5x helppo & nopea arkivegeresepti

ruoka
Jätä kommentti

Olen syönyt tänä keväänä itsetehtyä ruokaa enemmän kuin vuosiin. Maaliskuun alkupuolella rysäyksellä muuttunut arki laittoi pysymään kotona ja yhtäkkiä tuntui fiksulta miettiä ruokaostokset huolella etukäteen ja pyrkiä minimoimaan ruokakauppareissut – ja siis olisihan tämä kaikki muutenkin tosi fiksua, mutta normioloissa arki on välilliin ennakoimattomissa, ettei ole ollut järkevää ostaa isompia määriä ruokaa kerralla kotiin. Nyt etukäteen suunnittelu tuntuu kivalta, kun arki on toistaiseksi niin tasaista.

On ihanaa, kun ruokahävikin määrä on pienentynyt entisestään nyt kun syö lähes kaikki viikon ruuat kotona. Yrtit eivät ehdi nahistua ja kastikkeen jämät eivät unohdu jääkaapin perukoille. On ollut kiva kokeilla uusia reseptejä mutta arkivakkareissa on kyllä edelleen monta vanhaa suosikkia.

Alla viime aikojen suosikkini, jos tekee mieli testata jotain uutta.

Kuvassa vegaaninen tofu-kookoskorma. Tätä aion testata seuraavan kerran linsseillä tai kikherneillä tofun sijaan; kastike on mielettömän hyvä! 

1. Ruokaisa beanit-salaatti / Maukas kesäsalaatti / Nopea lehtikaalisalaatti

Tehdään paljon erilaisia salaatteja arkilounaaksi. Päivällä tekee mieli jotain kevyttä mutta täyttävää ja salaatti kvinoan tai paahdettujen uunijuuresten kanssa on oivallinen lounas. Täyttävyyttä lisää beanit, pavut, kikherneet tai salaatin kaverina syöty vöner. Kun panostaa kasviproteiiniin, ei juusto ole millään tapaa pakollinen lisä salaattiin, vaikka sitä noissa resepteissäni onkin.

2. Tulinen bataattisosekeitto kookoskermalla

Tää on yks mun lempparisosekeitoista; tulinen ja makeahko yhtä aikaa, ihanan lämmittävä. En tee tätä tarkoilla mittasuhteilla mutta pyrin tekemään kerralla niin ison kattilallisen, että syötävää riittää vähintään kahdelle kerralle. Päälle voi ripotella siemeniä ja tuoreita yrttejä korianterista basilikaan.

3. Mausteinen kesäkurpitsapasta

Ai itku tää on hyvä ja helppo resepti; toimii aina, vaikka maistuukin usein vähän eriltä kesäkurpitsan mausta ja hauduttelun pituudesta riippuen. Täydellinen päivinä joina tarvitsee enemmän energiaa.

4. Tortillat nyhtökauralla / bean it -murulla tai mustapavuilla 

Tortillat on helppoa ja nopeaa arkiruokaa nekin. Vakkaritäytteinä kasviproteiinin lisäksi aina jalapenot, itsetehty guacamole, kevätsipuli, tomaatti ja salsa. Oatlyn creme fraiche sopii hyvin pehmentämään salsan ja jalapenon tulisuutta. Täyttävyyttä saa joko texmex-maustein maustetusta beanitista tai nyhtökaurasta, tai mustapavuista sellasinaan tai mausteisessa tomaattikastikkeessa.

5. Vegaaninen tofu-kookoskorma Viimeistä murua myöten -Saaran ohjeella

Tämä resepti on niiiiin herkullinen, että huh. Vaatii hetken aikaa tekeytymiseen, joten lounaan sijaan suosittelen arki-illan ruoaksi. Paistetun tofun kanssa vallan hyvä, mutta nopeammin tämä valmistuisi jos tekisi kastikkeen linsseillä tai pavuilla (etenkin, kun mulla on minikeittiössäni vain kaksi paistolevyä ja pitää aina miettiä, missä järjestyksessä teen ruoat jotka kantsii tehdä parilla eri pannulla ja joiden lisukekin vaatii oman keittolevyn).

⋅⋅⋅⋅⋅

+ bonusvinkkauksena: Anton&Antonin ruokakassit. Kun kaipaa inspiraatiota ja vaihtelua omaan reseptiarkistoon ja haluaa kokeilla jotain uutta helpon kautta, suosittelen lämmöllä A&A:n ruokakassin tilaamista vaikka kertaluontoisesti.  Mulle on jäänyt parit reseptit kahdelta kokeilukerraltani arkikäyttöön, joten kassin hinnan voi perustella ruokainspiraatiolla, vaikkei vakkaritilaajaksi ryhtyisikään. Kivaa vaihtelua!

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.