IVALO – eettisen muodin verkkokauppa

muoti, vastuullinen muoti
9 kommenttia

* Kaupallinen yhteistyö, IVALO

 

Jos mietin viime vuoden lopun keskusteluita, niin niistä useissa toistui vastuullisuusteemat ja raha-asiat. Raha, sijoittaminen, säästäminen, sen puute ja sijoittamiseen liittyen erityisesti se, onko vastuullisesti sijoittaminen ylipäätään mahdollista.

Vastuullisuusteemat taasen ovat puhututtaneet monella eri tasolla; on ollut siistiä huomata että moni on havahtunut tekemään arjessaan pieniä parannuksia fiksumpaan suuntaan ja moni on herännyt pohtimaan omia kulutustottumuksiaan. Siihen liittyen onkin aavistuksen absurdia, että siinä missä eettinen muoti ja vastuullisemmat brändit kiinnostaisivat kovasti, kansainvälisellä tasolla ei ole selkeitä kauppapaikkoja tai toimijoita, jotka keräisivät isosti ja kattavasti kaikki vastuullisemmat brändit yhteen. Siksi vinkkaankin teille nyt IVALOsta ja heidän starttaamastaan joukkorahoitushankkeesta, johon olen itsekin lähtenyt mukaan sijoittajana. Onko IVALO jo entuudestaan tuttu?

Shy Vibes Club Comfort College

IVALO – vastuullisen muodin verkkokauppa

IVALO on vuonna 2016 perustettu eettisen muodin & nousevat muotisuunnittelijat yhteen kokoava alusta ja verkkokauppa. IVALO:n sivuilta voi löytää ja ostaa fiksumpaa muotia yhteensä 348 nousevalta ja eettisesti tuotteita valmistavalta muotibrändiltä 17 maasta ympäri Euroopan. Suurin osa muotibrändeistä on löydetty mukaan suoraan Euroopan muotiviikoilta, eli mukana on useita vähän tuntemattomampiakin merkkejä kiinnostavien kotimaisten brändien (joita on miltei 100) lisäksi. Tällä hetkellä IVALO toimii globaalisti ja on myynyt tuotteita yhteensä 22 eri maahan. IVALO ei omista omaa varastoa vaan tuotteet lähetetään aina suoraan brändeiltä asiakkaalle.

Palvelu toimii, myynti on tuplaantunut jokaisella vuosineljänneksellä viime vuoden aikana ja brändivalikoima on kasvanut hurjasti. IVALOn olisi aika ottaa uusia askelia. Tuntuu selvältä, että tulevan viiden vuoden aikana maailmasta löytyy eettisen muodin vakiintunut kauppapaikka ja kotimaisella IVALOlla olisi hyvät mahdollisuudet olla se. 

On ihan älytöntä millaisen vaivan jokainen joutuu yksilönä tekemään ostaakseen kestäviä, laadukkaita ja fiksuissa oloissa valmistettuja vaatteita. Olisi paljon helpompaa, jos joku tekisi kuratoinnin luotettavasti ja itselle jäisi vapaus valita ja etsiä itselle mieluisia brändejä useiden kiinnostavien joukosta. Ja tietysti se, että kuratoinnin kriteerit avattaisiin nekin selkeästi, koska eettinen ja ekologinen tarkoittaa jokaiselle vähän eri asioita; toinen painottaa materiaalin eettisyyteen esim. vegaanin näkökulmasta kun toiselle tärkeintä on tukea lähellä tuotettua ja kolmannelle ajattomuus ja kestävyys on tärkeimmät kriteerit.

Shy Vibes Club Comfort College

IVALO-joukkorahoituksen tarkoitus 

Nyt IVALO on käynnistänyt joukkorahoitushankkeen jonka tarkoitus on mahdollistaa kuluttajille helppo tapa tehdä eettisiä valintoja. IVALOn tavoitteena on kasvaa seuraavan viiden vuoden aikana maailman laajimmaksi eettisen muodin kauppapaikaksi. Suuri haave, mutta mahdollisuudet onnistumiseen ovat hyvät.

Osallistumalla joukkorahoitukseen pääsee IVALOn lisäksi osaksi monen kansainvälisen ja kotimaisen muotibrändin kasvutarinaa. IVALO kannustaa ihmisiä tekemään parempia, kestäviä muotivalintoja ja tukee aitoa, arvokasta designtyötä. 

IVALO-joukkorahoituksen tilanne nyt & IVALO-sijoittajat 

Joukkorahoituskampanja on lähtenyt käyntiin todella hyvin; se on kerännyt yli 270 000 € rahoitusta. Mukana sijoittamassa eettiseen muotiin on myös mm. Pupulandian Jenni, Aamukahvilla-Henriikka, Saimi Hoyer, Viena K. ja Stella Harasek. Myös tunnetettuja sijoittajia, mm. Peter Vesterbacka, Leena Harkimo, Pekka Mattila, Eduard Paulig sekä yli 20 muuta start-up-sijoittajaa, on lähtenyt mukaan. 

Minimisijoitus on 223€. Joukkorahoitus mahdollistaa normaalia pienempien summien sijoittamisen listaamattomiin yhtiöihin. IVALOssa minimisijoitus on 223€, jolla saa yhden osakkeen. IVALOn joukkorahoituksessa minimisumma on 350 110 € ja maksimisumma on 600 093 €, eli ei olla kaukana minimisumman saavuttamisesta!

IVALO verkkokauppa
IVALO verkkokauppa eettinen muoti

Sijoittaminen ja riskit

Pupulandian Jenni kiteytti ajatukseni start up -skenestä ja sijoittamisesta niin hyvin, että lainaan Jenniä suoraan: ”Start up -skene on omanlaisensa maailma ja on hyvä tiedostaa, että start up -yritykseen sijoittaminen on aina riskialtista. Tästä syystä siihen ei tule sijoittaa enempää rahaa kuin on valmis häviämään, mutta toisaalta start up -skenen menestystarinat ovat juuri niitä, jotka mullistavat maailmaa. Esimerkiksi Uber ja Airbnb ovat aloittaneet tiensä start up -yrityksinä, mutta ovat onnistuneet luomaan jotakin uutta ja ovat nyt kymmenien miljardien arvoisia yrityksiä. Suomalaisista firmoista esimerkiksi Supercell on kasvanut viimeisten kymmenen vuoden aikana start up -yrityksestä yhdeksi maailman suurimmista mobiilipelien tuottajista.”

IVALOon sijoittaminen on itseasiassa mun ensimmäinen sijoitukseni, sillä olen tullut siihen tulokseen, ettei sijoittaminen usein ole kovinkaan yksiselitteisesti eettistä tai ekologista; monet pankit esimerkiksi tarjoavat ”eettisiä” sijoitusmahdollisuuksia joita tarkemmin tarkastellessa tulee huomanneeksi, että niihin sijoittaessaan tulisi sijoittaneeksi moneen epäekologiseen yritykseen, vaikka kokonaisuus olisi jostain syystä listattu eettiseksi. Todella hankalaa!

Jotta voisin lähteä sijoitusgeimeihin kunnolla mukaan joskus tulevaisuudessa, pitäisi mun ottaa asioista todella paljon selvää. Siksi IVALOon sijoittaminen tuntuu loogiselta; jos tavoitteet toteutuvat ja IVALOsta tulee viiden vuoden sisällä suurin eettisen muodin kauppapaikka, olen ollut omalla panoksellani mukana auttamassa asiassa, joka on mulle henkilökohtaisesti tärkeä. Eettisen muodin, fiksumpien valintojen tukemisessa. Jos kaikki menee mönkään, menetän sen mitä olen ollut valmis nyt tukemaan ja panostamaan. 

Eettisen muodin verkkokauppa IVALO
Eettisen muodin verkkokauppa IVALO

Musta on ihanaa, että IVALOn valikoimista löytyyy myös yksinkertaisen kauniita käyttövaatteita; tämä kotimaisen Shy Vibes Clubin luomupuuvillasta valmistettu musta Comfort College on ihana perusvaate. Sellainen, ettei se huuda olevansa eettinen ja ekologinen alleviivaavalla tavalla, mutta on sitä kuitenkin. Luomupuuvillasta valmistettu pehmoinen college ommellaan Virossa. Shy Vibes Clubilla on muitakin ihania vaatteita, mm. Suomessa ylijäämäpuuvillasta valmistettu mintunvihreä spagettiolkaiminen toppi ja Comfort Collegee soijamaidon värisenä. Ihanat! 

Just nättien ja yksinkertaisten logottomien perusvaatteiden löytäminen eettisenä ja ekologisena on ollut mun mielestä jokseenkin haastavaa. Siksi on ihan parasta, että IVALO kuratoi brändit puolestamme ja voimme selata sieltä kiinnostavia tuotekategorioita ja brändejä silloin kun etsimme jotain tiettyä. 

Kuinka voin sijoittaa IVALOon? 

Jos eettiseen muotiin sijoittaminen kiinnostaa, niin IVALOn joukkorahoitukseen voi osallistua helmikuun loppuun asti – ihmiset innostuivat joukkorahoituksesta tammikuun puolella niin kovasti, että kampanjaa on jatkettu helmikuun loppuun saakka. Näin mahdollisimman moni saa mahdollisuuden osallistua ja päästä osaksi IVALOa.

Järjestäjänä toimii FundedByMe. Jos sijoitat ensimmäistä kertaa FundedByMe:n kautta, luo ensin tunnukset täällä. Tarkat ohjeet sijoittamiseen löydät TÄÄLTÄ.

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Saako bloggaajat noita osakkeita ilmaiseksi tai alennuksella, kun kaikki niitä mainostaa?

    1. Ei saa. Kaikki IVALOn yhteistyöbloggaajat varmasti ovat halunneet olla mukana jakamassa infoa tästä.

      Mä en ole vielä aiemmin tehnyt IVALOn kanssa yhteisteistyötä vaikka ovat olleet muhun yhtyedessä jo kauan; en vain ole aiemmin ehtinyt, vaikka tykkää heidän agendastaan kovasti ja toivon, että homma kehittyy isommaksi ja laajemmaksi. :)

  2. En löydä tuolta mitään itselleni (neliskanttiset vaatteet eivät sovi) ja hakusysteemi on huono, mutta idea on hyvä. Pitää miettiä…

    1. Olin sopinut Ivalon kanssa yhteistyöstä, siksi nostin sen isosti :) Weecos on todella hyvä vaihtoehto sekin ja mietin myös siihen sijoittamista; tapaan heidät huomenna :)

  3. Nyt täytyy kyllä todeta että suosittelen hieman tutkimaan yritysten taustoja ja oikeasti miettimään idean toimivuutta ja toteuttajien ammattitaitoisuutta.

    Ivaloon on upotettu tähän päivään mennessä ainakin noin 1,3 miljoonaa euroa. Tällä 1,3 miljoonalla eurolla on saatu aikaan KAIKKIEN YLI NELJÄN TOIMINTAVUOTENSA AIKANA 33 TUHATTA EUROA LIIKEVAIHTOA.

    Eli toisinsanoen, 1,3 miljoonalla eurolla on saatu aikaan 33 tuhannen euron myynti.

    Ja ennen kuin joku toteaa että ”uusi startup öyöyöyö” niin sanon vaan että ei riitä syyksi näin huonoon suoritukseen. Viimeiset 2 vuotta liikevaihto on ollut molempina vuosina 14 000 euroa, joka on suorastaan NAURETTAVAA kun vertaa tuota sijoitettua rahamäärää. Jos vuoden 2019 liikevaihto olisi VÄHINTÄÄN 500t – 1 M euroa, voisin EHKÄ ottaa yrityksen ja taustahenkilöt tosissaan.

    Kyseessä on nuori yrittäjää leikkivä myyntimies, jolla ei ole mitään hajua kuinka yritystä oikeasti pyöritetään.

    Olen itse yrittäjä jolla taustaa kymmenien miljoonien liikevaihtoisten yritysten perustamisesta ja kasvattamisesta.

  4. Hei sääli että teillä ei ole fyysistä kauppaa, miel. Helsingissä. Katselen teidän vaatteita mutta olen nettikaupan ystävä, liian monta kertaa joutunt ramppaamaan Postissa, väärän koon yms. Minun on vaieata ostaa jollen voi sovittaa. Terv Henny Hoyer