Parhaat ravintolat Helsingissä

& juoma, ravintolat Helsinki, ruoka
8 kommenttia

Mä en ymmärrä miten en oo kirjoittanut tätä postausta jo ajat sitten, sillä ”Ida, minne kannattaisi mennä lounaalle / juhlaillalliselle / drinkeille / rennolle illalliselle / aamupalalle Helsingissä?” on yksi niistä kysymyksistä joihin vastaan säännöllisesti muissa kaupungeissa asuville ystäville sekä instakamuille ja tuntemattomille. Vastaillessa ei ikinä muista kaikkia hyviä ravintoloita kerralla, mutta jospa jatkossa voisin siis vaan palata tähän listaukseen itsekin, kun mietin, että mitäs hyviä ruokapaikkoja sitä olikaan.

Eli siis tässäpä tulis listattuna mun mielestä parhaat ravintolat Helsingissä. 

Lätty kahvila Helsinki

Lätty, paras kesärafla. Kokeile myös La Boheme, Lätty-kahvilan vakkariravintola Torikortteleissa. 

Kivat aamupalapaikat Helsingissä:
Way Bakery & Wine Bar, Agricolankatu 9 (Kallio)

Way leipä on Helsingin parasta ja on ihan parasta, että sitä saa ostettua kotiinkin. Pikkuinen Way on usein täynnä ja tunnelma on ihanan intiimi ja lämmin. Aina kun listalla on jokin puuro, tilaan sen ja jos vain aamupalaseuralleni sopii, jaan sen kaverina leivän hänen kanssaan. Sekä vegaaniset leivänpäälliset että juustot ja kananmuna toimivat.

Kuuma, Kämp Galleria, Pohjoisesplanadi 33 (Kaartinkaupunki)

On edelleen vähän ikävä Punavuoren persoonallista Kuumaa, mutta Kämp Gallerian yläkerrassa sijaitseva isompi Kuuma on sekin yhtä laadukas ja lämminhenkinen palvelultaan, kuin og-kuumakin. Kiistatta kaupungin parhaat aamupalasetit! Mun settivakkari on avokadoleipä, vihersmoothie ja mehu inkiväärillä mutta myös chia puddingit ja jugurttiannokset toimii.

IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13 (Kallio)

Ipi on söpö ja tilava, sellainen kahvila, jossa kehtaa kaivaa läppärin esille ja viihtyä hieman pidempäänkin. Aamupala on konstailematon ja hyvä; raikasta appelsiinimehua, kahvia, puuro tai jugurtti granolalla.

Early bird, Kolmas linja 12 (Kallio)

Early Birdin syntisen hyvät juustoleivät ovat just niin törkeitä kuin miltä kuulostavatkin. Olen ollut täällä aamupalalla vain kerran ja hakenut pari kertaa kesällä ennen Kalliossa asumista take away -kahvit mukaani täältä, mutta suosittelen silti aika varauksetta lämmöllä sellaiseen tosi rentoon aamupalameininkiin. Todella helposti lähestyttävä ja rento. Smoothie, mukanakas ja puuro olivat viime visiitillä kaikki hyviä nekin, mutta jos yhtään tekee mieli, niin suosittelen tuota syntisen rasvaista ja täyttävää leipää. Olis varmaan täydellinen juhlaillan jälkeisenä aamuna, mmh!

Tanner, Hämeentie 11 (Kallio)

Tannerin aamupala on mainio, erityismaininta herkullisille mehuille! Koska tilaa on paljon, on täälläkin helppo tehdä hetki etätöitä tai pitää palaveria aamupalan merkeissä. Tannerin tuorepuurot ovat unelmapehmeitä, mehut herkkuja ja listalla oleva banaanileipä kiinnostaa myös. Viikonloppuisin tarjolla on brunssikattaus, tämä pitää käydä testaamssa pian.

St. George bakery, Yrjönkatu 13 (Kamppi)

St. Georgen kahvila on yllättänyt positiivisesti monene monta kertaa ja vähän luulen, ettei kaikki ymmärrä millainen helmi meillä on ihan keskustassa! St. Georgen kahvila on suhteellisen lähellä mun työpaikkaa, joten menen välillä sinne tekemään töitä etänä. Kaikki vegaaniset leivokset, joita olen maistanut, ovat olleet superhyviä ja korvapuustit ja laskiaispullat sun muut. Myös aamupalasetti on kiva – tosi perinteinen, laadukkaista raaka-aineista.

El fant, Katariinankatu 3 (Kruununhaka)

El fant on yksi ekoja Helsinki-lemppareitani! Sieltä saa hyvät kahvit, aamupalat, lounaat ja kahviherkut. Konsepti on vaihdellut kuluneiden vuosien aikana mutta nyt nettisivuilla lukee että tarjoilevat aamiaista 8:30-11 arkisin ja viikonloppuisin 10-14. Arkisin tarjolla oleva lounas on ilmeisesti poke bowl (11-14) – en ole maistanut, onko joku teistä? Kesäisin El Fantin sisäpiha on ihana.

Cargo, Ruoholahdenranta 8 (Hietalahti)

Cargon lounaat ovat nekin kehujen arvoisia, mutta sijainnin vuoksi olen käynyt Cargossa eniten aamupalalla. Aamupalaa tarjoillaan arkisin 8-11 välillä. Aamupala on yksinkertainen ja laadukas, ei mitään turhaa kikkailua. Myös Cargossa on herkulliset itsetehdyt mehut!

Tanner aamupala

Tannerin aamupala 

Parhaat lounaat Helsingissä:
Pompier, Eteläesplanadi 8 (Kaartinkaupunki) & Albertinkatu 29 (Punavuori)

Ah, Pompier ei petä koskaan! Lounaan hinta-laatu-suhde on loistava ja etenkin Kaartinkaupungin Pompierissa on ihanan ylellinen fiilis. Pompierin palvelu on aina erinomaista ja suosittelen lämmöllä sekä salaattipöytä + keitto -komboa että kaikkia kalaruokia. Jos listalla ei ole vegaanista vaihtoehtoa, niin kysy, koska sellainen on usein tarjolla vaikkei sitä luekaan listalla.

Fat Ramen, Lönnrotinkatu 34 (Hietsun kauppahalli)

Fat Ramenin tofu-ramen on taivaallisen hyvää!! Ihanan lämmittävä lohturuoka. Joskus sesongin mukaan tarjolla on myös maa-artisokka-ramen, se on ollut hullun hyvää myöskin. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tietääkseni ramenin saa nykyisin myös gluteenittomana?

Trocadero, Uudenmaankatu 2 (Punavuori)

Trocadero on kiireisten päivien pelastus, sillä mun työpaikka sijaitsee tien toisella puolella. Trocadero on usein tupaten täynnä, mutta tunnelma on lämpimän keskieurooppalainen. Hyvä palvelu, monipuolinen salaattipöytä ja herkut falafelit, vegemuhennokset ja kala-annokset.

Hoku, Urho Kekkosen katu 1 (Kamppi)

Hokun teriyakilohi on klassikko, tilaan sen aina, vaikka tiedän että myös teriyakitofuannos on hyvä. Jonottamisen arvoinen (Hokuun on yleensä aina jonoa).

Penny Lounas

Pennyn lounaan kaverina leipä on must. Se maksaa 1 € ja on herkullista! 

 

Penny, Uudenmaankatu 13 (Punavuori)

Pennyn lounaat ovat hullun hyviä ja vaikka listalla olisi vain yksi liharuoka, kannattaa kysyä vegevaihtoehtoa; sellainen on aina saatavilla. Lounaan kaveriksi kannattaa aina ottaa myös leipä, se on ihan älyttömän hyvää ja tarjoillaan kauniilta pieneltä hopeatarjottimelta. Pennyssä on ihana tunnelma!

Silvoplee, Toinen linja 3 (Kallio)

Silvopleen lounasbuffet on paras! Silvoplee muutti juuri uusiin tiloihin eikä uudet tilat ole vielä auenneet, mutta oon heti jonossa, kun avautuvat. Silvopleessa ruoka valitaan buffetista oman maun mukaan ja maksetana painon mukaan. Rakastan sitä, että voin testailla montaa erilaista makua samalla kertaa ja esim. tempehiin olen ihastunut Silvopleen ansiosta – koskaan en ole ostanut sitä kotiin, mutta siellä valkkaan sitä aina lautaselleni.

Kampai3, Kolmas linja 18 (Kallio)

Vaikkei ole Hokun teriyakilohen voittanutta, niin lämpimät suositukset myös Kampai3:n teriyakilohelle. Mmm-m! On kivaa, että pieni rafla on usein ohi kävellessä tupaten täynnä.

Onda, Hämeentie 13 (Kallio)

Ondan lounasbuffet on sopivan monipuolinen ja maukas ja vaikka paikka on suosittu, ei yleensä tarvitse jonotella pöytää kovin kauaa. Onda toimii myös ilta-aikaan.

Pobre, Urho Kekkosen katu 1 (Kamppi)

Jos kuulut niihin tyyppeihin, jotka eivät tykkää tofusta, niin pliis pliis pliis, anna mahdollisuus Pobren tofulle. Kaikki vegeannokset ovat olleet herkullisia ja pari kertaa kala-annoksen maistaneena voin suositella myös niiden testaamista. Pobren sisarravintola Paisano (Kaartinkaupungissa) on sekin hyvä, joskin tykkään pikkuisen Pobren intiimistä tunnelmasta enemmän – jep, kauppakeskuksen yläkerran ravintola voi olla intiimi.

Hey Poke, Korkeavuorenkatu 4 (Ullanlinna)

Hey Poken tofu poke -annos erilaisine kastikkeineen on ihanan yksinkertainen ja täyttävä lounas. Otan aina omani tofulla, mutta kuulemma kalaversio on herkullinen myös. Toimii hyvin mukaan otettuna ja kesäisin viereisen kirkon pihalla olevilla penkeillä nautittuna.

Hills dumplings, Pieni Roobertinkatu 9 (Kaartinkaupunki)

Hills dumlingsin dumplingsit on musta kaupungin parhaat. New School -dumplingsit vegetäytteellä best ja jos on yhtään enemmän nälkä, niin tilaa kaveriksi riisi ja salaatti parilla eurolla. Ihana sekä lounaalla että alkuillasta.

Sentro, Pieni Roobertinkatu 13 (Kaartinkaupunki)

Sentron tofuannokset ovat maukkaita ja täyttäviä ja pöydissä on erilaisia voimakkaan makuisia tahnoja ja kastikkeita, joilla maustaa oma annoksensa.

Cargo, Ruoholahdenranta 8 (Hietalahti)

En ole hetkeen käynyt Cargossa lounaalla, mutta varsinkin kesäisin Cargo on aivan sairaan ihana ja lounaat ovat olleet herkullisia. Cargon kattoterassi on ihana sekin, ainakin lounaskahvien nauttimiseen – en muista onko terassi kovinkaan suojassa lokeilta…

The Boom Room, Iso Roobertinkatu 46 (Punavuori)

The Boom Room söpöine pinkkeine seinineen on ihana ja paikan lohiteriyaki herkullinen. Ainut miinus on se, ettei täällä käy lounarit, mutta muutoin lämmin suositus!

Kippo, Mannerheimintie 20 (Forum)

Kippo on mun pelastus aina kun on kiirus ja tarvii nopsan, mutta täyttävän ja terveellisen lounaan. Olen wolttitanut täältä myös ihan hävyttömän monta kertaa kiireessä lounasta.

Pupu, Pohjoisesplanadi 41 (Stockmann) & Annankatu 21 (Kamppi)

Pupun salaatit on hieman hintavia, mutta todella monipuolisia ja laadukkaita. Sweet Roast ja Nice & Spicy on mun suosikit. Gluteeniton leipä on hyvä sekin, kantsii ottaa kaveriksi kun kassalla kysytään saako olla leipää. Plussaa siitä, että Pupuja on keskustassakin useita: Stockan kulmalla, Annankadulla, Tennispalatsilla ja City Centerillä.

kivat kahvilat helsinki

Andante

Kivoimmat kahvilat Helsingissä:
We Got This, Albertinkatu 10 (Punavuori)

We Got This on ihana ja suloinen kahvila-viinibaari mun vanhoilla kotinurkilla. Oon käynyt täällä teellä ja karjalanpiirakalla (joka oli niin syntisen hyvä, että epäilen, oliko se uppopaistettu voissa tai vastaavaa) ja mutta voisin hyvin kuvitella itseni tänne viinilasi kädessä juoruilemaan tai sitten lukemaan itsekseni kirjaa. Ihana paikka!

Kuuma, Pohjoisesplanadi 33 (Kämp Galleria, Kaartinkaupunki)

Jep, kaupungin ihanin aamupala, mutta aivan ihana kahvila muutenkin.

Andante, Fredrikinkatu 20 (Punavuori)

Andantessa on aina hyvät kahvit ja ihanan minimalistinen valikoima tarjottavia. Tykkään käydä täällä yksin kahvilla kirjoittelemassa muistiinpanoja ja tekemässä töitä rauhassa. Vaikka kahvilassa on usein melko rauhallista ja hiljaista vaikka se olisi täynnä ihmisiä, olen kyllä vaihtanut täällä ties mitä salaisuuksia seuralaisteni kanssa, vaikkei tämä seesteisyytensä puolesta ehkä ole se juoruiluystävällisin paikka – ja juuri siksi ihan paras, kun haluaa hetken hengähtää hälystä, yksin tai yhdessä.

Kaffa Roastery, Pursimiehenkatu 29 (Punavuori)

Kaffa Roasteryn kahvit on aivan parhaat ja paahtimon kahvilassa on kiva istua kahvilla ja tehdä töitä. Vaikka laadukkaat kahvit ovat tietysti se Kaffa Roasteryn juttu, on matchalatte myös hyvä täällä.

Kesäkahvilat: Siili ja Lätty

Kesän parhaat ulkokahvilat, ihan ehdottomasti! Näihin kuuluu pyöräillä kamun kanssa vähän kauempaakin. <3

+ Lisäyksenä joulukuussa 2020:
La Boheme, Katariinankatu 4 (Torikorttelit, Senaatintori)

La Boheme on Lätty-kesäkahvilasta tutun Samulin ravintola & myymälä. Sen nettisivukuvaus on niin osuva, että kopsaan sen tähän: ”La bohème on yhdistelmä ranskalaista bistroa ja pohjois-pohjanmaalaista suoruutta. Oman arvonsa tuntevaa aitoa meininkiä, maku- ja musiikkielämyksiä sekä silmänruokaa designista.

La bohème sijaitsee Design-korttelissa aivan Senaatintorin kupeessa. Sisäpihan terassi tarjoaa pakopaikan, jonne on helppo tulla viihtymään yksin tai isommalla porukalla. Viikonloppuiltaisin terassilla sattuu ja tapahtuu; Boheemit teatteriesitykset ja live-musiikki viihdyttävät kesän ajan.” Nauti täällä glögit tai viinit sisäpihan terassilla.

Parhaat sushit Helsingissä:
Sushibar&wine Uudenmaankatu 15 (Punavuori) , Fredrikinkatu 42 (Kamppi), Hämeentie 19 (Kallio), Kaivokatu 8 (Citycenter)

Sushibarin sushit tehdään WWF:n kalaoppaan suositusten mukaisesti kestävistä kalakannoista ja Sushibar+wine on Suomen ensimmäinen ASC/MSC -sertifioitu sushiravintola joka osoittaa, että käytetyt kala- ja äyriäistuotteet ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja vastuullisesti toimivilta kalastusyrityksiltä. Upeaa! Jos sushin kaveriksi kaipaa jotain muuta, testaa pikkumiso (ilman katkarapuja), avokadosalaatti ja edamame-pavut.

Roji Kallio, Kolmas linja 16 (Kallio)

Roji on tällä hetkellä kiinni, mutta toivon kovasti sen aukeavan pian, sillä Rojin sushi on laadukasta, raikasta ja perinteitä kunnioittavaa. Ikävä Rojia!

Minato sushi, Kalevankatu 55 (Kamppi)

Minato menee Rojin kanssa samaan kategoriaan – ihana pieni ja laadukas sushipaikka Kalevankadulla. Hain täältä Eirassa asuessani sushit useammankin kerran mukaani ja herkuttelin ne rannassa tai puistossa etäpäivä- ja viikonloppulounaina.

Kokoro Sushi, Elimäenkatu 9 (Vallila)

Kokoro menee Minaton ja Rojin kanssa samaan kategoriaan; hyvää ja konstailematonta, raikasta ja laadukasta. Ihanaa, että Vallilassakin on näin kiva sushipaikka.

Tannerin pizzat

Parhaat pizzat Helsingissä:
Daddy Green’s, Humalistonkatu 3 (Töölö) & Iso Roobertinkatu 26 (Punavuori)

Daddy Green’sin vegaaniset pizzat on tosi hyviä! Ja pakko kehua myös lounasta, vaikkakin pienellä varauksella, koska laatu on hieman heitellyt. Uudenmaankadun lähellä on ihan liian vähän lounaspaikkoja joista saa salaatin ja keiton ja Daddy Green’s on yksi niistä, joten kantsii tarkkailla lounaslistaa jos kaipailee keittolounasta samoilla alueilla.

Via Tribunali, Sofiankatu 4 ja Hämeentie 33

Via Tribunalin pizzat ovat kans klassikoita ja tunnelma (etenkin Sofiankadulla) miellyttävä. Ihanaa, että Tribunalin pizzoja saa myös Kalliosta.

Tanner, Hämeentie 11

Tannerin lehtikaalipizza, läääh! Joku pizzahifistelijä ei varmaan kutsuisi edes pizzaksi, mutta mun mielestä tää on aivan taivaallisen hyvä vegaanipizza. Ihanat tahnat ja rapsakka lehtikaali. Myös Puu-Vallila ja Kalasatama ovat testaamisen arvoiset.

Alfons, Vuorimiehenkatu 35

Alfonsin osin speltistä valmistetut pizzapohjat on taivaallisen hyvät ja pizzeria on sympaattinen. Listalta jo poistunut tulinen lohipizza oli täydellinen, mutta vegevaihtis Giardinetta on sekin hyvä.

Putte’s, Kalevankatu 6 (Kamppi)

Kun muutin Helsinkiin, en yhtään ymmärtänyt Putte’sin haippia, mutta tuolloin pizzamakuni oli ehkä hieman kikkailevampi. Putte’sin margherita-pizza on herkullinen ja tykkään paikan ilmapiiristä kovasti.

Tenho Restobar, Helsinginkatu 15 (Kallio)

Tenhon vegepizzat on hyviä ja tykkään siitä, että Tenhossa on paljon erilaisia esiintyjiä ja tunnelma muutenkin vallan mutkaton. Helppo, olohuonemainen tunnelma.

 

Parhaat vegeburgerit Helsingissä:
Naughty BRGR, Lönnrotinkatu 13 (Kamppi)

Aussie BRGR marinoidulla tofulla on ihanan syntinen. Jos kaipaa lihaisampaa vegemeininkiä, niin testaa Beyond Vegan BRGR! Tekis mieli huijata oma isä maistamaan tätä joskus, koska maku on niin lihaisa, että uskoisin tämän menevän lihansyöjällekin täydestä.

Bites Vallila, Nokiantie 2-4 (Vallila)

Bites Valllilan vege- ja vegaaniburgerit ovat kummatkin herkullisia ja on ihanaa, että burgerin saa halutessaan gluteenittomana ja lisätäytteillä (esim. jalapenolla yes please).

+

Lämmin suositus myös Bun2Bunille! Olen testannut näiden burgerin vain festareilla, mutta haluan pian testata Kallion bun2bunin, olen kuullut kehuja.

Plein Helsinki Vallilla
Kivoja & rentoja dinneripaikkoja:
Harju8, Harjutori 8 (Kallio)

Harju8 on mutkaton, herkullinen ja tunnelmallinen. Oon viimeksi syönyt täällä kesällä, mutta poikkeuksetta kaikki vegepastat ja salaatit ovat olleet herkkua.

Petiscaria, Lönnrotinkatu 34 (Hietsun kauppahalli)

Portugalilainen Petiscaria saa mun lämpimät suositukset, vaikka oon tainnut testata vain yhden annoksen; otan aina Crispy Seitan -annoksen. Se on ihan hiton hyvä! Jos tykkäät mausteisesta ruuasta, lisää pöydässä olevaa miedosti tulista oranssia kastiketta annokseesi.

Ysibaari, Uudenmaankatu 9 (Punavuori)

Ysibaari on superrento ja konstailematon. Tilaan täällä Tom Yam Gung -keiton tofulla tulisena; hitto se on hyvää, talvipäivien lämmittävä herkku.

Fat Ramen kauppahalli

Fat Ramenin tofu-ramen, huh hu 

Fat Ramen, Lönnrotinkatu 34 (Hietsun kauppahalli)

Kyllä, toimii myös illalla!

Lemongrass, Kolmas linja 12 (Kallio)

Klassikko! Mun vakkaritilaus on jakaa kaverin kanssa papaijasalaatti (5. som tam) ja joku vegeruoka, esim. massaman tofu curry (102. Gaeng mussaman tauhuu).  Sekä paikan päällä että take awayna (kesällä paras puistoruoka)!

Lie Mi Hämeentie 19 (Kallio)

Liemen kala- ja tofutacot on herkullisia ja näidenkin papaijasalaatti on oikein hyvää, vaikka Lemongrassin onkin paras kaikista!

Korea House, Mariankatu 19 (Kruununhaka)

Krunan Korea House on herkullinen. Oon käynyt täällä aika monta kertaa, isän ja äidin ja eri ystävien kanssa. Bipimbap tulisella kastikkeella on mun valinta.

+ lisätty maaliskuu 2020:

Lopez y lopez, Kampin Kortteli (Kamppi)

Lopez y lopezin kalatacot olivat herkulliset! Kolme erilaista herkullista soosia tekivät annoksesta täydellisen. Hauskan hektinen tunnelma ja hyvä meksikolainen olut.

Nämä kaksi menevät kyllä jo noihin ylempiin verrattuna fiinimmän puolelle, mutta ovat silti tosi rentoja: 

Pontus, Kapteeninkatu 26 (Ullanlinna)

Olen käynyt Pontuksessa vain pari kertaa, mutta lämmin palvelu ja tiramisu (jonka saa vegaanisena!) hurmasivat mut. Vaikken koskaan tilaa itse simpukoita, oli seuralaiselta maistetut simpukat niin hyviä, että huh. Vegaanilasagne kiinnostaa! Ainiin ja tomaattisalaatti oli ihanaa.

Yesyesyes, Iso Roobertinkatu 1 (Punavuori)

En ole käynyt Yesyesyesissä alkuhypen jälkeen, mutta onhan se ihana miljööltään ja jaettavat annokset toimii ainakin pienellä porukalla. Ihanaa, että kaikki on vegeä tai vegaanista ja erityiskehut alkoholittomille drinkeille.

Grön kokemuksia blogi

Fiinimpää, muttei liian:
Espa, Pohjoisesplanadi 17 (Kaartinkaupunki)

Käytiin äidin kanssa testaamassa Espa pari kuukautta sitten ja tykättin kumpikin kovasti! Tasalaatuinen menu ja hyvä palvelu. Ei ehkä mitenkään kovin yllättävä, mutta laadukas ja ihana.

Basbas, Tehtaankatu 27 (Punavuori)

Basbas on mun kaikkien aikojen lemppariravintola. Jos pitää valita yksi, se on Basbas. Väliruokarisotot ja -pastat ovat niin hyviä, että tekee mieli nuolla lautanen ja viimeksi alkupalat olivat sitä luokkaa, ettei tehnyt mieli siirtyä pääruokiin ollenkaan. Vaikka taso on kova, ei paikka ja henkilökunta ota asiaansa liian vakavasti. Basbasissa on aina lämmin vastaanotto. Pöytä pitää varata etukäteen ja jos pöytävarauksen saaminen tuntuu mahdottomalta, kantsii käydä testaamassa alakerran Basbas Wine + Staff, josta saa viinejä ja pientä purtavaa.

Way Bakery & Wine Bar, Agricolankatu 9 (Kallio)

Wayssa on iltaisin tarjolla joko viiniä ja snackseja, yksittäisiä annoksia tai kolmen ruokalajin iltamenu. Kannattaa varata pöytä etukäteen tai sitten kannattaa valmistautua odottelemaan pöytää pieni tovi, sillä Way on suloisen pieni.

Grön, Albertinkatu 36 (Kamppi)

Grön on Wayn yllättävä ja laadukas isosisko. Michelin-tähdellä palkittu rafla on kokeileva ja korkealaatuinen, muttei kuitenkaan liian kikkaileva. Lämmin suositus vegemenulle! Miljöö on ihana ja vessaan mahdutettu viinikaappi naurattaa.

Maannos, Telakkakatu 5 (Punavuori)

Kotimaisista sesongin raaka-aineista ammentava maannos on kiva ja tosi kauniisti sisustettu ravintola. Olen käynyt täällä yhdellä pressilounaalla ja illallisella äidin kanssa ja Asennemedian 5v.-synttärisafkat oli Maannoksesta nekin, eli näiden kokemusten perusteella todella lämmin suositus.

Nolla, Fredrikinkatu 22 (Punavuori)

Olen käynyt Nollassa vasta kertaalleen, mutta ensikokemukseni perusteella haluan pian uusiksi! Vegemenu oli loistava ja itsetehdyt mehut ruuan parina oivaltavia. Kiva sijainti Fredalla, lämmin palvelu ja kaunis sisustus.

Plein, Suvannontie 18 (Vallila)

Ihanaa, että Vallilassa on muutamia helmiä, ei todellakaan tarvitse lähteä keskustaan hyvien ravintoloiden perässä! Plein on ollut jokaisella visiitilläni ihastuttava. Mieleen on jäänyt hyvät viinit, oliivit ja herkulliset alkupalat. Mmh! Kantsii tilata maisteluun useampia annoksia ja jakaa seuralaisen kanssa – tuntuu että viimeksi kävi niin, että ne annokset, joista ennakkofiilis oli ”nooo, testataan nyt”, osoittautuivat parhaimmiksi.

Wino, Fleminginkatu 11 (Kallio)

Kävin Winossa illallisella ekaa kertaa viime syntymäpäivänäni ja ihastuin paikkaan. Leipä ja alkupalat olivat herkulliset. Pääruuan kaveriksi suositeltu viini ei ehkä vastannut täysin mieltymyksiäni, mutta ainakin kokeilin jotain uutta. Tänne haluan uudelleen!

+ lisäys maaliskuussa 2020:

Young Hearts, Arkadiankatu 21 (Töölö)

Oi Young Hearts! Pitkästä aikaa todella kokonaisvaltaisesti onnistunut ravintolakokemus. Ruoka oli erinomaista, palvelu lämmintä ja hyvää ja juomasuositukset menivät nappiin. Neljän ruokalajin menu oli juuri sopiva ja puolikas viinipaketti toimiva. Menu vaihtuu täällä kuulemma aikas usein, joten tänne pitää päästä toistekin. Ihanan intiimi tunnelma.

way helsinki

Wayn omenajälkkäri 

Hyvät drinkki- / viinibaarit:

The bull and the firm, Kulmavuorenkatu 2 (Sörnäinen)

Liberty or death, Erottajankatu 5 (Kaartinkaupunki)

Chapter, Aleksanterinkatu 22 (Torikorttelit)

Basbas winebar, Tehtaankatu 27 (Punavuori)

Way Bakery & Wine Bar, Agricolankatu 9 (Kallio)

Gohan, Sofiankatu 3 (Kruununhaka)

harju8 - helsingin kivoin terassi

Harju8 terassi kesällä ja loppusyksystä on paras!

Huh, millainen lista, toivottavasti en unohtanut mitään oleellista! Saatan päivitellä tätä joskus myöhemmin, mutta mikäli niin teen, lisään muokkaukset jotenkin selkeästi esille.

Seuraavana testausvuorossa on Young Hearts ja pian avautuva Madonna. Ja Gastro Cafe Kallio! Jos listasta löytyi omia suosikkejanne, onko teillä jotain lisäyksiä listaan tai ehdotuksia testattavien raflojen listalle?

Lisää luettavaa

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Kiitos listasta, meillä on paljon samoja suosikkeja.
  Suosittelen testaamaan Kokoro sushin vege-dumplingseja, jotka on mun mielestä vielä parempia kuin Hills dumplingsilla, jotka nekin on hyviä. Ja Capperin napolilaiset margherita pizzat on myös hyviä, ovat mun mielestä Via Tribunalin kanssa samalla viivalla.
  Kannattaa myös kokeilla Sikke’s, jos et ole vielä käynyt siellä. Olen aina saanut sieltä ihania ruokia ja jälkkäreitä.

  1. AHH unohdin Capperin!! Se pitää lisätä, pidän siitä kovasti.

   Ja Sikke’siä mietin kun tein tätä listausta; olen käynyt siellä kerran ja alkupalat ja juomat oli super, mutta pääruoka ei säväyttänyt, joten en lisännyt sitä vielä listalle, mutta haluan käydä uusiksi siellä vielä :) Mitä sä olet syönyt siellä, osaisitko suositella jotain herkkua?

 2. Kannattaa antaa Sikke’sille toinen mahdollisuus. Oon käynyt siellä muutaman kerran syömässä, ja otan pääruuaksi yleensä kalaa. En valitettavasti enää tarkalleen muista, mitä kala-annoksia ne ovat olleet. Alkuruokana oon syönyt ainakin mozzarellaa & suolasitruunaa sekä sydänsalaattia ihanalla, vähän happamalla etikka-sinappikastikkeella. Pastasunnuntain mac&cheeseä en ehkä unohda koskaan, se oli niin hyvää. En varmaankaan olisi tullut valinneeksi sitä, ellei tarjoilija olisi suositellut, mutta onneksi hän suositteli.

  1. Okei jes, haluan antaa kalalle mahdollisuuden joten kiitos vinkistä! :) Mä söin risottoa ja se oli ok, muttei lemppareiden joukkoon.

 3. Tosi hyvä lista, kiitos vinkeistä! :) Itse lisäisin listalle vielä Green Hippo Cafén, se toimii tilanteessa kuin tilanteessa! Omia lemppareita täältä myös Harju8, Way ja tietenkin BasBas.

 4. KIITOS kattavasta listasta :)) yks hyvä vinkki: Green Hippo Cafe, hinta-laatusuhde 6/5.

 5. Itse olen tietynlainen kulinaristi ja käymmekin paljon eri à la carte ravintoloita testaamassa. Muutamissa mainitsemissasi ravintoloissa on myös tullut piipahdettua kun on ollut reissuja Helsingin suuntaan. Ei toki kaikissa, pidetään siis mielessä.