365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

maanantai

14

maaliskuu 2016

22

COMMENTS

Limeraakakakku & hedelmäinen vuosikertakahvi

Written by , Posted in Ruoka

* Yhteistyössä Asennemedia & Paulig


Nyt on kuulkaas ihanan raikas kombo; herkullinen limeraakakakku ja Pauligin Presidentti vuosikertakahvi! Ai että. Voitteko muuten uskoa, tämä on mun ihka ensimmäinen itse leivottu raakakakku! Onnistuin kertaheitolla, joten resepti saattaa kiinnostaa muitakin ensikertalaisia – löydätte sen alempaa. 

Pauligin tämän vuoden vuosikertakahvi on Miramonten tilalta Costa Ricasta. Vuosikertakahvi on todella hedelmäinen ja vaikka paahtoaste on itselleni totuttua vaaleampi, on tämä kahvi omaan makuuni. Cuppingista on ilmeisesti ollut hyötyä, sillä hedelmäinen maku erottuu mielestäni todella selkeästi. En muuten tiennytkään, että Paulig valmistaa joka vuosi erityisen special blendin. Lisää Pauligin vuosikertakahveista täällä

Tämän kahvin kaveriksi sopii täydellisesti raikas limeraakakakku. Limeraakakakku taltuttaa makeanhimon muttei ole ällömakea. Ja sopii kuvioon siinäkin mielessä, että tämän costaricalaisen kahvin viralliseksi makupariksi on kaavailtu key lime pieta – sitruksinen jälkiruoka on hyvä makupari hedelmäiselle kahville.

Tuumin, että aloittelijana kannattaa luottaa guruun, joten tein ekan raakakakkuni Virpi Mikkosen ohjeella. Ohje on Virpin ensimmäisestä Kiitos hyvää -kirjasta. Olen maistanut tätä limeraakakakkua aiemmin kaverini luona ja ihastuin tähän jo silloin.

Ostin tätä reseptiä varten pienen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 19 cm) ja arvelen, että tälle on jatkossakin paljon käyttöä. Resepti sopii myös pikkuisen pienempään irtopohjavuokaan. 

Pohja:
5 dl manteleita
6 rkl pähkinävoita (itse käytin raakaa saksanpähkinävoita, muutkin käy)
5 rkl hunajaa
6 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Täyte: 
2 isoa avokadoa
2 luomubanaania
½ dl luomulimen mehua
1 rkl raastettua luomulimen kuorta
½ tl aitovaniljajauhetta
½ dl kaakaovoita
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
3(-5) rkl hunajaa makeutukseksi

Ensin pohja: 

Koska en omista tehokasta blenderiä, jouduin pilkkomaan mantelit käsin, heh. Jos sunkaan blenderi ei ole tehokas, onnistuu tämä resepti silti mainiosti. Manteleiden pilkkomiseen kannattaa vain varata hetki aikaa. Jos sulla taas on tehoblenderi, murskaa mantelit siinä. Kun mantelimurska on sopivan pientä ja hienoa, sekoita joukkoon raakasuklaajauhe ja suola. 

Sulata pähkinävoi ja hunaja vesihauteessa ja sekoita huolella mantelimurskan sekaan. Voit tehdä tämän vaiheen blenderissä tai käsin – kunhan sekoitat huolella. 

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohja vuokaan ja halutessasi sen reunoille. 

Sitten täyte:

Tämä onnistuu onneksi surkeammallakin blenderillä: blendaa avokadot, banaanit, limemehu, raastettu limenkuori ja vanilja tasaiseksi massaksi. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa ja sekoita nekin yhteen muun massan kanssa. Maistele ja makeuta halutessasi hunajalla. Mmmh! Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen vähintään pariksi tunniksi tai vaikka koko yöksi. Mulla pari tuntia ei riittänyt jäähdyttämiseen. Anna sulaa hetki ennen tarjoilua. Koristele limenkuoriraasteella ja karhunvatukoilla. Tarjoile mahdollisimman tuoreena. 

Mmmh mikä yhdistelmä! Suosittelen. x

Lisää luettavaa:

22 Comments

  1. Maj
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
  2. Alisa
    • ida365 ida365
  3. salla
  4. Marjo
  5. LauraL
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *