Marraskuun kuulumisia

kirjat, lifestyle
Jätä kommentti

Kuuluu niin paljon kaikkea, etten tiedä mistä aloittaa!

Mulle kuuluu tällä hetkellä tiukentuvista rajoituksista ja pienistä henkilökohtaisista huolista huolimatta ihan tosi hyvää. On helpottunut ja huojentunut olo ja huomaan, että kun iso asia, jota oon pohtinut ja puntaroinut pitkään, on saatu päätökseen, alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Alkuun olin ihan puhki mutta nyt tuntuu, että energiat alkavat palautua. Oon saanut hoidettua sellaisia asioita jotka ovat jääneet roikkumaan kun mielessä on ollut isompiakin pohdintoja ja järjestellyt uuteen elämänvaiheeseen liittyviä asioita.

Veikkaan että kuka tahansa kaipaa tässä hetkessä ektsrapaljon lempeyttä ja helliviä juttuja arkeen, kun rajoitukset ja marraskuun pimeys saavat pirteimmänkin tyypin mielen matalaksi. Alla olevien kuulumisten joukossa on kivoja pieniä havaintoja ja juttuja, jotka piristää ainakin mua marraskuun ankeudessa.

Toivottavasti jostain ylöskirjaamastani on iloa sullekin. ♥ Marraskuun kuulumisia:

 Uudet tuulet työelämässä. Kerroin hetki sitten Instassa, että irtisanouduin päivätöistäni Sugar Helsingiltä ja että jatkan päätoimisena yrittäjänä. Vaikka irtisanoutumiseni saattoi yllättää jonkun tutun, luulen, ettei yrittäjäksi siirtyminen sen sijaan kummastuttanut ketään mua tuntevia. Ennen Sugaria ehdin toimia täyspäiväisenä yrittäjänä reilun puoli vuotta ja Sugarin ohella mulla on koko ajan ollut oma yritys, eli yrittäjänä olen toiminut jo 5,5 vuotta. Tuntuu ihanalta ja loogiselta jatkaa itsenäisesti.

Palaan työasioihin ja niihin liittyviin urapohdintoihin vähän myöhemmin tarkemmin. Nyt tekee hyvää hengähtää hetki.

Sain ystävältäni lainaan Rachel Cuskin ylistetyn Ääriviivat-trilogian ja luen nyt ensimmäistä kolmesta kirjasta. Tykkään kirjasta todella paljon ja tajuan, että pitäisi lukea paljon enemmän kirjoja englanniksi, koska alkuun lukeminen tuntui niin tahmealta. Englanninkielisen kirjan lukeminen on väsyneenä tosi paljon hitaampaa kuin suomenkielisen – tämä kielikylpy tulee siis tarpeeseen.

Ja vitsit miten kauniit kannet näissä on. Suomeksi käännetyissä kannet on niin tylsät, että oli ihan välttämätöntä saada lukea nämä englanniksi.

Oon vihdoin katsonut The Crown -sarjan! Tai no katson parhaillaan uusinta, eli 4. kautta. En tiedä millaiseksi The Crownia luulin, kun mun ennakkoasenne oli vuosia muiden suosituksista huolimatta että blaaah, ei todellakaan kiinnosta. Mut mitä hittoa, hienoimpia ja vaikuttavimpia sarjoja joita oon katsonut. Jos siellä linjoilla on joku mun kaltainen Crownin suhteen ennakkoluuloinen tyyppi, niin suosittelen antamaan Crownille mahdollisuuden. Kaikki kaudet Netflixissä.

Ääniviestittelyt ystävien kanssa. Oon sanonut tämän ennenkin, mutta ääniviestit on musta nerokas tapa pitää yhteyttä etenkin kun näkemiset venyy tai tässä tilassa monen kanssa estyy. Oon istunut tänä vuonna niiiiin monessa google meetsissä että ystävien kanssa google meetsit ei oikein huvita, mutta ääniviestit tuntuu aina yhtä ihanilta. Yleensä lähetän ääniviestejä kun hääräilen kotona jotain itsekseni tai sitten ollessani kävelyllä; matka taittuu huomaamatta ja ajatukset jäsentyy paremmin maisemien vaihtuessa – ja vastaanottaja voi itse päättää, koska hänellä on sopiva hetki viestin kuunteluun ja siihen vastaamiseen.

Ollaan sovittu mun perheen ja poikaystävän kanssa, ettei laiteta toisillemme joululahjoja tänä vuonna. Ostetaan mieluummin yhdessä jotain tarpeellista kotiin (esim. pöytälamppu olkkariin tai toiset Teklan lakanat) tai tehdään jotain kivaa yhdessä. On ihana antaa ja saada lahjoja, mutta tämä tuntuu tänä vuonna hyvältä ratkaisulta.

Jos te mietitte kivoja joululahjoja läheisillenne niin kurkkaa mun koonti kivoista vastuullisista pienten tekijöiden tuotteista täältä. Lisäksi täältä löydät mun viime vuoden vinkit. Niistä moni toimii hyvin tänä vuonnakin – vaikka just nyt ei ehkä kannata lähteä yhdessä kokemaan ja harrastamaan, voi sellaisiin hyvin ostaa lahjakortteja tulevaa ajatellen.

Kirjoitan nämä neuvot ylös vaikka ne tuntuvat itsestäänselviltä aina silloin, kun kaikki on hyvin. Kun ahdistaa, lähde kävelylle. Raikas ilma ja muutamakin kierretty kortteli auttaa laittamaan asiat mittakaavaan ja tekemään möykyistä pienempiä. Pidemmät lenkit luonnossa ja metsäkävelyt ovat ihan omaa luokkaansa laskemaan stressitasoja.

Joogaa. Edes pieni hetki. Kun ei yhtään huvita, naputan youtuben hakukenttään ”30 min slow flow yoga” tai ”30 min yin yoga” ja teen olkkariin pienen joogastudion. Sammutan valot, laitan diffuuseriin pari tippaa mandariinin eteeristä öljyä ja sytytän parit kynttilät. Olo helpottaa aina. On helpompi hengittää ja mieli ei enää laukkaa ylikierroksilla. Ja silloin, kun ei ole aikaa kuin pari minuuttia, googlaan ”5 minute meditation” ja heittäydyn hetkeksi sängylle silmät suljettuina. Keskityn hengitykseni tasaamiseen ja kuuntelen hetken meditaatio-ohjaajaa ja koetan olla miettimättä kaikkia niitä mieleni muuten valtaavia asioita.

Kirjoita. Nappaan päiväkirjan kaapista nykyisin hyvin matalalla kynnyksellä ja kirjoitan ilman mitään raameja tai rutiineja. Kun ahdistaa tai huolettaa, kirjoitan murheet ylös ja kohta saattaa jo pikkuisen helpottaa. Tämä lienee onnellisuuspäiväkirjan vastakohta, mutta toimii sekin.

Pakko vinkata samalla toinenkin kirjavinkki: Elena Ferranten Aikuisten valheellinen elämä. Tykkäsin tästä hurjan paljon; niin tuttua Ferrantea ja kuitenkin erilaista. Lämmin suositus kaikille Napoli-sarjan faneille.

Tiedän, että moni pitää nykyisin some-vapaapäiviä ja jättää joinain päivinä uutiset lukematta ja voin vain kuvitella, miten hyvää se tekee. Mua helpottaa eniten se, että koetan hengailla puhelin kourassa mahdollisimman vähän aikaa päivästä; mitä enemmän selaan instaa ilman agendaa, sen tylsemmältä oma elämä tuntuu. Ihan järjetöntä!! En huomaa samaa kirjoja, lehtiä tai blogeja lukiessa, se tuntuu erilaiselta. Hitaammalta, harkitummalta. En ole moniin vuosiin lukenut kovin montaa blogia aktiivisesti, mutta nyt itseasiassa tekisi mieli lukea pidempiä blogitekstejä lyhyiden instakuvatekstien sijaan.

Lisää luettavaa

Meikkipussin päivitys syksyyn ja hyvää tekevä kuivakuppausrutiini

Kesäkuulumisia

ida hanhiniemi – uusi koti.

Uudessa yhteisessä kodissa – vihdoin!

ida365 asunnon myynti

Miten asunto myydään? Kokemuksia ja tietoa asunnon myymisestä välittäjän avulla

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.