Kirjavinkkejä x5

kauneus, lifestyle, luonnonkosmetiikka, ruoka
17 kommenttia

Virpi Mikkosen Kiitos hyvää Pikaruokaa -kirja on ihana. Kuvat ovat superkauniita, kuten voi tekijänsä edellisten kirjojen (sekä printti, että e-kirjojen) ja blogin perusteella odottaakin. Kirjassa on ohjeita terveellisiin ja nopeisiin ruokiin – täydellisiä ohjeita kiireiseen arkeen. Jumitun usein pariin suosikkireseptiini enkä jaksa arjessa käyttää aikaa uusien kehittelyyn ja veikkaan että aika moni voi samaistua tähän. Tämä kirja on meille. Ajattelin tällä viikolla testata kukkakaali-currykeiton, päärynäisen pinaattikeiton ja punajuuripizzan. Vegaanisten majoneesien tekeminen kiinnostaa myös, vaikkakin epäilyttää samalla, haha. Veikkaan, ettei näillä ohjeilla voi kuin onnistua. Kiitos Virpi kirjasta, se on ihana ♥

Pauliina Rauhalan Taivaslaulu oli mun lomalukemista Kosin reissulla. Kirjan voi lukaista nopsasti ja vaikka aihe onkin synkähkö, oli lukukokemus hyvä. Ei ehkä mitenkään kovin yllättävä tarina lestadiolaisuudesta, vaikkakin varmasti jossain määrin yleistävä myös – surullinen ja ahdistava kertomus nuoren lestadiolais parin arjesta, rakkaudesta, äitiydestä ja parisuhteesta. Tämän teatteriesityksen haluaisin päästä näkemään Tampereen Työväen Teatterille – onko joku teistä käynyt katsomassa sen?

Lena Dunhamin esikoisteos Sellainen tyttö on kepeä ja häpeilemätön omaelämänkerrallinen tarina. ”Nuoren naisen opetukset” on hauska ja mukaansa tempaava – Dunhamin tyyli on rehellinen ja suodattamaton. Juuri sellainen, mitä odottaa saattaa. Tämä tempasi mukaansa nopeasti – välillä nauratti, välillä myötähävetti ja pari kertaa luin otsa rypyssä. Tykkäsin tästä kirjasta, mutta en usko sen jäävän mieleeni kovinkaan pitkäksi aikaa. Tässä kirjassa oli myös hauskoja kuvituksia – miksei kirjoissa vois olla enemmän kuvitusta!?

Haruki Murakamin Kafka rannalla on varmaan viime vuoden suosikkikirjani. Pelkäsin, etten tykkäisi tästä Norwegian Woodin jälkeen, mutta pelko oli turha. Norwegian Woodin lukemisesta on sen verran aikaa, etten edes osannut verrata niitä toisiinsa – kuten ei pitäisikään. Kafka rannalla on surrealistinen ja paikoin aivan kreisi – mutta todella hyvä tarina. Onneksi en koskaan lue kirjojen takakansia tai pohdi kannen kuvitusta ennen lukemista, niin en ehtinyt synnyttää ennakkoluuloja taivaalta satavista silakoista, hahahah.

Mulla kävi joku hullu tuuri tämän kanssa, maksoin tuosta pokkarista alle neljä euroa Akateemisen aleissa. Mun lempparialennusmyynnit taitaakin olla kirjakauppojen alet. Pokkareita ja kovakantisia kirjoja voi silloin löytää ihan älyttömän halvalla. Nyt luettavana on Murakamin IQ84 joka oli hetki sitten tarjouksessa Suomalaisessa Kirjakaupassa, vink vink. Ostin myös Donna Tartin Tiklin pokkarina parilla eurolla.

Lopuksi viime vuoden viimeisenä luettu kirja, juuri ennen joulua mulle saapunut Katja Kokon Aidosti kaunis. Tämä oli mulle henkilökohtaisesti tosi odotettu kirja, sillä diy-kosmetiikka ja kosmetologin opit ihonhoitoon kiinnostavat kovasti, etenkin kun sitä kaikkea käsitellään yksinomaan luonnonkosmetiikan kautta, kuitenkaan julistamatta ja syyllistämättä – just the way I like it. Kirja on uskomattoman kaunis, sekä taiton että kuvien puolesta. Tämän pariin on ihana palata uudelleen ja uudelleen haaveilemaan ja tarkistamaan suosituksia omalle iholle. Iso ja painava kirja tuntuu luksukselta noihin muutaman euron pokkareihin verrattuna.

Olen kai suhteellisen perillä omasta ihotyypistäni, sillä neuvot ihotyyppini hoitoon saivat nyökyttelemään päätä. Mutta vitsit miten paljon kaikkea kiinnostavaa uutta tietoa kirjasta löytyi kosmetiikan raaka-aineista ja siitä, mihin mitäkin raaka-ainetta tarvitaan ja mitkä raaka-aineet vaikuttavat mihinkin. Lopussa on myös hyvä sanasto, josta on varmasti hyötyä sekä luonnonkosmetiikkaan tutustuvalle ja konkarillekin. Ihana kirja. Tästä nauttiakseen ei tarvitse olla kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, sillä kirja vie syvemmälle kauneuteen kuin yksikään purnukka. Kirjan voi ostaa esim. Biodellyltä*.

Ootteko lukeneet samoja kirjoja lähiaikoina, tai oiskos suosituksia? Jos kaipaatte lisää lukusuosituksia, niin kurkatkaa nämä ja tämä.

Lisää luettavaa

Uuden kodin etsiminen – missä haluamme asua?

Haaveena yhteinen koti (ja yhteinen asuntolaina)

Vastuullinen neule x 18

Skinimalism – helposti reagoivan ihon pelastus

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Selailin tuota Aidosti Kaunis -teosta juuri kirjakaupassa, vaikutti todella mielenkiintoiselta! Mutta minuun ei jotenkin taitto uponnut, valitettavasti. Mielestäni kirjan ulkoasu on aika tunkkainen ja raskas (tuo kannen tummanharmaa esimerkiksi, todella synkkä!), hyvin ristiriitainen sisällön kanssa. Ehkä siksi kirja jäikin loppujen lopuksi hyllyyn eikä tarttunut matkaani…

  1. No voihan! Muhun taas iskee tuollaist kauniit, tummanpuhuvat kuvat kovastikin. :-) Katjan blogissa on ollut tuollaisia tummanpuhuvia tuotekuviakin joskus ja oon tykännyt niistäkin. Mutta höh, eihän tietty ulkoasu voi kaikkia miellyttää ja inspiroida.

 2. Parasta on lukea kirjoja, jotka joku on jo hyväksi todennut -Kafka rannalla meni metsästyslistalle! Kiitos huippuvinkeistä :-*

  Luin just Taivaslaulun, joka oli juuri kuten sanoit lukukokemuksena hyvä, vaikkakin tarina sinänsä oli niin raadollinen. Tykkäsin hirveästi kirjailijan tavasta kuvata asioita. Mua aina jotenkin sykähdyttää, jos kirjailija tekee kielellisesti vaikutuksen. Tulee sellanen fiilis, että näin en olis itse osannut asiaa ilmaista.

  1. JEEE, ole hyvä! :-* Ja totta, mäkin tartun kirjoihin usein siksi että joku on suositellut; vaikkakin tiedän, että mieltymykset ei aina mee yhteen vaikka voisi kuinka olettaa, lukukokemus lienee niin henkilökohtainen eläytyminen aina.

   Ja totta, noi ”näin en olisi itse osannut sanoa/kirjoittaa” -fiilikset on parhaita.

 3. Oi vitsi pitääpä saada tuo Aidosti kaunis jostain käsiin, myös tuo ensimmäinen ruokaopus kuulosti hyvältä! Mun mielestä kirjat on mitä mainioin sijoitus, ja varsinkin tuollaiset resepti/neuvokirjat joihin voi aina palata ja sopivat myös sisustukseen :D Oon myös ottanut tavoitteeksi lukea enemmän ja sain joululahjaksi ihan mainion romaanin jonka luin itkien ja nauraen kertaistumalta. Jojo Moyes – Kerro minulle jotain hyvää, suosittelen!

  1. Oon samaa mieltä, kirjat, matkat ja hyvä ruoka on parhaita sijoituksia! Toi Aidosti kauniskin on juuri sellainen, että siihen palaa myöhemmin uudelleen ja uudelleen – diy-reseptiikan ja kauniiden kuvien sekä faktatiedon takia.

   Ooh, ihanaa! On ihan parasta uppoutua kirjaan tuollalailla :-)

 4. Oon lukenut Taivaslaulun ja ihan samat ajatukset tuli siitä kun sulla! Oon menossa katsomaan kyseisen esityksen helmikuussa ja innolla odotan :) kiitos hyvistä kirjavinkeistä! Ensimmäinen menee ainakin hankintalistalle.

 5. Kafka rannalla on oma suosikkini Murakamilta, muut eivät ole ihan niin vaikuttaneet. Tosin juu 1Q84 oli ihan hyvä, eikä tuo uusin suomennettu Maailmanloppu ja ihmemaakaan huono ollut, vaikka odotinkin vähän enemmän.

  Aidosti kaunis kiinnostaa. Ja en tiennytkään, että tuossa Kiitos hyvää pikaruokaa on myös vegaanisia ohjeita! Pitänee kurkata, kun jatkuvasti kaipaisi uusia reseptejä :)

  1. Ooh no hyvä kuulla, mulla on nyt luettavana just toi 1Q84. Mutta tykkäsin kyllä Norwegian Woodistakin hulluna.

   Joo, siinä on myös vegaanisia ohjeita! :-) Tosi monen ohjeen saa kokonaan vegaaniseksi jättämällä juuston pois esim.

 6. No nyt tippui kuin taivaasta tuo ensimmäinen kirjasuositus, kiitos! Toinen uudenvuodenlupaukseni luonnonkosmetiikkaan siirtymisen lisäksi on nimittäin vegaanisempaan suuntaan siirtyminen ruuan saralla. Vegaanisia keittokirjoja onkin jonkun verran jo, mutta tuo ”pika”-lupaus miellyttää niin että tää vois lähteä hankintaan :–D

  1. No hei jes, hyvä! :-D Tuo kirja ei siis ole vegaaninen, mutta osa ohjeista on. :-) Mutta kasvisruokaa kaikki ohjeet muuten, joten varmasti tykkäät!

 7. Mä olen myös lukenut tuon Taivaslaulun ja kävin syksyllä myös katsomassa sen TTT:llä. Pidin kyllä sekä kirjasta että teatteriesityksestä, mutta kumpikaan ei yllä suosikkeihini asti, olen aika kranttu ja vaativa sekä lukijana että teatteriyleisönä. Mutta kannattaa kyllä silti käydä myös teatteriesitys katsomassa, oli ehdottomasti katsomisen arvoinen kuitenkin! Liput on olleet tosi suosittuja, ne kannattaa varata tosi hyvissä ajoin. :-)

  1. Joo, munkaan ykkössuosikiksi ei tuo kirja kivunnut, mutta olis silti kiva nähdä myös teatteriesitys siitä. En oo hetkeen nähnyt sellaista teatteria, joka oikeasti sykähdyttäisi, joten odotukset ei oo korkealla…

 8. Joko oot lukenut Tiklin? Oioi – tykkäsin siitä niin kovin, kun vihdoin sain urakan kesällä valmiiksi. Siitä asti ollu vähän ikävä Theoo ja oon välillä riehunu kirjablogeissa kommentoimassa mun näkemyksiä, hups :D

  1. Oi EIIII ihan BEST, ostin sen just alennusmyynneiltä!!!! :D nyt en malta oottaa että pääsen lukeen sen, hitto, pitäiskö sittenkin lukea toi eka ja sit vasta murakami…

 9. Nonii tietty, ei sitä ostosta kyl kauheen nopeesti lukasta, sikäli multa pölö kysymys ;) Lue se eka! Mulla on toi Murakami kans odottelemassa.