Testissä: Mossan aurinkovoideuutuus

kauneus, lifestyle, luonnonkosmetiikka
Jätä kommentti
* Kaupallinen yhteistyö Mossa & Asennemedia

Oletteko huomanneet, että Mossan tuoteperhe täydentyi tänä keväänä aurinkosuojavoiteella? Uutuudessa on on suojakerroin 20 ja se on Ecocert/COSMOS -sertifioitu, kuten muutkin Mossa-tuotteet. Varsin odotettu ja toivottu lisäys muutoin jo suhteellisen kattavaan tuotevalikoimaan!

Mossa Aurinkovoide spf 20

Luonnonkosmetiikan aurinkovoide = fysikaalinen suoja

Luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet ovat fysikaalisia aurinkosuojavoiteita, joka yksinkertaisuudessaan tarkoittaa sitä, että raaka-aineet suojaavat ihoa aurinkolta niin, että ne heijastavat haitalliset UVA- & UVB-säteet pois iholta kun taas kemialliset aurinkosuojat imevät auringonsäteet itseensä. Fysikaalinen mineraalisuoja on paras valinta herkälle iholle, koska se aiheuttaa vähemmän ärsytystä. Se alkaa suojata ihoa välittömästi levityksen jälkeen, eikä sen vaikutusta tarvitse odotella kuten kemiallisen suojan kohdalla.

Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin mm. täällä ja Hannamari on tehnyt aiheesta kattavan 40 kysymyksen paketin blogiinsa, joten en mene tähän teemaan sen tarkemmin vaan keskityn raportoimaan teille ensifiiliksistäni tästä Mossa-uutuudesta. Fysikaalisten aurinkovoiteiden ongelmana on usein ollut niiden huono levittyvyys ja se, että iho jää valkoiseksi, mutta onneksi tuollaiset huolet ovat nykyisin turhia ainakin muutamien luonnollisten aurinkosuojatuotteiden kohdalla. Tämä Mossan uutuus pääsee tähän toimivat luonnolliset aurinkovoiteet -kategoriaan.

Mossa Natural Sun spf 20 kokemuksia

Mossan aurinkosuojavoide sk20 levittyy kuin unelma ja voide ei jätä ihoa lainkaan valkoiseksi, vaikka se tuubista pursuttaessa onkin kermaisen paksua ja valkoista. Iholle jää kaunis ja heleä kuulto (siinä missä mun monivuotinen suosikkini Algamaris esim. jättää ihon suhteellisen mattapintaiseksi). Todella lupaavaa! Testasin tätä eilen ekan kerran dekolteella ja käsivarsissa enkä keksi mitään kritiikin hiventäkään. Levittyy hyvin, tuoksuu miellyttävälle ja Suomen kaupunkikesässä tällä tulee helposti pärjäämään tilanteessa kuin tilanteessa.

En ole vielä päässyt testaamaan tätä tositoimissa kasvoilla ja pohdinkin juuri, raaskinko ottaa tätä tulevalle Italian reissulle mukaan vai pakkaanko reissuun kasvoja varten korkeamman suojakertoimen. Mun iho ja fysikaaliset aurinkosuojat eivät ole paras mahdollinen yhdistelmä, joten jännityksellä odotan, tukkiiko tämä kasvojeni ihoa vai ei. Ajattelen kuitenkin niin, että jos olen auringossa paljon, otan mieluummin pari näppyä kuin palaneen ihon.

Mossa aurinkosuojavoide

Kuten muutkin Mossan tuotteet, tässäkin on ravitsevia marjansiemenöljyjä, mm. tyrniä! Tyrniöljyssä on paljon omega 7-rasvahappoa sekä A- ja E-vitamiinia, jotka tekevät hyvää iholle. Tyrni auttaa vahvistamaan ihon omaa suojautumiskykyä ja siitä voi myös olla apua tulehdusten hoidossa ja sopii siten hyvin aurinkosuojavoiteen raaka-aineeksi.

Mossan aurinkovoiteesta tulee kyllä takuulla tämän kesän vakkari käsilaukkuun. Olin viime vuonna pari kertaa sellaisessa tilanteessa, että lähdin suoraan töistä istuskelemaan ilta kallioille tai puistoon ja huomasin kaipaavani aurinkovoidetta vielä ilta-auringossakin.

ida365 mossa

Kokosin myös muut mun Mossa-kesäsuosikit samaan kuvaan.

Mossan Glow Cocktail -naamio on ihana kirkastava naamio, joka sekä kosteuttaa, että suojaa pigmenttimuutoksilta. Kirjoitin tästä ja saman sarjan seerumista tarkemmin täällä.

Mossan Bb-voide sopii heleäihoisille meikkipohjan korvaajaksi tai tasoittamaan ihoa ennen kevyttä meikkipohjaa. Moni on kehunut tätä sävyä tosi paljon – se on mulle aavistuksen liian tumma nyt kun en olen aivan kalpeimmillani, mutta loppukesästä tämä on mullekin hyvä.

Mossa micellar water youth defence toner

Mossan misellivesi on täydellinen reissussa; se viimeistelee meikinpuhdistuksen ja sopii täydellisesti vedettömään kasvojenpuhdistukseen aamuisin. Mun iho kaipaa iltaisin misellivettä tuhdimman puhdistuksen jos olen meikannut, mutta mökkireissuilla ja muilla tämä on ehdottoman hyvä.

Mossan Youth Defence -sarjan kasvovesi on mun ympärivuotinen lemppari, mutta kesällä varsinkin käytän tätä lähes päivittäin t-alueelle. Todella hyvä hinta-laatu-suhteeltaan, en tiedä monesko pullo mahtais olla menossa. Neljäs tai viides ehkä?

Mossa shampoo

Mossan Vitamin Moisture -shampoo on ihan superhyvä, olen käyttänyt tätä alkuvuoden aikana kahden pullollisen verran. Meni heti mun lemppareihin; ihanaa, ettei shampoossa tarvitse panostaa mihinkään tosi kalliiseen, vaan pärjää loistavasti markettituotteella. Olen kuullut töissä, että tämä sopii erityisen hyvin myös curly girl -metodiin!

Jos haluatte päästä testaamaan Mossan uuden aurinkosuojavoiteen, niin kurkatkaas Instagramin puolelle! 💛

Mossan tuotteita myy mm. Stockmann, Ruohonjuuri, Natural Goods Company ja House of Organic.

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

HOUSE OF ORGANIC IDA365

Kevään ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.