Söin kesällä poikaystävän äidin tekemää tuorehernekeittoa ja se oli niin herkullista, että halusin opetella saman itsekin. Noh, totta puhuakseni tästä keitosta ansiokseni voidaan laskea vain puolet kuorituista herneistä, poikaystävä hoiti loput. Mutta koska resepti on superyksinkertainen ja helppo, uskon, että selviytyisin tästä kunnialla itsekin.
Jaan reseptin myös teille, koska kaupoista saa yhä herneitä! Tästä reseptistä riitti ylemmän kuvanmukaiset pääruoka-annokset kahdelle.
Tuorehernekeitto (vegaaninen)
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi
2 rkl öljyä (tai voita)
n. 1kg tuoreita herneitä palkoineen tai n. 400-600g herneitä ilman palkoja
n. 5-7 dl vettä
1-1,5 dl kaurakermaa
Suolaa
Pippuria
Hienonna sipuli ja kuullota se voissa tai öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon kuoritut herneet ja vesi. Anna kiehua n. 5-10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kaurakerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku.
∼
Noin 1 kg pussi herneitä palkoineen riitti keittoon hyvin, mutten osaa yhtään arvioida, paljonko siitä satsita tuli kuorittuja herneitä grammamääräisesti. Muissa googlaamissani ohjeissa oli tuoreita herneitä n. 400-600g, joten hyvällä lykyllä jotain siihen suuntaan?
Kommentit