Paras kasvimaito kahviin – iKaffelle kova kotimainen haastaja

ruoka
20 kommenttia

Aamukahvi on kuulunut mun aamurutiineihin kasi- tai ysiluokasta alkaen, eli aika kauan. Oon juonut kahvini tummapaahtoisena aina ja luomuna muutaman viime vuoden ajan (Arvid Nordquistin Reko ♥), mutta mustana vasta pari viimeistä vuotta. Sitä ennen join kahvin maidolla ja parin vuoden ajan kasvimaidoilla jätettyäni maitotuotteet vähemmälle ruokavaliossani.

Alkuun tavalliselle maidolle ei ollut helppo löytää korvaajaa, Oatlyn iKaffea ei tainnut tuolloin edes olla markkinoilla. Se kuitenkin mullisti kaiken kahvimaidon osalta sillä se oli ensimmäinen kasvimaito, joka korvasi tavallisen maidon täydellisesti.

paras kasvimaito kahviin

iKaffe on syystä valtaosan lemppari, mitä tulee parhaaseen kahviin sopivaan kahvimaitoon. Se ei juoksetu ja on maultaan täyteläinen, jopa kermainen verrattuna moneen muuhun kasvimaitoon. Se sopii myös erinomaisesti erikoiskahvien valmistamiseen, sillä se vaahdottuu hyvin. Oatlyn iKaffe on saanut nyt varsin kovan kotimaisen haastajan, kun Kaslink Aito lanseerasi markkinoille Kaurajuoma Baristan!

KASLINK AITO KAURAJUOMA BARISTA

Vinkkasin tästä kuluneella viikolla Instagram Storieseissa sillä olin päivätöideni puolesta mukana Kaslink Aito -uutuustuotteiden lanseeraustilaisuudessa. Tilaisuudessa baristan toimesta valmistetut kaurajuomalattet vakuuttivat paikallaolijat täysin ja ensitestauksen perusteella en huomannut iKaffeen suurtakaan eroa. Mutta koska multa tivattiin yksityisviesteillä usean eri tyypin toimesta rehellistä ja puolueetonta mielipidettä uutuudesta, päätin tehdä tänään aamulla kunnon testin kotona – nyt kaapissa oli sekä iKaffe että Kaurajuoma Barista!

iKaffe vs. Kaurajuoma Barista: 

Molemmat, sekä iKaffe että Kaurajuoma Barista sekoittuvat hyvin kahviin eivätkä juoksetu. Kummankin koostumus on täyteläisempi kuin kummankin brändin peruskaurajuomien – se näkyy myös peruskaurajuomiin verrattuna aavistuksen pidempänä ainesosalistana, kun kermaisen koostumuksen aikaansaamiseksi on tarvittu emulgointiaineita. Kummankin tuotteen hinta pyörii parissa eurossa – muistaakseni Oatlyn iKaffen hinta on monesti 2,49 € ja Kaslink Aito Kaurajuomabaristan suositushinta on 1,99 €.

Kun nyt vuorotellen maistelin molempia ja tarkkailin miten maito reagoi kahviin kaadettaessa, niin huomasin ainoastaan kaksi eroa: iKaffe on kahvin seassa vaaleampaa (haha, tällä ei ole mitään väliä, mutta kunhan havainnoin) ja siinä maistuu enemmän kaura. Jälkimaku on iKaffessa siis aavistuksen kauraisempi kun taas Kaurajuoma Baristan jälkimaku on pikkuisen kermaisempi. On varmaan makuasia kummasta tykkää enemmän, mutta mä kallistun Kaurajuoma Baristan puolelle, täyteläisyys sopii tähän hyvin. En tosin varmaan noteeraisi eroa ellen nyt maistelisi näitä tässä yhtä aikaa.

Summa summarum: tässä on kaksi täydellistä kasvimaitoa kahviin. Tykkään suosia suomalaista aina kun mahdollista, joten tulen varmasti valitsemaan Kaslink Aito -kaurajuoman aina mahdollisuuksien mukaan, vaikkei iKaffekaan onneksi kovin kaukaa tule.


Tiedän että tätä blogia lukevat tyypit ovat fiksuja ja tarkkoja, joten tämä on varmaan itsestäänselvää, mutta kirjoitanpahan nyt kumminkin tämän tähän. Kun multa pyydetään täysin puolueetonta mielipidettä, on hyvä tietää mun taustat: Kaslink Aito on mun päivätöiden puolesta mun asiakkaani. Mun blogini ei liity tai ole sidoksissa mun päivätyöhöni millään tavalla ja tämä on mun ikioma rehellinen mielipiteeni – kuten jokaikinen mielipide täällä blogissa muutenkin. En koskaan kirjottaisi mistään jutusta ylistävästi jos en olisi sitä mieltä oikeasti, koska hommahan kusahtaisi hyvin nopeasti omaan nilkkaani.

Blogissa ja mun somekanavissa näkyy kyllä paljon brändejä joiden kanssa teen myös Sugarin kautta töitä, mutta se on täysin luonnollista siksi, että päivätyöni ja blogini edustavat hyvin pitkälti samoja asioita ja arvoja. Ne eivät kuitenkaan liity toisiinsa mitenkään muuten kuin mun valintojeni kautta – jos meillä on töissä jokin sellainen brändi, jonka haluan nostaa esille täällä, voin tehdä sen, mutta se ei ole mikään itsestäänselvyys tai oletusarvoinen asia ja mun on helppo olla tästä avoin ja rehellinen, koska asiassa ei ole mitään salattavaa. Monelle teistä tämä on varmasti ollut selvä juttu, mutta koskaan ei voi tietää kuinka kauan ja tarkasti joku on aiemmin seurannut juttujani, joten lienee hyvä muistutella välillä. :)

* Kaurajuoma Barista saatu pr-näytteenä

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Hahaa, kiitos Selina!! :D 22.8. alkaen pitäisi olla kaupoissa, lisäänpäs sen tuonne tekstiin!

  1. Jee, mahtavaa että tuli tarpeeseen! :) Toivottavasti pian löytyy, mäkään en oo vielä spotannu mun lähikaupasta mut se on kyl aika pieni, vaikka siellä Kaslink Aito peruskauramaito onkin.

 1. Täytyypä ottaa tuo testiin, jahka löytää tiensä kauppoihin.
  Myös Plantilla on oma Kaurajuoma kahviin, ja jos olen oikein ymmärtänyt, niin on kotimainen merkki.

  1. Oooh joo, totta! Mä aina unohdan Plantin, en oo ihan varma oonko koskaan testannut niiden tuotteita? Pitäis kyllä! Onko niiden kaurajuoma kahviin hyvä? :)

   1. Mun mielestä on aika samanlaista kuin iKaffe, en mitään suurempaa eroa ole huomannut :)

   2. Mä oon ostanut muutaman kerran Plantin kahviin tarkoitettua kaurajuomaa, ja ai että tulee namia kahvia, melkeim kuim kermaa laittaisi. Purkki on vaan niin pieni, että on suhteessa kalliimpaa luin muut. Mä käytän muuten normaalisti Lidlin kaurajuomaa mikä on hyvä, mutta se ei ole eriyisesti kahviin tarkoitettu, joten koostumus on lirua. iKaffea en oo käyttänyt enkä Kaslinkia, täytynee kokeilla.

 2. Harmi vaan että tota rypsiöljyä tungetaan niin moneen paikkaan.. Ei oo terveellistä ollenkaan :( Me ollaan huomattu että Lidlissä myytävä luomu-kauramaito korvaa iKaffen kans ihan loistavasti, ja on miehen mielestä jopa paremman makuista! Ite en juo kahvia kuin sillon tällöin niin en silleen huomaa kauheesti eroja :D Tärkeintä vaan toi että mitä sisältää. Tää Lidlin maksaa muistaakseni 1,49€ eli on edullinen myös.

  1. Rypsiöljy on kyllä asia johon mun pitäis paneutua paremmin! Kun tuntuu että osa on ihan sen puolella ja osa ihan vastaan enkä ota selvää et miten homma on.

   Ooh mahtavaa! :) Tota vois testaa joskus, mulla vaa ei oo ihan lähellä lidliä ni en oo tullu aikoihin käyneeks ja spotanneeks!

  2. Rypsiöljy on kyllä erinomaisen hyvää rasvaa verisuonille (terveisin ravitsemustieteilijä)! :)

   1. Vitsit mä haluaisin tietää tai saada jonkun kiteytyksen siitä miksi rypsiöljystä ollaan niin puolesta ja vastaan!!! Kiva ku kommentoitte Hanna ja mansikkatyttö :)

 3. Pitää kokeilla kun näkyy kaupan hyllyssä! Käytin itsekin jonkin aikaa iKaffea, mutta Rainbow’n kaurajuomaa kokeiltuani totesin, että sekin sopii kahviin ihan hyvin ja on euron halvempaa. Maultaan ei kylläkään yhtä kermaista tai välttämättä muutenkaan yhtä hyvää kuin iKaffe, mutta köyhäily forever. Voisin silti harkita siirtyväni tuohon Baristaan, jos se on superhyvää :–)

  1. Hahaa joo :) Mä juon kahvin yleensä mustana joten en kaipaa kovin usein kauramaitoa siihen, mutta usein kahvilassa valkkaan silti kauramaitoon tehdyn kahvin, joten kiva jos kotimaista vaihtoehtoa alkaa löytyy kahviloista kanssa.

   Käytän joka aamu kauramaitoa puurossa, mutta puuron kanssa menee hyvin kevyemmät kaurajuomat, eli esim. Kaslink Aito luomu tai Juustoportin perus. :)

 4. Eilen bongasin jo Kaisaniemen K-Supermarketista – huvitti kun vieressä olo typötyhjä iKaffe hylly :-D Itellä on jäänyt nää kahvimaitoversiot testailematta, kun kahvia ei tuu juotua. Mutta Kaslinkin normi kauramaito oli eka joka syrjäytti Oatlyn, ihana maku ja koostumus ja kotimaisuus :)

  1. UU jee, kivaa että alkaa olla jo kaupoissa! Hahaa ehkä tilanne muuttuu ja jengi ihastuu tohokin kun iKaffe-hyllyn ollessa tyhjänä voisivat testaa ton :D Mäkin tykkään siitä normikauramaidosta vaikka joidenkin mielestä se on liiankin kermainen. Paras on mun mielestä Kaslinkin luomu kauramaito, se on vähän sitä normia raikkaampaa ja ohuempaa, muttei silti maistu pahville niin kuin jotkut.

 5. Itseäni Kaslinkissa tökkii se, että kyseinen firma valmistaa myös maitotuotteita. Mieluummin tuen yrityksiä, jotka eivät hyväksikäytä eläimiä ollenkaan.

  1. Ymmärrän sun pointtisi hyvin :) Mä ajattelen tän taas niin, että musta on ihan älyttömän hienoa, että maidontuottaja on ottanut ison harppauksen eteenpäin siirtymällä panostamaan kasvipohjaisia tuotteita kotimaisesta kaurasta. Tällä tavalla niitä muutoksia syntyy. Sen sijaan että toivois että joku Valio menee konkurssiin ja lopettaa kaiken maidontuotannon toivon, että nekin alkaisivat kehittää enemmän ja parempia kasvipohjaisia tuotteita ja hyödyntäisivät tuoteosaamistaan tällä sektorilla. Siksi musta on kiva tukea Kaslinkia :) Maailma muuttuu pikkuhiljaa just näin ja veikkaan että maitohyllyt on kohta paljon suppeampi maitotuotteiden osalta – se myös vähentää sitten tulevaisuudessa maitoteollisuutta.

 6. Moi voiko aito kaurajuomaa barista käyttää normisti vaikka muusiin tai ltk ruokiin? Yks mummu kyselee

  1. Moikka mummu! :) Uskon että voi; en ole vielä testannut kuin riisipuuroon jossa ainakin toimi hyvin, mutta uskon että on muusissa ja laatikoissakin mainio :) laatikkoihin kaurakermaa kaveriksi.