365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

13

elokuu 2018

14

COMMENTS

Koti sellaisena kuin se on

Written by , Posted in Sisustus

Julia haastoi bloggaajakolleegat jakamaan kuvia kodeistaan sellaisena kuin ne sillä hetkellä ovat ja kun sain aiheeseen liittyen kommenttia teiltäkin, päätin tarttua haasteeseen samantien. Nämä kuvat on keskiviikkoiltapäivältä, kun puuhastelin kotona yhden työprojektin parissa ja olin juuri aloittanut siivoamaan, sillä Mari oli illalla tulossa mun luokse. 

Tervetuloa kurkkaamaan mun kotiin! 

ida365 koti sellaisena kuin se on

Otin just ennen kuvien ottamista lakanat pois ja imuroin, mutta muuten näissä kuvissa on sellaista kuin täällä on suurimman osan ajasta – siistiä mutta tavarat vähän hujan hajan, sillä osa tavaroista hakee vielä paikkaansa. Olen vasta nyt loman vikalla viikolla ehtinyt olla kotona ja järjestellä asioita. Ruokapöydän tuolit ovat kivat ja sopivat tänne hyvin ja myin kaksi pinnatuoleista eteenpäin, joten täällä on nyt siistimpää ja tilavampaa, kun kaksi ylimääräistä tuolia eivät hae paikkaansa.

 koti sellaisena kuin se on

ida365 dr martens

Mulla on yksi vaatekaappi, tuollainen kiinteä, jossa on kaksi vaaterekkiä. Ylempään menee mekot ja neuletakit, alempaan lyhyt neuleet ja puserot. Toinen, huomattavasti sotkuisempi kaappi on täynnä tavaraa vaikka siellä pitäisi olla oikeastaan vaan alusvaatteet ja sukat, farkut ja hameet sekä t-paidat – ne vaatteet, joita ei saa tai kannata ripustaa henkareihin. Nämä kaapit ovat aika pienet ja napakat, mutta toisaalta varsin käytännölliset. 

glitterpaita

sohvapöytä mittatilaustyönä

Ja pääsette kurkkaamaan myös sinne, missä on sotkuisinta…

bloggaajan koti

Tadaa, tuo sohvan vieressä oleva kaappi on TÄYNNÄ tavaraa, jolle ei ole vielä omaa paikkaa. Tarvitsisin jonkin hyllyn tai laatikoston tai kaapin tänne, jotta saisin nuo tavarat siististi paikoilleen ja tuon kiinteän komeron vähän väljempään käyttöön. Luovuin muutossa yhdestä kirjahyllystä jota en enää halunnut tänne ja sen vuoksi näille tavaroille ei ole paikkoja. Sitten kun saan tämän kaapin siistittyä, tarvitsen myös jotain järkeviä laatikoita mun sukille ja jumppakamoille, jotka nyt ovat mm. Ikea-kassissa ja tuossa paperikassissa tosi käytännöllisesti… 

simpukkarasia

Ja koska ei ole kirjahyllyä, niin kirjapinoja on senkin edestä ympäri kotia. Tuohon simpukkakorurasiaan liittyy ihana tarina, sen voi lukea täältä

Kilpipiilea on vähän heikossa hapessa sillä se ei tykännyt suorasta auringonvalosta ikkunalaudalla ja osa lehdistä on siksi aivan kellastuneita. Kyllä se siitä vielä tokenee. 

kilpipiilea

ida365 kotona

Tämä mun yksiöni on tällaista yhtä isoa tilaa, mutta koska täällä on kuitenkin oviaukkoja ja seinän pätkiä, jakautuu tila luontevasti keittiöksi ja olohuone-makkariksi, vaikkei mitään ovia tai umpinaisia seiniä olekaan. Eteisestä katsottuna vasemmalla on keittiö ja baaripöytä tuoleineen sekä tuollainen pieni syvennys, jossa on juuri nyt pyykkiteline. Tuon keittiön puolella olevan ikkunan alle voisi ehkä kehittää jonkin lipaston tai muun säilytysratkaisun. 

Ylläolevassa kuvassa näkyy myös mun uus lamppu! 

ida365 eira

hay hee-tuoli

Uudet tuolit on niin kivat! Ne ovat sopivan ilmavat ja tähän asuntoon ja hehee, vaikka niistä kyllä jääkin jäljet takareisiin jos istuu tuoleilla lyhyt shortsit jalassa, niin tykkään näistä kyllä tosi paljon. 

ida365 keittokirjasuosikit

Keittiö on täällä kämpässä parhaat päivänsä nähnyt, mutta silti jotenkin aika symppis. Mun huonoihin tapoihin kuuluu se, että jätän kaapin ovet ja purkkien kannet aina auki – keittiön yleisilme näyttäisi hippasen siistimmältä jos tuo kirjava joukko tuotetteita olisi oven takana piilossa kuten se voisi olla, jos vaan viitsisi aina sulkea ovet. Vaikka keittiö on napakan kokoinen, on täällä aika kivasti säilytystilaa. Blenderi, mehustin ja vedenkeitin mahtuvat hyvin piiloon kaappeihin ja vain kahvinkeitin on koko ajan esillä. 

little black book

Keittiönpöytä / työpöytä oli keskiviikkona täynnä papereita kun hahmottelin yhtä työjuttua ja tein kirjanpitoa. 

hujan hajan

peikonlehti

muji diffuuseri

ida365 sohva

ida365 vaaleanpunainen seinä

Eteisen vaaleanpunainen seinä on aikas cute, vaikkakin olin omassa mielessäni kaavaillut siitä enemmän jotain tämän tyyppistä. Noh, voinhan mä myöhemmin maalata seinän rosoisemmaksi jos viitsin, menee se noinkin.

Tuohon vaaleanpunaiselle seinälle olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona string-työpöytäpistekokonaisuutta tai sitten jotain kaappia / lipastoa. Tämä on ihana, mutta itku se on kallis niin heppoiselta tuntuvaksi materiaaliksi… Ja joku ihana viherkasvi, vaikka joku isompi kaktus tai joku tummalehtinen viikunapuu sopisi niin nätisti tuohon seinää vasten. 

ida365 kortit seinällä

ida365 vaatehöyrystin

The vaatehöyrystin

Yksi tämän kämpän hassuimpia juttuja on peilit: yksi on tuossa vessan oven vieressä eteiskäytävällä ja se leventää ihan silminnähden – tosi kiva! :D Tuosta ei kantsi kurkata itseään vikana ulos lähtiessä ettei tuu kriisi. Vessassa on kanssa iso seinän mittainen peili jonka kautta voi sitten katsella itseään silmiin vessassa käydessä. Varsin tarpeellista…

Nuo kotimaiset Suomessa valmistetut Mayn-korit korkkikansilla ovat kivat, säilytän niissä vilttejä ja villasukkia nyt kun niille ei ole käyttöä. 

eteinen

kenkien säilytys

Yksi tän asunnon parhaita puolia on tuo valkoinen lautalattia. Tykkään siitä ihan hulluna! Se on paikoin epätasainen ja kulunut mutta vitsit siinä on ihan eri vibat kuin vaikka laminaatissa tai perusparketissakin. Mulla oli kotikotona asuessa lautalattiat mun huoneessa joten ehkä siksikin tykkään näiden fiiliksestä niin paljon. Täällä on myös leveät ikkunalaudat ja kiva huonekorkeus. Ylimmän kerroksen asunnossa on jotenkin helppo hengittää ja ikkunasta näkyy iltaisin kauniisti auringonlasku. Mutta kuten kuvista näkyy, viime viikot olen pitänyt sälekaihtimet visusti kiinni, ettei tänne tulisi vieläkin kuumempi. 

Sellaista täällä :) Vähän keskeneräistä vielä, mutta kylässä käyneiden ystävien mukaan kuulemma ihan mun näköistä jo. Jännä kun olen pitkään miettinyt, etten takuulla kuvaa koko kotiani blogiin, mutta nyt sitten kuvasinkin, tuosta noin vain. Ehkä se kertoo siitä miten hyvin viihdyn täällä ja miten omalta tämä tuntuu, vaikka täällä onkin tyylillisesti sellaisia ratkaisuja, joita ei mun unelmakämpässä olisi. Kaikkea ei voi saada, ainakaan vuokralla asuessa ja ehkä muutenkaan jos ei ole rajatonta budjettia, joten olen tosi tyytyväinen tähän kotiin just nyt. 

Heippa hei ja kiva kun kävit kylässä! x 

Lisää luettavaa:

14 Comments

  1. Justiina
    • ida365
  2. Karolii1na
    • ida365
  3. Anna
    • ida365
  4. Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.