Päivä kanssani

lifestyle
30 kommenttia

Eräs arkipäivä (viime viikon torstai, jos tarkkoja ollaan) minun seurassani, alkaen tietysti päivän kivoimmasta ateriasta, aamupalasta:

Untitled

Meillä syödään arkiaamuisin luomuruispuuroa omppuhillolla tai pakastemarjoilla. Pakastin on kyllä maailman paras juttu, en todellakaan tajua miten selvisin vuoden ilman sitä. Minä juon kahvin maidolla ja tahdon puuron kaveriksi joko jonkin hedelmän tai leivän, nyt oli satsumaa ja tuorepuristettua omppumehua, nams! Olen tainnut aiemminkin kertoa, mutta mun päivä ei lähde käyntiin ilman kunnollista aamupalaa. En ole koskaan kuulunut niihin, jotka eivät herättyään tykkää syödä mitään, päinvastoin.

Untitled

Valkee kuuluu arkisiin rutiineihin. 8-12 minuuttia korvissa riittää ja aivot saavat sopivan määrän valoa. Laite on niin nätti, että otin sen mukaan junaan eräs kerta kun en muistanut aamulla käyttää sitä. Vähänhän tuo valo loistaa korvien ulkopuolellekin, mutta koska siitä ei lähde kuin kaksi vaimeaa piippausta kun sen laittaa päälle ja kun se sammuu, ei tunnu tyhmältä käyttää tätä julkisellakaan paikalla.

Untitled

Ahkerana koulussa! Kalenteri ihan tupaten täynnä, mutta koska tykkään tästä opiskelutavasta hurjasti, en valita laisinkaan. Oletteko te koskaan kuulleet Proakatemiasta? Kertooko se teille mitään?

Untitled

Näissä kuteissa hiippailin menemään. Kynähame on tehnyt comebackin! Sain valita mm. tuon Vilasta kiitoksena Kick Off-päivään osallistumisesta. Vaikkei tästä kuvasta näykään, se on kivan jämäkkää trikoota. Päällä myös perus t-paita Zarasta, H&M:n 80% lampaanvillaa sisältävä neuletakki ja olalla äidin vanha nahkalaukku.

ID martens

Jalassa oli Martensenit, ihan maailman parhaat maiharit! Mun vuosi sitten ostetut kevyemmät maiharit tuntuvat ihan superkapoisilta näihin verrattuna.

Untitled

Saimme illallisseuraa hurmaavasta Lindusta! Muidulla oli päällään kooleja Ameriiiikan löytöjä, teki mieli hiplustella tuota helmi- ja paljettikirjailtua kaulusta koko ajan. Linda innostui myöskin sisäskeittaamaan, voitte käydä kurkkaamassa omaperäisen skedetyyliin Lindan instagrammista, nimimerkki on kihveli550.

Untitled

Tein sosekeittoa, jossa oli mm. parsakaalia, perunaa, porkkanaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, chiliä ja kesäkurpitsaa. Päällä raejuustoa (ihan mielettömän hyvä kombo, en tajua miten porukka yökki koulussa kun kerroin raejuustorakkaudestani :-D), paahdettuja pinjansiemeniä ja rucolaa. Sosekeitot on kyllä mun lemppariruokia, niin helppoja ja sopivat niin hyvin syksyyn ja talveen.

PS. Nyt vois mennä tekeen kirppislöytöjä Bonus Kirppikseltä ensi viikon ajan! Pöytä numero on 71 ja pöydästä löytyy kaikkea kengistä vaatteisiin ja astioihin :—)  

Lisää luettavaa

ida365 toukokuu

Vinkkejä / toukokuu

kaisaniemi kasvitieteellinen

Trooppista lämpöä keskellä talvista Helsinkiä

luonnonkosmetiikan bepanthen alga cicosa korjaava voide

Luonnonkosmetiikan ”bepanthen”

Nice things 2021

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ihana postaus, jotenkin tosi suloinen ja sai hyvälle mielelle :) Ja iih nuo lakanat!<3 Mistä ne on?

      1. hahaaa vinkkinä vaan (terveisin, halusin noi lakanat sillon vuosi sitten mut ne ehdittiin myymään loppuun, möhh!!) että viime viikolla taisi nettikauppaan tulla noita taas, sain omat bambini myös tilattua vihdoin !! :—))

  2. toimiiko noi valkeet oikesti? voinko käyttää esim. joulukuusen valoja? 180 egee on aivan liian paljon. mielummin masennun. kerran bongasin siistillä pukumiehellä trendikkäät pinkkiä valoa hohkaavat nappikuulokkeet … taisi olla nuo kyseessä.

    1. Kyllä ne tuntuu toimivan!! Voit kokeilla joulukuusen valoja, mutta silloin suosittelen sellaista disko-efektiä ja sinistä valoo että sinusta tulee diskotonttu :=):=):=) ahhahdhdhdh eeehh joo oli varmaan muutes, mä näytin samalta junassa siis xD mutta jep, onhan toi kallis, mutta aika mieletön apu pimeisiin päiviin.

    2. ahahaha repesin tälle kommentille jostain syystä ihan hulluna :D aivan loistava!

  3. jee ihanaihana hyvänmielen postaus :) mäkin tykkään ruispuurosta ja sosekeitoista ja sun sulosista kengistä ja täysistä kalenterinsivuista.

    toi valkeejuttu on mielenkiintonen – pakko tutustuu paremmin :D

  4. Kiva postaus! :) Ja tää saattaapi nyt olla typerä kysymys mutta kysyn silti: tehdäänkö toi ruispuuro siis jostain ruisjauhoista? Ja kestääkö sen tekemisessä kauan, vai tehdäänkö se samalla tavalla kuin perus kaurapuuro? :D

    1. Jee, kiitos!:-) ja siis toki rukiistakin on olemassa ruishiutaleita, ihan puuron keittoa varten :-) menee mulla n. 5min tehdä se, ihan samoin kuin kaurakin! Pirkalla on edullista luomuruishiutaletta, suosittelen!

  5. en tiiiä hämääks toi tummuus, mut onks toi neuletakki (H&M) nii nyt tänä syksynä ostettu h&m:stä? ainaki tossa valos ihanan värine :-)

    1. On ostettu! Se on siis miesten puolelta, unohtuikohan se tuolta postauksesta…. mutta kyllä tuo kuva heittää väriä tummemmaksi :-(

  6. suloinen postaus<3 käytän itsekin valkee korvavaloja, viime talvena eka kerran ja kyllä ne minulla ainaki jotenki autto pimeän ajan masikseen ja väsymykseen. liekkö sit oikeeta vai placebo vaikutusta mutta ihan sama jos auttaa aamulla heräämään kouluun:D

    1. Hih,kiitos! Ja joo, noi kyllä tuntuvat toimivan. Mulle ainakin nuo kuulokkeet ovat kätevämpi vaihtoehto kuin lamppuun tuijottelu, mutta se kai on tottumuskysymys.

  7. Olipas kovin herttainen päivä, viimeisestä kuvasta tuli ihan semmoinen sokerisen hyvä mieli :D Ja tuo valkee olisi kyllä oikein mukava itsellekin, mutta vähän turhan tyyris kyllä…

    1. Voi niinkö, hih:—D Ja jep, onhan se aika hintava, mutta minusta tuon voi kyllä ostaa perheen yhteiseen käyttöön. Hygieniasyistä on tietysti vaihdettava kuulokkeiden niitä muoviosia ja putsailtava kunnolla, mutta muuten menee mun omasta mielestä useammankin käytössä. :-)

  8. oo ihana postaus ida, mie niin rakastan tälläsii!!! ja noi bambilakanat on ihan supersöpöt, mistä ne mahtavat olla?

  9. voi raejuusto, kaikkii ihmisii ei voi miellyttää :(( vika ei ole sinussa!! (ja joo, puhun siis raejuustolle. varmasti yllätti :D)

    1. NO älä muuta sano!!!:-D en oikeesti tajua! en mäkään mitään raejuusto+ananas -laihdutussafkoi tajua mutta siis lisukkeena, nams!

  10. IHANA postaus! :) Tällasia lisää! Voisitko antaa ton sosekeiton ohjeen? Näyttää tosi hyvältä.

    1. Oi kiitos!:-D

      Eipä tuohon ole ihmeempää ohjetta, mutta kerron nopsaa miten etenin.

      Kuullota sipulikuutiot ja pari valkosipulinkynttä oliiviöljyssä kattilassa, lisää vettä (litra tai enemmän) ja kaikki pilkotut vihannekset ja juurekset. Mulla oli tosiaan porkkanaa, perunaa, parsakaalta, kesäkurpitsaa, paprikaa ja chiliä (2). Kun kovimmat jutut (porkkanat) on kypsiä, kaada vesi kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Voit vielä lisäillä vettä tarpeen mukaan, ehkä n. puolet menee mulla yleensä, se vähän riippuu siitä millaisen koostumuksen haluaa. Minä laitoin mausteeksi puoli purkkia yrtti tuorejuustoa ja päälle sitten tosiaan raejuustoa, rucolaa ja pinjansiemeniä :- )

  11. Ihan uus juttu mulle toi valkee! Luulin ensin että puhut sellasesta kirkasvalolampusta, mutta että korviin! Jos oikeesti toimii, niin kiindeis kyllä testata :–) Sen verran toi kaamos muaki masentaa… Ja siis kiitos Ida, nyt mun on pakko lähteä rämpimään tonne räntäsateeseen hakemaan kaurapuuroa ja omenahilloa…….. :–D

    1. Ei oo, loppui perjantaina!:- s taidan laittaa parit aarteet kaapista pian huuto.nettiin, tarkkaile ;-)