Vinkkejä / toukokuu

lifestyle
Jätä kommentti

Heiii, pitkästä aikaa! Kirjoittamiseen on tullut vähän taukoa, kun olen vapaa-ajallani priorisoinut offline-aikaa.

Nyt ajattelin listata toukokuulle suosituksia tältä keväältä ylös. Olen vinkannut osan näistä aiemmin Instan puolella, mutta sinne ne hukkuvat, joten parempi laittaa vinkit talteen myös tänne.

ida365 vinkkejä
 • Näyttelyvinkki: Anna Retulainen – Hiljaisuus Sara Hildénin taidemuseossa. Näyttely on esillä 21.8.2022 asti, joten jos suuntaat vaikka kesällä Tampereelle, käy kurkkaamassa tämä näyttely. Erityisesti pastellisävyiset vesivärityöt mesipistiäisistä miellyttivät ja Sara Hildénin taidemuseo on itsessäänkin miellyttävä kohde. Myös museon pihalla kannattaa bongailla teoksia.

 • Kaksi sarjasuositusta: My Brilliant Friend season 3 ja Scenes from a Marriage (molemmat HBO). My Brilliant Friend perustuu Elena Ferranten Napoli-sarjaan ja on loistava versiointi kirjasarjasta. En malta odottaa neljättä kautta, kolmonen oli todella hyvä.

  Scenes from a Marriage itketti ja sai aikaan hyviä keskusteluita. Katsottiin tämä lyhyellä aikavälillä ja jouduin jonain iltana miettimään, että olenko taas valmis itkemään, vai pitäisikö pitää taukopäivä kyynelistä – liikutti.
Ida h
 • Viikonloppuvisiitti: Villa Gyllenberg. Ah mikä ihana rakennus ja pihapiiri kaikkine taideteoksineen. Haluan tänne uusiksi kesällä, koska vitsit miten ihana puutarhan täytyy olla kesäillan kultaisessa valossa. Juuri nyt suljettuna näyttelynvaihdon takia, aukeaa taas 11.5.

 • Palvelus itselle ensi syksyä ajatellen: tuuleta talvitakit tai vie ne pesulaan, harjaa ne vaateharjalla ja säilytä siististi kesän ajan. Kiität itseäsi syksyllä!

  Sama kannattaa tehdä myös muille talvisimmille vaatteille: siistiä ja pakata piiloon kesäksi, jotta tuntuisivat syyssesongin alkaessa uusilta ja ihanilta, kun et ole katsellut niitä kaapissasi koko kesää. Pakkasin jo paksuimmat villavaatteet ja tuuletin takit, mutta pohdiskelen vielä kaipaako joku takeista pesulaa. Talvikengät kaipaavat huoltoa ja siistimistä nekin ennen kuin vaihtuvat kevyempiin.

Vinkkejä toukokuulle 2022
 • Kuunneltavaa: mun vuoden 2022 lempparibiisit. Tämä soittolista on rakentunut paljon aiempia vuosia hitaammin, mulla on ollut nyt alkuvuoden sellainen outo vaihe, etten ole juuri kuunnellut musiikkia. Se on oikeasti todella kummallista ja poikkeavaa, en muista että tällaisia jaksoja olisi ollut aiemmin. Ehkä olen tarvinnut hiljaisuutta.

  Ja sekin vielä, että mun uhmakkaasti vuoden alussa ”nice & naughty” -listaksi nimeämäni 2022-koontilista alkoi tuntua alkuvuoden kamalien uutisten valossa jotenkin tosi tyhmältä, mutta nyt musta tuntuu että kaipaan enemmän nice & naughty -asennetta elämääni kaiken murehtimisen rinnalle, joten tässä tän vuoden lempparit myös teille! Lista päivittyy sitä mukaa kun löydän uutta kuunneltavaa. Jos haluat aloittaa yhdellä, kuuntele Lykke Lin HIGHWAY TO YOUR HEART tai tämä HONNE:n Nina Simone remix, jonka bongasin aiemmin Pajulta.

 • Kirjavinkki: Bernardine Evaristo – Tyttö, nainen, toinen. Yksi tämän kevään parhaista lukukokemuksista! Sellainen, että odotin aina nukkumaanmenoa, että pääsisin lukemaan tätä – tempaisi samantien mukaansa ja piti otteessaan. Useiden erilaisten, eri ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten tarinoita, joita seuratessa tuntuu kuin seuraisi tv-sarjaa tarinoiden lomittuessa pikkuhiljaa toisiinsa. Tuntui, että tämä meni heti asiaan, onnistui jokaisessa verrattain lyhyessäkin kappaleessa kertomaan kaiken oleellisen. Välillä vähän kouluttava äänensävy, mutta uskon sen tulevan tarpeeseen.
ida365 toukokuu

+ Asioita, jotka kiinnostaa: haluaisin nähdä nämä elokuvat: The Worst Person in the World ja Everything Everywhere All at Once. Haluaisin jatkaa joogassa käymistä ja aloittaa käymään salilla. Haluaisin tilata jonkun inspiroivan lehden. Oppia kieltäytymään asioista ilman, että tulee huono omatunto (syystä riippumatta). Ja vaihtaa lopuillekin kasveille mullat, viimeksi multa loppui kesken.

Lisää luettavaa

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Rakkauskirje Kalliolle

Rakkauskirje Kalliolle

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.