365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

19

huhtikuu 2018

8

COMMENTS

Täydellinen pari: raakajuustokakku & vaaleanpunainen vappujuoma

Written by , Posted in & juoma, Ruoka

Freixenet

* Kaupallinen yhteistyö, Freixenet & Asennemedia  

Ai itku, toivottavasti kohta alkaa paistaa aurinko – mun suunnitelmissa on nimittäin tehdä töitä Marin aurinkoisella parvekkeella tämä päivä. Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua keväältä kun ei enää tarvitse paksua kaulahuivia ja kengätkin on jo vaihtuneet kevyempiin.

Käsittämätöntä, että nyt ollaan jo huhtikuun loppupuolella ja että kohta on toukokuu – ja vappu. Poikkeuksellisesti mulla on jo jotain suunnitelmiakin! Oon aika usein ollut siinä tilanteessa, että päätän vappumeininkini vasta just ennen juhlapäivää ja aika monesti sitä on joutunut sopeutumaan ja muuttamaan suunnitelmia lennosta, kun Suomen kevät ei teekään piknik-suunnitelmista mahdollisia.

Tarkkoja suunnitelmia ei nytkään ole, mutta tärkein on selvää; tiedän, keiden kanssa vietän vapun, jääkaapissa on kylmää vaaleanpunaista (!) kuohujuomaa ja pakkasessa raakakakku – kaikki on siis erittäin hyvin. 

Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry

Freixenet Rosé kuohuva vaaleanpunainen

Täydellinen vappukakku on raaka, sillä sen voi tehdä ajoissa valmiiksi ja jättää pakkaseen odottelemaan vappupiknikkiä. Piknikin voi hyvin kattaa vaikka olkkarin lattialle, jos niikseen tulee. Vapun spesiaalein juoma on vaaleanpunainen; Freixenetin Italian Rosé Sparkling Extra Dry -uutuus. Ihana uutuus viime vuonna julkaistun proseccon rinnalle. 

Vaaleanpunainen pullo kaipaa kaverikseen vaaleanpunaisen kakun, joten tällä kertaa kehittelin kakun juoman sävy mielessäni. Vadelmainen raakajuustokakku on täydellinen kaveri kuivalle, mutta hedelmäiselle ja kukkaisalle kuohuvalle. Pakko muuten hehkuttaa, että tämä on takuulla helpoin raakakakku jonka reseptin olen jakanut blogissa; kaikki raaka-aineet löytyvät lähikaupasta eikä valmistusvaiheita ole montaa. Tarvitset vain kunnollisen blenderin. Ehkä jämerällä sauvasekoittimellakin pärjää? 

Vadelmainen raakajuustokakku

Helppo vadelmainen RAAKAJUUSTOKAKKU
(halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan) 

Pohja:

n. 3 dl pekaanipähkinöitä 
vajaa desi eli n. 10-13 kpl pehmeitä taateleita (hedelmähyllyltä)
reilu ripaus himalajansuolaa tai merisuolaa

Täyte:

n. 5,5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 5h, mieluiten yön yli)
3 luomusitruunan mehu + 1 luomusitruunan kuori 
2 tl aitovaniljajauhetta 
n. 1,5 dl juoksevaa kookosöljyä
1/2 dl – 1 dl hunajaa 

3 dl (tai enemmän) kotimaisia vadelmia (joko tuoreita tai pakkasesta) 

Poista tuoreista taateleista kivet ja blendaa pohjan ainekset sekaisin blenderissä. Taputtele irtopohjavuokaan, johon olet laittanut leivinpaperin pohjalle ja laita vuoka hetkeksi pakkaseen. 

Purista sitruunoiden mehu ja raasta yhden sitruunan kuori talteen. Suosi luomusitruunoita, kun kuori käytetään kuumentamattomana. Lämmitä kookosöljy juoksevaksi (sulaa tosi nopsaa, varo kuumentamasta turhaan) ja blendaa kaikki täytteen raaka-aineet vadelmia lukuunottamatta sileiksi blenderissä. Voit joutua lusikoimaan massaa blenderin reunoilta välillä, jotta saisit siitä ihan sileää. Jos massa tuntuu liian paksulta, voit lisätä n. ruokalusikallisen vettä. Säädin hunajan määrää huomattavasti pienemmäksi kuin muissa samankaltaisissa resepteissä, eli kannattaa maistella massaa tässä vaiheessa; jos haluat makeamman raakakakun, lisää hunajaa tai muuta makeutusta (esim. kookosnektaria). 

Paseeraa vadelmat, eli painele lusikalla siivilän läpi niin, että siemenet jäävät siivilään. Jos vadelmat ovat pakkasvadelmia, sulata ne ennen tätä. Kaada 2/3 täytteestä pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kakku pakkaseen. Heitä lopun täytteen sekaan paseeratut vadelmat, pyöräytä tasaiseksi vaaleanpunaiseksi massaksi ja kaada loppu seos vuokaan. 

Anna jäähtyä pakkasessa muutaman tunnin ajan – tai vaikka yön yli, niin kakun valmiutta ei tarvitse arvailla. Ota sulamaan reilusti ennen tarjoilua, sillä kakku on parasta sulaneen. Marille tämä kyllä maistui jäisenäkin, hahaa. 

Tämä resepti on mukaelma Syötävän hyvä -blogin ja Sugar Universen resepteistä. 

Vadelmainen raakajuustokakku

Parhaat koristukset on yksinkertaiset. Pari oksaa tuoretta timjamia ja pieni kourallinen pensasmustikoita. 

Freixenetin Italian Rosé Sparkling Extra Dryta kuvaillaan kuivaksi, keskihapokkaaksi, hedelmäiseksi ja marjaisaksi. Sekä kukkainen – se on monien muidenkin suosikkiviinieni tai -kuohuvieni kuvauksissa. Tykkään usein kukkaisista ja parfyymisistä kuplivista, eikä tämä uutuus ole poikkeus. Marjaisuus taasen on kuvaus, jonka perusteella en valitsisi pulloa ensisijaisesti, mutta tässä yhteydessä sekin toimii. Ehkä juuri siksi tämä sopii hyvin hapokkaan juustokakkutyypisen raakakakun kaveriksi? 

Viralliset ruokasuositukset Freixenetin Italian Rosé Sparkling Extra Drylle on vähärasvaiset kalat, äyriäiset ja salaatit – en epäile ollenkaan.  

Freixenet Italian Rosé Sparkling Extra Dry

Vaikka väri on vaaleanpunainen, ei Italian Rose ole missään nimessä makea. Täydellinen lahjapullo (vappuviemisien lisäksi toimii vaikka valmistujaislahjana tai äitienpäivänä äidille), kuten viime vuonna julkaistu sisarensakin. Hintaa on 14,94 € ja olen spotannut tämän jo useammastakin Helsingin Alkosta, mm. Kampin ja Kruununhaan myymälöistä. Saatavuus on helppo tarkistaa täältä ennen kauppareissua. 

Vaikka tämä sopiikin hyvin raakakakun kaveriksi, väittäisin, että vaaleanpunainen kupliva rosé on parhaimmillaan just silloin, kun Spotifyssa pyörii kepeimmät fiilistelybiisit ja lisätään vielä vähän huulipunaa ennen juhlapaikalle lähtöä. Aperitiivina siis, jostain kauniista lasista nautittuna. Kippis! 

Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, muut kommentit tervetulleita. Joko teillä on vappusuunnitelmia? 

Lisää luettavaa:

8 Comments

  1. Essi
    • ida365 ida365
  2. Kevät
  3. K
    • ida365 ida365
  4. Sea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.