URTEKRAM Nordic Berries – biohajoavaa luonnonkosmetiikkaa mökille

kauneus, luonnonkosmetiikka
9 kommenttia

* Yhteistyössä Urtekram & Asennemedia

Taisinkin kirjoittaa aiemmin, että mulla ei ole tälle lomalle suuria suunnitelmia, että kunhan pääsen mökille rentoutumaan ja saunomaan, olen tyytyväinen. On aivan parasta käydä pulahtamassa järvessä monta kertaa saunomisen yhteydessä ja vielä ihan viimeiseksi, niin hiuksista tulee superpehmeät ja iho jää raikkaaksi.

Meidän suvun kesämökillä ei ole juoksevaa vettä, joten juoma- ja ruuanlaittovesi tuodaan kaupungista vesitonkissa. Saunaan vesi kannetaan järvestä ja osa vedestä lämmitetään padassa lämpimäksi. Kun juoksevaa vettä ei ole, hampaat harjataan metsässä vesimuki kädessä ja hiukset pestään saunassa järvivedellä.

Etenkin saunassa haluaa pärjätä mahdollisimman vähin kosmetiikkatuottein, ettei veden kanssa tarvitse lotrata kauaa – tästä syystä pakkaan mökille mukaan shampoon kaveriksi hiuksiin jätettävän hoitosuihkeen ja jätän poispestävät naamiot ja hiusten tehohoidot suosiolla kotiin. Tänä kesänä mun mökkikosmetiikaksi valikoitui Urtekramin uusi Nordic Berries -sarja.

Urtekram Nordic Berries

Järvien rehevöityminen Suomessa johtuu suurimmilta osin maatalouden valumista, mutta mökillä kuka vain voi vaikuttaa omilla valinnoillaan siihen, missä kunnossa oma mökkijärvi on. Suomessa on yli 500 000 mökkiä, joten shampoovalinnalla on oikeasti merkitystä. Siksi kantsii valita mökille luonnonkosmetiikkaa, sillä luonnonkosmetiikka on nopeasti biohajoavaa ja tietysti myös muutoin ympäristöystävällistä.

Toisvesi

 

Biohajoava luonnonkosmetiikka

Käytännössä kaiken luonnonkosmetiikan tulee olla valmistettu niin, että se on mahdollisimman nopeasti ja täydellisesti biohajoavaa. Luonnonkosmetiikkassa ei myöskään käytetä ympäristölle haitallisia raaka-aineita, kuten mikromuoveja jotka päätyvät lopulta kalojen mukana lautasellemme tai vaahtoamista tehostavia raaka-aineita, jotka ovat haitaksi vesistöille. Jos siis haluaa päästä helpolla, kannattaa viedä mökille sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, niin ei tarvitse itse syynäillä inci-listoja sen tarkemmin.

Urtekramin sertifioitu luonnonkosmetiikka sopii mainiosti mökille. Se on edullista, toimivaa ja sitä löytyy helposti pienemmistäkin kaupoista. Mm. mun lähikauppa Helsingissä myy Urtekramia ja kaikista vähänkään isommista marketeista löytyy hyvin suurella todennäköisyydellä jotain Urtekramin luonnonkosmetiikkatuotteita. Tänä kesänä lanseerattiin uusi Nordic Berries -tuotesarja, joka sopii sekä fiilikseltään että sisällöltään täydellisesti mökkikosmetiikaksi.

Nordic Berries -tuoteperheen tuotteissa on käytetty mustikkaa, karpaloa, tyrniä ja ruusunmarjaa. Ne sisältävät paljon vitamiineja ja antioksidantteja ja yhdessä kosteuttavan aloe veran ja kosteutta sitovan hyaluronihapon kanssa ne ovat ravitsevia ja kosteuttavia.

Koko Nordic Berries -luonnonkosmetiikkaperhe on vegaaninen ja Ecocert-sertifikaatin lisäksi tuotteilla on Leaping Bunny -sertifikaatti takeena eläinkokeettomuudesta.

Luonnonkosmetiikka mökille

 

Urtekram biohajoava luonnonkosmetiikka

Olen testaillut monia Urtekramin tuotteita, sillä jos joku tuote loppuu yllättäen, löytyy Urtekramia lähikaupastakin. Shampoissa on mielestäni paljon eroja, sillä osa shampoista on mun makuuni liian hoitavia tai liian kevyesti peseviä, mutta Nordic Berries -shampoo on just sopiva. Se hoitaa, muttei jätä hiuksia likaisiksi. Yksi ehdottomista suosikeistani tässä tuoteperheessä ja nousee Urtekramin Rasul-shampoon rinnalle suosikkeihini, vaikka onkin Rasulia jonkin verran hoitavampi. Molemmat loistavia budjettishampoita, joita voin suositella lämmöllä.

Toinen ehdoton suosikkini on Nordic Berriesin hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Kun käyttää hoitosuihketta, ei ole pakko käyttää poispestävää hoitoainetta ollenkaan. Lyhyissä hiuksissa tämä ei ole niin iso juttu, mutta silloin kun mulla oli pidemmät hiukset, oli hoitoaineen huuhtelu mökkiolosuhteissa ilman juoksevaa vettä vähän haastavaa.

Lonna sauna

 

Urtekram luonnonkosmetiikka

Nordic Berriesin shampoo ja hiuksiin jätettävä hoitosuihke ovat nousseet myös äitini suosikeiksi, joten sopivat tällaisen ohuehkon ja taipuisan hiuksen lisäksi myös paksuille ja suoremmille hiuksille. Äiti huikkasi, että shampoo on yksi niistä harvoista luonnollisista, joilla saa (toim. huom. hänenkin paksuista) hiuksista oikeasti puhtaat.

Mun kokemukseni mukaan luonnonkosmetiikan heikoimpia lenkkejä on aina hiuksista poispestävät hoitoaineet, jotka eivät ilman silikooneja tunnu riittävän kuivien latvojen hoitoon. Tämä Nordic Berriesin poispestävä hoitoaine on ihan ok – koostumukseltaan kermainen ja täyteläinen ja luonnonkosmetiikan mittapuulla varsin kelpo tapaus. Yhdessä hoitosuihkeen kanssa loistava kombo, yksittäin mun kuiville latvoille vähän liian kevyt.

Suopursu

 

Urtekram Nordic Berries vartalovoide

Nordic Berries -sarjan vartalovoide on kiva. Tuoksultaan mieto ja imeytyy nopeasti. En kaipaa kesällä mitään supertuhtia vartalovoidetta, joten tämä on ollut täysin riittävä jalkojen kosteuttamiseen. Olen totta puhuen aika huono muistamaan vartalon rasvauksen, mutta kesällä se muistuu mieleen kun käyttää silloin tällöin itseruskettavaa. Silloin on pakko muistaa rasvata iho huolella ennen ja jälkeen itseruskettavan levityksen.

Tämän koko tuoteperheen tuoksu on tosi miellyttävä; selkeästi marjainen, mutta ei kuitenkaan makea.

Urtekram käsisaippua

Nordic Berries -sarjan käsisaippua on varsin kelpo arkituote, mulla on tämä kotikeittiössä käytössä, koska siellä sitä kuluu.

ida365 mökillä

 

mökki

Näiden lisäksi Nordic Berries -tuoteperheeseen kuuluu myös suihkugeeli (toimii) ja deodorantti, jota en ole vielä testannut. Urtekramin kookos-deodorantti on saanut paljon kehuja, joten sen perusteella kiinnostaisi kyllä testata toimiiko tämä.

Oletteko te testanneet Urtekramin uusinta luonnonkosmetiikkasarjaa tai löytäneet muista Urtekramin luonnonkosmetiikkatuotteista omia luottotuotteita?

 

Lähteet: Helsingin Sanomat, Pro Luonnonkosmetiikka Ry, Tilastokeskus

Lisää luettavaa

house of organic luonnonkosmetiikkapäivät toukokuu 2022

Meikkipussin päivitys kesään

ida hanhiniemi luonnonkosmetiikka

Kirkas ja heleä kevätiho + 13 tuotevinkkiä

Djusie kokemuksia ida365

Esittelyssä Djusie – uusi suomalainen luonnonkosmetiikkasarja

parhaat luonnonkosmetiikka kasvonaamiot

Kiinnostavimmat luonnonkosmetiikkatuotteet 2021 (alessa!)

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Minä ostin testiin tästä sarjasta tuon hoitosuihkeen ja deodorantin, tykkään tuotteiden tuoksusta paljon ja voisinkin vielä testata tuota vartalovoidettakin! Hoitosuihkeesta olen tykännyt todella paljon, siloittaa juuri sopivasti long bob -mittaista tukkaani. :)

  Deodorantti on ollut ihan ok, toimii minulla ihan hyvin niinä päivinä, jolloin ei ole tullut hikoiltua paljoa. Mutta en kyllä sanoisi tätä valitettavasti kovin tehokkaaksi. Itse en hikoile kovin paljoa eikä hikeni mielestäni haise kovin pahalta, joten monet luonnonkosmetiikan deot ovat olleet minulla hyviä. Tämäkin Nordic Berries on siis ollut minulla ihan toimiva, mutta ei kuitenkaan mikään ihan huippu. Muutamana ”aktiivisempana” päivänä olen huomannut, että kainalot eivät ole pysyneet ehkä niin raikkaat, kuin haluaisin. Eli ei mikään surkea tuote, mutta ei kuitenkaan niin hyvä että ostaisin uudestaan. :)

  1. Joo, tuo hoitosuihke on ihan best! Tykkään myös Urtekramin kookossarjan hoitosuihkeesta, mutta tämä on hyvä vaihtoehto myös niille, jotka inhoavat kookoksen tuoksua – niitäkin on, vaikka itselle kookos on usein ykkösvalinta! :D

   Ooh joo, luonnolliset deodorantit on kyllä hankala juttu. Ootko kokeillut sitä Urtekramin kookosdödöä? Se saattaa toimia monella just siksi, että kookos on jo itsessään jonkin verran antiseptinen ja pitää varmaan siksi hajuja loitolla ja kainaloita pikkuisen kuivempina. Tai näin ainakin päättelisin siis. :)

   1. Noo, minä olen juuri niitä ihmisiä, jotka eivät oikein kookoksesta välitä :’D Kaikki kookoksen tuoksuiset rasvat ja suihkugeelit vähän ällöttävät, mutta ehkä deodorantissa se tuoksu ei niin haittaa? Täytyy pohtia! :D

    1. Hahaa no niin jep, eli ehkä se on sit pois laskuista? :D tai käy nuuhkimassa!

 2. se vihreä deodorantti on törkeen hyvä ainakin mun käytössä. ei tuoksu liian voimakkaalle, kuten marketin muut tuotteet. utekramin kookos ei ole yhtä tehokas, mutta tykkään laittaa sitä kainaloiden sheivauksen jälkeen.

 3. Mun ongelma on se, että mulla on aina paksu ja helposti takkuuntuva, vähän kiharainen tukka. (Ei värjätty) ja mitkään luonnonkosmetiikka hoitoaineen mitä olen kokeillut.. niitä on monta.. ei ole tarpeeksi hoitavia mun hiuksille.. yleensä mun hiuksista tulee vain suuri takkupesä..

  1. Oi voi! Ootko testannut Rahuaa? Tai Santen Brilliant Carea? Tiedän, että moni joilla on luonnostaan kuiva, kihara ja helposti katkeileva hiuslaatu tykkää noista kahdesta. :)