91. Avatar Elina /// 04/06/2018 / 22:22:56

  Nice cream on mun ehdoton lemppari, joko marjoilla tai sitten maapähkinävoista tehtynä :)

  Vastaa
 92. Avatar Katja /// 04/06/2018 / 22:59:53

  Kuivatut taatelit, ja ne salmiakkitaatelit, ah, taivaallisia!

  Vastaa
 93. Avatar Laura /// 05/06/2018 / 01:37:24

  Tuoreet taatelit ja maapähkinävoi!

  Vastaa
 94. Avatar Sara /// 05/06/2018 / 07:12:49

  Lemppari on riisikakut maapähkinävoilla

  Vastaa
 95. Avatar Piia /// 05/06/2018 / 08:29:17

  Musta marjat on parhaita korvikkeita, esim. vatut ja mustikat <3

  Vastaa
 96. Avatar Karolii1na /// 05/06/2018 / 08:38:15

  Miniluumutomaatit on kestosuosikki! Varsinkin tomaattien sesonkiaikaan voisin napsia niitä joka päivä

  Vastaa
 97. Avatar Anna /// 05/06/2018 / 09:53:44

  Täytyy tunnustaa että elän itse myös aikamoista sokerihiiren elämää ja olen aina elänyt. Karkkia menee melkein joka päivä ja niin monet kerrat olen yrittänyt päästä eroon… parhaimmat herkun korvaajat on ananas ja taatelit.

  Vastaa
 98. Avatar Suvi /// 05/06/2018 / 10:02:14

  Earth controlin lakritsitaatelit on sikahyviä, noita muita en ookaan maistanut mutta näemmä kannattais!

  Vastaa
 99. Avatar Dumbo /// 05/06/2018 / 10:08:31

  Taatelit on ehdoton heikkous, mutta välillä tulee tehtyä banaani”jätskiä” johon esimerkiksi ihan naturelli maapähkinävoi sopii mainiosti!

  Vastaa
 100. Avatar Essikaroliina /// 05/06/2018 / 10:18:40

  Nektariinit on tällähetkellä niin hyviä, etten edes kaipaa muuta makeaa elämääni. Myös nicecream on pelastus silloin, kun tekee mieli jotain herkkua.

  Vastaa
 101. Avatar Jenni /// 05/06/2018 / 11:09:54

  Kuivatut aprikoosit ovat suurinta herkkua :)

  Vastaa
 102. Avatar kukka /// 05/06/2018 / 11:53:54

  Tosi kivaa, kun nykyään on alettu panostaa noihin sokerittomiin/ilman lisättyä sokeria oleviin tuotteisiin!

  Itse jouduin yli 10 vuotta sitten lopettamaan, pakon edestä, sokerin syönnin. Tosin välillä sitten, olon salliessa, annan itselleni herkutteluhetkiä. Kaikki tai ei mitään toimii itselläni.

  Mun sokeriton herkku on kuivatut karpalot.

  Vastaa
 103. Avatar Julia /// 05/06/2018 / 13:46:36

  taatelit on se juttu!

  Vastaa
 104. Avatar Jasmi /// 05/06/2018 / 14:04:41

  Suosikkejani ovat itse tehdyt hedelmä- ja marjasmoothiet sekä lakritsijauheeseen dipatut taatelit!

  Vastaa
 105. Avatar Ni.a /// 05/06/2018 / 14:21:14

  Kuivatut aprikoosit on ihan superherkullisia

  Vastaa
 106. Avatar Oona /// 05/06/2018 / 14:32:17

  Erilaiset smootiet taltuttaa mun himon :)

  Vastaa
 107. Avatar Marika /// 05/06/2018 / 14:38:39

  Lakritsijauheessa dipatut taatelit! Kesällä helppo luisua jätskin ja muiden herkkujen kautta sokerikierteeseen, näillä herkuilla voisi vieroittautua.

  Vastaa
 108. Avatar Katja /// 05/06/2018 / 14:39:09

  Pakastetut viinirypäleet, varsinkin punaiset korvaa kyllä superhyvin kaikki sokeriherkut!! Tykkään muutenki korvata esim. karkit makeilla hedelmillä, esimerkiks banaanilla tai ananaksella :)

  Vastaa
 109. Avatar Eeva /// 05/06/2018 / 15:23:11

  Tällä hetkellä ehdoton suosikki makean napostelua hillitsemään on pensasmustikat. Niin hyviä!

  Vastaa
 110. Avatar Iida /// 05/06/2018 / 15:46:11

  Ehdottomasti lemppariherkkuja sokerinhimon sattuessa on taatelit ja kuivatut luumut! Tää kilpailu osuu ihan loistavaan kohtaan, sokerista vieroittuminen nyt edessä herkuttelun täyteisen pääsykoekevään jälkeen…

  Vastaa
 111. Avatar saya /// 05/06/2018 / 16:41:58

  Näin kesällä tietty tuoreet mansikat on parhaita :)

  Vastaa
 112. Avatar Meiju /// 05/06/2018 / 18:01:57

  Mun lemppari on ehdottomasti kuivattu taateli tai mulperimarja. Juurikin se kinuskimaisuus/toffeemaisuus on mun mieleen.

  Vastaa
 113. Avatar Ida /// 05/06/2018 / 18:12:25

  Pähkinät :)

  Vastaa
 114. Avatar Leenat /// 05/06/2018 / 18:23:20

  Kuivatut taatelit ja mangosuikaleet, ja jos oikein tiukille ottaa, niin tummaan suklaaseen dipatut mangopalat!

  Vastaa
 115. Avatar Sini /// 05/06/2018 / 20:14:48

  Itse olin aikoinani ihan järkyttävä sokerihiiri! Oli vaikea olla edes yksi päivä ostamatta irtokarkkeja. ”Onnekseni” sain kakkissa kolmessa raskaudessani riesakseni raskausdiabeteksen, joten sokerin syöminen loppui siihen pakosta. Nyt en enää kaipaa karkkeja enkä muita sokeriherkkuja enkä vieläkään voi uskoa, että tilanne on se, että ostan irttareita ehkäpä kerran kahdessa kuukaudessa! En kiellä itseltäni mitään eli jos ”oikeita” herkkuja tekee mieli, niin syön niitä. Mutta nykyisin saatan päivittäin syödä esim. banskujäätelöä (jäiset banaanit + maapähkinävoi) tai ihania taateleita, jotka tyydyttävät makeanhimon. Ja nykyisin oikeastaan himoitsenkin lähinnä oikeaa ruokaa tai esim. herkullista leipää iltaisin

  Vastaa
 116. Avatar SAMP /// 05/06/2018 / 20:15:51

  Kesällä on niin helppoa, kun tarjolla on mansikoita, vadelmia ja kirsikoita!

  Vastaa
 117. Avatar Meri /// 05/06/2018 / 20:18:48

  Mulperimarjat ja taatelit ovat herkkua. Ja banskuletut!

  Vastaa
 118. Avatar Lena /// 05/06/2018 / 20:21:14

  Liekö ikä tehnyt tehtävänsä. Ennen olin todellinen pulla- ja suklaahiiri, mutta nykyisin maistuvat hedelmät ja marjat paremmin!

  Vastaa
 119. Avatar Kaisa /// 05/06/2018 / 20:37:22

  Tuoreet marjat ja kaurajogurtti, myös yrttiteet taltuttaa makeanhimoa hyvin :)

  Vastaa
 120. Avatar Sepe /// 05/06/2018 / 20:41:25

  Taatelit ja maapähkinävoi. Tai hapan omena ja maapähkinävoi. Tai banaani ja maapähkinävoi. Sanoinko jo maapähkinävoi?

  Vastaa
 121. Avatar Pauliina Myyryläinen /// 05/06/2018 / 20:54:34

  Kuivatut viikunat ja taatelit sekä pähkinät!

  Vastaa
 122. Avatar Sonja /// 05/06/2018 / 21:14:05

  Paras herkku korvaamaan sokerin on maapähkinävoi ja banaani, tai kuivatut hedelmät :) mukana arvonnassa!

  Vastaa
 123. Avatar Päivi /// 05/06/2018 / 21:35:16

  Marjat maistuvat kesäisin! Teen myös paljon erilaisia smootheita, makeanhimo talttuu niillä mukavasti.

  Vastaa
 124. Avatar Marjut /// 05/06/2018 / 21:37:33

  Sokerihiiri olen minäkin,myönnän!Vatsa vaan ei tunnu tykkäävän ja oon yrittänyt vähentää..Ehdottomuus ei ole tepsinyt,täytyypä koittaa hedelmälinjaa..Tosin kaikki hedelmät ei tunnu herkälle massulle sopivan..Taatelit,kuivatut karpalot ja tuoreet marjat maistuvat,samoin tuore ananas

  Vastaa
 125. Avatar Macadamia /// 05/06/2018 / 23:22:13

  Pähkinät ja mansikat. Hedelmissäkin on minulle liikaa sokeria.

  Vastaa
 126. Avatar Riikka /// 05/06/2018 / 23:24:38

  Aiemmin meni helposti monta sataa grammaa irttareita kerralla, viikoittain. Muutenkin tuli mussutettua kaikkea makeaa ihan ohimennen, niin paljon, ettei sitä oikein tajunnatkaan. Kolmisen kuukautta sitten tein ryhyiliikkeen ja pari kuukautta meni aika tiukalla ruokavaliolla. Sitten vähän hölläsin ja nyt on jo sallivampi linja – makeaa tekee mieli välillä, mutta usein se johtuu nälästä. Siksi olenkin päättänyt, että jos on ”pakko” herkutella, niin ensin pitää syödä kunnon ateria alle. Suklaan himo on kadonnut kokonaan :O

  Tuore ananas on parasta. Tuo lakritsijauheeseen dipattu taateli taas kuulostaa jännältä, sitä on pakko kokeilla!

  Vastaa
 127. Avatar NiinaK /// 06/06/2018 / 00:30:51

  Olen itse myös pyristelemässä irti sokerikoukusta ja hyviä korvaavia juttuja onkin jo löytynyt. Taatelit ovat ensimmäinen valinta makeanhimoon – joko sellaisenaan tai maapähkinävoin kanssa. Saatan tehdä myös pienen annoksen taatelipuuroa joka on niin makeaa että menee jo jälkiruoasta. Taateleiden lisäksi vakkari on tuore ananas!

  Vastaa
 128. Avatar Terhi /// 06/06/2018 / 01:27:16

  Kiitos kirjoituksesta, sain tästä itselleni taas vähän tsemppiä! Aika pahassa sokerikoukussa olen tällä hetkellä, ja harmittaa. Tavallisimpia ”korvikkeita” ovat olleet taatelit, kuivatut (luomu!)aprikoosit.

  Vastaa
 129. Avatar Satu /// 06/06/2018 / 05:18:48

  Jogurttihässäkkä eli soijajugua, hedelmää, marjoja, pähkinöitä ja siemeniä :)

  Vastaa
 130. Avatar Johanna /// 06/06/2018 / 05:42:31

  Hedelmät ja varsinkin kuivatut taatelit :)

  Vastaa
 131. Avatar Krista /// 06/06/2018 / 07:16:26

  Kuivatut viikunat, aprikoosit, ja karpalot, sekä cashew-pähkinät

  Vastaa
 132. Avatar linnea /// 06/06/2018 / 08:12:37

  Pähkinät on hyvä vaihtoehto karkkipussille! :)

  Vastaa
 133. Avatar Ella /// 06/06/2018 / 09:39:31

  Ihan pelkkää hunajaa pistän aina suuhun teelusikallisen, tai lakritsitaateleita muutama. Jo lähtee makeanhimo!

  Vastaa
 134. Avatar Elina /// 06/06/2018 / 09:50:14

  Mielestäni kaikista parhaimmat sokerittomat herkut on tuoreet hedelmät kuten nektariini ja kesäisin kaikessa yksinkertsisuudessaan mansikat ja herneet. Ei tarvitse päätä vaivata että mitä keksis karkkien tilalle :D

  Vastaa
 135. Avatar Henna L. /// 06/06/2018 / 09:58:48

  Mun lemppari valkosokeritpn herkku on kuivatut viikunat. Ai että, kun ne siemenet ihanasti rouskuu suussa. <3

  Vastaa
 136. Avatar Roosa /// 06/06/2018 / 11:14:29

  Itse tehdyt kaakaotaatelit! Kaupasta raakataateleita, jotka pyörittelee itse kaakaojauheessa. Voilá!

  Vastaa
 137. Avatar Annamari /// 06/06/2018 / 11:35:59

  Kuivatuista karpaloista tykkään paljon, mutta niissä yleensä juuri tuo valkoisella sokerilla makeuttaminen on se iso ongelma. Siksipä olkkin iloinen yllägystieto tuo, että Earh Controlin karpalot onkin makeutettu ananaksella! ❤ Niitä pitää ehdottomasti päästä maistamaan! ❤

  Vastaa
 138. Avatar Amanda /// 06/06/2018 / 11:40:04

  Taatelit, pähkinät ja kuivatut mangot!!

  Vastaa
 139. Avatar Annika /// 06/06/2018 / 13:08:12

  Itsetehty smoothie kyllä taltuttaa herkkunälän, välillä tulee sorruttua kyllä tummaan suklaaseen. Pitääpä lähtä kauppaan ostaan taateleita, ei oo itse tulllut vielä kokeiltua!

  Vastaa
 140. Avatar Sini /// 06/06/2018 / 13:13:18

  Omia suosikkejani ovat banaaniletut marjoilla, tuoreet taatelit ja erilaiset smoothiet :)

  Vastaa
 141. Avatar Eeva /// 06/06/2018 / 13:17:41

  Ehdottomasti yksi lemppari terveysherkkujani on maustamaton jogurtti mustikoiden tai ananaksen kera :)

  Vastaa
 142. Avatar Iida /// 06/06/2018 / 15:56:10

  En juurikaan himoitse mitään sokeriherkkuja enää, mut proteiinifluff (jäiset marjat+vaniljahera) on ihan äly hyvää!
  Nice cream suolapähkinöillä/maapähkinävoilla menee kyl kans pahemmassa herkkuhimossa!

  Vastaa
 143. Avatar Katri Piirilä /// 06/06/2018 / 16:59:40

  Mulla iskee yleensä iltapäivisin ”tarve” herkutella, mutta oon opetellut laittamaan tuorepuuron valmiiksi ja sen kanssa syön hedelmiä ja nokareen maapähkinävoita. Tulee hyvä fiilis kun saa vatsan täyteen terveellistä välipalaa ja nälkä pysyy poissa päivälliseen asti :) Toinen terveellinen herkku mulla on siemennäkkileipä juustosiivulla, niihin oon ihan koukussa!

  Vastaa
 144. Avatar Jonna /// 06/06/2018 / 17:11:56

  Makeanhimon iskiessä hedelmät, kuten mandariini tai viinirypäleet, kuivatut aprikoosit ja suolattomat pähkinät toimivat hyvin. Viinirypäleet on melkein kuin karkkia, varsinkin kun ne ovat olleet hetken pakkasessa, nam! Harmi vaan, että noita ei aina löydy kotoa.

  Vastaa
 145. Avatar Katri Niemisö /// 06/06/2018 / 17:19:58

  Taatelit ja kuivatut aprikoosit on parhaita! Ne tekee joka aamu puurosta vähän herkumman. :)

  Vastaa
 146. Avatar Heidi /// 06/06/2018 / 17:25:41

  Omenalohkoja crunchy maapähkinävoilla

  Vastaa
 147. Avatar Oona /// 06/06/2018 / 17:51:12

  Juurikin lakritsijauheeseen dipatut taatelit on parasta ikinä! Ja raakakakut. Oi nam.

  Vastaa
 148. Avatar Tiina /// 06/06/2018 / 18:12:36

  Viileä vesimeloni! Nam!

  Vastaa
 149. Avatar Merja /// 06/06/2018 / 18:31:04

  Cashew pähkinät ja omenat pähkinävoilla

  Vastaa
 150. Avatar Sirkku /// 06/06/2018 / 19:49:59

  Voi kuinka hyvää asiaa. Itse on aikamoinen sokeri hiiri ja todella vaikeaa siitä on päästä eroon. Manteleita olen yrittänyt popsia.

  Vastaa
 151. Avatar LauraL /// 06/06/2018 / 21:29:27

  Jääkaappikylmä ananas, pähkinät, pakastettujen banaanien kanssa blendatut marjat, banaanipannari

  Vastaa
 152. Avatar Salla /// 06/06/2018 / 21:30:31

  Kuivatut omenat on todella todella hyviä ja menee varsin hyvin karkista. Leikkaan ne vielä hyvin pieniksi paloiksi niin niitä on jotenkin mukavampi syödä…

  Vastaa
 153. Avatar Rebekka /// 06/06/2018 / 21:41:46

  Omenaviipaleet ja mantelitahna, nam!

  Vastaa
 154. Avatar Linda /// 06/06/2018 / 22:07:03

  Maustamaton jugurtti marjoilla ja pähkinöillä!

  Vastaa
 155. Avatar Lotta /// 06/06/2018 / 22:08:52

  Taatelit lakritsijauheeseen dipattuna on mun ykkösherkku!

  Vastaa
 156. Avatar Karkki /// 06/06/2018 / 22:10:32

  Ehdottomasti lakutaatelit, kuten näköjään monella muullakin. Lisäksi tee ja hedelmät auttaa. Yleensä mulla ihan hyvin pysyy kohtuulinja, mutta aina välillä (kuten nyt) lähtee ihan lapasesta ja herkuttelu on päivittäistä.

  Vastaa
 157. Avatar susanna /// 06/06/2018 / 22:17:43

  siis aivan parasta hemmotteluherkkua on maapähkinävoihin dipatut omenaviipaleet mmmmmmm <3

  Vastaa
 158. Avatar Päivi /// 06/06/2018 / 22:29:01

  Lakritsitaatelit, mansikat, viinirypäleet, riisikakku, jossa maustamatonta maapähkinävoita ja banaaniviipaleita..

  Vastaa
 159. Avatar Sanna /// 06/06/2018 / 23:08:44

  Hedelmät ja marjat. Sokerikoukku on paha ja siitä haluaisin eroon.

  Vastaa
 160. Avatar Pirjo /// 07/06/2018 / 05:39:31

  Pähkinät ja rusinat.

  Vastaa
 161. Avatar Veera Salminen /// 07/06/2018 / 07:47:54

  Noi taatelit lakritsijauheessa on tosi hyviä! Hyvä terveellinen herkku on banaaniletut. Laitan niihin joukkoon vähän kanelia, nii tulee vielä vähän enemmän makua jogurtista ja marjoista voi laittaa täytettä päälle.

  Vastaa
 162. Avatar Anne Tenha /// 07/06/2018 / 08:27:45

  Sokerikoukussa 50 vuotta, tarttis vihdoin tehdä jotain asialle. Hyviä vinkkejä kirjoituksessa sekä komenteissa. Aloitan puurolla jakotimaisilla marjoilla. Tsemppiä kaikille!

  Vastaa
 163. Avatar Oona P. /// 07/06/2018 / 08:50:17

  Sokerittomat smoothiet sekä marjat ja hedelmät. Ihana kassi ja mielenkiintoisia tuotteita!

  Vastaa
 164. Avatar Minttu /// 07/06/2018 / 10:13:58

  Maapähkinävoi + omena/banaani/päärynä on mun vakkari herkkuvälipala :)

  Vastaa
 165. Avatar Pauliina /// 07/06/2018 / 11:13:55

  Hyvin kirjoitettu teksti ja samaa mieltä olen kanssasi! Omat suosikkini ovat cashew pähkinät ja kuivatut karpalot. Paras herkkunälän taltuttaja on aina ollut karkkien sijasta smoothiet.

  Vastaa
 166. Avatar Pauliina /// 07/06/2018 / 11:15:51

  Hyvin kirjoitettu teksti ja samaa mieltä olen kanssasi! Omat suosikkini ovat cashew pähkinät ja kuivatut karpalot.

  Vastaa
 167. Avatar Tiina /// 07/06/2018 / 14:27:18

  Tuoreet mansikat, banaanu, piltti hedelmäsoseet.

  Vastaa
 168. Avatar Päivi Seuri /// 07/06/2018 / 14:36:03

  Marjat ja hedelmät esim. maustamattomassa = makeuttamattomassa jogurtissa. Kuivatuista hedelmistä kannattaa valita ne, joihin ei ole lisätty sokeria! Karkkihyllyn ohi olen opetellut kävelemään mitään ostamatta -se päätös pitää tehdä jo etukäteen.

  Vastaa
 169. Avatar Minna /// 07/06/2018 / 17:06:54

  Kuivatut taatelit, etsin monta vuotta karkeista sitä ”täydellisen maun huipentumaa” kunnes äkkäsin että taatelit ovat sitä kaikkea mitä olen etsinytkin <3

  Vastaa
 170. Avatar Iina /// 07/06/2018 / 18:08:19

  Inhoan taatelia yleensä, mutta suolapähkinä-taateli-appelsiinipallerot maistuvat makeannälkään tajuttoman hyvin!

  Vastaa
 171. Avatar Sari Tanskanen /// 07/06/2018 / 19:30:33

  Täällä yksi sokeri hiiri. Väsyneenä ja stressi tasot koholla tulee syötyä enemmän herkkuja. Suklaa on kaikista pahin koukuttaja. Taatelit ovat hyviä sekä kuivatut hedelmät ja karpalot!
  Ja chia siemenistä tulee Ihanaa herkku vanukasta!

  Vastaa
 172. Avatar Emma /// 07/06/2018 / 19:55:12

  Pähkinöitä tykkään syödä jos iskee napostelunhimo

  Vastaa
 173. Avatar Laurakoo /// 07/06/2018 / 20:49:15

  Nice cream banaanista ja mansikoista!

  Vastaa
 174. Avatar Mariam /// 07/06/2018 / 20:49:50

  Banaanilätyt oikein kypsistä mieluiten! Ja lisäksi marjoja ja jogurttia. Toinen hyvä on lakritsitaatelit!

  Vastaa
 175. Avatar Marika /// 07/06/2018 / 21:07:38

  Mansikkasmoothie

  Vastaa
 176. Avatar Limppu /// 07/06/2018 / 21:13:59

  Hedelmät tai marjat luonnonjugurtin kanssa!

  Vastaa
 177. Avatar Katarina /// 07/06/2018 / 21:19:09

  Luumut ja rusinat

  Vastaa
 178. Avatar mimo /// 07/06/2018 / 21:27:19

  Marjat, ananas, pähkinätahnat ja lakritsitaatelit. Nam nam!

  Vastaa
 179. Avatar Hillamari /// 07/06/2018 / 21:33:59

  Hevi-osaston taatelit on parhaita karkin korvikkeita!

  Vastaa
 180. Avatar Henna /// 07/06/2018 / 21:42:58

  Ihana juttu, niin tuttu ongelma mulle :( itse tehty smoothie on mun herkku! <3

  Vastaa
 181. Avatar Niina /// 07/06/2018 / 22:57:35

  Lakritsitaatelit!

  Vastaa
 182. Avatar Anniina meriluoto /// 07/06/2018 / 23:52:49

  banaaniletut on parhaita ja kuivattu omena!

  Vastaa
 183. Avatar Iina /// 08/06/2018 / 01:10:05

  Joskus makeannälkään toimii lämmin maitoon tehty kaakao tummasta sokerittomasta kaakaojauheesta, siihen laitan lusikallisen kookosöljyä sekaan, ja se aika kivasti pehmentää ja makeuttaa. Joskus tosin ripaus vaniljajauhetta tai -sokeria maustaa kivasti.

  Vastaa
 184. Avatar Minna /// 08/06/2018 / 01:48:03

  Hedelmät ja marjat! :-)

  Vastaa
 185. Avatar Katja /// 08/06/2018 / 08:49:53

  Onpas kiva arvonta! En ole ostanut itse koskaan taateleita tai kuivattuja hedelmiä. Taatelit ovat jotenkin kalliita ja kuivatuissa hedelmissä sokeri on arveluttanut. Olen kuitenkin tällä hetkellä sokerikoukussa, josta pitäisi päästä eroon, niin nuo arvonnan tuotteet olisi kyllä vinkkiesi kanssa!

  Vastaa
 186. Avatar Jaana /// 08/06/2018 / 09:53:26

  taateli

  Vastaa
 187. Avatar Pauliina /// 08/06/2018 / 22:20:46

  Miun suosikit ovat lakritsitaatelit ja marjat. Varsinkin stressaavina aikoina sokerihimo on ihan valtava ja siihen niin helposti sorrun.

  Vastaa
 188. Avatar Katju /// 08/06/2018 / 22:45:28

  Yksi sokerihiiri täälläkin, makeanhimoon parasta on Lakritsitaatelit!

  Vastaa
 189. Avatar Maria K /// 09/06/2018 / 10:55:20

  Tuoreet marjat ja hedemät, vaikka onhan niissä hedelmäsokeria. Kotimaisten mansikoiden kypsymistä odotellessa :)

  Vastaa
 190. Avatar santra /// 09/06/2018 / 19:49:08

  Mun suosikki on raakalakritsijauheessa pyöritellyt luomutaatelit

  Vastaa
 191. Avatar Vilma /// 09/06/2018 / 19:55:06

  Huippu arvonta! Sokeria tulee syötyä lähinnä tavan takia esim muiden tarjotessa herkkuja, ja sama juttu se että täysi ehdottomuus ei itsellä toimi. Parasta sokeritonta herkkua mulle on tuore mango, taatelit ja maapähkinävoi. Ja raakasuklaa! Näillä pärjäis hyvin :)

  Vastaa
 192. Avatar Jennyli /// 09/06/2018 / 20:09:47

  Lakritsijauheella päällystetyt taatelit ja sitten ihan pelkät pähkinät toimii myös!

  Vastaa
 193. Avatar Maija /// 09/06/2018 / 21:12:07

  Makeanhimo selättyy sillä että muistaa syödä säännöllisesti ja riittävästi perus ruokaa :)

  Vastaa
 194. Avatar Sannamarianna /// 10/06/2018 / 01:06:40

  Mansikat

  Vastaa
 195. Avatar Jessii /// 10/06/2018 / 08:57:32

  Kuivatut aprikoosit, viikunat ja taatelit ovat hyviä korvaamaan sokerinhimon. Myös raakasuklaa inkiväärit ovat hyviä.

  Vastaa
 196. Avatar Hannnna /// 10/06/2018 / 09:45:38

  Mulla on aika säännöllinen ruokarymti, mutta huomaan pian jos tästä lipsun, että alkaa tehdä mieli herkkuja. Aina en välttämättä heti tiedosta että on tullut syötyä huonosti, mutta jos muutamana päivänä putkeen tekee mieli herkkuja, muistuttaa se aika pian, että ruokailut ei ole kunnossa. Ja yleensä ruokailut korjaamalla jää herkkuhimot vähemmälle. Ja silloin on ihana herkutella jollain oikeasti hyvällä eikä todella tarvitse potea huonoa omaatuntoa. Herkkuhimot katoaa yleensä myös helposti hyvillä smoothieilla tai hedelmillä!
  Tärkeää asiaa pohdit tekstissäsi ja toit esille todella hyviä havaintoja herkuttelusta! :)

  Vastaa
 197. Avatar Jess /// 10/06/2018 / 09:51:28

  Mango ! <3

  Vastaa
 198. Avatar Jaana Schirmer /// 10/06/2018 / 22:47:47

  Aina tärkeä aihe! Sokeri on tyhjää energiaa ja on hyvä etsiä vaihtoehtoja, meillä kun useimmilla on luontainen mieltymys makeaan. Paras jätski on kotimainen Jymy! Kun syö ”parempaa” makeaa, sitä ei tarvitse syödä niin paljon – ja kun syö, niin syö hyvällä omallatunnolla :) Lakutaatelit, marjat ja hedelmät menee täälläkin ja Digestive-keksin päälle vadelmahilloa (itse tehtyä). Tämä palkinto tulisi kyllä syötyä!
  – mama

  Vastaa
 199. Avatar Minea /// 08/07/2018 / 09:11:40

  Mun suosikkiherkku ilman sokeria on sokeriton maapähkinävoi ja banaaninsiivut riisikeksin päällä, käsittämättömän hyvää! Myös kahden aineksen banaaniletut (2 munaa, 1 banaani) on mahtavia

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.