Suosituksia pimeään marraskuuhun

lifestyle
Jätä kommentti

Kuva lainattu täältä. Ellen Thesleff: Thyra Elisabeth, 1892 / Kuva: Hanna Kukorelli

 

Asioita, jotka ovat suositusten arvoisia marraskuussa:

Ellen Thesleffin Minä maalaan kuin jumala -näyttely HAM:ssa. Thesleff on yksi mun suosikeista, mitä tulee suomalaisiin taiteilijoihin ja näyttely HAM:ssa oli kiva sukellus Thesleffin teoksiin ja elämään.

Kulttuurisauna. En tajua, miten en ollut ennättänyt sinne aiemmin. Neljäasteinen vesi oli hullun kylmää, mutta tuntui ihan hullun ihanalta heti pulahtamisen jälkeen. Saunomisen jälkeen voi tilata vichyä ja tyrnimehua emalimukeista nautittavaksi ja fiilistellä rauhallisen kohteliasta tunnelmaa saunarakennuksen aulatilassa, joka on riisutusta olemuksestaan huolimatta hyvin tunnelmallinen.

And then we danced -elokuva. Ihana georgialainen leffa. Voi olla että olen myöhässä suositukseni kanssa, sillä Finnkinossa vika näytös näytti menneen tänään, äh! Mun ystävä suositteli tätä mulle saatesanoin ”vuoden paras leffa, jotain samaa fiilistä kuin Call me by your namessa”. Mua tää sykähdytti upeiden pitkien yksittäisten ottojen ja kauniiden sävyjen vuoksi. Leffassa oli upeita yksittäisiä ruutuja ja hienoja tunnelmia.

Yado Oikawa. Miten liikuttavan ihana japanilainen majatalo Pukkilassa. Käytiin Yado Oikawassa työporukalla ja tykättiin kaikki kovasti. Mia kirjoitti visiitistä ihanan postauksen Muslaan, käy lukemassa täältä jos mietit nyt että ööö, niin että mitä. 

Ragnar Kjartansson The Visitors -teos Kiasmassa on upea! Mene yksin tai yhdessä, kuuntele ja fiilistele koko tunnin mittainen esitys. The Visitors on tunnin mittainen musiikkiesitys, joka on kuvattu vanhassa upeassa huvilassa. Kiasman viidennen kerroksen näyttelytilassa on useita eri seiniä, joille heijastuu yksittäisiä huoneita huvilasta – välillä joku näytöistä sammuu ja museovieraat vaeltavat porukalla näytöltä toiselle fiilistelemään esitystä.

Teos tuntuu takuulla eriltä joka kerta riippuen siitä, millaisessa porukassa sitä menee – siksi aion mennä uudelleen ennen helmikuun loppua.

Tavalliset arki-illat ystävien kanssa. Kutsu ystävä iltapalalle (teetä, kauraleipää ja jotain hyvää suklaata) tai mene kylään ja vie osa illallistarpeista mukanasi. Erilaiset curryt, linssimuhennokset ja kasvissosekeitot valmistuvat nopeasti ja helposti isommallekin porukalle.

Kiss the girls and make them cry -soittolista. Jos sad indie, badass women, alternative 10s, modern psychedelia ja vanhat klassikot kiinnostaa. Mun marraskuun soitetuimmat, vaikkakin oon näköjään aloittanut listan kokoamisen jo heinäkuussa. Oon tainnut olla silloin ajoittain vähän romanttisen melankolisissa tunnelmissa koska lista on mulle nyt ihan selkeä syksylista.

– Punaviini! Hah, voisiko kliseisempää marraskuista suositusta ollakaan? Mä en ole ennen tätä vuotta oikein innostunut punaviineistä, mutta nyt oon löytänyt pari oikein hyvää. Tää on uusin löytö (tai no siis, osaan ehkä sanoa kolme punkkua josta tykkään, että saa jakaa suosituksia).

Näiden lisäksi mua kiinnostaa just nyt: Taika Mannilan ja Fanni Suvilan Baby Pink Space Tiketti-galleriassa, Succession-sarja HBO:lla, akupunktio, Yrjönkadun uimahalli ja Liv Strömquistin sarjakuvat.

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.