Joululahjojen sijaan yhteistä aikaa

hyvinvointi, ravintolat Helsinki, ruoka
2 kommenttia

Mulla ja Henriikalla on kaksi vuotta kestänyt perinne; kahden hengen pikkujoulut! Ja takuulla ensi vuonna tulee kolmannet ja niin edelleen. On aika ihanaa laittaa aikaa ja rahaa mieluummin yhteiseen tekemiseen kuin konkreettisiin joululahjoihin. Ihan paras perinne, suosittelen lämmöllä kopioimaan idean.

Ida365 & Aamukahvilla-Henriikka

Tänä vuonna vietimme pikkujoulujamme Långvikissä. Henriikka oli käynyt Långvikissä aiemminkin, mutta minä olin uteliaana ensikertalaisena mukana. Pikkujoulujemme ohjelma oli mitä rentouttavin: päivä alkoi vartalo- ja kasvohoidolla (luonnonkosmetiikalla tehtynä!) Långvikin spa-osastolla, sen jälkeen lounastimme, kippistimme yhteiselle illalle ja lähdimme kävelylle ennen illallista.

Långvik

Långvik kylpylä

Långvik

Långvik kylpyosasto

Långvik luonnonkosmetiikka kasvohoito

En ole koskaan aiemmin ollut kokovartalohoidossa, mutta tämä ei takuulla jää vikaksi kerraksi! Kokemus oli ihana, eikä ihoni ole koskaan näyttänyt niin hyvältä keskellä talvea, mitä viikon pari hoidon jälkeen. Keskityn niin kovasti kasvojen hoitoon että välillä vartalon kuorinta ja rasvailu jää aika vähälle. Siksi vartalohoito oli ihana kokemus ja pitkään hoidon jälkeen terveenä hehkuva iho muistutti hoidosta pitkään.

Koko Nature Face & Body -hoito tehtiin luonnonkosmetiikalla. Kyseessä on Comfort Zone -sarjan Ecocert-sertifioitu Sacred Nature -luonnonkosmetiikkalinja, jonka tuotteita olen itseasiassa testannutkin aiemmin ja todennut ne oikein hyviksi. Hoito alkoi vartalonkuorinnalla jonka jälkeen kävin suihkussa huuhtomassa kuorinnan pois. Tämän jälkeen hoito jatkui ihanalla kokovartalohieronnalla ja päättyi kasvojen puhdistukseen ja kosteutukseen. Toivoin koko ajan, etten nukahtaisi, sillä hoito tuntui niin hyvältä, mutta tajuntani häilyi kyllä kovasti unen ja valveen rajamailla. Täysi suositus Långvikin luonnonkosmetiikkahoidolle!

Aamukahvilla Henriikka Simojoki

Hoidon jälkeen saa rentoutua rauhassa lämmitetyillä marmoripedeillä ja nauttia teetä. Oli ihana olla hetki ihan hiljaa ystävän torkkuessa viereisellä pedillä. Seesteinen fiilis jatkui koko vierailun ajan. Långvikissä oli porukkaa, mutta ei liikaa ihmisiä. Tuntui että oltiin tosi kaukana Helsingin sykkeestä.

Vuohenjuustohampurilainen

Hoitojen jälkeen meillä oli kummallakin järkyttävä nälkä ja tilattiin kumpikin vuohenjuustoburgerit (listalla ei ollut kasvisvaihtoehtoa, mutta sellaiset valmistettiin meille pyynnöstä ja Henriikka sai omansa gluteenittomana). Herkkua! Silloin kun tekee mieli burgeria, pitää tilata burgeri.

Aamukahvilla-Henriikka ja Ida365

Ulkoilun jälkeen meikit nassuun ja illalliselle! Täytyy sanoa, että yllätyin todella positiivisesti Långvikin illallisesta. Pääsimme testaamaan Henriikan kanssa maistelumenut kasvis- ja kalaversioina ja vitsit miten kauniita ja herkullisia annoksia eteemme kannettiinkaan:

Långvik-illallinen

Alkupalat ovat lähes poikkeuksetta suosikkejani; niin kävi nytkin. Ihania metsäsieniä ja kauniita asetelmia.

Långvik-illallinen kasvismenu

Långvik-illallinen

Kokonaisuus suositeltuine viineineen ja väliruokineen oli todella hyvä. Ala carte -lista antaa osviittaa sekin. En yleisesti ottaen ole jälkiruokien ystävä mutta ravintolajälkiruoat ovat makuuni silloin kun ne ovat maltillisen kokoisia ja raikkaita, niin kuin nämä kaksi:

Jälkiruoka Långvik

Jälkiruoka Långvik

Joulun alla riittää tapahtumia ja kemuja, joten arvostin ihan älyttömästi sitä, että me kumpikin haluttiin vain nauttia, rentoutua ja levätä – ja mennä ajoissa nukkumaan. Taidettiin olla sängyssä siinä yhdeksän jälkeen – niin ei tapahdu mulle ikinä. Seuraava aamu alkoi siis melko rentoutuneissa merkeissä runsaalla aamupalalla – Henriikan blogista voi kurkata mitä kaikkea kannoimme aamupalapöytäämme.

Tämä pitäisi ottaa tavaksi monen muunkin ystävän kanssa. Ei lahjoja, mutta yhteistä aikaa. Viime viikonloppuna olimme Hennan ja Maj:n kanssa Rauhaniemen Kansankylpylässä ja sekin tuntui spesiaalilta juuri siksi, että jaoin sen kokemuksen kahden ystävän kanssa. Ehkä vien joululahjana sinne jonkun sellaisen ystävän, joka ei ole koskaan käynyt Rauhaniemen löylyissä. Ja kun seuraavan kerran kaipaan totaalista rentoutumisviikonloppua, voin suunnata Långvikiin hemmoteltavaksi.

* Viikonlopun tarjosi Långvik, enkä vastannut kaikista kustannuksista itse.
Kuvat 4 & 12: Henriikka Simojoki

Lisää luettavaa

matalat ferritiinit oireet

Mielessä: matalat ferritiinit, rautainfuusio & Cyklokapron

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Ei varsinaisesti liity tähän postaukseen, vaan luonnonkosmetiikkaan: Oletko testannut suomalaista Ekopharma-sarjaa? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla kommentteja tai esim testausta kyseisestä tuotemerkistä. Itselleni kosmetologi aikanaan suositteli kyseistä merkkiä (mm. koska tuote kuului heidän valikoimiinsa), mutta olisi kiinnostava tietää, onko sinulla luonnonkosmetiikan vakiokäyttäjänä kokemusta sarjasta?

    1. Olen käynyt kasvohoidossa jossa käytettiin Ekopharman tuotteita ja ne vaikuttivat tosi hyviltä :) Mutta en ole koskaan saanut tuotteita testiin mistään enkä itse ostanut. Eli ei siis ole tätä yhtä kertaa enempää kokemusta.