Lempparikynttiläni – Desicon Suomessa valmistetut

sisustus
5 kommenttia

* Kynttilät saatu pr-näytteenä 

Desico kynttilät

Suomalaiset Desico-kynttilät valmistetaan käsin Fiskarsissa

Olen hehkuttanut kotimaisen Desicon kynttilöitä Instagramin puolella monesti ja usein vinkkaillut inboxin puolellakin, kun joku kysyy sitä ”ihanaa kotimaista kynttilämerkkiä, jolla on niitä pastellinsävyisiä kynttilöitä”. Löysin Desicon kauniit kruunukynttilät sattumalta Stockalta; yläkerrassa on kodinsisustusosastolla oma pöytänsä näille Fiskarsissa käsin valmistetuille kynttilöille.

Ostin muutamat, totesin ne laadukkaiksi ja upean sävyisiksi ja ihastuin niin, että olen sittemmin ostanut Desicon kynttilöitä useamman kerran, aina muutama suosikkisävy kerrallaan. Viime kesänä kävin kesäreissulla Fiskarsissa ja Desicon tehtaanmyymälässä, josta ostin kourallisen kauniin sävyisiä kruunukynttilöitä. Ihan parasta, että voi tukea suomalaista pientä yritystä kynttilöitä ostaessa.

Suomalaiset kynttilät

Miten kauniita sävyjä! Vasemmalta oikealle: luunvalkoinen, beige,
Naisten Pankki -yhteistyön vaaleanoranssi. 

suomessa valmistetut Desico-kynttilät

Desicon vaaleanpunainen pöytäkynttilä

On ihan parasta, että Desicolla oltiin huomattu mun fanitus, koska sain heiltä mailia joskus alkusyksystä. Oli kiva tutustua Desicon historiaan – Desico on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista kynttilätehtaista ja kaikki tuotanto tapahtuu Fiskarsissa. Perheyrityksen juuret juontavat 1960-luvulle.

Desicon kynttilät palavat puhtaasti, eikä niiden valmistamisessa käytetä palmuöljyä. Kaikki kynttilät värjätään myrkyttömillä väriaineilla ja valmistetaan vegaanisesta, EU:n alueella tuotetusta, oliivipohjaisesta steariinista sekä puhtaasta ja laadukkaasta parafiinistä. Kynttilöissä käytetyt väriaineet ja tuoksuöljyt ovat kosmetiikkalaatuisia.

Sain kuulla tämän syksyn tuulista ensimmäisten joukossa ja halusin auttaa pientä yritystä – siksipä nyt vinkkaan teille Desicon ja Naisten Pankin yhteistyöstä!

Desico x Naisten pankki kynttilät

Desico x Naisten Pankki

Naisten pankki on vuonna 2007 perustettu organisaatio, joka tukee kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein.

Naisten Pankki on osa Kirkon Ulkomaanapua, joka on Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö. Kirkon Ulkomaanapu hallinnoi Naisten Pankin varoja sekä toteuttaa varainhankintaa ja tukee vapaaehtoisverkoston toimintaa. Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin hanketyötä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tavoitteena on ihmisten auttaminen, eikä auttamisen taustalla ole tavoitetta käännyttää tai muuttaa avunsaajien vakaumusta tai mielipiteitä. Tämä on Kirkon Ulkomaanavun toiminnan ehdoton lähtökohta. Lisätietoa Naisten Pankin toiminnasta voi lukea täältä.

Desico x Naisten pankki kynttilät

Desicon Naisten Pankille suunnittelemat kynttilät ovat myynnissä mm. Desicon verkkokaupassa ja Stockmannilla. Kynttilöissä itsessään ei ole mitään erillistä logoa, ne ovat tavalllisia punaisen ja oranssinsävyisiä kynttilöitä – Naisten Pankin logon mukaisesti – mutta ne tunnistaa noista Naisten Pankki -vyötteestä. Jokaisesta Fiskarsissa käsin tehdyn Naisten Pankin kruunukynttilä-kimpun ja pöytäkynttilän (saatavilla vaaleanoranssina ja punaisena) hinnasta lahjoitetaan kaksi euroa Naisten Pankille.

Desico värikkäät vastuulliset kynttilät

On ihanaa, miten pienin asioin voi muuttaa kodin tunnelmaa. Oon aina ennen ostanut pelkästään valkoisia kynttilöitä, enkä tajua, miten en ole aiemmin tullut ajatelleeksi värillisten kynttilöiden potentiaalia! Kynttilät ovat arjen luksusta ja koska ne ovat käyttötavaraa, niillä voi hyvin leikitellä – kun taas monen muun sisustusvalinnan kanssa haluaa olla ihan varma, eikä kokeilla arvalla mitään, mistä ei ole varma.

Keittiössäni on pastellinsävyisiä kynttilöitä; lilaa, vaalenapunaista, vaaleansinistä ja oranssia Iittalan beigen ja sinisen sävyisissä Nappula-kynttilänjaloissa. Olkkarimakkarissa, jossa värimaailma ja tunnelma saa olla vähän seesteisempi, on vaaleita kynttiläsävyjä beigestä luunvalkoiseen ja valkoiseen sekä sammaleen- ja oliivinvihreään.

värikkäät vastuulliset kynttilät

Ah, miten herkullisia sävyjä! Desicon kruunukynttilöitä voi ostaa yksittäin sekä Helsingin Stockalta että Desicon verkkokaupasta. Kaikki Desico-jälleenmyyjät löydät täältä

Suomessa valmistetut Desico-kynttilät

Jos suomalaiset kynttilät kiinnostavat, kurkkaa mun Instagramin puolelta arvonta, josta voit voittaa n. 50€ edestä Desicon kynttilöitä!

 

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Ida Hanhiniemi Iittala

Iittalan kierrätyskokoelma meillä kotona

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Suosikkini: Oiva Toikan Frutta

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ah mitä ihanaa nostalgiaa. Olin nuoruudessani kaksikymmentä vuotta sitten töissä lahjatavaramyymälässä. Siellä myytiin Desicon kynttilöitä, niistä sitten yhdisteltiin aina herkullisia sekoituksia asiakkaille tarjolle. Rakastin etsiä ihania yhdistelmiä ja kietoa niitä yhteen aaltopahvinpalalla ja narulla. Ovat kyllä niin laadukkaita kynttilöitä ja ihania värejä!

    1. Oiii, ihania muistoja! :’-) mäkin olisin innoissani jos saisin mietiskellä ihanan värisiä kynttiläkimppuja, ai vitsit.

  2. Mistä tuo kolmannessa kuvassa näkyvä lasinen kynttilänalunen on? Näyttäisi myös joltain lasikannelta mutta ajattelin silti kysyä! Täydellisen kokoinen ja vaaleanpunainen kynttilä oli niin ihana, että hain tänään Stokkalta samanlaisen. Kiitos vinkeistä!

    1. Hei miten ihanaa, kiva kuulla!! <3 Tuo lasinen kansi on sellaisen HAY:n lasisen korurasian toinen puoli - mulla on ollut kaksi tuollaista ja toisesta parista on mennyt toinen puoli rikki, joten oon pitänyt sitä ylijäänyttä puoliskoa kynttilän alusena. :)

      https://hay.dk/sv/hay/inriverassociations/bits-and-bobs-clear näistä kyse! :) tosin mulla on pieni ja iso tuollainen enkä löytänyt enää kuin tän pienen valikoimasta.