Ida ♥ Marimekko

muoti
47 kommenttia

tennarit olalla

Pääsin mukaan Indiedaysin ja Marimekon superkivaan yhteistyökampanjaan, jossa ideana on stailata omaan tyyliin Marimekon kolme klassikkoa – Tasaraitapaita, Olkalaukku ja Converse ♥ Marimekko -tennarit. Olen enemmän kuin innoissani, sillä mulla on ollut Marimekon tasaraitapaita viimeksi lapsena, ja oli kiva ”päivittää” tämä klassikkovaate muiden klassikoiden kanssa nykyiseen tyyliini sopivaksi oikeiden yhdistelmien avulla!

marimekko

Te, jotka olette seuranneet mun blogeja jo sieltä alkuajoista asti, saatatte muistaa mun Marimekon pallopaidat, joita käytin ahkeraan etenkin vuosina 2006 ja 2007 – muistan elävästi, miten innoissani niistä silloin olin! Jossain vaiheessa kuitenkin tuli pallokuosiyliannostus ja nyt, monen vuoden jälkeen, olen taas tykästynyt sekä pallo- että raitakuosiin. Ne ovat kuitenkin niin ajattomia ja klassisia, menevät aina ja useaan eri alaosaan yhdistettynä.

Itse yhdistin Marimekon kolme klassikkoa mustaan maksihelmaan ja perinteiseen parkatakkiin, sillä Poni-kuosiset Converset piristävät muutoin hillittyä asua melko paljon. Halusin pitää asun muuten yksinkertaisena, sillä en pidä siitä, että asussa ”tapahtuu liikaa”. Noin söpöllä kuosilla varustetut tennarit ovat aavistuksen verran tyttömäisemmät kuin tavalliset yksiväriset tennarit, joten ne tuovat asuun aika paljon ”minua”, vaikka hame onkin pitkä, eikä niin tyttömäinen.

tasaraita

Valkkasin tasaraitapaitojen joukosta kirkkaansinivalkoisen, sillä se menee klassisen väriyhdistelmän ansiosta niin kesällä kuin talvellakin. Pikkuisen reilu paita näyttää minusta kivalta pikkuisten shortsien kanssa – seilorivibat on taattu, haha! Kuvista päätellen se näyttää myös melko kivalta punertavien hiusteni kanssa, vai mitäs tuumitte? :-)

marimekon kolme klassikkoa

Mielestäni varsin toimiva asu, itseni näköinen! En tiedä hämäännyttekö te tuosta maksihameesta, kun en ole siitä vielä kertaakaan aiemmin postannut blogiin kuvia :- D Se on kuitenkin päässyt säännölliseen  käyttöön, se on se toinen huippulöytö Tukholmasta! Se on toiminut loistavasti helteillä, mutta veikkaan sen olevan vieläkin kivempi syksyn tullen. Sifonkinen hame ja trikoinen paita luovat minusta kivan materiaalikontrastin, asu ei toimisi yhtä hyvin, jos alaosa ja yläosa olisivat samaa materiaalia.

mari

tennarit ja tasaraita

converse ♥ marimekko -tennarit

Converse ♥ Marimekko -kengät tulevat myyntiin ihan pian, muutaman päivän päästä! Mikäli ihastuit mallistoon, kannattaa koettaa onneaan Indiedaysin ja Marimekon kilpailussa, jossa voit voittaa uudet Converse ♥ Marimekko -tennarit suosikkikuosillasi! Poni-kuosin lisäksi tykkään myös pirteästä Kaleidoskoopista, ne ovat molemmat Maija Louekarin suunnittelemia. Tänä syksynä tennareita saa myös Maija Isolan Paprika-kuosilla sekä perinteisellä Unikko-kuosilla.

klassikkolaukku

Ristomatti Ratian suunnittelema Olkalaukku on klassikoiden klassikko – yksinkertaisuutensa ansiosta voin kuvitella sen hyvin sekä naiselle että miehelle, kouluun, hoitolaukuksi tai vaikkapa läppärin ja muiden työjuttujen kuljettamiseen. Klassikkolaukulla on ikää 40 vuotta ja sen kunniaksi sitä saa nyt myös nahkaisena – mustan lisäksi ruskeana. Nahan ansiosta laukusta tulee mielestäni vielä markiisikankaistakin uniseximpi, mikä on mielestäni hyvä asia – varsin muuntautumiskykyinen klassikko! Klassikkolaukusta ja siihen liittyvästä hyväntekeväisyyskampanjasta voitte lukea lisää kampanjasivulta.

tasaraita ja klassikkolaukku pukeutuu nahkaan

Sinne mahtuisi minunkin koulujuttuni – uusi penaali (Kiitos Kirsi, hypistelen sitä jatkuvasti!)  ja uusi kalenteri, sekä paljon muuta!

converse ♥ marimekko

kuvista suurkiitos Miinalle

Mitäs tuumitte Marimekon klassikoista ja stailauksestani? Täytyy sanoa, että oma kuvani Marimekon tuotteista on koko ajan parantunut ja nuorentunut. Viime vuosien mainokset ovat olleet kauniita, olen ihastunut Marimekon kauniisiin ja kestäviin astioihin ja se, että muotinäytökseen valittiin ”tavallisia” (kröhöm:D) ihmisiä malleiksi, on mielestäni ihana. :-)

Lisää luettavaa

kööpenhamina second hand

Ihanat second hand -putiikit Kööpenhaminassa

Vastuullinen uimapuku

7 x vastuullisempi uikkaribrändi

Mapu kukkapinnit

Oikeista kukista tehdyt kukkapinnit muistona morsiuskimpusta

Kesäkuulumisia

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. oon kyllä ihan samaa mieltä siitä että Marimekko on viimevuosina muuttunut paljon nuorekkaammaksi ja tyylikkäämmäksi, eikä siitä enää tule mieleen pelkkä unikkokuosi:D Ihanasti oot stailannut, raitapaidan kelpuuttaisin mieluusti omaankin kaappiin.:3

  http://like-paper-cuts.blogspot.com

  1. Niinpä, sepä se! Unikko kuosi on mulle vieläkin vähän too much… :-D Hihii, kiitos kovasti!♥

  1. Jee, kiitos!:-D Minusta tuo maksi muuttuu ihanan arkiseksi tuon raitapaidan kanssa – jotenkin se on ihan erinäköinen esim. pitsisen bustiertopin kanssa!

   Suosittelen, ne on syksyllä superihanat:-)

 2. Raidat ja maxi näyttää superhyvältä yhdessä! Mulla oli Marimekon pallo- ja raitapaidat joskus ehkä 4-5 vuotta sitten kovassa käytössä, mutta niiden jäätyä pieneksi Marimekko on jäänyt lähinnä petivaatteisiin. Pikkasen alkais kyllä uus paita taas himotuttaa, mutta nyt alkoi virallinen shoppailulakko :D Hih ja oon vähän ihastellut noita Converseja ja sitten tulin käymään kotikotina ja jeejee mitä löysinkään unohdettuna kaapin perältä, Marimekon Päärynä-kuosiset tennarit! Täytyy ehdottomasti ottaa mukaan Treelle :)

  1. Kiitos, niin mustakin!:—) Hihii, nyt kantsis satsata tommosiin, menee taas monta vuotta! Aina voi pyytää joulupukilta, hehs!;-D Oi ne päärynätennarit on supersöpöt, yhdellä kamulla on ne kanssa!

 3. Tykkään paaaljon tosta maksi ja raitapaita yhdistelmästä :–) itsekkin meinasin laittaa samanlaista päälle tässä ykspäivä!

 4. Itse ostin eilen tuon laukun ruskeana ja se on kyllä valloittanut minut jo ekana päivänä. Ihanan tilava ja materiaali laadukasta. Nyt lentää kaikki muovilaukut kaaressa jonnekin kaapin perälle :) Hinta hieman kyllä kirpaisi, mutta jaksan uskoa että tämä palvelee pitkään ja hartaasti. Luulisi jopa, että nahka paranee vanhetessaan kerätessään ”kolhuja” matkan varrella.

  1. Oi että, uskon että se on loistava sijoitus!:–) Ei oikeasti ole nahan voittanutta, mitä laukkuihin ja kenkiin tulee. Ruskea on mun mielestä ehkä vielä vähän hienompi, mutta en tiiä oisko se sopinu tohon mun outfittiin… olis kai!:-) kyllä se paranee ajan myötä, hyvä ostos!

 5. ihan rakastan tuota toista asua! hirveen kiva. ja kuvat on jälleen kerran kans tosi taidokkaita ja niissä on kivat vibat :)

  1. Tamkiin pääsin liiketaloutta opiskeleen!:-) Mietin eka että sanonko mitään, mutta ku sitä on jo pari kyselly ja sen löytää googlamalla netistä niin what everrrrr!

  1. jutta miten vitus tää kone väittää et meil on sama ip-osote?!?!?! ooks käyny kommentoimas mun koneella?!?!?!?

 6. Wau! Todella onnistuneita stailauksia. :) Näytät aivan super-ihanalta raitapaidassa, maksihameessa ja Conversen tossuissa. Ei olisi tullut itselle mieleen yhdistää Converseja tuollaiseen asuun, mutta nyt on ehkä pakko testata itsekin. :D

  1. Kiitos Jenni!:–) Minulle tämä yhdistelmä tuli jostain syystä mieleen heti, vaikkei se kovin itsestäänselvältä vaikutakaan, enkä ole tuon hameen kanssa omia conversejani vielä käyttänytkään!:- D Ratkaisi hyvin myös sen erään kokoprobleeman!;-)

 7. Selailin sun NYC-postauksia, ja mun on nyt pakko kysyä, kun täällä New Yorkissa tälläkin hetkellä istuskelen, että mistä liikkeistä löysit noita vanseja ja converseja halpishintaan? En paljoa oo ehtinyt vielä kaupoilla pyöriä, tuskin ollenkaan, ja muutamissa liikkeissä hintaa näytti converseille olevan reilu $40 luokkaa, nahkatossuissa nousi päälle $60-70.

  Muutenkin jos sulla ois tähän heittää muutama extravinkki kauppojen nimistä/osotteista, oisin enemmän kun ilonen :—-)

  1. OOO SUPER!! Jos en nyt ihan väärin muista, niin Sohon alueelta ainakin löydettiin noita edullisilla hinnoilla kenkiä myyviä kauppoja – ne oli siis ulkoapäin välillä ihan kaameitakin, kaikkia kenkiä ja sit sieltä löyty myös vansia ja conversea! Nelkyt dollariahan on sit 28e, että noihan on jo edullisia!;—D Sattumalta noissa kaupoissa oli aina jotain värejä/kuoseja superedullisesti (just jotai 30 dollaria), mutta yleisesti hinnat oli kyllä 40-60 dollaria / tossut :-) Toivottavasti löydät kivoja, mä niiiin haluisin jo toisen Vansit!

   En tiiä missä päin majailet, mutta jos tekee välillä mieli jotain skandinaavista herkkua, niin aamupalalle tänne: http://www.aqkafe.com/, ihan columbus circlen luona, joten metrolla pääsee :- )
   Sit kantsii tietty katsoa missä päin kaikki Urban Outfittersit, Forever 21:t sun muut on, mutta niissä ootkin jo varmaan käynyt! Ei mulla tule mitään ihmeellistä mieleen nyt, kun reissusta on niin pitkä aika:D Käy Momassa! Hyvää reissua!:—)

   1. Kiiiiiitos paljon! Käväistiin SoHossa päin ohimennen, mutten tajunnut, että niissä kamalan näkösissä putiikeissa myydään kenkiä halvalla :—D

    Majaillaan Brooklynissa asunnossa, jossa on keittiö, ettei pahemmin aamiaista käydä muualla syömässä, mutta toi AQ kafe houkuttelis kyllä käymään muuten kahvilla :—) hihi kiitti vielä!

 8. oho, yllätyin positiivisesti maksihame + converset yhdistelmästä. :) Ei kyllä itellä olis tullu mieleen, mutta sulle sopi kuin valettu. Ja raitapaita asu oli kyllä niin iihanan suloinen sun päällä, kun olet niin pienikokoinen ♥ ihania asuja :)
  pointsit sulle ja marimekolle

  1. Jee, kiva!:-D En tajunnutkaan ettei se ollut niin … tavanomainen yhdistelmä? :-) HIhi, kiitti!:-)

 9. Oon joskus lukenut sun blogia, mutta jossain vaiheessa en lukenut mitään blogia enää kauheen ahkerasti joten unohin miten kiva tää sun blogi on :)! Nyt löysin tänne kuitenkin uudestaan:) Niin ja ihanan näköinen tuo raitapaidan ja maksimekon -yhdistelmä!

 10. Ah, aivan loistava asukokonaisuus jälleen! :) Se on totta, että marimekko on koko ajan nuorentunut ja nuo marimekko loves converse kengät ovat ihania, oma suosikki on unikkokuosillinen :D Tykkään muutenkin sun blogista ja tyttömäisestä tyylistä tosi paljon :) Osaat yhdistellä vanhaa vintagea ja uutta upeella tavalla! Hei siitä piti vielä kysyä, että minkälaiset cutrinin greenism shampoo+hoitis on ollu käytössä, voitko suositella?? :-)

 11. Eipä ois tullut ikuna mieleenkään tällainen yhdistelmä, näyttää kyllä oikein hyvältä päälläsi! :)