Mausteinen kesäkurpitsapasta (vegaaninen, gluteeniton)

ruoka
3 kommenttia

Mietin tovin että mites tämä pasta oikein pitäisi nimetä, kun kesäkurpitsapastasta tulee nykyisin ekana mieleen kesäkurpitsasta suikaloitu pastan korvike, vaikka nyt puhutaan pastakastikkeesta, jossa on kesäkurpitsaa. Noh, ehkä mausteinen kesäkurpitsapasta on riittävän selkeä?

Ollaan tehty tätä pastaa staying home clubeilun aikana varmaan kymmenen kertaa; tämä on superhelppo ja kastiketta on helppo varioida jääkaapin sisällön mukaan. Ollaan välillä käytetty kastikkeen pohjana tomaattimurskan sijaan edelliseltä päivältä jäänyttä pizzaa varten tehtyä tomaattikastiketta ja viimeksi sujautettiin kastikkeen joukkoon pestopurkin jämät, jotteivat menisi huonoksi. Punaviinitilkka antaa kastikkeeseeen kivasti syvyyttä ja tulisuutta on helppo säädellä oman maun mukaan ja oreganon lisäksi maustamiseen sopii myös timjami ja rakuuna.

Kastike itsessään on vegaaninen, mutta tarjoiluun sopii tietysti hyvin parmesan-raaste. Välttelen arjessa vehnää, joten keitän kaveriksi gluteenitonta pastaa; alla mun kolme suosikkibrändiä, mitä tulee gluteenittomaan spaghettiin.

kesäkurpitsapasta

Mausteinen kesäkurpitsapasta (kahdelle)

1/2-1 chili
1 punasipuli tai keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
Puolikas kesäkurpitsa
Tomaattimurskapurkki (esim. Mutti)

Oliiviöljyä paistamiseen
Pippuria, suolaa, (sokeria), oreganoa, cayanne-pippuria, paprikamaustetta, chililastuja

Spaghettia (gluteenittomat suosikkini: Urtekram, Barilla tai Rummo)

⋅⋅⋅

Leikkaa kesäkurpitsan puolikas ohuiksi viipaleiksi. Itketä kesäkurpitsasiivut lisäämällä viipaleiden päälle ripaus suolaa. Kun viipaleiden neste on kohonnut pintaan, pyyhi se pois talouspaperilla.

Pilko valkosipuli, sipuli ja chili ja kuullota oliiviöljyssä pannulla. Siirrä kippoon odottamaan. Paista itketetyt kesäkurpitsaviipaleet pannulla öljyssä. Viipaleet saavat ruskistua molemmilta puolilta hieman. Pasta toimii sekä raaemmiksi jätetyillä ja mehukkailla (hieman paksummilla), että aivan ohueksi leikatuilla ja rapsakoiksi paistetuilla viipaleilla. Makuasia! Just nyt fiilistelen enemmän mehukkaita, aavistuksen vähemmän paistettuja viipaleita, jotka ovat kuitenkin saaneet väriä pintaan paistaessa.

Kun kesäkurpitsat on paistettu (voit paistaa erissä, jos eivät mahdu kerralla pannulle), lisää pannulle kuullotettu chili-valkosipuli-sipuliseos ja tölkillinen tomaattimurskaa. Mausta suolalla (varovaisesti, koska itketetyissä kurpitsoissa on jo suolaa), pippurilla, oreganolla, cayanne-pippurilla, paprikalla ja maun mukaan chililastuilla. Jos et ole tulisen ruoan ystävä, voi pelkkä tuore chili antaa riittävästi makua. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin puolisen tuntia, tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa tai ripaus sokeria.

Keitä spaghetti suolatussa vedessä. Tarjoile halutessasi tuoreen basilikan ja (vegaanisen) parmesanin kanssa.

⋅⋅⋅

Tärkeintä on antaa kastikkeen keittyä kokoon ja maustua kunnolla, joten kannattaa varata kastikkeen haudutteluun puolisen tuntia. Bon appétit!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Heipsu!
  Oon lueskellu sun iki-ihanaa blogia varmaan 8 vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti, enkä oo ikinä aiemmin tajunnut kommentoida mitään, siitä huolimatta, että sanomista ois ollut vaikka millä mitalla (pelkästään hyvää)! Nyt on sen aika näköjään :-D
  Ensinnäkin, tykität superhyviä ja inspiroivia reseptejä, joita on tullut useinkin testailtua ja esim. keksireseptinä toimii kutakuinkin aina sun möykkykeksi-ohje <3 Toisekseen, oot supersöpön ja fiksun oloinen tyyppi, joka saa sekä ajattelemaan asioita että inspiroi kokeilemaan uutta (muun muassa tyyliasioiden suhteen). Sun kirjotukset on kiinnostavia ja helppolukuisia, jotka ei varsinaisesti kohdistu vain tiettyyn kohderyhmään, minkä koen superina!
  Sulle huippua ja auringontäyteistä kevättä toivottelen !

  P.S. Mistä pirusta se sun ihana, mustavalkoinen mörmelö-kulho on, missä on riikinkukko ja kukkia ym.?? Oletan, et se on Marimekon Siirtolapuutarhaan kuuluvaa mallia, mut saako niitä enää mistään…

  1. Hei en kestä, miten ihana kommentti Veera!! <3 Kiitos, että kommentoit, luin sun viestin kolmesti ja mietin, et haluan palata tähän huonona päivänä. Niin ihana kuulla, että tykkäät ja että löydät inspiraatiota mun jutuista.

   Ihan kreisiä kuulla, että oot seuraillut enemmän ja vähemmän kahdeksan vuoden ajan; se on paljon!! JA JES, oon niin onnellinen että kaikista resepteistä just möykkykeksit. :'--)

   Meinaatko siis sellaista Marimekon pikkukulhoa, vaaleanpunaisella sävyllä? https://ida365.fi/2016/05/31/marimekko-kestit/ Se on tollainen söpö Stockamnn-yhteistyömallisto, noita on ollut myös keltaisina.

   Ihan superkivaa kevättä ja paljon aurinkoisia päiviä toivottelen täältä! <3

 2. Hoo, kiva että piristi :-) <3

  Mut enpäs tarkoita Kestejä!! Löysinkin sen itse, oli Arabian Piilopaikka- sarjan kulho! Samaa tyyliä vähän kuin Siirtolapuutarhassa…