Kotimainen vastuullinen alusvaatebrändi Lovanna

muoti, vastuullinen muoti
2 kommenttia

Useampi teistä saattoikin huomata  viime viikolla Instagram Stooreissani esitellyn Lovanna Lingerien. Kyseessä on uusi kotimainen, vastuullisesti toimiva alusvaatebrändi. Lovanna on syntynyt sen perustajan ja suunnittelijan tarpeesta löytää istuvia alusvaatteita, jotka myös näyttävät kauniilta ja ovat paremmista materiaaleista valmistettuja.

Lovanna Lungerie

Osallistuin Sugar-kolleegoideni järjestämään Lovanna Lingerien lanseeraustilaisuuteen ja sain valita itselleni sopivat alusvaatteet. Olin etukäteen pikkuisen skeptinen Lovannan yläosien istuvuudesta, koska olin lukenut, että kokomitoitus alkaa B-kupista ja jatkuu aina G:hen asti, mutta enpä tajunnut, että mullekin voisi löytyä sopivat rintaliivit, koska rinnanympärys malleissa alkaa jo 65-koosta.

Olen tottunut käyttämään bralette-mallisia kaarituettomia rintsikoita enkä hetkeen ole edes miettinyt kuppikokoani, mutta ketjuvaateliikkeiden alusvaatteissa olen yleensä ollut kooltani 65-70 ja A- ja B-kupin väliltä. En ole koskaan ostanut rintsikoita ammattimaisesta myymälästä, joten ei tullut mieleenkään, että mulle voisi sopia koko 65D. Mutta niin vain sopi, ihan kreisiä!


Kyseessä oli kaarituellinen Eve-rintaliivimalli, joka isolta kuulostavasta kupista huolimatta istui mulle pienen rinnanympärysmitoituksen vuoksi kauniisti. Kannattaa siis antaa malleille mahdollisuus, vaikka olisit minun tavoin pienirintainen! Lovannan sivuilla on kätevä kokolaskuri sekä kokotaulukko helpottamaan oikean koon valintaa.

Vaikka Lovannan kaarituelliset Eve-rintaliivit olivat päälläni kauniit, päädyin kuitenkin valitsemaan ihanan yksinkertaisen, todella ohuesta ja ihanan tuntuisesta kierrätyspolyamidista valmistetun Glow bralette -topin. Eve-mallille pisteet siitä, että malli on todella hillitysti topattu – inhoan sellaisia tuhdisti topattuja rintsikoita ja tuntuu, että varsinkin push up -mallit ovat yleensä aina sellaisia.

Glow bralettesta mulle sopi parhaiten XS-koko. Malli sopii hyvin pienirintaisellekin, sillä se ei ole kovin tukeva tai napakka, jolloin se ei litistä rintoja, vaikkei tietysti mallinsa vuoksi niitä korostakaan. Mä tykkään tästä kovasti! Ja toppimainen bralette on ihana yhdistelmä imartelevien korkeavyötäröisten Glow-alushousujen kanssa. Valkkasin alaosasta 36-koon. Glow-mallia saa mustan lisäksi myös haalean vaaleanpunaisena sekä violettina; vaaleaihoisella vaaleanpunainen sopii hyvin valkoistenkin vaatteiden alle ilman että näkyy niistä läpi ja sama violetin kanssa tummempi ihoisella.

Lovanna Eve

kuvat: Lovanna 

Jos toivoo bralette-malliselta yläosalta enemmän tukea, kannattaa kurkata Eve bralette. Siinä on sellaiset leikkaukset ja saumat, että malli tukee hyvin myös isompirintaista. Tässä mallissa on muuten myös tosi kaunis selkämys!

Lovannan alusasut suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Latviassa. Kankaat tulevat Euroopasta, mm. Saksasta ja Italiasta. Materiaaleiksi ollaan valittu alusvaatteisiin sopivia, kierrätetyistä kuiduista valmistettuja kankaita. Lue lisää Lovannan materiaalioppaasta ja katso tarkemman tuotekohtaiset infot kunkin tuotteen kohdalta. Esim. mun valitsemat Glow bralettet ovat 80% kierrätyspolyamidia, 20% elastaania.

Vaikka tykkäänkin esim. Organic Basicsin alusvaatteista paljon, on ihanaa, että trikoosta valmistettujen alusvaatteiden lisäksi on myös sensuellimpia vaihtoehtoja vastuullisuudesta tinkimättä. Lovanna on todella odotettu ja tervetullut alusvaatebrändi!

Lisää luettavaa

5 uuden vaatteen vuosi paketissa

Yli neljä vuotta ostamatta pikamuotia

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. I-ha-naa! Näitä on odotettu! Kauniita, toimivia ja ihanan värisiä! Itse vaan joudun vielä tyytymään katseluun, koska sopivaa kokoa ei löydy :( Kunpa he ottaisivat kopin asiasta ja alkaisivat valmistaa myös vielä hiukan isompia kuppikokoja, koska vastuullisesti valmistettuja, isorintaisten rintaliivejä, ei löydy mistään…. nyt ollaan jo niin lähellä, että toivottavasti mallisto saa hyvän vastaanoton ja kokovaihtoehdot laajenevat entisestään! :)