Drinkkibileet tyttöjen kanssa

& juoma, ruoka
20 kommenttia

* Yhteistyössä De Kuyper

Joku saattoikin huomata mun aiemmista Instagram-päivityksistäni, että pidin viime viikolla mun rakkaille Muotikirppistytöille illanistujaiset drinkkibile-teemalla. Tytöt eivät olleet vielä nähneet mun uutta kotia ja koska ollaan kaikki oltu melkoisen kiireisiä, tuli illanistujaiset täydelliseen saumaan. Herkuteltiin ja tehtiin drinkkejä itse, sekä maisteltiin jännittävää ruusuista boolia. 

Drinkkibileiden järjestämisen – tai drinkkien teon ylipäätään – ei tarvitse olla vaikeaa, vaivalloista ja kallista. Drinkkibileitä miettiessä tulee ekana mieleen että tarvitsee mielettömän määrän erilaisia (ja erikoisia) raaka-aineita ja useita kalliita juomia, mutta onneksi laadukkaita drinkkejä voi tehdä muutamasta hyvästä raaka-aineestakin.

Sain drinkkien tekoa varten De Kuyperin Sour Grapefruit ja Sour Rhubarb -liköörit testiin. De Kuyperit ovat entuudestaan tuttuja ja koska muistelin niiden olevan aika makeita, mietin mitenhän ne taipuisivat mun makuuni nykyään. No huh, ihan älyttömän hyvin. En tiennyt että liköörit voisivat olla näin monikäyttöisiä ja esim. erikoisemmalta kuulostava raparperi sopisi niin moneen erilaiseen drinkkiin.

Tiesittekö, että De Kuyperit ovat hollantilaisen perheyrityksen käsialaa? Ja että jokainen maku uutetaan tai tislataan itse – mitään keinotekoisia makeutusaineita tai esansseja ei ole käytetty. Ihan mahtavaa! Tämä on asia jonka osaan ruuan suhteen kyllä tarkistaa automaattisesti, joten oli mahtavaa kuulla vähän De Kuyperin taustoista. Toinen hauska fakta on se, että tuo raparperilikööri on kehitetty alunperin juuri Suomen markkinoille. 

Ruby Doo -niminen drinkki nousi suosikikseni samantien. Raikkautensa takia sen voisi hyvin kuvitella sunnuntaibrunssin kaveriksi, mutta miksei myös etkoille. Drinkkiin tarvitaan vain kolme raaka-ainetta: De Kuyperin Sourgrapefruit -likööriä, Tropicanan La Rossa -mehua (tai jotain vastaavaa) ja Fresitaa. Vitsit mikä yhdistelmä! Koristelun voi hoitaa mintunoksalla tai tuoreilla mansikoilla ja verigreippisiivulla. Ruby Doon mittasuhteet lasillisessa voi olla vaikkapa seuraavat: 4cl likööriä, reilu loraus mehua ja loput Fresitaa. Paljon jäitä alle tietysti – mittasuhteiden suhteen ei tarvitse tämän drinkin kohdalla nipottaa. Suosittelen drinkkilasiksi jotain läpinäkyvää, koska vitsit tuosta tulee nätin värinen drinkki. 

Pääsin myös testaamaan boolintekotaitojani pitkästä aikaa! Hyvä niin, sillä taitoni ovat ruosteessa ja kaipasin kipeästi jotain helppoa, raikasta mutta silti mieleenjäävää ohjetta esim. tupareita ajatellen.

Ruusuinen booli
1 plo De Kuyper Sour Rhubarb (0,5l)
1 plo roseviiniä (0,75l)
1 tlk karpalomehua (1l)
2 ploa Fentimans Rose Lemonade (á 0,275l)

Koristeeksi esim. ruusunterälehtiä tai marjoja

Ruusuinen booli maistui kaikille hieman erikoisemmista mauista huolimatta. Enpäs muuten ole koskaan aiemmin tainnut ostaa roseviiniä itse, siinä on sellainen mulle ihan tuntematon genre. Nappasin Alkosta jonkun suht fiksulta vaikuttavan putelin ja arvelin, että varmaan melkein mikä vaan rose sopii tähän booliin. Fentimansin ruusulimpparit kruunaavat boolin ja jos ruusuisuutta tahtoo korostaa oikein kunnolla, voi koristeeksi ripotella ruusun terälehtiä. Minä menin vähän yksinkertaisemmilla koristeilla, laitoin jäiden sekaan itsepoimittuja vadelmia pakkasesta. Marjat ja mehusta tehdyt jääpalat onkin varsin näppäriä sillä ne eivät sulaessaan laimenna boolia. Ja kun nyt kerran pääsin tehtailemaan drinkkejä ystävieni kanssa, en voinut olla tekemättä nättejä jääpaloja marjoista ja mintunlehdistä. Tähän tapaan:

Sama onnistuu myös sitrushedelmälohkoista, mustikoista. sitruunamelissasta… mielikuvitus on rajana! Mutta vitsit miten helpolla jääpaloista saa nättejä. Koska mulla ei ole kuin yksi jääpalamuotti, tein jäitä edellisenä iltana ”varastoon”. 

 

Lopuksi vielä yksi ehdoton suosikkini, alimman kuvan drinkki. Tämä on ihan superhelppo!
jäitä
4cl De Kuyper Sour Rhubarb -likööriä
ginger ale -limonaadia
tuoretta minttua

Tadaa. Superhelppo ja herkullinen. Jos huvittaa panostaa pikkuisen enemmän, voi lasin pohjalle aluksi muussata muutaman tuoreen mansikan. Lisää helppoja ja herkullisia drinkkiohjeita löytyy Viinimaan sivustolta, sieltä löytyy myös tuon boolin ja Ruby Doon reseptit. Kurkkaa TÄÄLTÄ!


Mitäs te tuumitte drinkkibileistä ja drinkeistä ylipäätänsä? Tuleeko tehtyä? Ja hei, jos takataskussa on hyviä reseptejä niin saa jakaa! ;-)


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa

Alkoholittomat juomavinkit juhliin

5 x Paras alkoholiton kuohuva

Vegaaninen pavlova

Vegaaninen pavlova

Gluteeniton pizzapohja (pellillinen)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Oiii, näyttääpä herkullisilta kaikki! Ja tosi nättejä, varsinkin noi jääpalat haha. <3__<3 Pitää tänä viikonloppuna testata näistä jotain!

  1. Hihiii eikö!! Ja siis oikeasti maailman helpoimpia drinkkejä, en usko että näillä voi mennä pieleen :-D laadukkaat raaka-aineet takaa sen!

 2. Drinkit näyttää ja kuulostaa törkeen hyviltä, tota raparperia oon joskus testannutkin ja toimii hyvin! Oikeastaan innostuin kommentoimaan noiden lasien takia! IHANIA!! Etenkin noi vikojen kuvien lasit, taitaa olla samoja joita oon ihastellut Fazerilla, mistä oot noita löytänyt? Äläkä pliis sano kirpparilta! :D

  1. HAHAA! :-D KUULE, ilouutisia sulle! Ne on tilattu täältä: http://www.grandpa.se/
   Etsin noita kauan joka paikasta ja sit Paju (she goes with the flow) vinkkas tuosta – JEEEEE! Ekojen kuvien lasi sen sijaan on kirppikseltä, mutta nuo isot jyhkeemmät alempana on Grandpa-sisustusliikkeen.

 3. Oiiii, hyvältä näyttää, tota alimman kuvan drinkkiä testaan kyllä meidän tulevissa pikkujouluissa. :) Käytitkö siihen ihan perus Schweppesin ginger alea vai jotain muuta?

  1. Ihan just sitä! :-) Löytyy helposti mistä vaan isommasta kaupasta. Jee, kerro sit mitä tykkäsit!

 4. ai että, tästä sai kyllä niin monta hyvää vinkkiä! Täytyy ihan pitää jotkut kivat kemut että pääsee maisteleen näitä :–)

  1. JEEE! :–) Pidä ihmeessä, ei tarvitse ostaa isolle jengillekään paljoa tarvikkeita kun näissä on niin helpot ja herkut ohjeet.

 5. Drinkit on ihania! Mutta olen ihan käsi tekemään niitä. Ja vielä surkeampi tilaamaan. Tiedän mistä tykkään (bravuurini DeKuyper ja limsaa sekaisin…), mutta en osaa nimetä mitään ja koska missään ei mitään kunnon listoja ole, tilaan aina jonkun nössö-mariannen :”D hahaha.

  Otin postauksen talteen, että voin kokeilla näitä! Ihan mahtavan kuuloisia :)

  1. hahaha i feel uuu! Tampereella on pari paikkaa mistä saa hyviä drinkkejä ja mahtavaa palvelua- voi vaan kuvailla millaisen drinkin haluaa ja saa takuulla laadukkaan. Sit on niitä paikkoja jotka ei osaa kuin mojiton ja jonkun kossubatteryn :-D

   Siks olikin kiva jakaa tämmösiä helppoja ohjeita joihin ei tarvii käyttää törkeesti rahaa. Noi likööripullot on edullisiakin vielä! :-)

 6. Nyt tuli kyllä nää vinkit erittäin hyvään saumaan! :p Oon yrittänyt koko viikon keksiä jotain hyvää drinkkiä viikonlopulle, mutta koska en oo oikein perehtyny drinkkeihin, ni sen pitäis olla just aika helppo. Kiitos siis näistä menee kyl kokeiluun!

  1. MAHTAVAA! ;-) Jotenkin aattelin että torstai ois mainio päivä postaa tämä vinkkipostaus!

   JEEEEE siistiä!! Kerro mitä tykkäsit ja kivaa viikonloppua!

 7. Ei tuu hirveesti drinkkejä tehtyä, poislukien GT:t :) Mutta hitto sun postaukset saa kyllä aina tekeen mieli kokeilla! Meinaan testasin viime kesänä sitä Hugookin sun innottamana, ja heittämällähän se meni pullollinen proseccoo siinä sitten… :D

  1. HAHAA mahtavaa!!!! :-D Kokeile ihmeessä, jos esim. inkiväärilimu on sun mieleen niin toi alin drinkki on älyhelppo ja älyhyvä. :-) Hugo on kyllä kunnon kesädrinkki, hih!

 8. No siis todellakin on. Yleensä Unkarissa juon vaan kaljaa ja ginger alee (+ vettä) kun se(kin) on niin halpaa sielä :D Ja Jallu ja Ginger Ale toimii kans tosi jees yhessä.

  Pitänee joku kerta poistaa tommonen likööri Alkosta, tai sit ostella Tallinnasta. Olis sinnekin menoo tossa joulukuussa, toivottavasti hummus-fetaburgeria saa vielä sillon!

  1. Voin raportoida tilanteesta ensi viikolla, Tallinna kutsuu taas nimittäin ja F-hooneen on päästävä!

   Toi likööri maksaa n. 12€ alkossa, että ei oo onneks kallis Suomessakaan :-) Ja jooooo arvelinkin jotenkin tai sit oli jäänyt sellainen mielikuva jostain postauksista, eli toi drinkki maistunee sitten. JEs!