Limeraakakakku & hedelmäinen vuosikertakahvi

ruoka
23 kommenttia

* Yhteistyössä Asennemedia & Paulig

Nyt on kuulkaas ihanan raikas kombo; herkullinen limeraakakakku ja Pauligin Presidentti vuosikertakahvi! Ai että. Voitteko muuten uskoa, tämä on mun ihka ensimmäinen itse leivottu raakakakku! Onnistuin kertaheitolla, joten resepti saattaa kiinnostaa muitakin ensikertalaisia – löydätte sen alempaa.

Pauligin tämän vuoden vuosikertakahvi on Miramonten tilalta Costa Ricasta. Vuosikertakahvi on todella hedelmäinen ja vaikka paahtoaste on itselleni totuttua vaaleampi, on tämä kahvi omaan makuuni. Cuppingista on ilmeisesti ollut hyötyä, sillä hedelmäinen maku erottuu mielestäni todella selkeästi. En muuten tiennytkään, että Paulig valmistaa joka vuosi erityisen special blendin. Lisää Pauligin vuosikertakahveista täällä.

Tämän kahvin kaveriksi sopii täydellisesti raikas limeraakakakku. Limeraakakakku taltuttaa makeanhimon muttei ole ällömakea. Ja sopii kuvioon siinäkin mielessä, että tämän costaricalaisen kahvin viralliseksi makupariksi on kaavailtu key lime pieta – sitruksinen jälkiruoka on hyvä makupari hedelmäiselle kahville.

Tuumin, että aloittelijana kannattaa luottaa guruun, joten tein ekan raakakakkuni Virpi Mikkosen ohjeella. Ohje on Virpin ensimmäisestä Kiitos hyvää -kirjasta. Olen maistanut tätä limeraakakakkua aiemmin kaverini luona ja ihastuin tähän jo silloin.

Ostin tätä reseptiä varten pienen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 19 cm) ja arvelen, että tälle on jatkossakin paljon käyttöä. Resepti sopii myös pikkuisen pienempään irtopohjavuokaan.

Pohja:
5 dl manteleita
6 rkl pähkinävoita (itse käytin raakaa saksanpähkinävoita, muutkin käy)
5 rkl hunajaa
6 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Täyte: 
2 isoa avokadoa
2 luomubanaania
½ dl luomulimen mehua
1 rkl raastettua luomulimen kuorta
½ tl aitovaniljajauhetta
½ dl kaakaovoita
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
3(-5) rkl hunajaa makeutukseksi

Ensin pohja: 

Koska en omista tehokasta blenderiä, jouduin pilkkomaan mantelit käsin, heh. Jos sunkaan blenderi ei ole tehokas, onnistuu tämä resepti silti mainiosti. Manteleiden pilkkomiseen kannattaa vain varata hetki aikaa. Jos sulla taas on tehoblenderi, murskaa mantelit siinä. Kun mantelimurska on sopivan pientä ja hienoa, sekoita joukkoon raakasuklaajauhe ja suola.

Sulata pähkinävoi ja hunaja vesihauteessa ja sekoita huolella mantelimurskan sekaan. Voit tehdä tämän vaiheen blenderissä tai käsin – kunhan sekoitat huolella.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele pohja vuokaan ja halutessasi sen reunoille.

Sitten täyte:

Tämä onnistuu onneksi surkeammallakin blenderillä: blendaa avokadot, banaanit, limemehu, raastettu limenkuori ja vanilja tasaiseksi massaksi. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa ja sekoita nekin yhteen muun massan kanssa. Maistele ja makeuta halutessasi hunajalla. Mmmh! Kaada pohjan päälle ja laita pakkaseen vähintään pariksi tunniksi tai vaikka koko yöksi. Mulla pari tuntia ei riittänyt jäähdyttämiseen. Anna sulaa hetki ennen tarjoilua. Koristele limenkuoriraasteella ja karhunvatukoilla. Tarjoile mahdollisimman tuoreena.

Mmmh mikä yhdistelmä! Suosittelen. x

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Näyttää aivan superherkulliselta <3__<3 Miten sä saat noi raakakakut pysymään noin jämäkkänä?

    1. Hihii, oisit varmasti tykänny tästä!! MARTZAAA älä kiusaa >:–D Näistä kuvistahan ei tietty nää että puolet raakakakusta on sortunut kauniisti hehee.

  2. Kakku näyttää todella hyvältä! En ole tiennytkään, että Pauligilla on vuosikertakahvit. Ensi kauppareissulla pitää koettaa bongailla ja kokeilla :) Itse tykkään tummapaahtoisista pääsääntöisesti, joskus kokeilen muita mutta palanaa uskollisesti tummapaahdon luokse ;)

    1. Kiitos kaunis! <3

      Joo, en minäkään! Tuota Pauligin sivua selaillessani kylläkin huomasin että viime vuoden special blend oli ulkoisesti tuttu, mutten ollut tajunnut että vuosittain ilmestyy uusi erikoiskahvi.

      Joo, tummapaahto on munkin arkivalinta. Välillä on kiva kuitenkin maistella muitakin kahveja ja yllätyin, kun tykkäsin tästä vaikka tämä paahdoltaan onkin huomattavasti vaaleampaa, kuin mihin olen tottunut.

  3. aaaah näyttää ihanalta ! oon aina ajatellu etten voi tehdä raakakakkuja kun ei oo blenderiä, mut ilmeisesti toimii hyvin ihan käsipelilläkin. ja siis miten kauniskin toi on !!

    1. No niin mäkin!!! Päätin vaan kokeilla ja hyvinhän se onnistui. Ois takuulla helpompaa ja nopeampaa blenderillä mutta mikäs siinä manteleita pilkkoessa kun voi kuunnella samalla hyvää musiikkia. Hihii.

  4. Minkä kokoseen vuokaan tuo kakku olisi hyvä tehdä? Ainakin kuvassa näyttää että tuo sun tekemä kakkus ois tehty aika pieneen vuokaan?

  5. Oi, näyttää herkulta! Menee testiin ja mukavan helpot raaka-aineet, löytää varmasti kaupasta. Ja pakkohan tuota kahviakin on maistaa. Pakkauskin on kiva, menee kivasti vaikka tuliaisesta.

  6. Heii hitsi miten hyvännäkönen kakku! En ole vielä tehnyt itse ensimmäistäkään raakakakkua, mutta ehkä tässä olisi sellainen jota uskaltaisi testata :)

    1. Joo, suosittelen! Ei tarvita mitään outoja raaka-aineita :-) Jos kaakaovoita ja raakakaakaojauhetta jää yli, pääset tekeen raakasuklaata, mm!

  7. Täytyy kyllä hankkia pienempi irtopohjavuoka, mun raakakakuista tulee aina sellasia piirakoita kun ne jää niin littaniksi isossa vuuassa :D

    1. Joo, sitä mä mietin kanssa kun sijoitin tuohon kympin :-D Eiköhän se raha tuu takasin, tekee mieli alkaa tehdä muutkin kakut mieluummin pieninä ja korkeina!