Gluteenittomat blinit

ruoka
1 kommentti

* Kaupallinen yhteistyö, Vuohelan Herkku & Asennemedia

Olen tehnyt Vuohelan Herkun kanssa yhteistyötä nyt jo parin postauksen verran ja musta on ollut hauskaa huomata miten joistain jutuista on tullut puheenaiheita blogin kautta  myös mun omassa kaveripiirissä. Ennen joulua mun lähipiirissä puhuttiin kovasti Vuohelan Herkun gluteenittomasta Riihiluodon leivästä, jonka tituleerasin maailman parhaaksi gluteenittomaksi leiväksi (titteli edelleen hallussa) ja säännöllisen epäsäännöllisesti joku kysyy, miltä brändiltä saikaan ne herkulliset kaura-porkkanasämpylät gluteenittomana. Jep jep, Vuohelan Herkulta.

Vuohelan herkku gluteenittomat jauhot

Vuohelan herkku gluteenittomat jauhot

gluteenittomat blinit

Olen aiemmin vinkannut teille Vuohelan gluteenittomista leivistä ja jouluherkuista, mutta valikoimaan kuuluu myös kattava valikoima gluteenittomia jauhoja!

Vuohelan Herkku uudistaa pakkauksiaan ja nyt jauhot ovat saaamassa uudet pakkaukset, joihin tarvitaan vähemmän pakkausmateriaalia. Tyhjät pakkaukset voi kierrättää paperinkeräykseen. Samalla jauhot saavat uudet nimet. Ylemmässä kuvassa näkyy vasemmalla vanha pakkaus ja oikealla uusi – oli jo aikakin, tosi hyvä uudistus. ;)

Uudet pinkkimustat jauhopussit on helppo tunnistaa kaupan hyllyltä ja ne ovat siis kaikki gluteenittomia tuotteita eri tarkoituksiin. Valikoimaan kuuluu kuvan jauhojen lisäksi muitakin, mm. gluteenittomat pizza- ja piirakkajauhot.

gluteenittomat blinit

Sain ensimmäisenä testiin Vuohelan Herkun tattarijauhoseoksen ja kokeilin ekaa kertaa valmistaa blinejä kotona. Suolaiset letut valmistuivat helposti ja täyteläisen maun ansiosta arvelen, että tattarijauhoseos sopisi loistavasti myös piirakkapohjaksi. Vuohelan herkun tattari on kotimaista, toisin kuin monet kaupan hyllyiltä löytyvistä tattarivaihtoehdoista saati gluteenittomista jauhoseoksista, joiden moni raaka-aine tuodaan usein kauempaa. Jos siis haluaa suosia kotimaista, on tattarijauho hyvä gluteeniton vaihtoehto.

Blinit, gluteeniton

3 dl soija-/kauramaitoa
1,5 dl soija-/kaurajugurttia
65 g voita
2 tl kuivahiivaa
2 kananmunaa
1 ps Tattarilettujauhoseosta (240g)

paistoon voita

Lämmitä kauramaito ja voi, niin että voi sulaa. Kun seos on kättä lämpimämpää (42 °C), sekoita joukkoon kuivahiiva.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan. Lisää keltuaiset voikauramaitoseokseen hieman käsin vatkaten ja lisää joukkoon jugurtti. Lisää jauhoseos, sekoita ja anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä ainakin 30 min.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi vatkaimella, lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Paista pannulla keskilämmöllä runsaassa voissa. Odota, että blinit ovat kokonaan jähmettyneitä ennen kääntöä.

Taikinasta saa vegaanisen vaihtamalla voin margariiniin ja jättämällä kananmunat pois – sitä varten ohjetta voi mukailla kaimani Ida’s Cozy Cornerin -bliniohjeen mukaisesti.

Vuohelan herkku tattarijauho

Kokeilin, toimiiko tattarilettujauhoseoksesta tehdyt blinit makeana; joo, tavallaan, mutta olivat ehdottomasti parempia suolaisen täytteen kanssa, blineinä. Söin blinit kaurafraichen, maustekurkkujen ja hunajan kanssa. Kombo joka varmasti jakaa mielipiteitä, mutta joka oli mun mielestä herkullinen. Ensi kerralla testaan kyllä jomman kumman kaimani vegaanisista blinitäytteistä!

Vuohelan herkku gluteenittomat jauhot

Jos haluat testata Vuohelan Herkun uusia jauhoja, kurkkaa Instagramista tuotearvonta, jossa voit voittaa Vuohelan herkun jauhoja 100 € arvosta testiin.

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.