Luonnonkosmetiikan parhaat meikit

kauneus, luonnonkosmetiikka
11 kommenttia

* Osa postauksen linkeistä on affiliate-linkkejä.
Osa tuotteista saatu alunperin testiin blogin kautta.

Listasin alkuvuodesta parhaat luonnonkosmetiikkatuotteet herkän sekaihon hoitoon ja nyt jatkan samalla linjalla, mutta meikkituotteiden suhteen. Eli luvassa parhaat luonnonkosmetiikan meikit herkälle sekaiholle, joka tukkeutuu helposti ja on ajoittain sekä pintakuiva että t-alueelta rasvoittuva.

Blogin vuoksi olen saanut testata kymmeniä ja kymmeniä eri luonnonkosmetiikkabrändejä ja nykyisin valikoimaa on onneksi ihan jokaisen tarpeisiin ja budjettiin. Tosi harvan tuotteen kohdalla joutuu enää tinkimään yhtään mistään synteettiseen kosmetiikkaan verrattuna. Mulla on vain yksi meikkituote, jota en löydä luonnollisena (ripsiväri!!), kaiken muun olen voinut korvata. Ja on mulla myös yksi ihan uusi tarvekin: huultenrajauskynä. Ei kuulkaa semmoisia tarvittu kaksikymppisenä – tai sit en välittänyt, jos punat oli miten sattuu illalla.

Koska omien meikkilemppareiden löytäminen ei ole ihan yksinkertaisinta puuhaa, haluan vinkata omat lempparini luonnonkosmetiikan meikkien valtavasta valikoimasta – joskos näistä olisi apua jollekin toisellekin! Vastaavasti saa tosi mieluusti kommentoida omia suosikkejaan kommentteihin, etenkin, jos meillä on samoja lempparituotteita tai oot löytänyt jonkun helmen josta muidenkin pitäisi tietää.

luonnonkosmetiikan parhaat meikit

Arkimeikin luottotuotteet

Paras luonnonkosmetiikan meikkivoide: Madara – Skin Wqual Soft Glow Foundation -meikkivoide, sävy 30 Rose Ivory ja Juice Beauty – Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation -seerumimeikkivoide, sävy 08 Cream. Nämä kaksi todella ansaitsevat kaiken mahdollisen suitsutuksen, vaikkakin ovatkin keskenään ihan erilaiset.

Siinä missä Madaran meikkivoide on todella kosteuttava ja heleän lopputuloksen antava, on Juice Beautyn meikkivoide peittävä ja paljon huonommin levittyvä, mutta siten myös vielä peittävämpi ja paremmin paikallaan pysyvämpi. Ei Madarankaan meikkivoide ”haihdu” tai kulu pois iholta, kuten jotkut tosi kevyet meikkivoiteet, mutta sen peittävyys ei yllä aivan Juice Beautyn tasolle. Siinä on myös hyviä puolia; Juice Beautyn meikkivoide jää helposti ihohuokosiin, jos sitä ei taputtele huolella lämpimillä sormilla ihoon – Madaran meikkivoide levittyy nenänpieliinkin nätisti.

Juice Beautyn meikkivoide on näistä kahdesta ohuempi ja peittävämpi, mutta se tulee levittää iholle pienissä erissä ja nopeasti, sillä se jämähtää helposti paakuiksi. Madaran on levittyvämpi ja kermaisempi, muta siitä ei jää silti yhtään liian meikattu olo kasvoille (toisin kuin tätä edeltäneestä lempparistani Nui:sta joskus jää – se on tosi samantyylinen Madaran meikkivoiteen kanssa, mutta ehkä hieman tuhdimpi ja kosteuttavampi, joka on mun iholle helposti too much kiiltoa). Madaran meikkivoiteessa on myös suojakerroin 15!

Olen käyttänyt kumpaakin näistä meikkivoiteista pullollisen verran (Madaraa menossa toka puteli) ja voin lämmöllä suositella molempia. Myös Essen spf 50 -meikkivoide on hyvä ja peittävä, mutta aika tuhti ja kermainen ihollani; tuntuu, että iho kiiltelee herkästi sitä käyttäessä. Ehdoton kesällä, kun tarvitsee korkeampaa aurinkosuojaa jatkuvasti, mutta ei ympärivuotinen suosikkini.

madara meikkivoide kokemuksia

Madara – Skin Wqual Soft Glow Foundation -meikkivoide, sävy 30 Rose Ivory

 

Paras luonnonkosmetiikan BB-voide: Avrilin BB-voide oli positiivinen yllätys moneen muuhun luonnonkosmetiikan bb-voiteeseen nähde; sävy oli sopivan vaalea ja peittävyys parempi kuin oletin. Hinta-laatu-suhde oivallinen – olen kirjoittanut tästä enemmän täällä. Mutta totta puhuen testailusta alkaa olla jo aikaa, joten otan mieluusti myös vastaan muiden suosikkeja BB-voiteen suhteen.

juice beauty meikkivoide

Juice Beauty – Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation -seerumimeikkivoide, sävy 08 Cream

hynt peitevoide

Hynt-peitevoide sävy Light

 

Paras luonnonkosmetiikan peitevoide: Näitä on useampi, joten saatte top3:n! Juice Beauty sävy 05 Buff, Hynt sävy Light, Madara (luullakseni mulla oli sävy Vanilla!). Nämä kolme ovat ehdottomat suosikkini. Moni on kehunut myös Absolutionin peitevoidetta ja vaikka tykkään heidän ihonhoitotuotteistaan kovasti, en lämmennyt peitevoiteelle.

Juice Beautyn peitevoide on Hyntin peitevoiteeseen verrattuna aavistuksen vaaleampi iholla (eikä tämä edes ole sarjan vaalein sävy!). Vaatii levittyäkseen meikkisienen.

Hyntin peitevoide on Juice Beautya helpommin levittyvä ja kermaisempi koostumukseltaan, mutta pysyy silti hyvin paikoillaan. Madara on näistä kolmesta kaikista kevyin ja kosteuttavin, mutta silti peittävä. Se annostellaan huulikiillon tapaisesta putelista eikä se vaadi erikseen meikkisientä levittyäkseen.

Paras luonnonkosmetiikan mineraalimeikkipohja: Everyday Minerals 4ever  <3 Everyday Mineralsin Semi-Matte sävyssä 4N ja 2N ovat kumpikin mun vakkarit. 4N on täydellinen kesällä ja itseruskettavaa käyttäessä, 2N talvella. Paras lopputulos molempia sävyjä sekoittaen.

Paras luonnonkosmetiikan kiinnityspuuteri: Mulla on ollut vuosia käytössä Nui Cosmeticsin puuteri ja se on hyvä. Tykkään myös kotimaisenKorennon silkkisestä ja värittömästä kiinnityspuuterista, joka tuntuu iholla uskomattoman silkkiseltä. En käytä kiinnityspuuteria päivittäin, joten en ehkä ole paras arvioimaan niiden kestävyyttä, koska mun käytössä ne kestävät aina pienen ikuisuuden.

nui meikki kokemuksia

Nui Cosmeticsin puuteri

 

Paras luonnonkosmetiikan hohdepuuteri: Alima Pure Radiant Finishing Powder -Viimeistelypuuteri, sävy Olympia. Tämä on kestänyt mun käytössä monta vuotta ja tulee takuulla kestämäänkin vielä useamman, joten tämä on melkoinen budjettituote, vaikkakaan en pidä hohdepuuteria mitenkään kovin oleellisena osana meikkipussin sisältöä – ilmankin pärjää. Jos haluaa mineraalimeikkipohjaan hehkua ja kuulautta, tällä sitä saa. Sopii myös meikkivoiteen päälle. En ole koskaan jaksanut opetella contouringin saloja, joten kaikki korostusvärikikkailut tuntuvat vierailta; tällä sen sijaan saa helposti kivan hehkun vaikka koko kasvoille, tai sitten vain poskipäille, kulmaluulle ja nenänvarteen.

Paras luonnonkosmetiikan aurinkopuuteri: Estelle & Thildin aurinkopuuteri sävyssä Light Matte sekä aavistuksen ensin mainittua tummempi mutta samaa sävyperhettä oleva Zuiin aurinkopuuteri sävyssä Jupiter. Kummassakin on hyvin maltillisesti hohdetta (jos lainkaan) ja sopivan vaalea, keltaiseen taittava sävy. Zuiin on edullisempi jos katsoo putelin kokoa, mutta sävyltään hieman tummempi, eli mulle kesäsävy ja Estelle & Thild taasen sopiva talvisävy.

Paras luonnonkosmetiikan poskipuna: Zuiin poskipuna sävyssä Peach (lämmin persikkainen sävy), Lily Lolon jauhemainen poskipuna sävyssä Ooh la la sekä Everyday Mineralsin jauhemainen poskipuna sävyssä Peony Petal.

Olen testannut paljon erilaisia poskipunia, myös puikoissa olevia ja sormin levitettäviä, mutta tykkään kaikista eniten siveltimellä levitettävistä jauhemaisista poskipunista. Ne kestävät ikuisuuden ja ovat aika hygieenisiä, jos vain pesee siveltimet säännöllisesti.

ida365 meikkisuosikit

Paras luonnonkosmetiikan kulmaväri: Lily Lolon Eyebrow duo sävy Dark. Mulla on toka Lily Lolon kulmavärisetti menossa, tämä on ollut mun suosikkini sen jälkeen kun aiempi lempparisävyni Everyday Mineralsilta lopetettiin. En kylläkään käytä tuota geeliä ikinä mihinkään, mutta sävy itsessään on niin oikea, että olen silti pysytellyt tässä. Tämä on kivan edullinen, reilun kympin ja kestää monta kuukautta.

Paras luonnonkosmetiikan kulmakynä: Bohon kulmakynä sävyssä Blond. Lisää kulmakynästä kuvien kera täällä. Kulmakynä maksaa Hyvinvoinnin tavaratalossa alle 9 €, joten on varsinainen budjettilöytö. Väritän kulmat ensin kulmavärillä ja viimeistelen kynällä, joten vaikka käytän tätä lähes päivittäin, ei kynä kulu ihan samaa tahtia mitä jollain, joka tekee kulmat pelkällä kynällä. Myös Lily Lolon kulmakynä sävyssä Medium on hyvä (joskaan en osaa käyttää kynän toista päätä mihinkään).

Paras luonnonkosmetiikan kulmakarvageeli: Laveran väritön kulmakarvageeli on ollut vuosia mun vakkari. Se toimii, ei valittamista. Seuraavaksi tosin tekee mieli testata tämä.

Paras luonnonkosmetiikan ripsiväri: Äh, tähän mulla ei ole vastausta. Luonnonkosmetiikan ripsivärit ei pysy mun rasvoittuvilla luomilla. Lisäksi mun silmät vuotaa helposti joten kyyneleet vie loputkin luonnollisista maskaroista, jos eivät ole ehtineet varista tai levitä luomille jo ennen sitä.

kjaer weiss huulipuna

Paras luonnonkosmetiikan huulipuna: Tähän mulla on kolme ehdotonta suosikkia; Absolutionin huulipuna sävyssä 16 Poppy red, Kjaer Weissin huulipuna sävyssä Love ja Zuiin sheer-huulipuna sävyssä Fire. Näissä kolmessa on loistava hinta-laatu-suhde, vaikka hyviä punia löytyy myös muilta brändeiltä (kuten Dr. Hauschka, Boho, Lily Lolo…myös kotimainen Havu kiinnostaa).

Paras luonnonkosmetiikan huulikiilto: Kjaer Weissin huulikiilto sävyssä Tenderness on ainut huulikiilto, josta tykkään. Se ei tahmaa ja sävy on ihanan luonnollinen. Yleisesti ottaen inhoan huulikiiltoja, mutta tähän tykästyin pari vuotta sitten. Sen verran arvokas se on, että tuskin tulen ostamaan tätä uudelleen, koska käytän mieluummin punia, mutta jos joku kysyy suositusta, suosittelen tätä mielelläni.

Paras luonnonkosmetiikan huultenrajauskynä: Tähänkään mulla ei ole vastausta! Mistä löytää hyvä, vaalea tai mahdollisimman neutraali huultenrajauskynä, joka sopisi mahdollisimman monen huulipunasävyn kaveriksi?

kure bazaar kynsilakka

Paras luonnonkosmetiikan kynsilakka: Tykkään eniten Kure Bazaarin, Treat Collectionin ja Avrilin kynsilakoista. Avrilin lakat on sopivan snadeja kooltaan, ne eivät kuivu kesken käytön. Jos pitää valita vain yksi, niin Avril; oli minkä hintainen lakka tahansa, niin ei se mulla kestä muutamaa päivää kauemmin kuitenkaan hyvänä kynsissä. Kurella ja Treatilla on kyllä upeita sävyjä, joten jos etsit jotain spessua, niin kurkkaa niiden sävyvalikoimat. Muuten nämä ovat keskenään aika saman tasoisia.

Parhaat meikkisiveltimet: Ecotools & Everyday Minerals. Molemmat ovat vegaanisia ja olen käyttänyt kummankin brändin siveltimiä vuosia, joten uskallan väittää niitä kestäviksi. Ei mitään valitettavaa ja hintakin on kohdillaan.

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Mäkään en oo luonnonkosmetiikan ripsareista löytänyt vielä itselle sopivaa vaihtoehtoa, mutta pakko vinkata mineraalimeikkejä valmistavan Idun Mineralsin Vatn -ripsari – ihan huipputuote! Levittyy kauniisti ja pysyy koko päivän hiestä tai kyyneleistä huolimatta, mutta puhdistuu pelkällä lämpimällä vedellä sottaamatta silmiä. Mun ihan ykköslemppari!

  1. No siis vitsit, tää mun tarvii kyllä testata!! Haastattelin Sugarin blogiin Luomukaapilla-juttuun mun kaveria Satua ja se kehui samaa. Onkohan noi Idunit inceiltään miten kaukana luonnonkosmetiikasta? Mut siis varmasti parempia kuin mun nykyinen sensai 38 :D

   1. Idun on kaukana luonnollisesta ainakin ripsareiden puolesta…. Itse suosittelen kokeilemaan Und Gretelin tuotteita. Ei ehkä kaikista budjettiystävällisimpiä, mutta todella laadukkaita ja kestäviä tuotteita.

    Ripsari loistava kenelle tahansa, kerrostaminen onnistuu luonnollisesta lookista kunnon hämähäkkeihin ilman klimppejä, sekä niiden meikkivoide sekä eyeliner on mun suosikkeja!! Eka eyeliner, joka ei ole sottaillut vuotavien silmien kanssa niin paljoa, sekä upea kiiltävä pinta, joka tuo näyttävyyttä.

    Haaveena/tarkoituksena on käyttää kaikki vanhat meikit pois ja omistaa joskus meikkipussi pelkkiä Und Gretelin tuotteita. Kun vaan pysyis tuo innostuspuoli aisoissa uusien tuotteiden suhteen ;)

    Huultenrajauskyniä mulla on vino pino, erimerkkisiä, kaikki on toiminut ihan hyvin. Zuii on ollut ainakin tosi hyvä ja muistaakseni Avrilin kynät yllätti.

    1. No jep, se on tiedossa ettei Idunin ripsarit luonnonkosmetiikan kriteereitä täytä, mutta ei täytä sensai38:kaan jota käytän – toistaiseksi se on AINUT ripsari joka mulla pysyy siistinä. Ja oon kokeillut kymmeniä – sekä luonnollisia että synteettisiä mutta poikkeuksetta jokainen luonnollinen on ollut mun käytössä aivan turha, joten en tiedä raaskinko taas tuhlata montaa kymppiä ripsariin, joka tuskin pysyy mulla. :D Ärsyttävää, olis ihanaa käyttää luonnollista ripsariakin.

     Mutta eyeliner ja meikkivoide kiinnostaa sun hehkutuksen perusteella :) Ja ooh hei joo Avrililla on hyvä huulipunakynä, ehkä niillä ois myös rajausvärejä. Pitääpä googlailla vähän! Kiitos vinkeistä <3

 2. Toi sun linkkaamasi 100%pure kulmageeli on ihan huippu! Jopa mun vitivalkoset kaljukulmat näyttää tuuheilta ton kanssa, ihan ilman kulmakynää. Se väri tarttuu tosi tehokkaasti kulmaKARVOIHIN, ei ihoon, niin lopputulos on musta tosi luonnollisen näkönen!

  1. AH JOOOO siis okei kuulostaa täydelliseltä!! Tilaan ton jahka niitä tulee lisää, mulla käytössä oleva Lavera on arviolta kolme vuotta vanha, että ehkä voin vaihtaa sen kohta uuteen (hyi) :D

 3. alima puren ripsari on ainoa luonnonkos ripsari jonka oon kokenut toimivaksi! suositus siis sille :)

 4. Dr.Hauschkalta löytyy väritön huultenrajauskynä, se sopii kaikkien kiiltojen ja punien kanssa. Mulla on myös käytössä puroBion huulipunakynä väri 24 Rossetto joka on tosi kiva kiiltojen kanssa.

  1. Oiih JES okei miten en oo tajunnut Dr. Hauschkan väritöntä rajauskynää aiemmin?! Ihanaa, kiitos! Ja purobio pitää kurkata myös ☺️ kiitos vinkeistä!

 5. Moi Ida! Onko sulla antaa suositusta kasvoille käytettävästä aurinkovoiteesta (tai jostain muusta tuotteesta), jossa ois SPF mielellään ainakin 30? :) Mun iho kuulostaa melko samanlaisesta kuin sun, enkä oo löytänyt vielä fysikaalisista suojista sellaista, joka ei tukkisi ihoa.