Testissä: kotimaiset Mö-kaurajogurtit

/// ruokaTags: , , ,

* Kaupallinen yhteistyö,

Joko olette spotanneet jugurttihyllyn uusimmat kaurapohjaiset kotimaiset tulokkaat, Mö-kaurajogut? Mö:n kaurajogut ovat niin näteissä purkeissa, että näitä ei voi olla huomaamatta! Erottuvat todellakin edukseen jugurttihyllyllä.

Mö Kaurajogurtti

MÖ on uusi suomalainen kahden sisaruksen (ihanan Yummy Baker -blogin Anskun ja hänen siskonsa Maijun) luotsaama yritys, joka valmistaa kotimaisia vegaanisia meijerituotteita 100% kasvipohjaisista raaka-aineista. MÖ sai alkunsa, kun kaksi maitotilalla kasvanutta sisarusta lähti toteuttamaan unelmaansa ja nyt ensimmäiset tuotteet, Mö-kaurajugurtit, ovat saapuneet kauppojen hyllyille.

Vuoden 2018 suurin ruokatrendi on varmasti kaura ja vaikkei se ehkä tunnukaan meille suomalaisille niin erikoiselta, niin juuri siksi meidän pitäisi välillä tajuta, miten hullun siisti juttu se on. New York Times kirjoitti juuri kaurasta vaihtoehtona maidolle ja muille kasvipohjaisille maitovalmisteille, sillä kaura on paitsi ekologisempi vaihtoehto (esim. mantelimaidon valmistamiseen kuluu yli kuusinkertainen määrä vettä verrattuna kauramaitoon) kuin moni pähkinä- tai soijapohjainen juoma, myös täynnä hyviä vatsaa helliviä kuituja.

Kauran ravintoarvot kiinnostavat, samoin sen hiilijalanjälki. Jos käyttää kauramaitoa verrattain vähän, esim. vain kahvin joukossa tai aamupuurossa, ei sen ravitsemuksellisilla ominaisuuksilla ole kokonaiskuvan kannalta vielä järisyttäviä vaikutuksia, mutta kun korvaa suurimman osan maitotuotteista kasvipohjaisilla, alkaa sekä ruokavalion terveellisyys että oma hiilijalanjälki muuttua merkittävästi. On ollut ihanaa huomata, että tosi monen sekasyöjäystävän ostoskorista löytyy nykyisin kasvipohjaisia jugurtteja ja -maitoja, vaikkei oltaisi täysin kasvissyöjiä. Se on hieno suunta! Pienillä muutoksilla on todellakin väliä.

Koetan aina suosia kotimaisia ja mahdollisimman lähellä valmistettuja tuotteita silloin kun se on mahdollista ja vielä parempi, jos tietää tarinan yrityksen taustalla. Tästä syystä Mö:n ja muiden kotimaisten pienten valmistajien suosiminen ruokaostoksilla tuntuu  erityisen tärkeältä.

kotimainen kaurajugurtti mö

Maustamaton kaurajugurtti MÖ

En ole oikeastaan koskaan syönyt mitenkään erityisen paljoa jugurtteja sellaisenaan, mutta käytän niitä säännöllisesti arjessa. Siinä missä syön harvoin jugurtin välipalaksi, käytän maustamattomia kaurajugurtteja jatkuvasti ruuanlaitossa; suolaisiin piirakoihin, tuorepuurojen pohjana, salaattikastikkeisiin, dippeihin, tulisen nepalilaistyylisen ruuan kaverina, sosekeitoissa ja ruokaisimpien smoothieiden pohjana. Kaurajugurttia kuluu ja siksi Mö:n maustamaton kaurajugurtti onkin päätynyt ostokoriini jo useamman kerran.

Tykkään Mö:n kaurajuguista erityisen paljon siksi, että ne eivät ole äklömakeita. Maustamaton jugurtti sopii täydellisesti tuorepuuroihin ja smoothieisiin, ihanan klassinen mustikka-kardemumma taasen on herkkua myslin tai itsetehdyn granolan kanssa, kun tekee mieli jotain makeaa mutta verrattain terveellistä herkkua.

Mustikka-kardemumma kaurajugurtti MÖ

Mö:n valikoimiin kuuluu tällä hetkellä kolme kaurajugurttia: maustamaton, mustikka-kardemumma ja banaani. Klassikoita jokainen. Kotimaisuuden lisäksi annan pisteitä loistavasta pakkauskoosta; 400g purkista tulee vähemmän jätettä kuin siitä, että ostaa useamman pienemmän jugurtin ja toisaalta 400g pakkaus ei ehdi mennä huonoksi yhden hengen taloudessa.

Mö:t ovat koostumukseltaan kivan keveitä. Kannattaa sekoittaa jugurtti kunnolla purkissa ennen käyttöä, sillä ehkä juuri keveyden takia koostumus vaatii sekoittamista tai purkin ravistelua ennen tarjoilua.

Mö KAURAJUGU

Oma suosikkini on maun puolesta mustikka-kardemumma, mutta se, mitä ostan ja tulen arjessa eniten ostamaan, on maustamaton kaurajogu. Banaanijugurtti oli lapsena suosikkini, joten se vie makunsa puolesta lapsuuteen. Onkohan tämä markkinoiden ensimmäinen kaurapohjainen banaanijugu? Törmäsin Mö:tä googlaillessani Saaran banaanijugurttipohjainen puolukkasmoothiereseptiin, se kuulostaa testaamisen arvoiselta.

Musta on ihanaa, että kasvipohjaisista jugurteista löytyy vihdoin perinteisempiä Suomessa valmistettuja makuvaihtoehtoja kaikkien trooppisten jugurttimakujen kaveriksi. Uskon, että moni suomalainen innostuu näistä. Seuraan Mö:tä instassa ja on ollut kiva kurkkailla Instagram Storiesista, mistä kaikista kaupoista Mö:tä voi jo ostaa. Kannattaa kysäistä omasta lähi-K-kaupasta, olisiko Mö:tä mahdollista saada hyllyyn jos sitä ei sieltä vielä ei löydy. K-kauppojen lisäksi Mö-kaurajugurtteja löytää ainakin Krunan Anton&Antonista, Reko-lähiruokatoreilta sekä Halpa-Halleista.

Mö kaurajogurtit kokemuksia

10 kommenttia

  1. Avatar Linda /// 05/02/2018 / 12:11:07

    Kaurajugut on tässäkin taloudessa aika käytettyä tavaraa! Pitää testata noita Mö:n tuotteita joku päivä, vaikuttaa kyllä hyviltä :) Erityisesti plussaa ei-äklömakeudesta, sillä mä oon hyvin nirso maustettujen jogurttien suhteen. Välillä niitäkin on silti kiva syödä, ja silloin valitsen koriin mahdollisimman vähän makean version :D

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/02/2018 / 20:47:07

      Jee, testaapa ihmeessä! Mä en tykkää monistakaan jugurteista hirveästi just siksi, että ne ovat niin ällömakeita, joten olis hauska kuulla mitä mieltä oot näistä kun ollaan ilmeisen samoilla linjoilla. :-)

      Vastaa
  2. Avatar Reetta /// 05/02/2018 / 13:27:00

    oi vitsit kuin hyvän näköisiä! Ja oispa Norjassa yhtä hyvä valikoima erilaisia kasvismaitoja/juguja, melkein tän vuoksi haaveilen siitä että asuisin Suomessa :—-D Näitä pitää ehdottomasti testata ensi Suomen reissulla!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 05/02/2018 / 20:47:36

      Ooh jooo voi eiii! :-D Täällä on kyllä kunnon kasvipohjaisten tuotteiden buumi meneillään!

      Vastaa
  3. Avatar Helinää /// 05/02/2018 / 18:21:58

    eivät taida olla gluteenttomasta kaurasta kun eivät mainosta?!! :(

    Vastaa
  4. Avatar Lotta | Wisteria Walk /// 06/02/2018 / 08:41:21

    Ooo, nyt alkoi kiinnostaa! Olen itsekin nykyään aika nirso makeiden jugurttien suhteen, joten nämä menevät ehdottomasti testiin. Mustikka-kardemumma kuulostaa ihanalta. Kauramaidosta on minulla tullut osa arkiruokailua, mutta jugurttien puolella tulee edelleen valittua eniten aika perinteisiä purkkeja. Jospa silläkin hyllyllä tulisi hiljalleen käännyttyä muiden vaihtoehtojen puoleen!

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 06/02/2018 / 21:16:50

      Noniin, testaapa ja kerro mitä tykkäsit! Mua nämä puhuttelee ihan eri tavalla mitä tosi makeat, joista suurin osa taas ehkä tuntuu innostuvan. Mun yksi ystäväni, joka taasen on ehdottomasti makeiden herkkujen ystävä, olisi toivonut näiden olevan makeampia.

      Vastaa
  5. Avatar salla /// 08/02/2018 / 18:10:57

    Harmi, kun jopa tuossa maustamattomassa jugurtissa oli lisättyä sokeria :( Muuten olisin ehdottomasti vaihtanut käyttämäni ulkomaiset jugurtit kotimaiseen, mutta tuota keinotekoista sokeria yritän juuri vältellä, eikä sitä ole esimerkiksi tietyissä Oatlyn ja Alpro Soya:n tuotteissa.

    Vastaa
    • ida365 ida365 /// 08/02/2018 / 18:23:02

      No joo, totta, olen samoilla linjoilla että kaipaisin sokeritontakin versiota! Kotimaisista Yosan Greek Stylessäkään ei ole sokeria muutes :)

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.