Putiikkiesittely: Runsaudensarvi

kauneus, lifestyle, luonnonkosmetiikka, ruoka
10 kommenttia

Minusta on ihanaa, että Tampereella on niin kattava valikoima ekoiluun ja luomuun panostavia liikkeitä. Suurempien ketjujen lisäksi Tampereelta löytyy myös pienempiä yrityksiä, joille laittaa mielellään rahansa kun tietää miten haastavaa on erottua isoista toimijoista. Onneks meillä on Runsaudensarvi! Tiesittehän, että se on muuttanut Kauppakadulta Aleksanterinkadulle jo kuukausia sitten? Kävin fiilistelemässä uutta putiikkia ja nappasin teille parit kuvat, sillä toivon todella että moni tietää Runsaudensarven olemassaolosta. 

Tampereen paras teevalikoima! Mun suosikkeja on Clipperit niiden nätin ulkoasun ja luomuraaka-aineiden takia, mutta myös YogiTean teet on ihania. 

Runsaudensarven valikoimiin kuuluu myös melkoinen määrä erilaisia pähkinä-, hedelmä- ja proteiinipatukoita. Rawbitet on mun lemppareita, erityisesti omena-kaneli ja spicy lime. Nakd-patukoita oon testaillut kanssa parit, nekin ihan ok, mutta kallistun mehevämpiin Rawbiteihin vaikka Nakd:t taitaa olla halvempia. 

Sain Runsaudensarvesta kassillisen herkkuja testattavaksi kotiin ja vinkkaan teille tietysti parhaista – vegaaneille sopivat vaahtokartkit ja spelttilakut pääsivät heti testiin. SunSpeltin lakut ovat melko tuhteja, mutta juuri siksi niin hyviä – ei tarvita montaa viemään makeanhimoa. Vegaanilakut oli aika tahmaisia, mutta jos tykkää vaahtokarkeista, tykkää varmasti näistä. Vaahtokarkkipussi oli vähän alle 4€ hintainen. 

Oli hauskaa kierrellä uudistuneessa Runsaudensarvessa kun niin moni tuote oli ennalta tuttu – esim. Conscious-raakasuklaat. Näitä oli Suomen Luonnonkosmetiikan tukun messuosastolla Luonnonkaunis-messuilla maistatuksessa ja niin moni ihastui näihin täysin! Appelsiini taisi olla suosituin maku, mun omat lempparit on chili ja minttu. 

Myös nämä vaihtoehtosipsit nautiskeltiin samantien – erityisesti nuo vaaleammat linssisipist vakuuttivat! Pussillinen linsseistä tehtyjä sipsejä maksaa vain 1,95€, joten suosittelen ehdottomasti testaamaan näitä seuraavan kerran sipsihimon iskiessä. Myös tummemmat kvinoasipsit olivat hyviä, nekin kohtuullisen hintaisia, 3,50€ pussi. Aika tosi hyvä vaihtoehto perunasipseille, näissä on paljon vähemmän rasvaa mitä normisipseissä. 

Runsaudensarvesta löytyy myös vaikka mitä superfoodeja. Mitenhän oon välttynyt kuulemasta triphala-jauheesta aiemmin? Joku teistä kyllä kommentoi tästä jotain, mutta en oo itse törmännyt tähän aiemmin blogeissa enkä kaupoissa. Jännää, onko joku ehtinyt testailla? 

Valikoimasta löytyy myös SunSpeltin jauhot, talkkunat ja muut mun suosikit. Olen siirtynyt nyt ihan täysin spelttiin, välillä lisäilen kauraa tai ruista leipomuksiini, mutta normaalia jalostettua vehnää ei enää löydy kaapista. 

Runsaudensarven lisäksi samoissa tiloissa toimii suloinen Pajumaja jonka puolelta löytyy luonnonkosmetiikkaa, lastenvaatteita, kirppisnurkkaus, lasisia juoma- ja tuttipulloja sekä eväsrasioita muovia vältteleville, koruja ja kortteja sekä muuta lapsiperheille suunnattua ihanaa tavaraa. 

Tässä nurkkauksessa voi nautiskella päivän juomaa – esim. tyrnimehua tai teetä. 

Ruusuvettä! En tiedä tästä muuta kuin että tätä löytyy monesta luonnonkosmetiikan tuotteesta, myös Skin Blossomin uudesta kasvovedestä. Ja sen tiedän myös, että äidilläni on tästä jonkin sortin traumat lapsuudesta :- D Ilmeisesti tätä käytetään myös kokkailuun? 

Ekologisia tiskiharjoja, niin söpöjä! Tämmöinen pitää ostaa seuraavaksi. Mitenhän oon aina vaan ostanut muovisia Ikeasta tms, höh. Noi puiset on niin paljon söpömpiäkin.

Sain myös valkata yhden luonnonkosmetiikkaa olevan Crazy Rumours -huulirasvan itselleni, päädyin ihanan kirpeään limeen. Valikoimassa oli myös piparminttua, sitruunaa, kahvia ja viinirypälettä. Parin euron hintainen huulirasva on luonnollisuutensa lisäksi oikeasti paljon söpömpi mitä peruslabellot. Tuote sopii luonnollisesti myös vegaaneille :-) Runsaudensarven valikoima on vegaaneille sopivaa muuten, mutta joissain tuotteissa saattaa olla hunajaa. 

Ostin myös teepuuöljyä loppuneen tilalle. Just vastailin kommenttiboksissa iho-ongelmien kanssa kamppailevalle sielunsiskolle, että uskon teepuuöljyn tehoon ihan täysin. Tämä + LUSH:n näpyille tarkoitettu geeli ovat täydellinen kombo. Teepuuöljy ei kuivata liikaa, mutta se tehoaa sekä sellaisiin ihon alaisiin näppyihin että jo puhjenneisiin, jotka tekis mieli puristaa. Tämä on 100% luomua ja taisi maksaa reilun kympin. Opiskelijat saavat alea opiskelijakorttia näyttämällä ja jos sulla on Runsaudensarven kangaskassi, saat jokaisella ostokerralla alennusta ostosten loppusummasta. 

Pajumajan puolelta löytyy myös Skin Blossomin tuotteet – kantsii käydä testailemassa ja nuuhkimassa! Skin Blossomin tuotteet ovat siitä mahtavia, että vaikka niissä on todella korkeat luomuraaka-ainepitoisuudet, ne eivät ole kallita. Etualalla näkyvä Nourishing-voide, kasvojenpuhdistusgeeli ja kasvovesi ovat omia suosikkejani, myös shampoo ja hoitoaine ovat mainiota! 

Tällä hetkellä siinä talossa, josta Runsaudensarvi löytyy, tehdään julkisivuremppaa ja talo on paketissa. Neuvon siis teille minne suunnata: Cafe Europalta pikkuisen sipulikirkolle päin :-) Samalla voi käydä kiertämässä monta mainiota putiikkia: Helka-Neidin, Super Mukavan, Design 931:sen, Design Boulevardin… Mites muut kuin tamperelaiset, onko teillä kattava valikoima luomuun ja vegejuttuihin erikoistuneita putiikkeja?


Runsaudensarvi
Aleksanterinkatu 30

ma-pe 10-18
la 10-16


Lisää luettavaa

Herkullisimmat luonnonkosmetiikan uutuudet syksy 2022

Ida365 hiustenhoito

Lempeämpää hiustenhoitoa – parempikuntoisten hiusten salaisuus

Kirjoja, jotka luin ja joista pidin

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. jeee, nää tamperevinkkipostaukset on ihan parhautta mulle, kun muutan sinne vielä tän kesän aikana! :-) taisin viime tamperereissulla itse asiassa kävellä Runsaudensarven ohi, mutta mulla meni silloin suurin osa aivokapasiteetista suunnistamiseen ja auton lokaation paikantamiseen… turisti :-D

  1. HEIII mahtavaa!! :–D Ihanaa että nää pääsee nyt sit konkreettiseen syyniin, jipii! :-D

 2. Minäkin kommentoin nyt, kuten joku toinen edelliseen postaukseen, vaikken haluaisi, mutta minuakin on harmittanut viime aikoina kun täällä on niin paljon mainoksia ja yhteistöitä ja sitten vain asukuva tai resepti satunnaisesti niiden välissä. Kaipaan sinun ”vanhaa” blogiasi ja inspiroivia kuvia arjesta jne.. :-( Plussaa kyllä siitä, että yhteistyöt on aina mielenkiintoisia ja oikeasti hyviä, esim. tämä Runsaudensarvi, mutta sitten kun niitä on liikaa, niin ne kiinnostavatkin lakkaa kiinnostamasta.

  1. Mä ymmärrän kyllä! Mun kevät on ollut tosi yhteistyöpainotteista ja ymmärrän kyllä teitä kahta aiheesta kommentoinutta. Mulle on vaan tullut niin mielettömän kivoja juttuja vastaan nyt, että en ole osannut kieltäytyä mistään – esim. Ruisrock, ekotennari-juttu, Runsaudensarvi, lukijoille tarkoitetut alennukset (-> jotka muuttaa postauksen heti yhteistyöksi vaikka jotain juttua olisi lähtenyt tekemään omasta halusta ja sitten vaan saanut kiitokseksi alekoodin tms).

   Kiitos fiksusti muotoillusta palautteesta, asia on todellakin mielessä, mustakin alkaa tuntua että yhteistyöjuttuja on liikaa nyt, vaikka niistä jokainen onkin ollut mieluisa ja blogiin sopiva. Mutta tämä asia mietinnässä!

 3. Onpas fiksua, että Runsaudensarvi on muuttanut sinne putiikkikeskittymän huudeille. :) Minusta se oli Kauppakadulla ikään kuin pikkuisen syrjässä lajitovereistaan. Toivottavasti potentiaaliset asiakkaat löytävät sen nyt paremmin.

 4. Ostin noita Nakd. patukoita Englannissa käydessäni enkä tykännyt niistä ollenkaan! Näyttävät lähinnä siltä, että ne olisivat taikinaa, joka olisi unohdettu paistaa.

  1. Hahaa :-D no sehän noissa kaikissa pähkinä- ja taatelipohjaisissa patukoissa tietty on, että ne vaikuttavat raa’alta taikinalta. Hyviä ne silti on! Tai just siksi. :-D

 5. Sulla lukee tuolla tekstin joukossa Ruohonjuuri, kun pitäisi lukea Runsaudensarvi, varmaankin? ”Ruohonjuuren valikoima on vegaaneille sopivaa muuten, mutta joissain tuotteissa saattaa olla hunajaa. ”
  Mutta kiva postaus, ja tutustumisen arvoinen kauppa. Vegaaniutta supporttaan 100%, eikä esimerkiksi Ruohonjuuri ole todellakaan vegaaninen kauppa.

  1. OOOH apua, olipa hyvä että korjasit! Joku ihmeen ajatusvirhe, RUNSAUDENSARVI tietysti siis. Ja jep, Ruohonjuuri ei ole, mutta Runsaudensarvi on. Sinne siis jos liikut täällä päin :— )