Hitaasti eteneviä kotijuttuja

sisustus
3 kommenttia

Uuden kodin sisustusprojekti etenee tosi hitaasti ja on nyt ollut aikalailla tauolla vallitsevien olosuhteiden vuoksi – on tuntunut jotenkin aivan toissijaiselta miettiä mattovalintaa olkkariin eikä yksittäisten löytöjen kuljettaminen paikasta toiseen julkisilla tai taksilla ole kiinnostanut – siksipä en oo selannut mun Franckly- ja Tori.fi-hakuvahteja kovinkaan tarkasti. Kirjahyllyn (tai senkin), sohvapöydän ja maton hankinta ovat saaneet odottaa – eipä sillä, että tästä keskeneräisyydestä olisi ollut mitään haittaa tässä ajassa.

Vaikka täällä on vielä keskeneräistä ja mattojen puutteen vuoksi vallan kaikuvaa (google hangouts -meetien aikana mun on parempi pitää mikki kiinni, kun en puhu, ettei muiden äänet ala kiertää mun takia – sori!!), olen tosi onnellinen tästä kodista. Täällä on hyvä olla.

Iittala Nappula patinoitunut

Ferm Livingin karahvi on ostettu käytettynä Francklyltä

On aina yhtä yllättävää, miten helppoa kaaokseen on tottua; olen asunut uudessa kodissani lokakuusta asti ja vasta pari kuukautta sitten sain hankittua eteiseen lampun – jännää miten paljon arkea helpottaa, kun näkee mitä pukee eteisessä päälleen ja mitä eteisen kaapeissa on, ilman että pitää kädessä puhelimen taskulamppua.

Sohvassa on ollut uudet vaaleanpunaiset päälliset nyt reilun kuukauden verran. Hymyilyttää aina kellahtaa pehmoiselle vaaleanpunaiselle sametille – onneksi valitsin vaaleanpunaiset päälliset, vaikka pitkään mietin jotain hillitympää. En näköjään pääse eroon vaaleanpunaisesta; vanhassa kodissa eteisen seinä oli vaaleanpunainen ja ekana kämppään hankin mm. vaaleanpunaisen vedenkeittimen ja myöhemmin vaalenpunaisen Moccamasterin, hah.

Mun vanha, nykyisessä kodissani liian pieneltä näyttänyt sohvapöytä pääsi siskon ja hänen poikaystävänsä kotiin. Ihan parasta että pöytä sai uuden kodin perheestä, sen nimittäin teki aikoinaan kaverin pikkuveli mulle tilaustyönä. Hyvin käytössä palvellut, 20-vuotiaana ostettu peili tuntui täällä liian romanttiselta, mutta sai onneksi uuden kodin Henriikan luota. Tilasin uuden, isomman peilin Lasilinkiltä täältä ja sain niin lämmintä ja hyvää palvelua, että suosittelen lämmöllä muillekin, jotka etsivät peiliä omilla mitoillaan. Suomalaisella valmistajalla teetetty 70x 170cm peili maksoi kotiinkuljetettuna (sisälle asti kannettuna) 170 €.

Iittalan patinoituneet Nappula-kynttilänjalat liikuttaa mua. Silloin kun sain ne, ne oli kiiltävät ja kultaiset ja alkuun harmitti, että ne patinoituivat mulla niin nopeasti, mutta nyt en enää vaihtaisi niitä uusiin – en, vaikka aluksi taisin itse ehdottaa sitä puolitosissani. Ne ovat tosi kivat noin. 

ida365 ruokapöytä &tradition in between sk5

kuvat: Suvi Kesäläinen
Finnish Design Shopin Design Stories -haastatteluun

Tästä pöydästä mulla ei taidakaan olla kuvaa tämän kauempaa, mutta vitsit tykkään siitä kovasti. Se on ehkä kalleimpia hankintojani koskaan ja mietin pitkään, raaskinko panostaa siihen, mutta onneksi raaskin (tosin odotin tietysti, että sopiva alekoodi sattui uutiskirjeen tilaajalle kohdalle). Suomalaisen Sami Kallion &Traditionille suunnittelema pöytä valmistetaan Tanskassa ja on ihan eri laatua kuin kuin aiemmin omistamani Ikea-pöydät (vaikka ei sillä, mun musta Ikea-ruokapöytä oli mulla käytössä miltei 7 vuotta ja sai sitten uuden kodin kaverini luota). Toivon, että tässä saattaisi olla ainesta loppuelämän pöydäksi – sen ympärille nimittäin mahtuu helposti kuusi ruokailijaa, päädyt käyttöön ottaessa jopa kahdeksan. Ihan parasta!

En malta odottaa, että kun nämä erikoiset ajat ovat ohi, voi taas järjestää illanistujaisia ja kutsua ystäviä saman pöydän ääreen. Vaikka rajoituksia nyt höllennetäänkin, tuntuu ajatus isoista illalliskutsuista vielä kaukaiselta. Sitä ehkä ikävöin eniten tässä ajassa ja se oli yksi tärkeimmistä kriteereistä silloin, kun etsin omaa kotia; että olisi tilaa sen verran isommalle ruokapöydälle, että sen ääreen voisi kutsua useamman ystävän syömään. No, ainakin tässä ehtii kokeilla erilaisia reseptejä, jotta sitten tietäisi, mitä tarjota. Onneksi kohta uskaltanee turvavälipiknikeille <3

Nämä kuvat ovat Suvi Kesäläisen ottamat Finnish Design Shopin Design Storiesiin. Esittelin jutussa mun astiakaapin sisältöä, joka koostuu sekalaisesta kavalkadista kirppislöytöjä, vanhoja lemppareita ja uudempia astioita, joissa on niissäkin selkeästi klassikkoainesta.

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ooh, toi Franckly olikin itselleni aivan uusi tuttavuus! Piti käydä kurkkaamassa ja unohduinkin sinne pitkäksi aikaa pyörimään ja ihailemaan tarjontaa. Kiitos siis vinkistä! :)

  2. Nappula-kynttilänjalat on kyllä muuntuneet tosi mielenkiintoisen näköisiksi. Mietinkin, että en ole kyllä tuollaisiin aiemmin törmännyt. Kuulostaa siltä, että sekä vanhat huonekalut, että uudet ovat saaneet hyvän kodin. On jotenkin aina niin helpottavaa, kun ei tarvitse vanhoja nakata menemään. Facebookin paikallisten ryhmien kautta löytää yleensä ottajia hyvin, jos ei omista sukulaisista tai ystävistä löydy sopivia huonekalujen pelastajia.