365 days with Ida

Tyylipohdintaa, luonnonkosmetiikkaa, musiikkilöytöjä, herkullista ruokaa & Helsinki-vinkkejä!

torstai

20

marraskuu 2014

20

COMMENTS

Drinkkibileet tyttöjen kanssa

Written by , Posted in Lifestyle, Ruoka

* Yhteistyössä De Kuyper

Joku saattoikin huomata mun aiemmista Instagram-päivityksistäni, että pidin viime viikolla mun rakkaille Muotikirppistytöille illanistujaiset drinkkibile-teemalla. Tytöt eivät olleet vielä nähneet mun uutta kotia ja koska ollaan kaikki oltu melkoisen kiireisiä, tuli illanistujaiset täydelliseen saumaan. Herkuteltiin ja tehtiin drinkkejä itse, sekä maisteltiin jännittävää ruusuista boolia. 

Drinkkibileiden järjestämisen – tai drinkkien teon ylipäätään – ei tarvitse olla vaikeaa, vaivalloista ja kallista. Drinkkibileitä miettiessä tulee ekana mieleen että tarvitsee mielettömän määrän erilaisia (ja erikoisia) raaka-aineita ja useita kalliita juomia, mutta onneksi laadukkaita drinkkejä voi tehdä muutamasta hyvästä raaka-aineestakin.

Sain drinkkien tekoa varten De Kuyperin Sour Grapefruit ja Sour Rhubarb -liköörit testiin. De Kuyperit ovat entuudestaan tuttuja ja koska muistelin niiden olevan aika makeita, mietin mitenhän ne taipuisivat mun makuuni nykyään. No huh, ihan älyttömän hyvin. En tiennyt että liköörit voisivat olla näin monikäyttöisiä ja esim. erikoisemmalta kuulostava raparperi sopisi niin moneen erilaiseen drinkkiin.

Tiesittekö, että De Kuyperit ovat hollantilaisen perheyrityksen käsialaa? Ja että jokainen maku uutetaan tai tislataan itse – mitään keinotekoisia makeutusaineita tai esansseja ei ole käytetty. Ihan mahtavaa! Tämä on asia jonka osaan ruuan suhteen kyllä tarkistaa automaattisesti, joten oli mahtavaa kuulla vähän De Kuyperin taustoista. Toinen hauska fakta on se, että tuo raparperilikööri on kehitetty alunperin juuri Suomen markkinoille. 

Ruby Doo -niminen drinkki nousi suosikikseni samantien. Raikkautensa takia sen voisi hyvin kuvitella sunnuntaibrunssin kaveriksi, mutta miksei myös etkoille. Drinkkiin tarvitaan vain kolme raaka-ainetta: De Kuyperin Sourgrapefruit -likööriä, Tropicanan La Rossa -mehua (tai jotain vastaavaa) ja Fresitaa. Vitsit mikä yhdistelmä! Koristelun voi hoitaa mintunoksalla tai tuoreilla mansikoilla ja verigreippisiivulla. Ruby Doon mittasuhteet lasillisessa voi olla vaikkapa seuraavat: 4cl likööriä, reilu loraus mehua ja loput Fresitaa. Paljon jäitä alle tietysti – mittasuhteiden suhteen ei tarvitse tämän drinkin kohdalla nipottaa. Suosittelen drinkkilasiksi jotain läpinäkyvää, koska vitsit tuosta tulee nätin värinen drinkki. 

Pääsin myös testaamaan boolintekotaitojani pitkästä aikaa! Hyvä niin, sillä taitoni ovat ruosteessa ja kaipasin kipeästi jotain helppoa, raikasta mutta silti mieleenjäävää ohjetta esim. tupareita ajatellen.

Ruusuinen booli
1 plo De Kuyper Sour Rhubarb (0,5l)
1 plo roseviiniä (0,75l)
1 tlk karpalomehua (1l)
2 ploa Fentimans Rose Lemonade (á 0,275l)

Koristeeksi esim. ruusunterälehtiä tai marjoja

Ruusuinen booli maistui kaikille hieman erikoisemmista mauista huolimatta. Enpäs muuten ole koskaan aiemmin tainnut ostaa roseviiniä itse, siinä on sellainen mulle ihan tuntematon genre. Nappasin Alkosta jonkun suht fiksulta vaikuttavan putelin ja arvelin, että varmaan melkein mikä vaan rose sopii tähän booliin. Fentimansin ruusulimpparit kruunaavat boolin ja jos ruusuisuutta tahtoo korostaa oikein kunnolla, voi koristeeksi ripotella ruusun terälehtiä. Minä menin vähän yksinkertaisemmilla koristeilla, laitoin jäiden sekaan itsepoimittuja vadelmia pakkasesta. Marjat ja mehusta tehdyt jääpalat onkin varsin näppäriä sillä ne eivät sulaessaan laimenna boolia. Ja kun nyt kerran pääsin tehtailemaan drinkkejä ystävieni kanssa, en voinut olla tekemättä nättejä jääpaloja marjoista ja mintunlehdistä. Tähän tapaan:

Sama onnistuu myös sitrushedelmälohkoista, mustikoista. sitruunamelissasta… mielikuvitus on rajana! Mutta vitsit miten helpolla jääpaloista saa nättejä. Koska mulla ei ole kuin yksi jääpalamuotti, tein jäitä edellisenä iltana ”varastoon”. 

 

Lopuksi vielä yksi ehdoton suosikkini, alimman kuvan drinkki. Tämä on ihan superhelppo!
jäitä
4cl De Kuyper Sour Rhubarb -likööriä
ginger ale -limonaadia
tuoretta minttua

Tadaa. Superhelppo ja herkullinen. Jos huvittaa panostaa pikkuisen enemmän, voi lasin pohjalle aluksi muussata muutaman tuoreen mansikan. Lisää helppoja ja herkullisia drinkkiohjeita löytyy Viinimaan sivustolta, sieltä löytyy myös tuon boolin ja Ruby Doon reseptit. Kurkkaa TÄÄLTÄ!


Mitäs te tuumitte drinkkibileistä ja drinkeistä ylipäätänsä? Tuleeko tehtyä? Ja hei, jos takataskussa on hyviä reseptejä niin saa jakaa! ;-)


Seuraa Blogilistalla / Tilaa Bloglovin’:ssa / Seuraa Facebookissa

Lisää luettavaa:

20 Comments

  1. S
    • ida365 ida365
  2. Miina
    • ida365 ida365
  3. villu
    • ida365 ida365
  4. Sanna
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365
    • ida365 ida365

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *