Uuden vuoden brunssi mielessä

ruoka
2 kommenttia

*Yhteistyössä Lurton Les Fumées Blanches
Sauvingnon Blanc -viini

Jos totta puhutaan, en yhtään tiedä miten juhlistan tänä vuonna vuoden vaihtumista. Usein sitä päättää että ”ei tänä vuonna Klubille!! Tehdään jotain muuta” ja silti löytää itsensä Tullinaukiolta jonottamasta pakkasessa, kuten nyt vaikka Tapaninakin. Toisaalta olisi ihanaa olla rauhassa ja kilistellä hyvässä seurassa vuoden vaihtumiselle. Alkuilta olisi ihana viettää ystävien ja kavereiden kanssa rauhassa, vaikkapa tehden yhdessä ruokaa tai napostellen herkkuja. Sushibileet kuulostais myös aika ihanalta… Saas nähdä!

Yksi juttu on varma; uutena vuotena kippistellään kuohuvan lisäksi Lurtonin Les Fumées Blanchesilla. Sain pari pulloa testiin ja totesin, että nämä sopivat täydellisesti esim. uuden vuoden brunssille. 

Me testattiin tämä viini jo joulupyhinä brunssillamme ja se miellytti koko porukkaa. Viini on edullinen (8,98€) ja veikkaan sen kuivana mutta raikkaan sitruksisena sopivan moneen makuun. Omat suosikkivalkkarini ovat usein ”kukkaisia” tai ”parfyymisiä” ja mielestäni tämäkin menee ensin mainitun termin alle – kuiva, mutta kukkainen ja raikas. Ei liian voimakas, joten sopii monenlaisen ruuan kanssa ja sellaisenaan seurusteluun ja illanviettoon. Ei ihme, että tämä kuuluu Alkon myydyimpiin viineihin. 

Me katettiin brunssi erilaisista raikkaista kalaherkuista; kirjolohirullia sinappikastikkeessa (äidin bravuuri), smetana-sitruuna-sillejä (Stockmannin omia, törkeän hyviä!), savustettua lohta ja kampasimpukoita valkosipulilla ja sitruunalla. Kaverina hillottuja punasipuleita, salaattia ja herkullisia oliiveja. Brunssipöydän herkut voi koota yksinkertaisistakin aineksista, esim. tomaatit saa paljon nätimmin ja maistuvammin esille kun ne pyöräyttää oliiviöljyssä, ripottelee päälle vähän suolaa ja rouhii pippuria sekä silppuaa tuoretta basilikaa sekaan. Tomaateista saa paljon makua irti ripauksella suolaa, mm! Äidiltä opittu kikka tämäkin. 

Pari hauskaa faktaa Lurton Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc:sta; tämä on tosiaan Alkon top3:ssa myydyimpien valkkareiden suhteen ja pärjännyt monissa vertailuissa itseään kalliimmille viineille. Olen itse kuivien valkkareiden ystävä, ja koska osa ystävistäni ei pidä yhtä kuivista valkkareista mitä minä, voisin viedä tätä jatkossa illanistujaisiin. Jos pohditte viinivalintaa uudeksi vuodeksi, niin tässä on yksi varma valinta. 

Mitäs te meinaatte tehdä vuoden viimeisenä iltana? (ノ ̄ω ̄)ノ

Lisää luettavaa

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Metsäkylvyssä

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Itekkin tykkään, että tuo viini on maun puolesta huippua hinta-laatusuhteeltaan, mutta sen jälkeen kun löysivät Ruotsissa siitä torjunta-ainejäämiä niin on jääny iteltä kyllä ostamatta :( Ymmärrän hyvin torjunta-aineiden käytön tollasten massaviinien tuotannossa, mutta kurjaa, että niitä ei käytetä oikein, minkä vuoks noita jäämiä jää sit lopputuotteeseen..

    http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/564841/Viinien+torjuntaaineista+paansarkya+ja+pahoinvointia

    1. Uuuuh, onpas inhottava juttu, en tiennyt tästä! Toivottavasti asialle on jo tehty jotain, uutinen kun kuitenkin on yli vuoden vanha. :-) Voisin vähän koettaa selvittää asiaa.